jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

İki Aydır Burayı Takip Ediyorum.

İki aydır burayı takip ediyorum. Makina seçimi yapmak üzereyim. Sonuç olarak bir çok makina üzerinde durdum en sonunda üç makina (aynı düzeyde olmasalarda) arasında kaldım.
1. Nikon D70s
2. Canon Eos 20D
3. Fuji S3Pro
Fotoğraf için ölüyorum diyeyim özetle. Lütfen bu makinaları bilenler yardımcı olsun bana. Bir süre slr-like makinaların araştırmasıyla zaman geçirdim. Sonunda Canon S2 aldım kitapçığını makinayı da karıştırarak (bilmediğim bir şey çıkabilir belki diyerek) sabaha kadar bitirdim. Bir hafta boyunca her çeşit çekimin yüzlercesini yaptım ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Çok komik bir makina idi. Çektiklerine fotoğraf diyesim gelmedi. Bu makinanın bu parayı hakettiğine kesinlikle inanmıyorum. Bir hafta sonra makinayı büyük zararla hemen sattım görecek gözüm kalmadı. Bir oyuncak o. S9500 ü gidip inceledim makyajına rağmen o da aynı belli. Sonunda şimdi büyük ümitlerle dslr ye bakıyorum. Hayal kırıklığı istemiyorum. Alacağım makinaya grip takılabilmesi, bilgisayar kontrollü çekim yapabilmesi, gelişmiş bir teleskopla (plütonu görebilen bir teleskop diyeyim kısaca) kullanılabilir olması aradığım özellikler. Bu konularda tam bilgi toplayamadım. Bayilere sordum cevap veremediler hepsine.
Bir kere fotoğraf fotoğraf olmalı. Renkler ve ışık gölgedeki doğallık çok önemli. Bunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Rüyalarımda görüyorum ve tatmin oluyorum. Bazı fotoğraflar da beni büyülüyor. Fotoğrafı çektiğim zaman iki saat karşısında zevkle çayımı içebilmeliyim; sanırım kendimi ifade edebiliyorumdur. Ben ressamım. Yıllar önce üniversitede fotoğrafçılık ve temel optik dersi almıştım bir yıl. Karanlık oda çalışmalarına kadar yaptık her tür çekim yaptık. Analog slr kullanıyorduk o zamanlar. Yıllardır çekmedim ve içimde kaldı gitti. Sonra artık patladı. Madem dedim fotoğraf rüyalarıma kadar giriyor madem benim için bu kadar önemli ve çekici; niçin benim iyi bir makinem yok? Zaten hayat başka türlü nasıl bir şey olurdu ki? Sanat felsefesi konusunda olağanüstü birikimim var. Makina alıpta çekmeye başladığımda foto yorumlarına sanat odaklı (salt teknik hatta belki hiç değil) bir orjin kazandırmak ta istiyorum. Ama dediğim gibi tekniği kapmam gerekiyor.
DSLR konusunda tecrübeli arkadaşlardan çok rica ediyorum lütfen biraz benim için yorulun ve bana yardımcı olun.
Temel meselelerden biri canon - nikon meselesi çünkü lensler yüzünden ileride de birine mahkum olacağım. Gireceğimiz yol ilerleyeceğimiz yoldur sonra başka yola sapamayacağız.Maddi imkanlarım keşke ikisi konusunda da serbestlik sağlayabilseydi ama değil tabi. Biri üzerinde ekipmanı büyütme çizgisini takip edeceğim mecburen.
Uzattıysam kızmayın n'olur ve bana lütfen tecrübenizle yol gösterin. Bu yabancıya yolun doğrusunu gösterin.
Teşekkür eder fotoğraf çekiyor ve bunu seviyor olmanız yüzünden gönül yakınlığı duyduğum sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim şimdiden.
Saygılar...

Tarih: 22 Mart 2006, 23:59 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

demin internette, kurlara baktim; 4000 ytl, 1701 pound'a denk geliyor.. yani buradaki fiyatin tam olarak iki misli.. (850 pound)
bilemiyorum jeyon ama eger ki fiyat hala daha 4000 ytl ise, acikcasi degmez..

