muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ozansan, durumu özetlemişsin ama problem Nikon forumlarından da görüleceği üzere senin dediğin kadar az rastlanan bir problem değil . Makinalarından şikayetçi olanlar da fokusun bile ne olduğunu bilmeyen acemiler değil , lenste doğru fokusun nasıl/nerede olması gerektiğini bilen ciddi kullanıcılar . Aralarında D7000'i back-up olarak almış pro'lar , 20-30 yıllık fotoğrafçılar var . Bazılarına Fine Tune yetmiş ama çoğunun -20 ayar bile sorununu çözmemiş , ya geri vermiş ya servise yollamış .

Elimden fazla değil ama yine de 3 tane Nikon DSLR geçti ( D80 , eşimin D5000 , D300 ) hiç biri kalibrasyon istemedi sahip olduğum 5 AF lenste . Bu forumda yıllardır biri çıkıp D40'ım, D60'ım , D90'ım,D 200'üm, D3000'im back focus yapıyor demedi .

Durum böyle iken D7000'de back focus problemini dert etmeyin denebilir mi ?

Sen , ben alabiliriz - kendimiz yapamazsak Amerika'da , Japonya'da ya geri verir ya servise götürür sorunu çözeriz . Peki Turkiye'de hangi servise götüreceksin , yok Karfo'dur yok grey markettir , yok Gold'dur , yok Hayyam'dan spottur , yok yurtdışından biri elden getirmiştir . Biri öbürününküne bakmaz , baksa para ister . Bak Buzlucam nickli arkadaş belli ki ne yaptığını biliyor - servislerden destek alamamış .

Bu arada , sorun AF Fine Tune ile çözülecek boyutta ise bile sorun aslında - sonuçta makinanın ( bazılarının ) "default" hali hatalı . Diğer fotoğrafçılarla, arkadaşlarla lens paylaşıyoruz gerekirse . Aldın 5 dakikalığına fotoğraf gezisinde lensi ödünç - hadi bakalım fokus tutmadı . Arazide fokus chart açıp mı lensi kalibre edeceksin ? Satarken de karşına çıkar ilerde - alan adam bakalım "default" back focuslu makina isteyecek mi ? Kendi sahip olduğu lenslerde -20 kalibrasyon yetecek mi ?

AF Fine Tune , lensdeki problemi gövde üzerinde düzeltmek amacıyla eklenmiş bir kolaylıktır olsa olsa . Gövde fokus tutturamama ihtimaline karşı her lens için ayrı ayrı kulanılsın diye eklendiğini sanmam .

Tek dediğim acele edilmesin . D7000'in ölüsü bile yeter - ona şüphem yok . Ama dertsiz başa dert açmaya da gerek yok . Bu problem yeni parti D7000'lerde mutlaka çözülmüştür , piyasa yavaş yavaş Turkiye'de de temizlenecektir sorunlu olanlardan . Alırken bir şekilde fokus problemi olmadığından emin olabiliyorsanız alın derim - bir süreliğine ... O bilginiz yoksa , test edemeyecekseniz veya sorun çıkarsa geri veremeyecekseniz uğraşmayın.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 05:54 - İp: 96.***.**4.180
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Hocam tabiki sizde guzel soyluyorsunuz,dogru soyluyorsunuz haklisiniz.Turkiyede maalesef bu gibi konularda ne uzmanlasmis insanlar var nede duzgun bir musteri hizmeti .
Ben sadece belirttim -10+10 sinirlari icindeki hatalarin makul karsilandigini bilmenizi istedim.Hatta bazi insanlar farketmiyorlar bile.Ben eminim bir cok kullanicida back yada front fokus problemi var ama olayin farkinda degiller daha.
D7000 lerde bu sinirlar disinda, cok daha fazla ayar isteyen var ise zaten katiliyorum bu normal birsey degil ve tabiki makinaya karsida guveni sarsar hak veriyorum.Sadece Turkiyede ne oldugunu bile bilmedikleri bir olayin cozumu icin bu arkadas fazla ugrasmasin ve makina icindeki fine tune ile olayi halletsin.Yani verirsin servise makinayi daha beter ederler falan iyice sinir krizine girmeye gerek yok...-30 da olsa olay hallolduktan sonra ve zaten 12 tanede alternatif lense ayarin olduktan sonra moral bozmaya degmez.Arkadasin lensi falan varsa alsin onlarida hafizaya yada zaten bir lens icin ayar -10 ise digerleri icinde ayni sekilde -10 karari ile olayi tahmini olarak cozsun.Ileride bir sekilde Turkiyedeki servis isi kaparsa, ozaman normal kalibrasyon ayarinida halledebilir diye dusunuyorum.Hic olmadi internetten bununda kasa icinde kolay yapim asamalarini gosteren birisi cikar.

