pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet

S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:31 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Normal ben hala h1 e bakıyoom.

Tarih: 2 Eylül 2005, 01:13 - İp: yok
bedirhan
bedirhan (üye)
İstanbul / Amatör

pazarbey,portigo...
2Gb sd kartı nerden temin edebilirim.Fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz?

Tarih: 2 Eylül 2005, 14:42 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Zinhar 2 gb kart alma.Çünkü s2 1 gb kadar video çekebiliyor.Eğer bunun içinse gerek yok.
Yok değil ise zaten 1 gb var.Bir tane daha 1 gb al yeter.

Tarih: 2 Eylül 2005, 15:57 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

bence 2 gb almalı çünkü videoyu tek parça çekmek istemeyebilir mesela 700-700 mb olarak çekebilmek için 2gb gerekli eğer her an bilgisayar başında değilse. fiyat konusunda ise pek bi bilgim yok

Tarih: 2 Eylül 2005, 17:11 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

o zaman al birt ane 2 gb dene bakalım olacakmı.Hem bizde öğreniriz.Test sitesindede adam bilemiyordu.Oda merak etmiş. Al dene doğrusu neymiş görelim.

Tarih: 3 Eylül 2005, 02:54 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

çok yakında

Tarih: 3 Eylül 2005, 21:55 - İp: yok
korkmaz53
korkmaz53 (üye)
Antalya / Amatör

Makro lens ile 35 cm den çekmek iyi bir ayrıcalık bence.Geçen gün yusufçukları ziyarete gittim gene.Ama ne mümkün.Yaklaşamıyorum.Yaklaştıklarımı çekiyorum.Bu sefer netlik hiç iyi olmuyor.Makro lens ile en azından 35 cm den çekebiliriz.Fiatı nedir?Tele de almak istiyorum.Ama 3x olanları da varmış.Onlardan almak istiyorum.Bir kuş fotoğrafını çektiğin zaman detayları görmek gerek.Ben çektim ama nerde...PS de croplama yaptım da ancak kuş olduğu belli oluyor o kadar.Bir şey diyeyim mi Beytullah Bey..En iyisi DSLR almak.Ben makro ve doğa fotoğraflarına ilgi duyuyorum.Bu konuda ancak DSLR tatmin eder herhalde beni diye düşünüyorum.Ama dünyanın parası.Nasıl alabiliriz ki..Yok yok biz yine s2 ye devam.İyi makina aslında.Renkler çok iyi.Özellikler de..Ama netlikte bizim bilmediğimiz ya da beceremediğimiz bir şey var sanırım.Bir de şunu diyeceğim.Tripod ile hiç çekim yaptın mı?İmkanın varsa bir de onu dene.Bende yok.Netliği mutlaka yakalamamız lazım.Bizim makinada bir yerde 'Düşük Keskinlik' diye bir ayar var.O ne işe yarıyor.Onın yerine 'üstün keskinlik'olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

Tarih: 3 Eylül 2005, 22:18 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bizim makinanın zaten fotoğrafları fazla keskin olması ile eliştiriliyor.Bu nedenle düşük keskinlik bazen daha iyi netice verebilir.35 cm tabiki daha iyi.Ben Almanyadan 80 euroya aldım. TEle bence 1.5x yetmiyor.En az 2x olmalı.3x abartılı olabilir.Ama fazla mal göz çıkarmaz derler.Olsun belki lazım olur.
Birşeyleri yanlış yaptığımız muhakkak.Ama neyi.Deneye deneye çözeriz.Ayrıca o böcekleri makro ile çekmeye çalışma imkansız.Ancak tele ile 1 m treden çekebilirsin.Çünkü kaçıyorlar.Burada havayar çok soğudu.artık böcek bulmak imkansız. Netliğin tripodla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Tarih: 3 Eylül 2005, 23:22 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

bu arada geçen gün erkayalara sordum önünden geçerken s2 ne zaman gelecek diye 15 inde dedi. eskiden televizyonlar avrupada kullanılır modası geçer öyle türkiyeye gelirmiş. sanırım şu an fotoğraf makinelerinde aynı durum söz konusu

Tarih: 6 Eylül 2005, 01:39 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

aslında dışarıda da mesela almanyada da zor bulunuyor makina.

Tarih: 6 Eylül 2005, 13:03 - İp: yok