 

Tarih: 27 Mart 2006, 13:22 - İp: 62.***.**2.10
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

S3pro'nun fiyatı 3500 YTL imiş. Pound hesabıyla 1490 pound ediyor. Başka yerlerden neredeyse iki katı daha pahalı olduğunu bilince, almak insanın içine sinmiyor. Bu nedenle S3pro'dan vazgeçiyorum.
Sigma SD10'a baktım: www.sigma-photo.co.jp www.dcresource.com www.sigma-imaging-uk.com www.cs.utah.edu adreslerinde fotoğraflarını inceledim. İnanılmaz kumlanma var gördüğüm kadarıyla. Komik gelecek belki ama kardeşimin 2 megapiksellik sonyericsson K750i marka/model telefonuyla çektiği fotoğraflarda bile bu kadarını görmedim. Hayret doğrusu bu makinayı alan var mı? Ben de mi bir hata var yoksa? Böyle olmasaydı bu makinanın fiyatı uygun Türkiyede:1960 YTL.
Tüm söylediklerinizden sonra pahalı bir makina almamak yönünde ağırlık kazanmaya başlıyor düşüncelerim.
Sonuç olarak iki ihtimal kaldı benim için:
1. Yurt dışı fiyatlarıyla çok yakın olmasının da avantajıyla Nikon D70s almak iki yıl garantili. (Body 1560 YTL)
2. Amerika'dan getiriveren sitelerden birinden (www.etradecenter.us ya da www.dijitalmakina.com) Canon Eos 20D getirtmek. (Body 1850 YTL) Bunu Türkiye'den almak istediğinizde 2480 YTL. Param olsa da dışarıda bu fiyat olduğunu bilince buradan bu fiyata almak istemiyor insan.

Bu şartlar göz önüne alındığında iki şıktan hangisini tavsiye edersiniz? Burada makinaların ne olduğu ve garantili ve garantisiz oluşları önemli demeliyim.
Bu sitelerden alışveriş yapan var mı acaba bu arada? Çünkü sözkonusu siteler netfotograf sitesinin kendilerini refere edeceğini yazıyor orada.

Hasılı iki seçenekten hangisini önerirsiniz?
Dediğim gibi bu hafta seçimimi yapmış olacağım.Artık sona yaklaşıyorum.

Saygılar...

 

Tarih: 28 Mart 2006, 14:45 - İp: 212.***.**2.144
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

Canon Eos 30D'yi düşünmüyorum. Çünkü 20D'nin aynısı olmasına rağmen -biraz gövde farkı ki bu önemli değil, bir de lcd ekranın büyümesi ve çözünürlüğünün yükselmesi dışında- fiyatını dijitalmakina'da 1735 Amerikan Doları yani 2320 YTL olarak buldum: Bayii daha fiyatı belli değil diyor. Burada Erkayalar'la çok daha fazla olur diye tahmin ediyorum. Tabi bu bahsettiğim fiyata adını yazdığım siteye de getirtebilirim. Bu da bir seçenek olabilir yani.

Selam ve Saygılar...

 

Tarih: 28 Mart 2006, 15:00 - İp: 88.***.**1.15
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

Erkayalar'ın sitesinde daha 30D yok. Başka bir yerde 1399 Dolar civarında Amerika'da satışa sunulacağından bahsediyor. Burada çok daha yüksek olacaktır haliyle. Erkayalar nabız tutuyormuş henüz.
www.diginorm.com adresinde Hasan Toraman'ın yaptığı ön incelemede şu eksileri yer alıyor:

Sensör algısında nispi kirlenmeler!
- Işık geçişlerinde nispi renk sapması!
- Self timer sadece 10 saniye ile sınırlı oluşu
- Bilgisayar bağlantısında FireWire kullanmaması
- Fiyatının mevcut teknolojiye göre nispeten yüksek kalışı
- TIFF çekimi yapamaması

Çekim kalitesinde 20D den kötü olduğuna getiriyor sözü. 20D'ye göre daha fazla kirlenme varmış (fiziksel inceleme yapmadan tam emin olamam demiş) renk şaşmaları varmış.

