jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

İki Aydır Burayı Takip Ediyorum.

İki aydır burayı takip ediyorum. Makina seçimi yapmak üzereyim. Sonuç olarak bir çok makina üzerinde durdum en sonunda üç makina (aynı düzeyde olmasalarda) arasında kaldım.
1. Nikon D70s
2. Canon Eos 20D
3. Fuji S3Pro
Fotoğraf için ölüyorum diyeyim özetle. Lütfen bu makinaları bilenler yardımcı olsun bana. Bir süre slr-like makinaların araştırmasıyla zaman geçirdim. Sonunda Canon S2 aldım kitapçığını makinayı da karıştırarak (bilmediğim bir şey çıkabilir belki diyerek) sabaha kadar bitirdim. Bir hafta boyunca her çeşit çekimin yüzlercesini yaptım ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Çok komik bir makina idi. Çektiklerine fotoğraf diyesim gelmedi. Bu makinanın bu parayı hakettiğine kesinlikle inanmıyorum. Bir hafta sonra makinayı büyük zararla hemen sattım görecek gözüm kalmadı. Bir oyuncak o. S9500 ü gidip inceledim makyajına rağmen o da aynı belli. Sonunda şimdi büyük ümitlerle dslr ye bakıyorum. Hayal kırıklığı istemiyorum. Alacağım makinaya grip takılabilmesi, bilgisayar kontrollü çekim yapabilmesi, gelişmiş bir teleskopla (plütonu görebilen bir teleskop diyeyim kısaca) kullanılabilir olması aradığım özellikler. Bu konularda tam bilgi toplayamadım. Bayilere sordum cevap veremediler hepsine.
Bir kere fotoğraf fotoğraf olmalı. Renkler ve ışık gölgedeki doğallık çok önemli. Bunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Rüyalarımda görüyorum ve tatmin oluyorum. Bazı fotoğraflar da beni büyülüyor. Fotoğrafı çektiğim zaman iki saat karşısında zevkle çayımı içebilmeliyim; sanırım kendimi ifade edebiliyorumdur. Ben ressamım. Yıllar önce üniversitede fotoğrafçılık ve temel optik dersi almıştım bir yıl. Karanlık oda çalışmalarına kadar yaptık her tür çekim yaptık. Analog slr kullanıyorduk o zamanlar. Yıllardır çekmedim ve içimde kaldı gitti. Sonra artık patladı. Madem dedim fotoğraf rüyalarıma kadar giriyor madem benim için bu kadar önemli ve çekici; niçin benim iyi bir makinem yok? Zaten hayat başka türlü nasıl bir şey olurdu ki? Sanat felsefesi konusunda olağanüstü birikimim var. Makina alıpta çekmeye başladığımda foto yorumlarına sanat odaklı (salt teknik hatta belki hiç değil) bir orjin kazandırmak ta istiyorum. Ama dediğim gibi tekniği kapmam gerekiyor.
DSLR konusunda tecrübeli arkadaşlardan çok rica ediyorum lütfen biraz benim için yorulun ve bana yardımcı olun.
Temel meselelerden biri canon - nikon meselesi çünkü lensler yüzünden ileride de birine mahkum olacağım. Gireceğimiz yol ilerleyeceğimiz yoldur sonra başka yola sapamayacağız.Maddi imkanlarım keşke ikisi konusunda da serbestlik sağlayabilseydi ama değil tabi. Biri üzerinde ekipmanı büyütme çizgisini takip edeceğim mecburen.
Uzattıysam kızmayın n'olur ve bana lütfen tecrübenizle yol gösterin. Bu yabancıya yolun doğrusunu gösterin.
Teşekkür eder fotoğraf çekiyor ve bunu seviyor olmanız yüzünden gönül yakınlığı duyduğum sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim şimdiden.
Saygılar...

Tarih: 22 Mart 2006, 23:59 - İp: yok
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

SEVGİLİ MAGNAT,
TAM DEĞİLDİR ELBETTE AMA UZUN BİR ZAMANDIR BELLİ BİR DÜZEYDE PHOTOSHOP KULLANIYORUM ZATEN. EVET OYNANMIŞ OLABİLİR BU FOTOĞRAFLAR TABİKİ...

NİKON D50'NİN FİYATI TÜRKİYE'DE HALA 1500 YTL. EOS 20D 2500 YTL. EOS 30D'NİN FİYATI İSE BELLİ DEĞİL AMA BÜYÜK İHTİMAL 3000 YTL NİN DE ÜZERİNDE OLACAK.
FİYATLAR ALMANYA'DAKİ GİBİ OLSA MESELE YOK ZATEN.

FUJİ S3PRO 12 MP. 50-60 KADAR FOTOĞRAFI BİLGİSAYARIMDA KAYITLI. ÇOK İNCELEDİM. FOTOĞRAFLARI KÖTÜ DEĞİL. AMA 20D'NİNKİLER GİBİ DE DEĞİLLER ZANNEDERSEM. BÜYÜK BOYUTLU BİR MAKİNA. ÜSTÜNDEN DE BAKARAK FOTOĞRAF ÇEKİLEBİLİYOR, BU BELKİ O KADAR ÖNEMLİ OLMASA DA...

EOS 20D'NİN GÖVDESİ MAGNEZYUM ALAŞIM OLDUKÇA SAĞLAM BİR GÖVDE. ÖRNEĞİN BİR 350D'NİNKİ GİBİ DEĞİL MESELA...
BEN İLK BAŞLARDA 350D ALACAKTIM ASLINDA AMA KÜÇÜCÜK BOYUTU HOŞUMA GİTMEDİ. AMERİKALILAR OYUNCAK DİYORLARMIŞ MESELA KÜÇÜK OLMAYAN ELLER İÇİN, HATTA KÜÇÜK ELLER İÇİN BİLE TUTUŞU İYİ DEĞİLMİŞ. BELKİ SİZE TUHAF GELECEK AMA BEN ALACAĞIM MAKİNANIN BİR ŞEYE BENZEMESİNİ DE İSTİYORUM.
İYİ BİLE OLSA KÜÇÜCÜK BİR MAKİNA İSTEMEM. MAKİNANIN BİR HAVASI DA OLMALİ Kİ ONU SEVEBİLEYİM.

SAYGILAR SUNARIM.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 21:18 - İp: 212.***.**2.138
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

magnat, oncelikle s3 pro, jeyon'un da soyledigi gibi 12 mp.. hatta 12.3 mp..
ikincisi, canon digitalde daha guvenilir diye birsey yok.. iste dpreview'de su anda 5d'nin 1.05 firmware update'i ile "monochrome image bug" i onariyorlar..
jeyon, d200'de banding problemi vardi.. ama ilk cikan seride.. bunu nikon'da acik secik belirtti gerekli yerlerde..
fakat 20d de ilk ciktiginda banding problemi vardi, hatirlayanlar bilir..

................

sonucta, ben de bir canon kullanicisiyim.. ve 20d benim hedefimdi, ama kismet 350d'ymis..
30d cok daha iyi 20d'ye gore.. spot metering farki bile bircok kisiyi caydiracak bir artisi.. veya handling cok daha iyi.. ekranin buyuk olmasi da bence yabana atilmamali..
bunlarin yaninda, 20d zaten mukemmeldi, 30d ile canon mukemmeli daha da mukemmellestirdi..
evet, megapixel farkliligi yok; ama iste gunun sonunda cok da farklar yok aralarinda.. (tabii eminim d200, daha buyuk olcekte daha iyi sonuclar verecektir; ama ki a4-a3 boyutlariysa konustugumuz, fark olmayacaktir..)
ama tabii ki isin bir de psikolojik farkliligi var.. halen daha 8 megapixelde olmasini bircogu kaldiramadi.. bazilari ellerindeki canon setlerini satip, nikon'a gecti..

...........

neyse..

her ikisi arasindaki farklardan konusmak gerekirse..

ben 30d'yi bes dakika inceleyebilmistim.. makine, 20d'den cok daha iyi ele oturuyor kesinlikle.. ve elime aldigimda 30d'yi, 5d'yi tutuyorum zannettim.. viewfinder'i gayet buyuk..
ama iste handling'de d200, bir gomlek ustun.. makineyi tuttugumda, iste benim makinem dedim icimden..
viewfinder'i tek kelimeyle harika..
canon alacaksan, d200'un alternatifi bence 30d'dir, 20d degil.. tabii ki bunda yeni uretilmis bir kamera olmasinin da etkisi yuksek..

birkac yaziyi ekleyecegim, lutfen yazilanlari oku.. sanirim secim yapman kolaylasacak..

http://www.kenrockwell.com/nikon/d200-vs-canon.htm

ve ikinci adres de;

http://www.photo.net/equipment/canon/20D_vs_30D_vs_5D_vs_D200.html

..........

photonet'te gayet guzel bir aciklama yapmis hangi sistem olacagi konusunda..

