jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

İki Aydır Burayı Takip Ediyorum.

İki aydır burayı takip ediyorum. Makina seçimi yapmak üzereyim. Sonuç olarak bir çok makina üzerinde durdum en sonunda üç makina (aynı düzeyde olmasalarda) arasında kaldım.
1. Nikon D70s
2. Canon Eos 20D
3. Fuji S3Pro
Fotoğraf için ölüyorum diyeyim özetle. Lütfen bu makinaları bilenler yardımcı olsun bana. Bir süre slr-like makinaların araştırmasıyla zaman geçirdim. Sonunda Canon S2 aldım kitapçığını makinayı da karıştırarak (bilmediğim bir şey çıkabilir belki diyerek) sabaha kadar bitirdim. Bir hafta boyunca her çeşit çekimin yüzlercesini yaptım ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Çok komik bir makina idi. Çektiklerine fotoğraf diyesim gelmedi. Bu makinanın bu parayı hakettiğine kesinlikle inanmıyorum. Bir hafta sonra makinayı büyük zararla hemen sattım görecek gözüm kalmadı. Bir oyuncak o. S9500 ü gidip inceledim makyajına rağmen o da aynı belli. Sonunda şimdi büyük ümitlerle dslr ye bakıyorum. Hayal kırıklığı istemiyorum. Alacağım makinaya grip takılabilmesi, bilgisayar kontrollü çekim yapabilmesi, gelişmiş bir teleskopla (plütonu görebilen bir teleskop diyeyim kısaca) kullanılabilir olması aradığım özellikler. Bu konularda tam bilgi toplayamadım. Bayilere sordum cevap veremediler hepsine.
Bir kere fotoğraf fotoğraf olmalı. Renkler ve ışık gölgedeki doğallık çok önemli. Bunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Rüyalarımda görüyorum ve tatmin oluyorum. Bazı fotoğraflar da beni büyülüyor. Fotoğrafı çektiğim zaman iki saat karşısında zevkle çayımı içebilmeliyim; sanırım kendimi ifade edebiliyorumdur. Ben ressamım. Yıllar önce üniversitede fotoğrafçılık ve temel optik dersi almıştım bir yıl. Karanlık oda çalışmalarına kadar yaptık her tür çekim yaptık. Analog slr kullanıyorduk o zamanlar. Yıllardır çekmedim ve içimde kaldı gitti. Sonra artık patladı. Madem dedim fotoğraf rüyalarıma kadar giriyor madem benim için bu kadar önemli ve çekici; niçin benim iyi bir makinem yok? Zaten hayat başka türlü nasıl bir şey olurdu ki? Sanat felsefesi konusunda olağanüstü birikimim var. Makina alıpta çekmeye başladığımda foto yorumlarına sanat odaklı (salt teknik hatta belki hiç değil) bir orjin kazandırmak ta istiyorum. Ama dediğim gibi tekniği kapmam gerekiyor.
DSLR konusunda tecrübeli arkadaşlardan çok rica ediyorum lütfen biraz benim için yorulun ve bana yardımcı olun.
Temel meselelerden biri canon - nikon meselesi çünkü lensler yüzünden ileride de birine mahkum olacağım. Gireceğimiz yol ilerleyeceğimiz yoldur sonra başka yola sapamayacağız.Maddi imkanlarım keşke ikisi konusunda da serbestlik sağlayabilseydi ama değil tabi. Biri üzerinde ekipmanı büyütme çizgisini takip edeceğim mecburen.
Uzattıysam kızmayın n'olur ve bana lütfen tecrübenizle yol gösterin. Bu yabancıya yolun doğrusunu gösterin.
Teşekkür eder fotoğraf çekiyor ve bunu seviyor olmanız yüzünden gönül yakınlığı duyduğum sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim şimdiden.
Saygılar...

Tarih: 22 Mart 2006, 23:59 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Türkiye nin en büyük gazetelerinin birinde çalışmaktayım, bizde de iki marka kullanılır Canon ve Nikon. Nikon kullananlar biraz daha fazladır. İşim gereği günde yüzlerce fotoğraf değerlendiriyorum.Fotoğrafı bilgisayarda görünce hangi makineyle çekildiğini exif bilgilerine bakmadan anlayabiliyorum. Gördüğüm en güzel fotoğraflar Nikon D2x ten çıkanlar.
Bunun dışında bir projemiz için özel bir düzenek kurduk, bilgisayar kontrollü çekim yapıyoruz. Bu iş içinde kullandığımız makine Canon Eos 1Ds mark, sonuçlardan da gayet memnunuz.
Canon ya da Nikon aslında çok da farketmez, bence Ömer beyin tavsiyesine uyup Önce D70s gibi bir makineyle başlayın. Sonra neye ihtiyacınız olduğunu kendiniz daha iyi anlıcakasınız. Başlangıç aşamasında çok büyük yatırımlar yapmayın derim.