Sonucta bir sorun var ve sorunun giderilmesi icin baska kolay yol yok bu arkadas icin.Ben acikcasi fazla yakinmazdim.Yani en azindan alternatif bir cozumun var menude ve hic olmamasindan iyidir.Ayrica bu ayarin bir D90 da olmadiginida dusunursen ve elinde farkli farkli lenslerin var ve hepside ayri telden caliyorlar iseki ki calarlar bazen,bu fine-tune olayina sahip oldugunuz icin bence sevinin...

D90 dada problem yasamislari biliyorum ben yada lensleri ile problem yasayanlari mesela.Lens yerine kasaya dokunup ayar kaydiranlari,sonra tekrar original lense donduklerinde sorunun gecmedigini anladiklarini vs....D90 da Fine tune olsaydi yani fenami olurdu.Yoktu eksik kaldi.Yani demek istedigim D90 alsaydim falan demeninde bir mantigi yok.

Siz olmadi bana yollayin yani yaptiralim Japonlara bin bir azar ile burda.Hatta yeni bi tane kaparsamda sasirmasin arkadas...Derim Amerikada yapamadilar,ne bicim servisiniz var japonyaya kadar geldim su bu baslarini yerim alirim Sifir makinayi...

#ozansan' tarafından 18.05.2011 09:10:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 08:37 - İp: 221.***.**3.132
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Bugün İzmir deki karfo servisi prizma ya gittim 30 m2 bir yer ufacık bir dükkan, telefonda 3 gün önce konuşmuştum konya dan geleceğim İÇİN aynı GÜN bakıp bakamayacağını sormuştum kaibrasyon için , telefonda yardımcı olUrum aynı günbakarız diyen şahıs paravanın arkasından öndeki bayanın yanına geldi, İLK LAFI ŞU OLDU YOK KARDEŞİM BAKAMAM NE BİR HOŞ GELDİNİZ VAR NE BİR DOĞRU DÜZGÜN KONUŞMA BEN SİZİNLE TELEFONDA KONUŞMUŞTUM dedim... OGÜN ÖYLE DEDİM İŞTE ŞEKLİNDE SAÇMA BİR LAF ZATEN D7000 LERDE BÖYLE PROBLEM BEN HİÇ DUYMADIM ŞEKLİNDE CAHİLCE BİR LAF OBJEKTİFİ ÖLÇECEK DONANIMINIZ VARSA ÖLÇSEYDİNİZ ONU BARİ DEDİM GİT KARDEŞİM BIRAKACAKSAN BIRAK 1 HAFTADAN ÖNCE ALAZSIN ŞEKLİNDE BİR LAF. BENCE ADAMIN KONUDANDA ANLADIĞI yok,ADI TEKNİK SERVİS HİÇ BİRŞEY BİLMİYOR. NEYSE DAHA FAZLA ÜSTELEMEK SAÇMAYDI MAKİNEYİ BIRAKMADAN ÇIKTIM. OLYMPUS UN AYNI METRE ALAN DERİNLİĞİ DAHA AZ DOF MASTERDAN HESAPLATIP BAKIN. HERNEYSE BAKIN TEK SORUN BU MAKİNEDE -10 VS AYARLAMAK DEĞİL AYARLADIĞINIZ DEĞER 3MTREDE doğru çalışırken mesafe 10 mtre ye çıktığında bir bakıyorsunuz focus çok aşırı Öne gelmiş D7000 İN HESAPLAMA SİSTEMİNDE BİR ANORMALLİK VAR. 10 METREDEKİ HEDEFE GÖRE AYARLADĞINIZ ZAMAN 3MDTRELİK TEK FOCUS HEDEFTE BU SEFER ODAK TUTMUYOR YANİ BU İŞ O KADAR BASİT DEĞİL. OBJEKTİF FİNE TUNE OYLE HER SORUNU HALLEMİYOR VEYA D7000 DE NİKONUN İTİRAF ETMEDİĞİ BİR GARİPLİK VE SORUN VAR. OLYMPUS 510 DA 6 OBJEKTİFİM VAR VE SADECE SİGMANIN 1.4 LUK BİR OBJEKTİFİNDE ODA ÇOK AÇIK DİYAFRAMDA SORUN YAŞADIM. BU İŞ CROP ÇARPANIYLA AÇIKLANAMAYACAK KADAR BARİZ SORUNLU BENCE..
SERVİSLERİN YAKLAŞIMI VE İZMİR KARFO SERVİSİNİN DURUMUDA ORTADA YETERSİZ BİLGİSİZ VE MUŞTERİYE SON DERECE SAYGISIZ BİR TUTUM VAR. BEN BİR DAHA NİKON ALIRMIYIM YADA BU FORUMU OKUYANLAR D7000 HAKKAINDA NE DÜŞÜNMELİ SİZCE... KARDEŞİM UZAK DURUN BENCE NİKON D7000 KESİNLİKLE SORUNLU BİR MAKİNE.
OLAY SAECE OBJEKTİF ODAK NOKTASINDA BİTMİYOR AYARLA -8 E 10 TANE AYNI YERİN FOTOĞRAFINI ÇEK 3 U ODAKTA 7Sİ ODAK DIŞINDA MAKİNE STABİL DEĞİL.....BU BENİM MAKİNEME ÖZGÜ DEĞİL...GENEL BİR PROBLEM. YA BANİM KIZIMDAKİ 100 TLLİK COMPACT DAHA STABİL ÇALIŞYORBÖYLE İŞ Mİ OLUR 3 BİN KUSUR TL LİK MAKİNEDE...
SERVİS OLAYINI UNUTUN BU SORUNU SERVİSİN ANLAMSIDA ÇÖZMESİDE MÜMKÜN DEĞİL..... OYLE BİR NİYETTE YOK ZATEN...