"Canon EOS 30D or Nikon D200?
The Canon EOS 30D vs Nikon D200 question is again difficult to answer. Most people is probably to stick with what you already have. If you're a Canon shooter with Canon lenses, then the EOS 30D is the way to go. If you're a Nikon shooter with Nikon lenses, then the D200 is the way to go. They are pretty similar cameras in many respects including sensor size, frame rate, sync speed etc, though the D200 does have an extra 2MP and additional features such as GPS support, weather sealing, a larger buffer and a tighter spot meter. On the other hand, tests (see Dpreview.com) have shown that the noise level of the EOS 5D (and the EOS 20D/30D) at high ISO settings is somewhat lower than that of the Nikon D200. The D200 is also around $300 more expensive than the EOS 30D ($550 more expensive than the EOS 20D), though it's $1250 cheaper than the full frame, 12MP EOS 5D.

If you have no investment in either Nikon or Canon a potential user should carefully look over the whole system (body features, available lenses, available flash systems and other accessories) to decide which best meets their needs. I don't think there is any right answer or any subjective way to say which is "best". Remember that DSLRs these days have around an 18 month life cycle, so committing to a system on the basis of any single camera body probably isn't a great idea. You really have to consider the whole system. Today the Nikon D200 certainly has more features than the EOS 30D and so can be considered a "better", more fully featured camera (albeit a more expensive on too), but by next year Canon may have something with more features then the D200 - and by the year after that Nikon may be back "on top" with their latest model."

 

Tarih: 30 Mart 2006, 22:50 - İp: 62.***.**2.10
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

EVET SONUNDA BAYİYE GİTTİM (HEM CANON'UN HEM NİKON'UN İKİSİNİN BİRDEN BAYİSİ) EOS 30D VE NİKON D200'Ü ELİME ALIP İNCELEDİKTEN SONRA KARAR VERECEĞİMİ SÖYLEDİM. BU HAFTA İÇİNDE İKİSİNİ BİRDEN GETİRTECEK. GÖRDÜKTEN SONRA BİRİNE KARAR VERECEĞİM.
EOS 30D'NİN FİYATINI SONUNDA BU BAYİDEN ALDIM. AÇIKLANMIŞ FİYATI VE UMDUĞUMUZ GİBİ ÇOK YÜKSEK OLMAMIŞ. YAKLAŞIK BİR HAFTA ÖNCE 20D'NİN FİYATINI SORDUĞUMDA 1550 EURO DEMİŞLERDİ. EVELİ GÜN TEKRAR SORDUM BİR DEĞİŞME OLDU MU DİYE... 20D'NİN BİTTİĞİNİ 30D'NİN FİYATININ İSE 1550 EURO OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. YANİ 30D 20D FİYATINA ÇIKMIŞ PİYASAYA. DEMEK Kİ BU KIRAN KIRANA BİR SATIŞ STRATEJİSİ MÜCADELESİ GERÇEKTEN. ÇÜNKÜ D200 SATIŞLARI PATLAMIŞ. KARFO MAL YETİŞTİREMİYORMUŞ HERKES SIRASINI BEKLİYORMUŞ. TABİ EOS 30D'Yİ DAHA YÜKSEK FİYATA ÇIKARSA PİYASAYA D200 İLE REKABET ŞANSI OLMAYACAK BU DURUM KARŞISINDA. D200 2000 DOLAR. YANİ TÜRKİYE'DE EOS 30D 2480 YTL D200 İSE 2950 YTL.

İKİSİNİ DE GÖRÜP KARAR VEREBİLMEM İÇİN GETİRİYORLAR.ALIP BAKACAĞIM, GÖRÜP İNCELEYECEĞİM MAKİNALARI VE BİRİNİ ALACAĞIM.
ŞİMDİ BEN İLK ETAPTA BU LENS MESELESİNİ MAKİNAYI ALDIKTAN SONRA İYİCE İNCELERİM DEMİŞTİM AMA TABİKİ BU İKİ MAKİNADAN BİRİNİ BU HAFTA ALMIŞ OLACAĞIM. TEK BİR OBJEKTİF ALMAK İSTİYORUM BAŞTAN, DİĞERLERİNİ 8-15 GÜN SONRA ALACAĞIM EMİN OLDUKTAN SONRA. EOS 30'U SEÇERSEM ÜZERİNE HANGİ OBJEKTİFİ ALAYIM D200'Ü SEÇERSEM HANGİ OBJEKTİFİ ALAYIM? D200 E 28-200 VR TAVSİYE EDER MİSİNİZ? BU OBJEKTİFTE BİR SORUN TESPİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ BİR ARKADAŞ DOĞRU MUDUR?