Ayrıca "mesela 20Da modelinde var olan gece çekimlerinde de olsa realtime özelliği nerede? Oysa bu özellik rakip marka tarafından fultime olarak geliştirilmiş olmasına rağmen." ifadesi de yer alıyor incelemesinde. Fiyatının yüksek olduğunu söylüyor.
Durun konuyla ilgili ifadelerini koyayım buraya:

"Çekim kalitesine gelince gördüklerime pek inanamadım. Zira 20D ile çektiğim karelere göre sanki algı kalitesinde pek değişim olmamış gibi düşünürken diğer yandan bazı yönlerde zayıflıklar fark eder gibi oldum. Canon’un profesyoneller eliyle yayınladığı çekimlere bakarsanız, kirlilik oranlarının, renk şaşmalarının kimi alanlarda farkedilir olabildiğini görmektesiniz. Hızlı çekimde bunun daha da farkedilir olduğunu görebiliyorsunuz. Bu konuda daha kesin bir bilgiyi ancak cihazı fiziksel olarak test ettikten sonra söyleyebilirim."

Saygılar...

Çekim kalitesine gelince gördüklerime pek inanamadım. Zira 20D ile çektiğim karelere göre sanki algı kalitesinde pek değişim olmamış gibi düşünürken diğer yandan bazı yönlerde zayıflıklar fark eder gibi oldum. Canon’un profesyoneller eliyle yayınladığı çekimlere bakarsanız, kirlilik oranlarının, renk şaşmalarının kimi alanlarda farkedilir olabildiğini görmektesiniz. Hızlı çekimde bunun daha da farkedilir olduğunu görebiliyorsunuz. Bu konuda daha kesin bir bilgiyi ancak cihazı fiziksel olarak test ettikten sonra söyleyebilirim.

 

Tarih: 28 Mart 2006, 15:44 - İp: 212.***.**2.139
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

drtamer'in açmış olduğu "Nikon D200 İncelemesi" başlıklı bölümde Canon ve Nikon fotolarını gördüm ve hiç tereddüssüz Nikon'u seçimlerim arasından çıkardım. Böyle karşılaştırmalı fotoğraflar görmüştüm çok ama bunlar kadar gerçeği haykıranlarını görmemişim meğer. Canon'un üstünlüğü renklerin ayırdı(renklerin birbirlerini kirletmemeleri) olsun, görüntüye sirayet derecesi olsun ezici biçimde ortada.Görüngüler dünyasından raptolduğu kareyi neredeyse tüm detayı ve gerçeğiyle söküp alıyor.Sanki yakaladığı bir kopyacı yanılsama değil de görüntüsel gerçeğin ta kendisiymiş muktedirliğiyle çekiyor.Renklerin ruhunu emiyor. Teknik manada da farklı dalga boylarının yayıldıkları alanların kevmiyeti bakımından hiç yalan söylemiyor.Nikonun çektiği fotoğraflarda ise farklı dalga boyları sanki ortak bir dalga boyu oluşturmak için genel bir karışıma giriyor. Bir ressam olarak aradaki fark tüylerimi diken diken etmiş bulunmakta. Bu güç meselesi. Bunu gördükten sonra nasıl D200 alabilirim ki? Hani neredeyse "artık önüme altından dağlar yığsalar Canon'dan vazgeçmem" diyesim geliyor.
Nikon'un ismi çok etkili. Telaffuzunun hafsalada bıraktığı soyut etki insanı kaliteli olduğu inancına davet ediyor ve sonra sürüklüyor adeta. Bu etkiden kurtulabilmek için böyle çarpıcı fotoğraf karşılaştırmaları gerekiyor demek ki... Bir tokat gibi "şşırrrak" diye. Bu fotoğraflardaki fark tokat gibi; senin aklın başında mı dur ne yapıyorsun der gibi...
Fuji çok kötü mesela. Fuji, Fuujiii.Etkisiz, hafif... İnsanda sahip olma isteği doğurmuyor.
Ürünlerin isimlerinin yarattığı genel/ortak etkilerin satışları bakımından nasıl gerçeğe uymayan seraplar oluşturduğunu çok iyi biliyorum. Bilmek bazen sizi kurtarmıyor işte. Ben S3 pro'yu düşünürken keşke adı Nikon olsa diyordum. Canon fena değil tabi, o da etkili.Bunları yazmamı kimse umarım ya adama bak adına bakıyor makina alırken diye formel bir yaklaşımla değerlendirmez.Sonuçta çekim kalitesinin benim için önemli olduğu sonucu yazdıklarımda açıkça belli. Şu bir gerçek ki bunlar biz farkında olmadan tercihlerimize etki eden faktörlerdir.

