pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet

S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:31 - İp: yok
sersoy
sersoy (üye)
İstanbul / Amatör

Beytullah Bey,
Valla, hortlatsanda hortlatmasanda eninde sonunda banada S2 aldırdın.
Tam bir haftadır elimde kullanma klavuzu kampa girdim.
Zira henüz foto yollamak nasip olmadı ama anlattığın eksi yanlarına rağmen iyi makina.
tabiki bu işin sonu yok. İyinin iyisi var.
Zaman zaman sorularla başını ağrıtabilirim gibi geliyor bana. Eğer destek verirseniz sevinirim.

Sağlıklı ve huzurlu bir bayram dileği ile.

Tarih: 11 Ocak 2006, 21:02 - İp: 85.***.**5.111
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

baş ağrıtmak isteyenler için
[email protected]
beklerim.

Tarih: 12 Ocak 2006, 11:10 - İp: 85.***.**1.242
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ahhhh başımmmm.

Tarih: 24 Şubat 2006, 18:16 - İp: 85.***.**5.243
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sitenin en eski canoncularından biri benmişim . O zamandan geleceği görüp test değil izlenim demişim.

Tarih: 28 Aralık 2006, 22:16 - İp: 88.***.**3.77
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Evet S2 i ile çekimler yapmaya başladım ben de en büyük sınavımı dönem sonu kampımda vericem 5 gün doğayla içiçe çekimler yapacağım.Şimdiden Manuel modla çekiyorum,eğer acil bir durum olmazsa da auto moda geçmem heralde.Iso değerlerini yükseltip de ekranda görüntüye baktıkça keşke daha yüksek iso değerleri olsa diyor insan(tabi gren fazla olmayacak aynı zamanda)

Benim sorum şu bir çok şeyi anladım makinada ama şu Fdeğeri nedir ?
2.7 ile 8.0 arası gördüğüm kadarıyla

VE sanırım optik zoom a göre de bir sınırı var bunların peki gerçekten ne işe yarıyor benim tek farkedebildiğim işlevi odak değerinin yükselttiğimde fotoraf daha parlak çıktı
Yani ne oldu da böyle oldu ki

Tarih: 17 Ocak 2007, 13:59 - İp: 85.***.**5.130
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

MAvi izci istersen bir müddet auto modunda kullan.
Daha sonra P TV ve AV modlarına geç.En son M de kullan. Bu modlar F değerinin ve enstantanenen ilişkisini, ısonun nasıl etkilediğini falan hepsini gösterecek.
F değeri diyafram açıklığını belirler.2.7 de en açık haldedidir.En fazla ışığı alır.

Tarih: 18 Ocak 2007, 00:03 - İp: 85.***.**6.206