TEŞEKKÜRLER.

SON OLARAK

 

Tarih: 3 Nisan 2006, 10:03 - İp: 88.***.**1.15
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

PARDON D200 Ü 2000 DOLAR YAZMIŞIM. 2200 DOLAR DOĞRUSU...

SAYFILAR...

 

Tarih: 3 Nisan 2006, 20:38 - İp: 212.***.**2.141
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam jeyon..
gorup, begenip de alman cok iyi olacak gercekten..
her iki kamerayi da iyi lenslerle kullanmakla, kameranin vereceklerini tam olarak almis olacaksin.. lensin fotograf kalitesindeki etkisi cok ama cok buyuk..
aradaki fiyat farkini da dusununce, 30d alman durumunda, lense daha fazla yatirabilirsin..
benim tercihim, 30d ile canon 17-40 f/4 L olurdu.. fiyat olarak neredeyse nikon 18-200 vr ile ayni.. objektif kalitesi muthis bir lens..
d200'u alman durumunda da, 18-200 vr gercekten harika bir lens.. en azindan kullanisliligi acisindan.. bir tek objektifle bircok isi birden gormus oluyorsun.. ayrica VR II ozelligi 4 stop'a kadar sarsintiyi engelliyormus.. bu da tabii ki muthis bir arti..
ama tabii ki 18-200 gibi bir lensten, cok sey bekleme.. fotograf kalitesi acisindan bir 17-40 ile yarisamaz..
nikon'un hem L kalitesinde olup hem de fiyat acisindan 17-40 gibi olan hangi objektifleri var bilemiyorum.. ama sanirim arkadaslar yardimci olurlar..
tabii ki nikon objektif yerine tamron veya sigma da alabilirsin.. mesela sigma 18-50 f/2.8 veya tamron 17-50 f/2.8..(bu lensleri canon icin de alabilirsin, kaliteleri super yine..)

 

Tarih: 3 Nisan 2006, 21:19 - İp: 62.***.**2.10
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

SEVGİLİ DADANAGAST,

23 NİSANDA BİR ARKADAŞIMIN KIZKARDEŞİ İNGİLİZ EŞİYLE BERABER İNGİLTEREDEN (LONDRA) TÜRKİYE'YE GELECEKMİŞ; BUGÜN ÖĞRENDİM.

ARKADAŞIM DEDİ Kİ: "ALMAK İSTEDİĞİN MAKİNALAR İNGİLTERE'DE DAHA HESAPLIYSA ORADAN GETİRTELİM, GELİRKEN GETİRİRLER."

SENDEN RİCAM AŞAĞIDAKİ MAKİNALARDAN FİYATINI BİLDİKLERİNİ (BELKİ BAZILARINI TEKRAR EDECEKSİN AMA) YAZAR MISIN LÜTFEN?
YANİ BU DURUMDA ŞİMDİKİ POZİSYONUM DEĞİŞİBİLİR ANLAYACAĞIN ÜZERE...

1. FUJİ S3 PRO (850 POUNDA BULUNABİLİYOR DEMİŞTİN)
2. NİKON D70S
3. NİKON D200 (1200 POUND DEMİŞTİN)
4. NİKON D2X (ÖZELLİKLE BU MAKİNA NE KADAR ACABA ORADA)
5. CANON 20D
6. CANON 30D

TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM...

 

Tarih: 5 Nisan 2006, 23:38 - İp: 212.***.**2.147
omerbey
omerbey (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ingiltere fotoğraf ekipmanı almak için iyi bir yer değil pek.

 

Tarih: 6 Nisan 2006, 16:09 - İp: 85.***.**3.232
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

Aslında Dadanagast'ın verdiği fiyatlara bakınca öyle görünüyor. Çok da farklı değil S3 Pro dışında...

 

Tarih: 7 Nisan 2006, 14:11 - İp: 88.***.**1.15
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam jeyon..
sanirim turkiyeden cok daha ucuza burada..

su adresten kolaylikla ingiltere fiyatlari hakkinda bilgi alabilirsin.. sadece makinenin ismini search kutusuna yaz ve search yap..

