pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet

S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:31 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Artıları:
1-Mükemmel bir fotoğraf kalitesi var.Gerçekten noise yok ve çok net.Z2 ve z3 yanında fotoğraf kalitesi bakımından oyuncak gibi kalıyor.(z3 ve z2 sahipleri kızmasın)
2-Çok hızlı açılıyor.Çok hızlı zoom yapıyor.Zoom 2 kademeli.Hızlı ve yavaş.Bu iyi olmuş.Zira z2 ve z3 te yoktu.Kadraj zor ayarlanıyordu.
3-Çok şık bir görünümü var.Pahalı birşey havası var.
4-Stereo video kaydı.Video kaydında sessiz zoom kullanma, rüzgar perdesi imkanları.Z2 ve z3 te rüzgar sesi rahatsız edici idi.Yalnız z3 te sessiz olarak zoom yapabiliyor.
5-Çok iyi pil ömrü.Z3 çok pil harcıyor idi.Z2 biraz daha iyice idi.
6-İmage Stabilizer çok iyi çalışıyor.
7-Made in japonya.

arkadaşlar birde makroyu 10 cm nin altına indiremedim.Bu benim hatam galiba onun için yazmadım.Nasıl olacağını bilen varsa yazsın.Ayrıca değerlendirmelirim devam edecek.

 

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:39 - İp: yok
fotonon
fotonon (üye)
İzmir / Amatör

pazarbey makinan hayırlı olsun.
güle güle kullan.
değerli izlenimlerin için teşekkür ederim.
s2 için gün sayan biri olarak iyi oldu doğrusu.
macro konusuna gelince yanlış birşeyler söylemek istemiyorum. ama okuduğum kadarı ile ustalar macronun daha uzak mesafeden zoom yaparak daha iy isonuş elde edildiğini yazmış.
ama senin makinanın neden macro problemi yaşadığı merak konusu ?

 

Tarih: 5 Ağustos 2005, 11:26 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Teşekkür ederim.Makro çok dert değil benim için.Çünkü makro lenste aldım.5 gün sonra adaptörü gelecek uno kullanacağım.
süper makrosu olan makinalarda makroda zoom yapmak mümkün olmuyor.Ancak benimkisinin muhakkak bir ayarı vardır.Bugün tekrar deneyeceğim.
S2 bende pek olumlu izlenimler bırakmadı.Özellikle focus zamanı çok uzun.Bence birde h1 e bakın.Eğer imkanınız varsa iki makinayıda elinize alıp bakın.Benim gibi keşke demeyin.

 

Tarih: 5 Ağustos 2005, 12:06 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Makroda zoom yapabilmen lazım Pazarbey. Süpermakroda yapamazsın. Benim makinemde öyle.

 

Tarih: 5 Ağustos 2005, 13:24 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

tamam meseliyi çözdüm.Makro tuşuna uzun basınca süper makro oluyor.Makroda zoom yapıyor ancak randımanlı değil.Dediğim gbi zaten makro lens aldım.Konvertörüde geelince mesele kalmayacak.O zaman 35 cm dene tele ile çekiliyormuş.Gelince deneyip göreceğim.Acaba hiç kullanan varmı.

 

Tarih: 5 Ağustos 2005, 15:26 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

s2 ile video çekerken aynı zamanda fotoğrafta çekebiliyorsunuz.Bu digic 2 nin bir armağanı galiba.Başka hiçbir makinada böyle bir özellik yok.Bence iyi olmuş.Video çekerken fotoğraf çekebilmek zaman zaman gerekebilir

 

Tarih: 6 Ağustos 2005, 17:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

H1 mi alsaydim acaba dedigin oluyor mu pazarbey?

 

Tarih: 6 Ağustos 2005, 20:25 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

olmazmı tabiki diyorum.Fakat kullandıkça makinanın özellikleri hoşuma gitmeye başlıyor.Fakat baştakı objektif kapağının iğrenç olması ve zoom düğmeşinin deklanşörün üzerinde bulunması (tets sitelerinde bunu çok övüyorlar)beni çok kızdırmıştı.Çünkü z2 ve z3 te bu arka tarafta olup çok daha kullanışlı idi.Ayrıca z zerisi gerçekten çok daha kullanışlı ve ergonomik.Belkide ben alıştığım için s2 ye ısınamadım.Dediğim gibi alıştıkça bazı özellikleri çok hoşuma gitmeye başladı. Teknik özellik olarak eleştirebileceğim tarafı focus zamanıın çok uzun olması.Uzun derken yanlış anlaşılmasın z2 den kısa z3 ten uzun.
Demiştim.En iyi makina tereddüt edipte almadığın makinadır.Herhalde h1 en iyisi...
S2 yi satar belki h1 i denerim.Onuda beğenmezsim canon pro 2, fuji 9000, panasonic fz 30 u sırası ile denemeye başlarım. Alahtan yurt dışından getirtme imkanım varda zarar etmeden satabiliyorum.
bakalım s2 yi satabilecekmiyim.
satılık canon s2 +telephoto converter+close up lens+converter adaptör+1 gb ultra 2 +256mb pro+pilller tamamı 999 euro hemde kdv bizden.
arkadaşlara tavsiyem alacakları makinayı tabi imkanları varsa muhakkak ellerine alsınlar biraz kullansınlar.Burada yazdıklarımdan da s2 kullanıcıları üzülmesin.Zira burada yazdıklarım birazda z serisini kullanmış birisinin biraz morali bozulmuş izlenimleridir.

 

Tarih: 7 Ağustos 2005, 08:58 - İp: yok
manatba
manatba (üye)
Bursa / Amatör

Sn. Pazarbey

İzlenimlerin için çok teşekkür ederim. Yazdılklarından anlayabildiğim kadarı ile S2 ile birlikte high speed bir SD kartı kullanıyorsun. Ben normal sd kart kullanıyorum ve video özelliğini pek kullanamıyorum çünkü 10 - 15 sn. sonra otomatik olarak videoyu kesip karta yazmaya başlıyor. Bu sanırım sd kartın yavaşlığından ileri geliyor. Daha önce bir topic açmıştım bu konu ile ilgili sağolsun yorum yapan bazı arkadaşlarda SD kart ile ilgili olabileceğini söylemişlerdi. Sende durum nedir ?
Highspeed SD kartı video da yeterli performansı sağlayabiliyor mu ?
selamlar

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 08:47 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hiçbir sorun yok.Hatta video çekerken arada fotoğrafta çekebiliyorum.Bu arada video çekmeye devam ediyor.Yanlış hatırlamıyorsam size bir cevap yazmıştım.Sorun kesinlikle karttan kaynaklanıyor.Daha önce z2 de başıma gelmişti. Oradada fotoğrafları çok geç yazıyordu.O nedenle pro kart aldım.Pro ve ultra aynı zannedersem.Birde extrem kartlar var.Bunlar daha pahalı daha hızlı demekki.Fakat ne videoda nedene continius çekimde hiçbir sorun çıkarmıyor s2 .Ultra 2 ve pro kart var bende.

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 12:28 - İp: yok