Fotoğrafçılık Forumları
Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet
S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.
Kalp kalbe karşıdır derler.Valla benimde aklımdan sen geçiyordun.Bakalım bir sorayım dedim.Ne almış diye .Hayırlı olsun h1 in.Makro ve tele alacakmısın.Convertör adaptörü beraber geldimi.Pilde geliyor değilmi.Benimde hep bir tarafım h1 de kalacak.Doymuyoruz kardeşim.Neyse belki birgün biryerlerde karşılaşırız ve makinaları değişip deneriz.O zaman tatmin oluruz.S2 DE dehşet bir makina.Sadece fotoğraf için alsam h1 alırdım.Ama biliyorsun ben videoda çekmek zorumdayım.Gerçi h1 de çekiyor ama s2 gibi değil. Ayrıca eğer satarsam bir tane slr ve birde z1 veya 765 gibi ucuz bir kompak alabilirim.765 200 euro, z1 bulunursa daha da düşük 150 euro civarında.
pazarbey bence sen hic satma s2'yi, direk bir tane de dslr al, olsun bitsin..
bizim gibilerine cok makineler lazim valla..
Merhabalar ben siteye yeni üye oldum. Epeydir Kom.dfm ler hakkındaki yorumlarınızı okuyorum, aslında canon powershot s2 almaya karar verdim. Fakat abd fiyatları(500$) ile Türkiyede sorduğum birkaçyer(1milyar üstü) dağlar var. Fakat eTradecenter diye bir site direkt abd den getiriyo ve fiyat fena değil (675$). Bu site ve S2 hakkında tavsiyeleriniz nelerdir.
Şimdiden teşekkürler.
yav o zaman çok para gitmiş olacak.Ya s2 yi satacağım, yada ucuz bir slr alacağım.Bir şık daha var.Oda çalıntı almak. Almanyada istemediğin kadar varmış.
aziz bey bir iki kötü yanı hariç s2 çok iyi bir makina.Hele video özellikleri çok güzel.Aynı zamanda perfermansı çok iyi.Alabiliyorsan durma al.
dadanagas d50 alayımmı
Kötü dediğiniz özellikleri okumuştum. Peki video özelliğini boşverirsek genede tavsiye edermisiniz mesela -sony dsc h1- ile karşılaştırırsak..
birde bu eTradecenter hakkında fikriniz varsa paylaşabilirmiyiz. Ben kararsız kaldım, makinanın Türkiyede yaygınlaşmasını beklemeli mi(30 ağustos deniyo) yoksa böyle bi siteden almalı mı??
Teşekkürler...
Tavsiye ederi mtabi.Yalnız h1 i kullanmadım.Onun için birşey diyemiyorum.Bana ters gelen pekçok şey z2 ve z3 ten kalan alışkanlıklarım nedeni ile. Yoksa diğer özellikleri sınıfının en iyi özellikleri.kart bitinceye kadar saniyede 2.4 tane fotoğraf çeken başka makina yok.video çekerken aynı anda fotoğraf çeken başka makina yok.En uzun pil kullanımı bunda.Döner lcd bunda.
H1 ide bir görün bence.23 ünde konvertör adaptörüm gelecek o zaman yeni izlenimlerimi yazarım.Olmazsa sony den h1 i test için istiyeyim.Belki gönderirler.
pazarbey, d50 gercekten cok tuttu.. her okudugum dergiden, siteden tam notlar aldi.. yuksek kalite ve ucuz fiyat..
ama ben senin yerinde olsaydim; konica 7D alirdim.. fiyati cok geriledi ve 20D'ye kafa tutan bir makine.. sen de biliyorsundur..
bence butun makineleri iyice bir incele; sonunda konica'dan yana karar verecegine eminim..
D70 ve d50 azaltılmış özelikleri dışında aynı bildiğim kadarı ile.d70 in fotoğrafları olağanüstü net.konicaminoltanın fotoğrafları nikon veya canon gibi değil.Sanki canonda nikon kadar iyi değil gibi geldi bana fotoğraf kalitesi konusunda.
konica kesinlikle bunların gerisindi.Ama onunda anti shake nin sensörde olmaı (makinada -objektifte değil) avantaj.Birde 5d çıktı.Bakalım fotoğrafylarını karşılaştırayım.Belli olmaz.Ama konicaya sıcak bakmıyorum.
Fotoğraf kalitesinde kendime esas aldığım steves digicam daki fotoğraflar onlar çok belirleyici.Sizede tavsiye ederim.Özellikle bir cafe fotoğrafı var.Buradaki solda bulunan palmiyelerin netliği, çocuk bahzçesinde bulunan ağaç ve oyuncağın netliği, bir işyeri fotoğrafındaki tuğllaların netliği ve ayrıntısı benim için belirleyici unsur.
selam pazarbey..
sitelerde yayinlanan fotograflara o kadar da bagimli kalma, cunku bir dslr icin o kadar da belirleyici degildir.. ayrica 7d'nin fotograf kalitesi cok ama cok yuksek..
nikon d70'in karsiti olarak gosterebilecegin bir dslr da degil 7d.. 7d ve 20d ile ayni klasta olacak makine d100..
bilemiyorum pazarbey; ben olsaydim konica 7d alirdim bu fiyatlarla.. ben alirken fiyeti yuksekti, 20d fiyatina idi.. ama su anda neredeyse 350d fiyatina..
ama d50 ve d70s de cok iyi makineler; zaten sen nikon'a karsi sempati duyuyorsan bu ikisinden birisini al.. sonucta hepsi birbirine cok yakin makineler.. ve sana da bana da fazlasini verebilecek makineler.....
d50 biraz ufak dogrusu.. bir dukkanda mutlaka denemelisin, ozellikle telezoom lensler ile.. ama fotografik kalite acisindan d70s'den kesinlikle farkli olmayan bir makine.. ayrica 350d'den cok daha saglammis havasi veriyor.. daha yeni bir degerlendirme okudum d50 hakkinda.. 5 yildiz vermisler..
..dslr dunyasina adim atmakla cok memnun kalacaksin.. sirf viewfinder'indan bakmak icin fotograf cekeceksin her zaman..
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
153310 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
178325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
0106430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1248119 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -