Fotoğrafçılık Forumları
Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet
S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.
"En iyi makina tereddüt edipte almadığın makinadır.Herhalde h1 en iyisi..."
he sen onun icin oyle soylemisdin...
ama h1 kullanmadigin icin, en iyisi oldugunu nereden biliyorsun pazarbey? tereddutde kaldigin tek makine H1 mi?
neyse bu konunun sonu yok..
..
demek satmayi dusunuyorsun pazarbey..
bence seni sadece dslr keser pazarbey.. focus suresi mi? sorun degil.. shutter lag mi? o da sorun degil..
sen bence birak compact'lara bakinmayi da bir dslr edinmeye calis..
999 euro ile hem bir dslr alirsin hem de uzerine kaliteli bir objektif cekersin.. sonra zaman icinde bir tane de tele objektif alirsin.. ama kaliteli olanlarindan almalisin ki aradiklarina kavusabilesin..
ne dersin? hadi gel bir dslr al..
Evet tereddütte kaldığım makina h1 idi. O yüzden bunu satarsam h1 düşünebilirim.Tabi kesin değil.Belki satmam.Çünkü makina kullandıkça hoşuma gitmeye başladı.Birazda alıştım.
Belki çoğu kişi yeni aldığı makinası hakkında böyle acımasızca eliştiri yapamaz.Belki değil kesin yapmaz.Ama ben elden geldiği kadar objektif olmaya çalıştım.
Lakin varacağımız son nokta buyurduğunuz gibi slr makina gibi gözüküyor.Şaka maka slr parası vermişiz makinaya. Almanyadaki akrabalarım da zaten slr nin beni kesebileceğini söylüyor.En iyisi öyle yapmak lakin objektif tak, çıkar, temizle bunlar dert.Bakalım ne olacak.Siz ne tavsiye edersiniz slr olarak.Birde fotoğraflarıma bakın bakalım slr alacak seviyeye gelmişmiyim.Yoksa boşuna para vermeyelim.
eger lens cikar tak ve temizle olaylari cok zor olsaydi kimse almazdi pazarbey.. mutlaka bir zorlugu olacak, ama zannetmeki her lens degistirmede temizlemen de gerekiyor.. sadece biraz daha ozenli davranmaya calismalisin.. ama bu gayretlerin odulu olarak ustun fotograf kalitesine kavusuyorsun.. bir dslr kullandiktan sonra compact makineler sana oyuncak gibi gelecek.. (ama unutma, yine de bir compact makineye ihtiyacin oluyor, cunku, tasinabilirlik ve zahmetsizligi yuzunden..)
fotograflarina baktim pazarbey.. bence gercekten cok basarili fotograflar.. (hatta sasirmadim desem yalan olur.. gercekten kabiliyetli bir insansin.. bende dsrl var ama aslinda hak eden sensin galiba..)
bence dslr alip almayacagina sen karar ver.. cunku gorebildigim kadariyla s2 ile cok basarili fotograflar cekebilmissin.. hemen degistirmene de gerek yok bir yerde.. bir sure sonra zaten s2 sana yetmemeye baslayacaktir veya kendine bir dslr almak isteyeceksin diyeyim.. s2 sana veya bana da hayat boyu yetebilecek bir makine aslinda.. ama iste dslr olayi bambaska.. hizina hicbir compact yetisemez.. (su an icin en azindan..)
..icinde bir z3 kadar basarili degil cekingenligi varsa belki de dslr alip buna benzer sorunlardan kurtulman daha saglikli olur.. ama yine soyluyorum; buna sen karar vermelisin, s2 de harika bir makine, bir sure sonra dslr'a gecmek belki de daha mantikli..
Gerçekten öyle.Fotoğraflarımı beğenmenede sevindiğimi söylemek isterim.Hatta sizi saşırtmış olmak ta güzel.Aslında güzel değilde. Dediğim gibi insan sonsuzluk için yaratılmış.S2 pekçok kişinin hayal edipte alamadığı bir makina.Ben aldım.Hemde tam takım.Fakat dediğiniz gibi yetmiyor.Yeni bir foto gönderdim.Şu eletrik direkli olanın hatasız olanını .Fakat makinanın gücü bir y ere kadar yetiyor.Daha ilerisi slr işi.Daha doğrusu dslr deniyor galiba.Bunun farkındayım.Bakalım bir müddet kullanayım.Ne olacak.d70 veya 10 veya 20 d düşünüyorum.
20D dusunuyorsan bence hic sasma pazarbey; alinabilecek en harika makine su an icin.. tabii bana gore..
dedigin gibi bir sure kullandiktan dslr alemine gecersin artik..
nikonlar nasıl d50 500 euro civarında.d70 in foto kalitesi mükemmel.
pazarbeyciğim ya daha once hiç meraklanıp araştımamıştım ama cidden d50 500 euro mu piyasada?
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/292376_-d50-nikon.html
550 eurodan başlayan fiyatlarla
slr sınıfı fiyat indiriminde nikon d50 çıkardı konica minolta 5 d çıkardı.bakalım canon ne yapacak.hepsi 500 civarında olacak sanırım.
pazarbey dostum birsüre yoktum burada, makinanı almıssın hatta yorumlar bile yapılmıs.. neyse hayırlı olsun, bol fotograflı günler dilerim sana. ama bakıyorumda hemen sıkılıp dslr falan diyosun s2 nin seni kesmeyecegi belliydi zaten. neyse dslr alsanda bi kompact mutlaka olacaktır yanında. bence satma. ama sen bilirsin tabi. ben bir amatör olarak kararımı h1 den yana kullandım forumdaki arkadaslarda memnunlar. öte yandan farklı yerlerdende yorumlar okuyorum h1 hakkında ama cogunlugu olumlu. ama bi tarafımda hep s2 isteyecek emin ol. makinan tekrar hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
153310 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
178325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
0106430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1248119 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -