pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet

S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:31 - İp: yok
tr_535
tr_535 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Evet Pazarbey cok hakli; her ne kadar acimasizsa elestirsek bile kullandıkçada makinamızı beğenmeye başlıyoruz. Ve tabii begenimizi belirtmeyi de unutmuyoruz.
Benim makinanin ozellikleri konusunda birkac aciklamam olacak.
Bilindigi gibi makinanin "SCN'nin hemen yanindaki renklerim (my colors) Fonksiyonunda bir rengi cok guclendirip fotograf cekebiliyoruz. Benim aciklayacagim su; makina renklerim (My colors) modunda iken menu fonksiyonu acilirsa on izleme ile ters gosterimin arasinda "orijinali kaydet" diye yeni bir fonksiyon ortaya cikiyor. Bu fonksiyon "acik" yapilirsa makina renklerim fonksiyonunda iken her cekilen pozu iki ayri fotograf olarak kaydediyor. Birisini secilen ozel kuvvetlendirilmis renkte digerini de tamamen makinanin kabul ettigi orijinal renklerde kaydediyor. Tabii bu da bilgisayarda inceleyip karar vermeye olanak taniyor.Bu konuda ayrintili bilgi ingilizce kitapcikta sayfa 95,96 ve 97 de var.Ben My colors fonksiyonunu epey denedim. Mavi rengi gokyuzu icin yesili bitkiler ve kirmiziyi meyvalar icin. En fazla kirmiziyi kullanmaktam memnun kaldim. Mavi ve yesil kimi zaman iyi sonuc vermiyor.

Diger aciklamam; auto fonksiyonu disinda pek cok fonksiyonda kullanilabilen ve makinanin Jump'un bir ustundeki "FUNC." dugmesi ile ulasilabilen efektler menusunde "V" ile gosterilen canli renkleri kullanmaktan epey memnun kaldim. Kimi zaman devamli bile bu efekti kullandigim oluyor.

Son aciklamam; Herhangi bir modda ike makinayi actigimizda menu dugmesine 5 saniyeden fazla basarsak makina bize orijinal ayarlara yani ilk makinayi satin aldigimiz ayarlarina geri donmeye sans veriyor. Yani ozellikle makinayi yeni aldigimiz ilk zamanlarda cok karistirirsak belki geri denmek isteriz diye dusundum.

Vakit buldukca Galeri bolumune girip foruma yollanan resimlere bakmaya calisiyorum. Hepsi de cok guzel ve ayni zamanda ogretici benim icin. Ben son zamanlarda S2'm le epey fotograf cektim ama epey yogun oldugumdan foruma yollayamadim. Insallah ilk firsatta paylasmaya calisacagim. Size iyi gunler. Pardon sizde su an gece iyi geceler, Refik...

#tr_535' tarafyndan 23.09.2005 20:35:58 tarihinde düzenlendi.

#tr_535' tarafyndan 23.09.2005 20:41:04 tarihinde düzenlendi.

#tr_535' tarafyndan 23.09.2005 20:50:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Eylül 2005, 20:36 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sevgili tr
may colors moduna daha hiç denemedim.Z2 ve z3 te vivid colors diye mbir mod vardı onun gibi birşey sanırım. Tetst sitelerinde my colorsun makinayı satmak için bir hileden başka birşey olmadığı yazılı idi.Ama 2 haleide kaydetmesi çok iyi.
Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama benim bahsettiğim tarzda yıldırım hiç çektinizmi.Bİzim buralarda yıldırım falan kalmadı ben çekemiyorum.

Tarih: 23 Eylül 2005, 21:02 - İp: yok
tr_535
tr_535 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Pazarbey merhaba,
ben Amerika Oregon eyaleti Portland sehrinde oturuyorum. Benim oturdugum yer sehir merkezinin hafif disinda ve yesillikler kapli bir yer. Burada yildirimli yagmur olayi malesef ki cok fazla olmuyor. Aslinda yagmur cok yagiyor ve baslayinca durmak bilmiyor. Buraya ilk geldigimde yaklasik bir ay kadar 24 saat yagmur yagmisti. Hatta burada pek cok olan barajlarin kapaklarini emniyet tedbiri olarak bir sure icin acmislardi. Buranin tabiati harika ve Amerika icinde bile oldukca unlu. Ne bileyim, balkonlarimizda sincaplar geziyor, Okyanusa filan giderken bazen arabamizin yanina geyiklerin filan geldigi bile oluyor. ilkbahar ve ama ozellikle sonbaharda renkler inanilmaz harika oluyor.

Tarih: 23 Eylül 2005, 22:10 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sevgili tr 535
desene sizin oralar karadeniz gibi.Pekçok çekecek şiy buluyorsundur.Daha önce yazmıştım.Sakın telekonvertör alma. Ama makro lens al.Çok iyi makro lensi.
Bize bol bol fotoğraf gönder.

Tarih: 23 Eylül 2005, 23:10 - İp: yok
adige
adige (üye)
Samsun / Amatör

( hepsi burda, ideefixe vs sitelerde olması lazım )

Teşekkürler pazarbey.Siparişini verdim, hafta içi gelecek.

#adige' tarafyndan 24.09.2005 00:44:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Eylül 2005, 00:43 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hayırlı olsun kaça aldın.Türkçe kullanma klavuzu gelecekmi.

Tarih: 24 Eylül 2005, 03:18 - İp: yok
adige
adige (üye)
Samsun / Amatör

1.016 Ytl/12 taksitle aldım.Aldım almasına da bir türlü gelmedi.Hala beklemedeyim.İnşallah bir kelek olmaz.Güya 23 Eylül de kargoya vereceklerdi.Bir sürü bahaneler uyduruyorlar.Bugün kesin kargoya veriyorlarmış,ithalatçı fırmadan kaynaklanan bir gecikme imiş???

Tarih: 2 Ekim 2005, 01:48 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben almanyadan bile aynı sorunları yaşadım.Makina çok sattığı için yetiştiremiyorlarmış.

adige
adige (üye)
Samsun / Amatör

İnternetten alışveriş mi? Tövbe!!!!! Beklemekten ağaç oldum,meyve bile verdim.Bu keleğin acısını çıkartırım onlardan.(Şunun şurasında kaç gün oldu ki değil mi? 23 Eylül den 11 Ekim e, gelir durur, ne de olsa yol uzun İstanbul nire Samsun nire? Heralde atlı kurye ile geliyor.)

Tarih: 11 Ekim 2005, 00:59 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kih kih kih.

Tarih: 12 Ekim 2005, 20:26 - İp: yok