#buzlucam' tarafından 18.05.2011 22:06:37 tarihinde düzenlendi.


#buzlucam' tarafından 18.05.2011 22:07:55 tarihinde düzenlendi.


#buzlucam' tarafından 18.05.2011 22:09:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 22:04 - İp: 78.***.**2.82
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

NELER DENEDİM UZAKTAN KUMANDALAR TRİPODLAR AYNI IŞIKLANDIRMA HAYIR KESİNLİKLE STABİL ÇALIŞMIYORRRRRRRRRR........... BEN OBUR DSLRDEMDE 3 YILDA ULAŞTIĞIM SHUTER SAYSINA BU TESLER YUZINDEN BU MAKİNDE 1.5 AYDA ULAŞTIM BU İŞ Mİ YA...NİKON D7000 VE NİKON BU OLAYI HALA RESMİ OLARAK İZAH ETMEDİ VE PROBLEMLİ MAKİNALARI TOPLAMADI VETURKİYE GİBİ GARANTİNİN SIFIR OLDUĞU ULKELERDE HALKI KORUYACAK HİÇBİR MEKANİZMA YOK.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 22:21 - İp: 78.***.**2.82
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

+10 -10 LUK SAPMANIN BU OLAYI DUZELTMESİ NDE OLAYI milimetre olarak duşunmeyin fine tune da bu mmye karşılık gelmiyor ornğin -5 lik ayarlama 13-15 mmlik bir sapma duzenlemsine karşılık gelebiliyor. onun için focusdaki sapmayı az bir sapma zannetmeyin.. Birde en buyuk sıkıntı 18 mm 60 mm ve 105 mmdeki sapmanın aynı olmaması. 18 mmdeki atıyorum -8 le çözümlerken, 105 mmdekini -4 ile çzümleyebiliyorsunuz aynı objektifte , hadi bakalım fine tune la sorunu çözün!!!!!!!
İşte onun için ozansan fine tune bu sorunu halletmiyor...
#buzlucam' tarafından 18.05.2011 23:35:35 tarihinde düzenlendi.


#buzlucam' tarafından 19.05.2011 12:42:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 22:29 - İp: 78.***.**2.82
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Bir arkadaşıma almıştık D7000 konuyu açtığım zaman bahsettiğim. Onun makinesi ile çekilmiş bir çok kareyi inceledim. Ben dediğim gibi çok çok net anlıyorum bu Backfocus olayını desem yalan olur. Ancak herhangi bir sıkıntı en azından ben göremedim. Örnek olarak ödeki bir objeyi (örnek masa üzerinde duran bir vazo) netleyecek isek sorunsuz sadece vazoya hemde eksik olarak tamamına focus yapıyor ve doğal olarak (açık diyaframda) vazo net arka plan flu oluyor. Ne vazonun netliğinde ne arka planda hiç bir sorun görünmüyor. Resmin gereksiz yere odaklanmış ya da olması gerektiği halde odaklanmamıl bir kısmı olmuyor. Dolayısıyla sn Buzlucam sizinkisi hakikaten bir şanssızlık olmuş gibi. Bakın Sn.Ozansan yardımcı olmaya hazır. Gönderin makineyi kendisine halletsin sizin için olmazsa. Sonuçta herşeyin başladığı yerde yani Japonyada yaşıyor

 

Tarih: 23 Mayıs 2011, 14:19 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

aşagıda focus chartları koydum baktınızmı!
4 adet foto orneği....focus ortada görünen sıfır noktasındaki çizgiye yapıldığı halde arakadaki ve öndeki net alanın eşit olması gerekirken netlik arkada oluşuyor olay bu...
bilmiyorum ya bu konuda arkadaşa da yük olmak istemem....

