pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet

S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:31 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

maxxumun iyi olduğuna inanırım.Lakin kullandığım makinalardan biraz foto kalitesi ile ilgili önyargım var.Yoksa maxum olsun, a200 a2 olsun diğerlerine göre daha pro gözüküyor.Benim istediğim belgesel amaçlı ve hızlı kullanımı olan bir makina.
Bugün yılan ve kurbağa konulu fotoğraf yönderdim.Bakarsan sevinirim.Hep bu tarz çalışmayı düşünüyorum.

Tarih: 13 Ağustos 2005, 15:03 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dadanagast yazacaktım unutmuşum.Kütahya ili altıntaş ilçesinde yaşıyorum.Bir dükkana gidip bu makinalardan birini görmek yada doenemek gibi bir şansım yok.Ayrıca buralarda en iyi makina bende verdiğim para nedeni ile bana zaten deli diyorlar.Zannımca Almanyada bulunan akrabalarıma hangi slr denk gelirse onu alacağım.

Tarih: 13 Ağustos 2005, 15:13 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yilan ve kurbaga fotografini goremedim pazarbey.. ama bir bocegin dala yapismis haldeki fotografina baktim, gercekten cok etkileyici..
konica'nin bunyesindeki stabilizer nedeniyle macro calisirken cok daha rahat edersin.. tripod kullanman da gerekmeyebilir..
ama su da var ki s2 ile de aldigin fotograflar cok guzel.. bence bir sure daha bekle.. zaten makineni yeni aldin ve cok guzel bir sekilde kullanmayi basariyorsun..
dslr almayi kesinlikle dusunuyorsan; sana cok daha rahatlik saglayacagini soyleyebilirim.. cok daha aktif fotograflarini alabilirsin.. bir tane macro lense de ihtiyacin olacak.. fotograflarindaki ayrintilari cok daha iyi yakalayabileceksin..
..
ama dedigim gibi, sen s2 ile de dokturuyorsun..

Tarih: 13 Ağustos 2005, 15:22 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

teşekkür ederim.döktürüyorsak bu sizlerin sayesindedir. Vermiş bulunduğunuz aşk ve şevk insanı çalışmaya zorluyor.

Tarih: 14 Ağustos 2005, 01:39 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar bugün 2100 lük GP pil ile yaklaşık 600 fotoğraf çektim.Piller hala çekmeye devam ediyor.Çok az pil harcıyor bu makina.2300 lük pil ile tahminim arka arkaya olursa 750 nin çok üstünde fotoğraf çekecek. HEmde çektiğim 30 kadar fotoğrafı silmeme rağmen.

Tarih: 17 Ağustos 2005, 18:57 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bugün s2 nin videolarını inceledim.Tek kelime ile mükemmel.Özellikle gündüz çekilenler harika. Gece çekilenlerde noise var. Fakat genede çok güzel. Video çekerken zoom kullanılıyor ve hiç ses çıkarmıyor.Bu özelliği arayanlar için başka biryere bakmak anlamsız.Ayrıca açık havada video çekenler rüzgar sesinin nasıl rahatsız edici olduğunu bilir. S2 de bu dert yok. Çok iyi.
Arkadaşlar sanırım s2 izlenimleri sitenin aen ayrıntılı ve objektif incelemesi oldu. Lens adaptörüm gelince ve yeni birşey olunca yazmaya devam edeceğim.

Tarih: 18 Ağustos 2005, 00:42 - İp: yok
tr_535
tr_535 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben de s2 yi bir kac gun once aldim. Insallah yakinda daha ayrintili yorumlarimi yazmaya calisacagim. Pazarbeyli'nin foruma yolladigim ilk fotograf'a yaptigi yoruma verdigim cevabi bizler icin bilgilendirici olur dusuncesiyle buraya da yaziyorum. (pardon, cok uzun bir cumle oldu :-) )

Yorumun icin sag ol. S2 konusundaki tum yorum ve aciklamalarini okudum hepsi bilgilendirici oldu benim icin. Henuz makro lens almayi dusunmedim. Ama sanirim yakinda arastiririm. 90 $'a 1 GB sandisk ultra2 memory aldim. 66x okuyor,60x yaziyor. 20 $'a 8 tane energizer NiMH 2500mAh doldurulabilen pilleri ve 10 $'a da ayni marka sarj cihazi aldim. 2500 mAh bildigim kadariya su an en ust rakam ve 4 x dayanma suresi diyor. Ama merak ediyorum ve test edecem, kac tane fotograf cekebilirim diye. Tabii sayi flas durumuna gore de degisir.

Tarih: 22 Ağustos 2005, 21:16 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evet arkadaşlar s2 yi pekçok bakımdan eleştirmeme rağmen epey alan var.Yurt dışındaki sitelerde hala hemen teslim dene yok. Bence sınıfının en iyisii.Keşke fotoğraf kalitesi biraz daha iyi olsaydı.

Tarih: 23 Ağustos 2005, 00:17 - İp: yok
khaos
khaos (üye)
Batman / Meraklı

arkadaşlar bende yaklaşık 4 gün önce s2is aldım yalnız dikkatimi çeken bir şey var bu konuda yardımınızı rica ediyorum makina auto konumundayken ortalama aydınlık bir ortamda 20-30 cm mesafeden herhangi bir şeyi çekmek istediğimde is açık olsa bile sol alt köşedeki kamera titriyor uyarısı(kırmızı renkte) ve flaş uyarısı devamlı olarak yanıp sönüyor makinada bir türlü objeyi odaklayamıyor bunun nedeni ne olabilir sizdekilerdede öyle bir durum varmı?

Tarih: 25 Ağustos 2005, 19:32 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evet aynısı oluyor ama focus yapıyor ve netçe çekiyor.Gece florosen ışıkta denedim.Hem kırmızı titreme uyarısı hemde flaş uyarısı çıktı.Senin af yardımcı lamban açık olmayabilir.Menüden giriyorsun.Oradan açıkı seç.Bence problem bu olabilir.

Tarih: 25 Ağustos 2005, 20:42 - İp: yok