pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet

S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:31 - İp: yok
khaos
khaos (üye)
Batman / Meraklı

af asisit lambası sürekli açık konumda is sürekli konum da iken yine aynı şeyi yapıyor odaklanamıyor (30 cm den klavyeyi zoom kullanmadan netleştiremediği için çekemedim sabahın bu saatinde hemde aydınlık sayılabilecek bir odada)

Tarih: 26 Ağustos 2005, 10:33 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olmaması lazım.Bende problem yok. Belki makroya alırsan düzelebilir.Birde makro ile dene. Sorun bu olabilir.Süper değil ama normal makro.

Tarih: 26 Ağustos 2005, 12:43 - İp: yok
fotonon
fotonon (üye)
İzmir / Amatör

nihayet bende s2 me kavuştum 1 hafta önce.
şu an için çok memnunum.
khaos sölediğin işaret bendede çıkıyor. ama netlemede problem yok.
hatta farklı modlarda çekim yaparken sol üst köşede de -2 çıkıyor kırmızı renkli. bu flaşla ilgili bir değer sanırım ama tam çözemedim.

Tarih: 26 Ağustos 2005, 15:01 - İp: yok
khaos
khaos (üye)
Batman / Meraklı

aldığım yere gidip satıcıya durumu anlattım ve gösterdim elinde bulunan diğer 2 s2 ile beraber dükkanın içinde denme yaptık benim ki haricindeki diğer 2 makina da aynı durumda kafam iyice karıştı!

Tarih: 26 Ağustos 2005, 18:01 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Seninki bir arıza değildir.Sanmam boşuna kendini harap etme.Diğer iki makinanında aynı durumda olması bunu gösteriyor.Korma hiç.Dediğimi dene .Makro ile dene bundan kaynaklanabılır.

Tarih: 26 Ağustos 2005, 18:04 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar s2 ile yıldırım fotoğrafı çekmek çocuk oyuncağı. Çok fazla çekebilmek için çözünürlüğü ve kaliteyi düşürün.Sonra arkaya arkaya çekme moduna alın.Uzak bir yere odaklayın veya manuelde sonsuza ayarlayın.Yıldırımların çok düştüğü bir yere çevirin ve basın denklanşöre ve bekleyin. Eğer çok çakıyorsa 1000 fotoğrafta 50 tane falan çekebilirsiniz. Müthişbirşey bu .Yıldırım çekmeye çalışanlar bilir. H1 alanlar çatlasın.

Tarih: 27 Ağustos 2005, 02:09 - İp: yok
magneto
magneto (üye)
Yurtdışı / Meraklı

s1 kullanıcısıym ve bu sekilde olacagini dusunmemistim aldiktan sonra s2 cikti ve degistirmeyi dusundum santamonica da gordum makineyi ama inceleyememistim tesekkurler simdi yazdiklarini ozellikle kontrol edicem umarim gercekten eksiler bu kadar hayal kirikligi yaratmaz bendede

Tarih: 27 Ağustos 2005, 03:07 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Artık makinaya tam olarak alıştım.z2 ve z3 alışkanlıkları alışmama engel olmuşytu ama artık değil.Özellikle yıldırım fotoğrafları ve bugün akşam karanlığında çektiğim fotoğraflar makinanın iyi bir seçim olduğunu gösterdi.Artık s2 yi beğeniyorum. Eline kimse su dökemez.Belirttiğim eksileri ise çok takılacak şiyler değil.

Tarih: 28 Ağustos 2005, 02:05 - İp: yok
fotonon
fotonon (üye)
İzmir / Amatör

pazarbey sana katılıyorum
hafta sonu bende deneme fırsatı buldum makinayı.
gece fotoğrafları bir harika. en ufak bir titreme yada fluluk yok. 12x zoom yaptığımda bile titreme olmadı makinada. IS çok iyi çalışıyor. gece yaptığım çekimlerdeki uzun pozlamalarda en ufak bir bulanıklık olmadı. unutmadan tabiki tripodsuz çekimler yaptım.

Tarih: 29 Ağustos 2005, 10:04 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://pazarbey.xoopiter.com/

arkadaşlar burası benim setim. s2 izlenimleri buradada yakında hizmetinizde.arıca yakında buraya fotoğrafta ekleyebileceksiniz.
fotonon dediğin gibi çok iyi.iyiki s2 almışız.

Tarih: 29 Ağustos 2005, 12:18 - İp: yok