#buzlucam' tarafından 23.05.2011 15:36:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Mayıs 2011, 15:25 - İp: 85.***.**6.12
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Valla ben yardimci olmaya hazirim.Sen Garanti kartlari ve belgeleri ile gonder,Nikonun Turkiyedeki servisinide sikayet ederim,durumuda aciklarim.Takma kafaya fazla...Ben hani bilmesem ve gittigim bir yer olmasa tamam zor benim icin derim ama hergun onunden gectigim bir yer gibi bisey.
Istersen mesaj atar ulasirsin.Burlari mesgul etmeyelim simdi...

 

Tarih: 24 Mayıs 2011, 05:47 - İp: 221.***.**3.132
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Geçen ay İstanbulda photodigital fuarındaydım. Nikon standında iki Nikon D7000 kullanıcısının yaşadığı olayı anlatayım.

Biri makinasını spot almış, fokus sorunundan şikayetçi idi. Oradaki görevli önce firmware güncellemesi yapmasını söyledi. Makinanın sahibi firmwarenin en son güncelleme olduğunu söyleyince, makinanızın garantisi Türkiyede geçerli değil, aldığınız yere gönderin dedi. Yani vatandaş makinasını ücreti karşılığı bile tamir ettiremedi.

Başka bir kullanıcı ise makinasının Karfo garantili olduğunu ifade ederek, o da fokus problemini AF fine tuning ile çözemediğini, söyledi.
Karfonun yetkilileri makinayı orada kısa bir süre test edip, test için çektikleri fotoğrafları inceledikten sonra ona,makinayı Japonyaya göndermeleri gerektiğini söylediler. Ancak Japonyadaki deprem nedeniyle fabrikanın kapalı olduğunu, ne zamanda açılacağını bilmediklerini, bu aşamada makinayı Japonyaya göndermelerinin riskli olduğunu söylediler.

Sonrada şöyle bir öneride bulundular. Kullandığı tüm lensleri makinaya göre kalibre ettirirse sorunun ortadan kalkacağını, ama bunun içinde lenslerin garanti kapsamında ve kendilerinden alınmış olması gerektiğini söylediler.

Kısaca, makina Türkiye garantili de olsa, spot da olsa servis sorunu makinadan çözemiyor.

Firmanın yukarıda yazdığım önerisi sizin sıkıntınızı çözecekse tüm Nikon lenslerinizi makinaya göre kalibre ettirerek çözüme ulaşmayı deneyebilirsiniz. Tabii bu durumda lenslerinizi sadece kullandığınız D7000 de düzgün kullanacabileceksiniz. Başka bir Nikon gövde için lenslerinizi tekrar kalibre ettirmeniz gerekecek.










#turk' tarafından 24.05.2011 10:55:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Mayıs 2011, 10:45 - İp: 94.***.**9.34
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Durum ortada bu adamlar rezalet ve bu makinede dizayn hatası var herkesinki arızalı olamayacağına göre nikon d7000 dizayn hatalı... Bunun fabrikası zaten japonya da değil japonyada d700 ler üretiliyor bütün D7000 LER taiwan da uretiliyor. FİRMADAKİ ANLAYIŞ SORUNUNU GÖRDÜNÜZMÜ japon ya deprem yuzunden gönderilemezmiş vs külliyen yalan. GARANTİNİN PUL OLDUĞUDA AYAN BEYAN ORTADA NERDEN ALIRSANIZ ALIN. bÖYLE BİR FİRMA ANLAYIŞI İÇLER ACISI..bütün lensler makinaya kalibre edilecekmiş resmen dizayn hatası var NIKON BU PROBLEMİ BUTUN DÜNYADA ÇÖZECEK BİR GİRİŞİMDE BULUNMAMAKLA KENDİNİ baltalıyor... bİRDE BEN BUNLARI ARADIĞIM ZAMAN AAA focus problemimi var ilk defa duyuyoruz bu makinada bu problemi demezlermi yani yuhhhh....

#buzlucam' tarafından 24.05.2011 12:47:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Mayıs 2011, 12:44 - İp: 85.***.**6.12