muson_yagmuru
muson_yagmuru (üye)
Bursa / Amatör

Dslr Konusunda Fikirleriniz

merhabalar.Fotoğrafçılığa uzun zamandır meraklıyım temel fotoğraf bilgim biraz mevcut.ucuz bir fujıfılm finepix makinesı ile başlamıştım yıllar önce tabiki tatmin etmedi ve o da çöplükte yerini aldı.Diyeceğim o ki sayfalarca araştırmanın ardından hala net sonuca varamadım aradığım özellikleri bir makinada bulamadım.ıso aralığı yüksek(gece foto çekebimem çok önemli),netlik açısından 24mp ve büyük sensör, af motoru bulunan(manuel uğraş ile o anı kaçırmak istemem),dokunmatik ve dönebilen ekran benim için çok mühim.uzun süren çekimler için batarya ömrü de.doğa manzara,makro,hareketli çekim ve oluşturacağım konulu kompozisyon çekimlerim için kullanacağım.fotoğraf benim için hobiden ziyade kendimi bulduğum sanatsal bir aktivite.aldığım makineyı satmak istemem teorik ve pratikte gelişmek istiyorum bir arıza göstermedikçe yıllarca kullanabileceğim bir makine arıyorum.Bilmem yanlış mı düşünüyorum dostlar.
ayrıca çekimler için lens ve gövde aynı marka olmak zorunda mıdır?

darbeye toza doğa koşullarına dayanıklı olarak pek bulamadım.bütçe sıkıntı değil fakat fiyat arttıkça makine de ağırlaşıyor bu yüzden bir kilograma yakın makine ile saatler geçirmek istemem.aradığım özelliklerde bir makina kullanıyor ya da kullanmışsanız güzel tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum.

Tarih: 31 Ekim 2018, 15:19 - İp: 78.***.**5.160
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 760D yi tavsiye ederim.
Objektif olarak 18-135 lik kendi kit lensi var. İyi bir lenstir. Ama 24-105 objejtif çok iyi uyum sağlıyor. Maddi probleminiz yok diye bildiğimden dolayı bu lensin yanına 50 mm veya 85 mm lenslerden bir ekipman kurarsanız harika okur.

#ercan43' tarafından 03.11.2018 22:50:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Kasım 2018, 22:32 - İp: 176.***.**8.171
  • 1