Fotoğrafçılık Forumları
Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet
S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.
slm arkadaşlar..
ya hep s2, hep h1 i konuşuyorsunuz.
bide Panasonic DMC-FZ5 var bu katagoride. hem küçük hem ıso400de daha iyi bir performans sergilemiş.bilindik yabancı test stelerinede(dpreview başta) 2fps sınırsız çekimi s2 den biraz düşük ancak 3fps da7 poz hızlı kartta tekrar basarak 1 saniye kayıpla çeker.sıkıştırılmamış tıff formatı, kuçuk ve slr görünümü, tek pille 300 poz.bunlar sizce de iyi özellikler değilmi.peşinde 800ytl, hızlı kartla 880ytl (512panasonik fast) ne dersiniz. bu sitede fazla fz5 örneği göremedim. yorumlarınızı bekliyorum.
yalnız tele ve macro lens alıp takma durumu nedir fz5 lerde onu tam olarak hatırlayamadım .hatırlayamadığıma göre yok tur. zaten makinenin servisi de biraz sorunlu gibi. yedek pil almaya kalksam daha onu göremedim hiçbiryerde, makinenin en iyi yanı sanırım leica lens.netlik müthiş. ha bide süper ve sorunsuz AF ile daha iyi bir vizörü var.
nediyorsunuz.beyler.
pazarbey, şuan saat gece 4. ve resimlerine bakıyorum.bende eskişehirliyim.mahmudiyeli sayılırım.3 yıldır makine istiyorum.heycanın benim 1-2 yıl önceki halim gibi. bizim imkanıımız sınırlı getirtemiyoruz ne yazıkki.şuan istanbuldayım.
Muruti daha önce bir yerde yazdım.Fz 5 için tele var.Ancak 500 dolar.s2 ninki 90 dolar.SEn düşün artık aradaki farkı. fz 5 falan eskidi.Gücün s2 ye yetmiyor ise h1 al.BEnce fz5 eskidi artık. Gerçe fotoğraf kalitesini çok methediyorlar.Fiyatta iyi. Sesli video çekebiliyor değilmi. 320x240 ta olsa sesli ise iyi.Fiyatta iyi.Muhakak hızlı kart al.
dedeğin gibi en büyük sorun yedek pil.NErden bulursun.Bulsanda alamazsın çok pahalı olur.Onun için en iyisi kalem piller.S2 2300 lük piller ile ortalama 750 tane falan çekiyor.continiusta 2500 ü geçiyor.
Ben de s2 kullanıcısıyım arkadaşlar.İzlenimlerimin birçoğunu pazarbey ile paylaştım.Makina özellikler açısından süper diyebilirim.Ama nedense fotoğraf kalitesinde ayni değil.Bir kere manzara fotoğraflarında olsun,makrolarda olsun istenen netliği yakalamak mümkün olmuyor.Ya da ben mi beceremiyorum?Siz bu konuda tatmin oluyor musunuz?Benim daha önce orite marka sıradan bir makinam vardı.Aynı bu makinanın kalitesinde fotoğfaflar çekiyordum.Ben açıkçası daha kaliteli çekimler bekliyordum.Belki ben tam ayarları oturtamadım ondandır.Fakat makinanın özellikleri gerçekten müthiş.Khaos arkadaşımızın sorunu yakın çekimde macro kullanmadığındandır tahmin ediyorum.Macroyu kullanmalısın.Özellikle 30 cm gibi mesafede bunu kullanman gerek.Yoksa netleme olmaz.Pazarbey bunu dile getirdi zaten.Ama süper makroyu kullanmayacaksın.Benim makinamda böyle bir sorun yok.Kesin ayarlarla ilgilidir.Biraz daha kurcala derim ben..
Bu arada pazarbey size bir sorum olacak.Tele almışsın hayırlı olsun.Tele ile 18x mi kullanabiliyorsun.Bu seni tatmin etti mi?Ben de almak istiyorum.Önerir misiniz?Makrolarınızı inceledim.Yeni ekipman ile çektiklerinde fazla bir değişiklik göremedim.En başta netliği göremiyorum.Beni tedirgin eden tek konu bu zaten..
Valla bende anlayamıyorum.Bir türlü sağlayamadım bende istediğim netliği. Hem makroda hemde normalde çok fazçla kaçırıyor. Belki biz kullanmasını tam bilmiyoruz. Tele takınrca 18x oluyor.çok yaklaştırıyor.Fakat genede yeterli değil.1.5x yerine 2.0 2.2 3.0x olanlar varmış onlarıda araştır. Ayrıca kenarlarda hafif bozulma oluyor netlikte tele ile.
Makro lens istediğim gibi değil.Yapıtığı 0 cm den çekmekten farklı değil.DEnedim aynı oranda büyütüyor.Tek fark makro lens ile 35 cm den çekebiliyorsun. Fakat bundada istediğim şeyi bir türlü tam olarak netleyemiyorum.Ya ileri ya geri .Denk gelmiyor. Bu nedenlede tam bir netlik olmuyor.Belki ben beceremiyorum.
Fakat bu konularda biraz hayal kırıklığına uğradım. Fotoğraf kalitesini daha iyi bekliyordum.Genede z2 ve z3 ile karşılaştırılamayacak kadar iyi. Fakat orite ile karşılaştırınca cmos farkı ortaya çıkıyor.Cmos ccd den çok daha iyi fotoğraf çekiyor.Rakibi canon bile olsa .Bu yüzden coanon cmos kullanıyor slr modellerinde.
[email protected] messneger ekle beni örnekleri karşılaştıralım.
arkadaşlar sonunda canon s2 ve sandisk ultra II 2 gb sd kart siparişi verdim 1 hafta içinde elimde olacağını söylediler uzun zamandır makina için bekliyodum umarım pişman olmam bu ara makina 452$ gelince düşüncelerimi yazarımm
Çok iyi bir fiyat .Güle güle kullan.İzlenimlerini muhakkak yaz.
teşekkür ederim pazarbey makina elime gecsede bi rahatlasam en kısa zamanda yazacam
Bu duyguyu iyi bilirim.Allah kurtarsın ne diyeyim.Benim 2 sefer başıma geldi.Bir makina bekledim.Birde konvertör adaptörünü. Öldüm öldüm dirildim.
Ayrıca siteme üye olup foto gönderebilirsin.S2 ile ilgili bölümde var.
doğrusu ne hissttiğimi anlayan birinin olması beni sevindirdi makinaya karar verdim siparişte verdimm ama hala forumda orda burda gezip makina bakıyom hernedense fazla beklemek adamı şaşırtıyo galiba
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
153310 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
178225 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
0106430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1248119 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -