Fotoğrafçılık Forumları
Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet
S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.
sevgili pazarbey
agk nin yazdıklarından sonra baya bi düş kırıklığı yaşamıştım ama yüreğime birazda olsa su serptin sağolasın
Sevgili portigo.Aslında s2 alacaklar çok şanlı AGK ben ve diğerleri makinanın en ince ayrıntısını bile ortaya döktü.Bşka hiçbir makina bu kadar ayrıntılı ve dürüst bir biçimde forum konusu olmadı.Bu nedenle şanslılar s2 alacaklar.Hiçbir sürprizle karşılaşmayacaklar.
Bence en güzelide bu. Kullanıcıdan kullanıcıya ve eski makinalara göre değişiklekler gösteriyor gerçi izlenimler. Mesela AGK nın bahsettiği lazerli mesafe ölçüm sistemi ile bizim makinanın baş etmesi mümkün değil.Tabi ortaya hatasız ve keskin fotolar çıkıyor.
tüm arkadaşlara bu nedenle teşekkür ediyorum.
pazarbey bahsettiğim halka normalde çevirince çıkan değil.
senin bahsettiğin o 5.0 a basınca çıkan halka.
ben üzerinde yazı olan parlak ince halkadan bahsediyorum.
ve sorumu tekrar soruyorum
agk nın pillerde yaşadığı sorunun bir benzerini bende yaşadım.Uniross piller kullanıyorum.Şarj cihazı da uniross(şu seyahat türü dedikleri küçük boyutta olan şarj aleti).Bu şarj aleti ile 4 adet 2100mA piller yanında geliyor.4 adet te 2500mA aynı marka pil ayrıca aldım.Nedense benim 2100mA lık piller 2500mA lık pillerden daha fazla çekim yapıyordu.Araştırmalarım sonucunda sorunun şarj aletinde olduğunu anladım.
Agk nın sorunuda muhtemelen şarj aletinden kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.
iyi günler...
Fotonon çıkarsa çıksın boşver.Ne olacak süs o süs.(İçin rahat olsun diye diyorum).Döndün dursun.
Benim şarj aleti doluncça lyeşil yanıyor ve elektriği kendiliğinden kesiyor.Onun için doldu dolmadı derdi yok.Ben gp pil ve şarj aleti kullanıyorum.Şarj aleti arabadanda dolanlardan.Çok kaliteli ve güzel görünümlü. Gp den çok memnununm.Belki 500 er defa doldurmuşumdur.Hala çok iyi durumdalar.
Arkadaşlar s2 nin çok güzel bir video özelliğini öğrendim bu gün. Movie maker i var makinanın istediğiniz kısmı kesip biçebiliyorsunuz.Çektiğiniz videoda beğenmediğiniz kısımları kesip atma mümkün.Bu çok iyi bence değilmi.
Türkiye'de internetten taksitle alabileceğim yer var mı?Gözüm yavaş yavaş h 1 e doğru kayıyor.
hepsi burda, ideefixe vs sitelerde olması lazım.
Selam Arkadaşlar
Bu foruma yeni üye oldum. S2 ile ilgili epey şey yazılmış. İlgi alanıma girdiği için hepsini çıktı alıp akşam evde bir solukta okudum. Gerçekten çok güzel şeyler yazılmış. Pazarbey in dediği gibi S2 kullananlar çok dürüst davranıyor. Makinelerini çok cesurca eleştirmişler.
Canon S2 ile açılan topicler hep en çok ziyaret edilenler arasında. Bende Donanim haber deaçtığım topic oldukça ilgi görüyor. sizleri oraya da beklerim.
http://forum.donanimhaber.com/m_3592843/tm.htm
Aynı zamanda S2 ile ilgili görüşlerimi sizlerle burda da paylaşmaya çalışıcam.
Herkese teşekürler
xtolgaya teşekkür ederiz.
Eleştiriyoruz ama kullandıkçada makinamızı beğenmeye başlıyoruz.
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
153310 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
178325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
0106430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1248119 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -