jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

İki Aydır Burayı Takip Ediyorum.

İki aydır burayı takip ediyorum. Makina seçimi yapmak üzereyim. Sonuç olarak bir çok makina üzerinde durdum en sonunda üç makina (aynı düzeyde olmasalarda) arasında kaldım.
1. Nikon D70s
2. Canon Eos 20D
3. Fuji S3Pro
Fotoğraf için ölüyorum diyeyim özetle. Lütfen bu makinaları bilenler yardımcı olsun bana. Bir süre slr-like makinaların araştırmasıyla zaman geçirdim. Sonunda Canon S2 aldım kitapçığını makinayı da karıştırarak (bilmediğim bir şey çıkabilir belki diyerek) sabaha kadar bitirdim. Bir hafta boyunca her çeşit çekimin yüzlercesini yaptım ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Çok komik bir makina idi. Çektiklerine fotoğraf diyesim gelmedi. Bu makinanın bu parayı hakettiğine kesinlikle inanmıyorum. Bir hafta sonra makinayı büyük zararla hemen sattım görecek gözüm kalmadı. Bir oyuncak o. S9500 ü gidip inceledim makyajına rağmen o da aynı belli. Sonunda şimdi büyük ümitlerle dslr ye bakıyorum. Hayal kırıklığı istemiyorum. Alacağım makinaya grip takılabilmesi, bilgisayar kontrollü çekim yapabilmesi, gelişmiş bir teleskopla (plütonu görebilen bir teleskop diyeyim kısaca) kullanılabilir olması aradığım özellikler. Bu konularda tam bilgi toplayamadım. Bayilere sordum cevap veremediler hepsine.
Bir kere fotoğraf fotoğraf olmalı. Renkler ve ışık gölgedeki doğallık çok önemli. Bunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Rüyalarımda görüyorum ve tatmin oluyorum. Bazı fotoğraflar da beni büyülüyor. Fotoğrafı çektiğim zaman iki saat karşısında zevkle çayımı içebilmeliyim; sanırım kendimi ifade edebiliyorumdur. Ben ressamım. Yıllar önce üniversitede fotoğrafçılık ve temel optik dersi almıştım bir yıl. Karanlık oda çalışmalarına kadar yaptık her tür çekim yaptık. Analog slr kullanıyorduk o zamanlar. Yıllardır çekmedim ve içimde kaldı gitti. Sonra artık patladı. Madem dedim fotoğraf rüyalarıma kadar giriyor madem benim için bu kadar önemli ve çekici; niçin benim iyi bir makinem yok? Zaten hayat başka türlü nasıl bir şey olurdu ki? Sanat felsefesi konusunda olağanüstü birikimim var. Makina alıpta çekmeye başladığımda foto yorumlarına sanat odaklı (salt teknik hatta belki hiç değil) bir orjin kazandırmak ta istiyorum. Ama dediğim gibi tekniği kapmam gerekiyor.
DSLR konusunda tecrübeli arkadaşlardan çok rica ediyorum lütfen biraz benim için yorulun ve bana yardımcı olun.
Temel meselelerden biri canon - nikon meselesi çünkü lensler yüzünden ileride de birine mahkum olacağım. Gireceğimiz yol ilerleyeceğimiz yoldur sonra başka yola sapamayacağız.Maddi imkanlarım keşke ikisi konusunda da serbestlik sağlayabilseydi ama değil tabi. Biri üzerinde ekipmanı büyütme çizgisini takip edeceğim mecburen.
Uzattıysam kızmayın n'olur ve bana lütfen tecrübenizle yol gösterin. Bu yabancıya yolun doğrusunu gösterin.
Teşekkür eder fotoğraf çekiyor ve bunu seviyor olmanız yüzünden gönül yakınlığı duyduğum sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim şimdiden.
Saygılar...

Tarih: 22 Mart 2006, 23:59 - İp: yok
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

jeyon kisisel ayarlarla isoyu 3200e getirebilirsin istersen

 

Tarih: 12 Mayıs 2006, 11:25 - İp: 85.***.**5.179
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Abi dediğin doğruysa ki doğrudur,o zaman bu 30D ve iyi lensler ile ölene kadar yeter adama.Birtek Mp i az,ona da abartılı baskı alınmayacaksa gerek yok.

 

Tarih: 12 Mayıs 2006, 11:56 - İp: 85.***.**1.92
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

Osmanlı hiç düşünme. Makinayı karıştırdıkça bi şey çıkıyor. Dipsiz kuyu gibi meret. Zifiri karanlık köşelerde apaydınlık fotolar alıyorsun. Bir de flaşı kullanırsan zaten istemediğin kadar ışık.
Karanlıkta öğle güneşinin altında gibi foto alıyorsun.
Kitapçığı gelsin daha öttüreceğim makinayı bir iki nokta var kafama takılan.

Osmanlı fotoğraflarına yorum yapıyoruz cevap da yazmıyorsun yav. Gördüğünden emin olamıyoruz o zaman.
Fotoğrafların süper bu arada. Bravo...

Selamlar, saygılar...

 

Tarih: 12 Mayıs 2006, 12:09 - İp: 212.***.**2.147
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Jeyon,kardeş kusura bakma.Hemen cevap vereceğim.
Sende siteye koy,bende sana yorum yapayım.
Ne güzel bir tercih yapmışsın şu aleti almakla.
Zaten DSLR için 30D,Like için R1-S9500 öneriyorum herkese...

 

Tarih: 12 Mayıs 2006, 15:46 - İp: 85.***.**1.92
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

Sagol ömergin yardımın iiçn...
gördüm...

 

Tarih: 15 Mayıs 2006, 22:40 - İp: 212.***.**2.137