 

Tarih: 24 Mart 2006, 16:41 - İp: 212.***.**0.50
mbkose91
mbkose91 (üye)
Aksaray / Amatör

bence D70s fiyat performans gayet iyi

 

Tarih: 24 Mart 2006, 17:03 - İp: 85.***.**1.163
haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba arkadaslar,
burada birkac tane arkadas d200 tavsiye edince söylemeden gecemedim. Bu makineyi alirsaniz Nikon-Objektiv 18-200 mm VR
olmadan alin. Gecen haftalarda nikonun bu objektivinde bir hata tespit edildi.

Ilgilenenler ici adresi

http://www.digitalkamera.de/Info/Fokussierprobleme_mit_dem_Nikon-Objektiv_18-200_mm_VR_3224.asp

 

Tarih: 24 Mart 2006, 17:50 - İp: 84.***.**8.86
haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Arkadaslar bu objektivin tam ismi

Nikon-Objektivs AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED

Kullanildigi makineler ise

Fujifilm FinePix S2/S3 Pro Nikon D70/D2H/D100



Ben biraz önce d200 icin yazmistim ama öyle degilmis. Yanlis bilgi icin özür dilerim.

 

Tarih: 24 Mart 2006, 17:55 - İp: 84.***.**8.86
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"S3 proyu ben bir ara hemen hemen almak üzereydim ki bir yerde sizin S3pro'nun fuji'nin kendi sitesindeki fotoğrafları konusunda işlemcisinin iyi olmadığını, Canon 20D'nin kendi sitesindeki fotoğraflarının (mankenler vardı; fotoğraflara yazınızı gördükten sonra bakmıştım) canlılığını taşımadığını yazdığınızı hatırlıyorum. S3 pronun oradaki fotoğraflarını ben de beğenmemiştim görünce. İdeal şartlarda ideal lenslerle çekilmiş fotoğraflar daha iyi olmalıydı."

selam jeyon..
acikcasi, bana daha once iyi gorunmemislerdi; fakat, bir noktada gereksiz bir kotuleme olur bu.. cunku alinan sonuclar hic de kotu degiller aslinda.. 12 mp'lik sensor sana kocaman printleri cok daha rahat verecektir.. sonucta nikon lens kalitesini kullanacaksin..
daha fazla kontrasta sahip fotograflar; daha az highlights yanacak..
ve su anda, turkiyedeki fiyatinin aksine, burada 850 pound'a bile bulunulabiliyor.. ilk ciktiginda 1500 pound civarindaydi.. ve o gunun sartlarinda bir canon 20d'nin fiyatinin 1.5 misli oldugundan, pek de akilli bir secim gibi degildi bircogu icin.. ama bugunun sartlarinda s3pro, harika bir secim bence..
acikcasi, s3pro'dan memnun olmayan kisileri de pek gormedim.. memnun olmayanlar da neden memnun degiller, soylerlerse hep beraber ogreniriz..

eger ki yurtdisindan alacaksan, turkiyedeki fiyatlara almayacagindan emin olabilirsin.. ve bence cok da iyi bir tercih..
biraz daha ekleyerek tabii ki nikon d200 de alabilirsin..
ama aradaki farkla da rahat bir sigma 18-50 f/2.8 gibi bir lens de alabilirsin, orasi baska..

 

Tarih: 24 Mart 2006, 20:52 - İp: 62.***.**2.10
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ben bir amatorum ve daha bu isin cok ama cok basindayim. Fakat bu yazilari okumak, bilgilenmek gercekten cok guzel.. Emek harcayan herkese tesekkur etmek istedim. Yoksa bu makinalarla ilgili bana soz dusmez

 

Tarih: 24 Mart 2006, 21:53 - İp: 85.***.**8.23
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sanirim cogunlugumuz amator muratreis.. tabii ki sen de soyle fikirlerini..

 

Tarih: 25 Mart 2006, 22:33 - İp: 62.***.**2.10
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Dada sen amatörlüğü aştın gibi, yakında dpreview de çalışmaya başlarsın

 

Tarih: 26 Mart 2006, 12:39 - İp: 212.***.**0.50
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


bana gelinceye kadar ne kurtlar var dpreview'de tolga..
...

 

Tarih: 26 Mart 2006, 16:45 - İp: 62.***.**2.10
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

S3proyu fiyat olarak uygun temin edebileceğim bir yer var mı diye Türkiye'yi araştırıyorum şimdi...4000 YTL civarıydı en son baktığımda bakalım şimdi nasılmış?
Şu an yurt dışından getirtme imkanım yok. Amerikadan getiren siteler de Fuji getirmiyorlarmış.
Bakıyorum.

 

Tarih: 27 Mart 2006, 09:42 - İp: 88.***.**1.15