....
ayrica froogle'dan da bir arastir.. bazen daha ucuza olan yerler bulunabiliyor.. ama saticinin guvenirliligini de iyice arastir..
bana da soylersen buldugun yerleri, birlikte bakariz..

 

Tarih: 7 Nisan 2006, 19:16 - İp: 62.***.**2.10
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

Sonunda...
Nihayet dün akşam saatlerinde Canon 30d'de geldi ve onu seçtim. Nikon d200'ü görmüştüm zaten. İlginç olan şu ki Nikon'dan Canon kadar etkilenmedim. Yani elime aldığımda. Gövde sağlamlığı falan deniyor ya hani.
Canon 30D beni çok heyecanlandırdı. Kendimi tuhaf hissettim. Rüya gibi bir an oldu. Dediğiniz doğru makinayı ele almak gerekiyor. Nikon'da değil ama Canon'da nabzım yükseldi. Belki farkında olmadan bilinçaltı bir şartlanma yaşamış olabilirim bilemiyorum ama 30D yi görünce durumum bu oldu. İlk görüşte aşk... Korktuğum (belki tuhaf karşılayacaksınız ama S2 dekine benzer bir hayal kırıklığı yaşamak korkusuydu fotoğraf kalitesi açısından.
Bu gün ilk fotoğraflarımı çektim. Hayal kırıklığı ne demek; umabildiğimin çok üstünde. Keyiften bulutuların üstündeydim bugün. Tanrım ne makinaymış ama... S2 beni korkutmuştu. Hevesle aldım ama fotoğrafları tatmin etmekten keyif vermekten çok uzaktı. Hayallerim hevesim yerle yeksan olmuştu. 30D ile ilk fotoğraflarımı bu sütten dili yanmış halimle korka korka çektim. Tabi ki farklı kulvarların makinaları ama işte insanoğlunda bu tip korkular oluşabiliyor demek ki...
Fotoğraflarının tatminkarlık düzeyi hayallerimin ötesinde. Bu gece 30D yi bayramlık pabucunu yatağının yanına koyupta yatan o eski zamanların çocukları gibi yanıbaşıma koyarak uyumak istiyorum neredeyse. Makinaya hayran oldum.
Paylaşmak istediğim için yazıyorum.
Yardımını ve zamanını esirgemeyen tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum buradan. Sağolun varolun.
Özellikle Dadanagast, yazdıklarından çok faydalandım. Usanmadan bana cevaplar verdin sağol varol...

Ha bu arada mesele tabi ki sona ermiş değil. Belki yeni başlıyor. Bu duyguları inanmayacaksınız ama 18-55 kit lensle yaşadım. Yani iyi bir lensle çekeceğim fotoğrafla bu lensle çektiğim fotoğrafların farkını sanki kafamda bir yerlerde saklı tutarak yaşadım mutluluğu. Bununla bu kadarsa kimbilir 17-40 la sigma 18-50 ile canon 70-200 le nasıl olacak. lensleri araştırıyorum. Fiyatlarını falan. 17-40 lensi etradecenter ya da dijitalmakina dan getirtmeyi düşünüyorum. 17-40 orada 810 dolar. Makinayı aldığım bayiye sordum 949 Euro dedi. Çok fark var. Önce bunu alayım diyorum. Ya da bir 70-200 le belki. 70-200 ü sizce illaki IS özellikli mi almalıyım. Ya da mutlaka f/2.8 mi olmalı. Bu ikisi birden olursa fiyatı bayağı artıyor. Extender olarak kaç çarpanlısı iyi olur 70-200 e?

Makinanın Türkçe kullanım klavuzu çıkmadı iiçnden bu garip değil mi. Ya da bunda bir tuhaflık mı var acaba dersiniz. Yani biraz kıllandım o açıdan soruyorum. Garantili bir malda olması gerekmiyor mu?

Makinaya henüz tam hakim olamadım daha. Ayar çeşitliliği harika. Aşağı yukarı yarın vaktim olursa keşfetmediğim bir özelliği kalmayacaktır.
Bu defa okumadan keşfetmek istiyorum daha heyecanlı oluyor.

Nikon'u sevmedim açıkçası. Fiyatları da aldığım yerde 30D ile neredeyse farklı bile değildi. Belki ileride 5d gibi bir makina almayı düşünüyor olmam dolayısı ile lens yatırımımı bu yönde şekillendirmek isteyişim de etken olmuş olabilir.

Saygı ve selamlarımı sunuyorum hepinize...

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 00:15 - İp: 212.***.**2.142