pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon S2 İlk İzlenimler Nihayet

S2 nihayet geldi.Telekonvertör ve makro lensi ve 1 gb ultra2 kart ile birlikte.Merakla beklendiği için hemen artı ve eksilerine geçiyorum.Daha objektif bir değerlendirme olması için daha önce kullandığım konuca minolta z2 ve z3 ile karşılaştırdım.
Eksileri;
1-Çok kötü bir objektif kapağı var.Tam anlamı ile iğrenç. Objektife değil makinaya takılıyor.Eğer takılı iken makinayı açmaya kalksanız hapı yuttunuz.Veya makina açıkken lensi korumak için takamazsınız.
2-Zoom kontrolü deklanşörde.Z2 ve z3 te arka tarafta idi ve çok kullanışlı idi.Bu çok kullanışsız geldi bana.Bazı olypuslardada öyleymiş.
3-Lcd nin görüntü kalitesi çok kötü.REnkler biraz maviye dönük.HEle vizör çok ama çok kötü.z2 nin vizörü kötü idi.Ama z3 ün mükemmeldi.Her ikisininde lcd si küçük ama çok keskin ve kaliteli görüntü veriyor idi. s2 nin böyle olmamalı idi.
4-Kulanımı zor.Açma ve kapama çok garip.İzleme fonksiyonuda.Kendine has ama karmaşık.
5-Menü karışık.Neyin nerede olduğu belli değil.Z2 ve z3 te çok basit ve ulaşılması kolaydı.
6-Focus zamanı çok uzun. z2 den hızlı ama z3 ten çok yavaş.Z3 basar basmaz focus yapıyordu.
7-Lens adaptörünü takmak için objektifin ucunda bulunan bir halkanın çıkarılması gerekiyor.Sonra tekrar takılması lazım.Diğer markaların tamamında böyle bir sorun yok.

Tarih: 4 Ağustos 2005, 21:31 - İp: yok
ati37
ati37 (üye)
Ankara / Amatör

merhaba arkadaşlar,
uzun zamandır forumunuzu sessiz sessiz takip ediyorum. burda yazılanlardan tercihimi s2'den yana kullandım.dün akşam itibariyle s2 ciler (pazarbey) grubuna katıldım. amerika'dan 650 $ a s2 ve sandisk 2 gb ultra sd kart aldım. fiyat olarak nasıl bilmiyorum. bu makina için nerden nasıl bir çanta almam lazım. birde sormak istediğim bu makinaya filtre almak istiyorum ama değer mi değmez mi bilmiyorum. elinde türkçe kılavuzu olan arkadaş var mıdır acaba.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tarih: 24 Ekim 2005, 10:58 - İp: yok
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

sevgili ati37,

öncelikle hayırlı uğurlu olsun ve s2 cilerin arasına hoşgeldin. Makinan gerçekten çok iyi bir makina. Ben de birkaç hafta önce istanbuldan birtane aldım. S2+512 MB SD+Çanta=1000 YTL peşin. Senin fiyatın iyi. Tekrar hayırlı olsun. İyi günlerde kullan...

Tarih: 24 Ekim 2005, 11:28 - İp: yok
cez
cez (üye)
İstanbul / Meraklı

Hayırlı olsun.Bir ferrari satın aldınız.Bende 3 hafta önce 540 Dolar a + 1 gb kart aldım amerikadan.Çanta işini de canon orjinal çanta aldım.Gri renkte.55 ytl, peşin 40 ytl pazarlıkla antalya'dan aldım.Darbelere dayanıklı pil vs koymak için gözü var içi yumuşak bir kumaşla kaplı.Takip ettiğim kadarıyla sizde makro seviyorsunuz.Güzel makrolarınızı bekleyeceğiz.

Sevgilerimle

pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sevgili dijital almak .arkadaşlara bir soralım bakalım.Sİtende yarışmak istiyorlarmı.Ben isterim ancak eski heyecanı tekrar bulabilecekmiyiz bilmiyorum.
Ati 37 nayırlı olsun.Güle güle kullan makinanı.

Tarih: 24 Ekim 2005, 19:38 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili ati37
makinan hayırlı olsun bende amerikadan aldım ve yaklaşık olarak aynı fiyat
güle güle kullan
aramıza hoşgeldin

Tarih: 25 Ekim 2005, 21:37 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

arkadaşlar müjde. s2 15 euro zamlanmış.

Tarih: 30 Ekim 2005, 00:57 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

bizim için müjde de yeni alacakları bilmem

Tarih: 1 Kasım 2005, 00:11 - İp: yok
adige
adige (üye)
Samsun / Amatör

(((((((((((Kayıp İlanıdır:

23 Eylül 2005 tarihinde internetten Ay..... 'dan satın aldığım ve atlı kurye ile yola çıktığı söylenen(belki de eşek ile) Canon S2 makinam hala gelmedi.Sanırım yolunu kaybetti.Görenlerin veya yerini bilenlerin insanlık adına haber vermeleri rica olunur.))))))))))

3 hafta önce verdiğim yukaridaki ilanım hükümsüzdür, çünkü 31.10.2005 tarihinde makinam geldi.

İlk izlenimim, müthiş,
aslında pilleri bitmeseydi yazmaya fırsat bulamayacaktım.En az bir hafta deneme-yanılmalı bol çekim.....

Tarih: 1 Kasım 2005, 00:27 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

hayırlı olsun adige
düşüncelerini bekliyoruz..

Tarih: 1 Kasım 2005, 00:42 - İp: yok
wide
wide (üye)
İstanbul / Meraklı

ati37 mail adresini bilmiyorum.arzu edersen gönderebilirim.

Tarih: 1 Kasım 2005, 11:36 - İp: yok