pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet

S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:31 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam pazarbey, sitene uzuldum valla.. ama merak etme, hazir oldugunda kaldiginiz yerden devam edersiniz sizlerde..
ama eminim birkac ay kendinize gelemeyeceksiniz bu sitedeki yarismadan sonra.. dslr almaya calisacaksiniz hepiniz.. hah ha ha..
...hadi biraz daha gayret compact'cilar.. yarismanin bitmesine son uc gun kaldi..
ve asil fotografimi gondermedim henuz..
..

Tarih: 16 Ekim 2005, 05:01 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Selamınaleyküm arkadaşlar... Uzun zamandan beri okuyucu olarak hep izledim, sonar da dayanamadım ve sizleri selamladım.öyle güzel sohbet ediyorsunuz ki... Ancak, tam 25 yıllık Nikon kullanıcısıyım ve bazı arkadaşların Nikon'a "hayır" demelerine bazen de güceniyorum. Zira Nikon en mükemmeli değil en uygunu yapıyor.Nikon F3 hala kullanıyorum ve +50 derecede bile otüratöründe gevşeme yok. Dijital elbette çok güzel ama çok para verip de (gelecek sene değil) gelecek ay değişen teknolijiyi almak için zarar etmenize üzülürüm. Pazarlama taktikleri ile her ay ek bir fonksiyon ile karşımıza gelene heves değil bize en uygunu alalım. Sanırım en yaşlı üyelerinizden biriyim, belkide bu yüzden böyle yazdım, hı ne dersiniz?..

Tarih: 16 Ekim 2005, 15:41 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam afrikali.. foruma hosgeldin..
..niye daha once gelmedin?..
neyse.. nikon hakkinda kimsenin kotu konustugu yok afrikali.. belki bir baska markanin bir modeliyle karsilastirirken o markanin modeli icin daha iyi deniyor olabilir.. nikon'un hele ki bir F serisi hakkinda sanirim kimse kotu konusamaz.. (ben de zamaninda F5 alacaktim da..ahhh ah.. alamamistim.. )..
evet haklisin teknoloji degisiyor her gecen gun.. ama ben iisn icinde senin dedigin anlamda bir pazarlama teknigini cok fazla kullandiklarini zannetmiyorum.. tabii yeni modeller cikararak bizleri baska makineler almaya davet ediyorlar ama teknoloji firsat tanidigi anda o ilaveleri yapiyorlar makinelere..
kaldi ki dslr makinelerde gelecek ay degil gelecek seneye kadar rahatlikla kullanabiliyorsun.. hatta cok daha fazlasini.. su andaki dslr'lar zaten sana yeterince ozelligi birarada bulundurduklarindan yeterli destegi vereceklerdir.. bir daha da F3'u aramayacaksindir..
..dijitalin kolayligi bambaska afrikali.. yuzlerce fotografi film icin para harcamadan cekebiliyorsun.. aninda gorebiliyorsun.. ilaclarla falan ugrasma derdi yok.. harika..
bugun icin bir fuji velvia 50asa film 4 pound civarinda mesela.. ben eger ki 350D'yi aldigim gunden bugune film makine kullaniyor olsaydim herhalde 350D'nin ucretinden fazla parayi filmlere yatirmis olacaktim.. ama bir kart aliyorsun, her zaman kullaniyorsun.. bitmeyen film gibi..
zannedersem sen de dijitale gecmek istiyorsun.. bence dijitalde geri kalmamalisin.. inan hic pisman olmayacaksin..

Tarih: 16 Ekim 2005, 16:17 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

selam Dadanagast, Avusturya'da yaşadığını biliyorum. Önerin için teşekkürler. Ancak ben Dijital kullanıyorum. İlk çıktığında Nikon D1x aldım ve tam set Autofocus lenslerime uysun diye.Oğluma da sony 828 aldım birde cebimde Sony T1 var ama çölde üstünden araba ile geçtim sadece ekranı çatladı ve çalışyor. Bilirmisin Dadanagast benim özlemim de Contax d1. İnsan işte buldukca ister. Analog makineler ile yaptığım çekimlerden aldığım zevki dijatalde alamıyorum. çünkü F4 de var bende onu ayarlamak (Hiç Autofocus modunu kullanmam) ışık ile oynamak ayruı bir tadı var. dijiital kendine güven getiriyor ve nasıl olsa gördüğün için yaratıcılık ruhunu gevşetiyor. Ben iyi fotograflarımı hep analog ile çektim.

Tarih: 16 Ekim 2005, 16:33 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Afrikalı (abi) hoşgeldin foruma oncelikle.

boylesine tecrübeli birinin foruma gelemsi elbett hepimiz için bir şans...D1x f828 f3 t1 valla ailcek fotoğrafcısınız sanıırm ne güzel onu bırak onu al...
size çok şey danışacağız...

bu arada dadanagast ingilterede oturuyor....Yenge ingilizmiş de bir turlu razı edip getirememişş turkiyeye...

Tarih: 16 Ekim 2005, 17:15 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ooo afrikalı hoşgeldin.Ben trojan ile uğraşıyordum. Bak 2 tane dostom var burda biri dadanagast, biri huzün seli ikiside birbirinden merdane.İkiside pek sever beni. Ben olmayınca meydana boş bulmuşlar. Konuşuyorlar.BEn slr makinalardan pek anlamam. Senin makinanın parçasını bile yazamayırom. karbüratör diyesim geliyor.Ancak bende nikon d50 almayı düşünüyorum şu ara. Nikona kimse kötü diyemez sanırım. DEğilmi arkadaşlar.

Tarih: 18 Ekim 2005, 00:43 - İp: yok
adige
adige (üye)
Samsun / Amatör

Kayıp İlanıdır:

23 Eylül 2005 tarihinde internetten Ay..... 'dan satın aldığım ve atlı kurye ile yola çıktığı söylenen(belki de eşek ile) Canon S2 makinam hala gelmedi.Sanırım yolunu kaybetti.Görenlerin veya yerini bilenlerin insanlık adına haber vermeleri rica olunur.

Tarih: 22 Ekim 2005, 01:46 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

allah kurtarsın adige
ben makinamı 2ay bekledim nerdeyse
haline şükret yinede

Tarih: 23 Ekim 2005, 00:20 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar ne dır bu Canondan çektiğiniz...ıkı ay makına mı beklenir..Canım Sony 4 gun içerisinde gonderdi..

Tarih: 23 Ekim 2005, 00:31 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

ben tanıdık biri tarafından bekledtildim yurtdışı olduğu için
canona çamur atma lütfen

hele hele s2 ye hiç...

Tarih: 23 Ekim 2005, 00:40 - İp: yok