Şimdiki soru ve artık son soru: Eos 20D'mi yoksa 30D'mi? (Başlangıç seviyesinde olduğum için)

Beni hızla bu noktaya kadar getirdiniz; yine değerli yardımlarınızla artık şu dananın kuyruğunu da kopartmayı umuyorum.

Hepinize saygılar sunuyorum...

 

Tarih: 28 Mart 2006, 17:16 - İp: 212.***.**2.139
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam jeyon..

tamer'in verdigi sitedeki fotograflarin basarisiz mi olduklarini mi soyluyorsun?
...
renklere o kadar da aldanma.. basit photoshop hamleleriyle halledebilirsin..
........
ama canon veya nikon'un dedigi gibi ismi var dunyada.. zaten o yuzden de en cok satilan markalar..
ismine bakman bence son derece normal.. bircok kisi sadece ismine bakip karar veriyor; ki biliyorlar ki, nikon veya canon yapmissa, iyi olanindan yapmistir diye..
................
secimlerine gelince; d70s her ne kadar 20d gibi orta sinif bir dslr olmasa da turkiye garantisi olma durumu, biraz celiskili bir durum.. diger yandan turkiye garantili 20d fiyatina da, amerika garantili 30d alabiliyorsun..
acikcasi, kendine guveniyorsan, bozuldugunda falan amerikaya gonderip bekleyebileceksen; hic durma etradecenter veya dijitalmakine'den al derim.. 30d'nin fiyati eminim ki 3 milyarin ustu olacaktir turkiyede..600-700 milyon da az para degil..
ama unutma, bozuldugu takdirde, amerikaya postalamak zorunda kalacaksin.. buna sen karar ver..

garanti ve para kismini atliyorum..

30d alabilecek gucteysen nikon d200'u mutlaka bir kere daha dusun.. tamer'in verdigi siteyi tam olarak inceledin mi bilemiyorum, ama d200'un nasil da harika oldugunu anlatiyor..
d2x'in yari fiyatindan daha az fiyata, tam anlamiyla profesyonel bir dslr almis oluyorsun..
fotograf kaliteleri arasinda bile cok ama cok az farkliliklar var..
........
ben d200'den cikan poster boyutundaki baskilari da gordum.. ve tek kelimeyle muthislerdi..

tabii ki bu benim fikrimdir..
ayrica herkese soyledigim gibi, bir dukkana gidip deneme firsati bulursan makineleri, cok daha saglikli karar vermis olursun..

 

Tarih: 28 Mart 2006, 22:28 - İp: 62.***.**2.10
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

D200 SONUÇTA 20D'DEN DAHA İYİ BİR MAKİNA MIDIR? D200 ÜST DÜZEY, 20D ORTA DÜZEY BİR DİJİTAL SLR MİDİR?

AKLIM KARIŞIYOR.
TABİ BU AKIL KARIŞIKLIKLARI BANA DOĞRU BİR KARAR VERDİRECEK SONUNDA;O AÇIDAN ARADIĞIM BİR ŞEY ZATEN. BİR NEVİ BEYİN FIRTINASI NEVİNDEN BİR SÜREÇ SONUNDA BU GİRDAPTAN ÇIKACAĞIM.

DADA, BENİM BAHSETTİĞİM RENK MESELESİ ASLINDA BASİT PHOTOSHOP HAMLELERİYLE BERTARAF EDİLECEK TÜRDEN DEĞİLDİ. FARKLI DALGA BOYLARI AYNI KÖKTEN RENKLER OLUŞA DOĞRU VÜCUT BULMUŞLAR. İVMELERİ BU YÖNDE. ELBETTE BU TARZ RENK ETKİLEŞMELERİ OLUR BELLİ BİR DÜZEYDE AMA CANON BUNU ÇOK İYİ AYIRMIŞ.
BENİM BAHSETTİĞİM FOTOĞRAFLAR DA TAMER'İN VERDİĞİ ADRESLERDEKİLER DEĞİL O BAŞLIĞIN ALTINA KONULMUŞ FOTOĞRAFLAR. TABİ MONİTÖRÜMÜN SUNABİLDİĞİ KADARIYLA GÖRÜYORUM ELBETTE. BU YANILTICI DA OLABİLİR PEKALA...
POSTER BOYUTUNDA BASKILARINI DA GÖRMÜŞ OLDUĞU İÇİN SENİN TESPİTİN DAHA İSABETLİDİR NETİCEDE...

YANLIŞ HATIRLIYOR OLABİLİRİM; D200'DE BİR HATADAN BAHSEDİLİYORDU GALİBA BİR ARA. HATTA DİYORLARDI Kİ; NİKON BU MAKİNALARI ÜCRETSİZ OLARAK DÜZELTİP GERİ VERECEKMİŞ. BÖYLE BİR ŞEY VAR MIYDI?

BULUNDUĞUM YERDE BU MAKİNALARI ELİME ALIP İNCELEME ŞANSIM YOK. HANGİSİNİ İSTERSEM ONU GETİRTECEKLER.

BU ARADA, BENİM İSMİNE GÖRE MAKİNA ALMAKTAN KASTIM; BUNLAR BÜYÜK İSİMLER BUNLARIN MAKİNALARI İYİDİR KONUSU DEĞİLDİ: SALT İSMİN TELAFFUZUYLA OLUSAN SESİN İNSANDA OLUŞTURDUĞU RUHSAL AKSİSEDAYI KASTETMİŞTİM.


PEKALA O ZAMAN GERÇEKTEN SON SORU D200'MÜ 20D'Mİ? (BİRAZ BIKTIRDIM SANIRIM AMA İDARE EDİN BENİ; BİTECEK...)

SAYGI VE HÜRMETLERİMİ SUNARIM.

 

Tarih: 29 Mart 2006, 20:32 - İp: 212.***.**2.140
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam jeyon..

merak etme, bizler de biliriz, makine almanin zorlugunu; o yuzden istedigin kadar sor, yetisebildigim ve bilebildigim olcude yardimci olmaya calisirim..

...
herseyden once d200 de 20d de 30d de orta duzey kameralar.. ust duzey olanlari fiyatlarina bakarak kolaylikla ayirabilirsin..

ama her biri de son derece basarili makineler.. ust duzey kameralarin bircok ozelliklerini birarada bulunduruyorlar, fotograf kaliteleri yine ust duzey kameralar kadar yuksek; ama iste ufak tefek farkliliklardan dolayi fiyatlari daha dusuk.. tabii ki fiyatlarin asagiya cekilmesi gerektigi de bir etken.. cunku bir firma daha ucuza mal cikarinca, digeri de cikarmak zorunda kaliyor..

d200 icin, f100'un dijital karsiligi olarak yorumlar alindi.. yani o kadar basarili bir makine..
......................

renkler konusunda benim senin kadar fazla bilgim yok; fakat renk konusunda da kotu birsey duymadim simdiye kadar..
mesela; ken rockwell'in sitesinde ki degerlendirmede; ozellikle renklerin kalitesi vurgulanmis..

yazi aynen soyle:

"COLOR

My D200's colors are fabulous, and my work is all about color.

My D200 has much better color interpretation than any other digital camera. It sees color the way I do, and doesn't get too blue in shade. I used to run all my other digital cameras at WB Auto -3 and use a glass 81A (A2) warming filter all the time. My D200 gives me the results I want at Auto WB (+/- 0) and no glass warming filter required. I love this!

Auto WB works better than on any other DSLR I've used. I can shoot in shade, daylight or fluorescent and it looks right. My other digital cameras are always too blue in the shade and too green under fluorescent in Auto WB. I have to twiddle WB manually on those cameras. My D200's Auto WB actually works so I can concentrate on the image. AWB under tungsten still looks orange in dim light, but looks perfect in brighter light. Manual tungsten settings look too orange, just as they do on other cameras. On my D200 I use the manual white card or Kelvin adjustments (try 2,500 K) to get great natural results under home interior tungsten lighting."

........
bilemiyorum sen ne dusunursun bu konuda..

................

ve tabii ki raw cekim yaparak, renkler uzerinde daha fazla oynayabilme sansina sahip oluyorsun.. istedigin kivama gelmesi acisindan..

 

Tarih: 29 Mart 2006, 21:13 - İp: 62.***.**2.10
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

EVET BU İYİ OLDU. BUNU GÖRMEMİŞTİM. GÖLGEDE FLÜÖRESAN IŞIK ALTINDA VE TUNGSTEN IŞIK ALTINDA BAŞARILI OLMASI ÇOK İYİ. MAKİNANIN AŞKIN ÖZELLİKLERİNİ İMLİYOR.

BU MAKİNADA BİR ARIZA TESPİT EDİLMİŞ DİYORLARDI YANLIŞ MI HATIRLIYORUM ACABA. ALAYIM MI BUNU BİR SORUN OLMASIN. TÜRKİYE'DE DURUM NEDİR ONU BİLMİYORUM. YANİ EĞER ARIZA VARSA VE ÖYLECE ELİMİZDE KALIRSA DİYE BİR ÇEKİNCE KOYUYORUM BURAYA. FAKAT EOS20D'NİN BU YUKARIDA SAYDIĞIM IŞIKLAR ALTINDA BAŞARISIZ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİR MİYİZ?

NİHAİ ANALİZDE SEVGİLİ DADA NİÇİN ÖZELLİKLE EOS20D'YE KARŞI D200 DEDİĞİNİ İYİCE ANLAMAK İSTİYORUM. YANİ 20D'NİN BU MAKİNAYA KARŞI EKSİĞİ NEDİR DEZAVANTAJI NEDİR? PİKSEL SAYISI MI, YA DA NEDİR İŞTE? D200 DAHA AKTÜEL BİR MAKİNA O YÜZDEN Mİ? YANİ TEKNOLOJİK DÜZEYİ DAHA MI YÜKSEK?

DADA SENİN TELKİNLERİNLE ARTIK BU İKİ MAKİNA ARASINDA HEMEN KARAR VERİVERECEK BİR EĞRETİLİKLE MUALLAKTA DURUYORUM. SADECE DAHA İYİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM.
SEN SÜREKLİ EOS20D DİYORDUN HALBUKİ. DÜŞMANLARI ÖLDÜRMEK LAZIM DİYORDUM. 350D KULLANMAK SIKTI BİRAZ DA ONDAN MI YOKSA BUNLARI SÖYLEDİĞİN ZAMAN D200 YOK MUYDU PİYASADA DAHA.
SANA BU İKİSİ SUNULSAYDI HANGİSİNİ SEÇERDİN VE NİÇİN?
D200'DE DÜŞMANLARDAN BİRİYDİ DE ÖLDÜRÜLEMEDİ Mİ ÜSTÜN ÖZELLİKLERİNDEN DOLAYI? YANİ GERÇEKTEN ŞİMDİKİ KAHRAMAN, YENİ KAHRAMAN D200'MÜ?
BİRAZ KAFAM DAĞINIK YAZIYORUM KUSURA BAKMA. SABAHTAN BERİ BİR SÜRÜ STRES SEBEBİYLE BOĞUŞUYORUM.
YARIN BAYİYE GİRİYORUM BİRİNİ SİPARİŞ EDEYİM DİYORUM.

HANGİSİNİ SİPARİŞ EDEYİM? EOS 20D'Mİ YOKSA D200'MÜ?

SAYGILAR SUNARIM VE ŞİMDİDEN YİNE TEŞEKKÜR EDERİM.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 18:58 - İp: 212.***.**2.135
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

jeyon bence o fotoğraflara bakıp aldanma, photoshop programı ile neler yapılabildiğini görsen şaşar kalırsın,her türlü renk ,ışık,gölge beyaz ayarı yapılabiliyor,lensin hızlımı değil gaussian blur filtresiyle arka plan flulaştırılıyor vs...
drtamer arkadaşımızın açtığı topicteki fotoğraflarda sanki oynama var gibi geldi bana.

ama şöyle bir şey var nikonlar biraz sorunlu gibi, özellikle ilk çıkan serilerde bir takım buglar,sorunlar olabiliyor canon digitalde daha güvenilir bana göre.
ama canonlarında gövdeleri plastik gibi duruyor,nikonlar ise daha sağlam bir his veriyor benim incelediğim modeller içinde.

canon eos 20d body olarak 970 euro şu anda almanyada.
canon eos 30d de 1150 euro body olarak
en iyisi bir tane nikon d50 alıp kurtulmak 430 euroya indi fiyatları
fuji nin testlerini okudum dpreview da ,bir kere makine 12 mp değil, 6 mp,
12 mp lik fotoğraflarını tam boy açıp incelersen ne kadar kötü olduğunu görebilirsin zaten.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 19:20 - İp: 85.***.**7.222