muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Muzaffer hocam o fotoğrafta bir şey yok, O BENİM OLYMPUS E-510 la çekildi işte bunu bekliyorum bu makinadanda anlamında koymuştum... TABİKİ O FOTOĞRAF SORUNSUZ YANLIŞ ANLAMIŞSIN BENİM İSTEDĞİMDE O FOTOĞRAFTAKİ GİBİ ÇEKİM YAPMAK ZATEN ODA BENİM POTOĞRAFIM ama olympus e-510 la çekildi benim derdimde zaten onun gibi çekememesi.....
hocam compact lafım sizlere değildi lütfen yanlış anlamayın.... zaten ençek odak sorununu yakın portrelerde fark edersin... o fotoğrafı iyiye ornek olarak koymuştum.... keşke bu makinede onun kadar net olsa zaten sorun yok... AMA HATA BENİM ELEŞTİRİNİN ALTINA O FOTOĞRAFI KOYUNCA NİKON ÇEKTİ GİBİ ALGILANIYOR TABİİİ..
tekrar söylüyorum o sözüm sizlere değildi zaten o fotoğrafta tam istediğim gibi sorunsuz. ama olympus...



#buzlucam' tarafından 26.05.2011 10:54:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Mayıs 2011, 10:49 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Hayır Japon Parkı fotoğrafınızı hani Olympus ile çekilen sorunlu foto örneği sandığım için Allah Allah dedim. Bakıyorum bişey yok, temiz fotoğraf Şimdi anlaştık. Ben zaten üzerime alındım anlamında söylemedim o fotoğrafta bir sorun olsa algılardım anlamında söyledim ki zaten de yokmuş Ama ben daha önceki mesajlarda ilettiğiniz üzere eğer firmware yolu ile giderilebilecek bir konu ise Nikon'un düzelteceğine inanıyorum. Nitekim Sn.Paperman hocam yazmıştı sanırım bu sorun büyük olasılıkla makinenin lensten gelen bilgileri doğru okumamasından kaynaklanıyor. Öyle ise yazılımsal olarak düzelebilecek bir şey olduğunu düşünüyorum kendi adıma.

 

Tarih: 26 Mayıs 2011, 10:54 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

benim ümidimde bu inşallah yazılımla hallolur....

 

Tarih: 26 Mayıs 2011, 10:58 - İp: 85.***.**6.12
skywide
skywide (üye)
İzmir / Amatör

Sn. Buzlucam

En başından beri yazıları takip ediyorum Nikon D7000 hakkındaki. Bende 2 hafta önce bu makineden aldım. Sizler kadar profesyonel değilim ve bakış açımda o kadar iyi değil. Sadece meraktan soruyorum galeride ben bu makine ile çektiğim bir fotoğraf var görmenizi isterim. Dediğiniz back focus sorunu var mı? Birde Dpreview sitesinde Firmware yeniliği var versiyon 1.02 benim makinem bu sürüm yüklü olarak geldi. Belki sorun sadece firmware ile alakalı olabilir. Linki size yolluyorum ve yorumunuzu bekliyorum.
Saygılarımla.

Link: http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=463404

 

Tarih: 26 Mayıs 2011, 13:09 - İp: 78.***.**8.45
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

o firmware i ilk çıktığı gün yuklemiştim nikonun sitesinden zaten...belki seninki sorunsuzdur.
fotoğrafına baktım bu tip fotoğraflardan karara varmak imkansızdır nereye odaklandığın belli değil ve fotoğraf çok işlenmiş exif bilgiside yok focus chart çekmen lazım veya 3-4 mtreden yeterli bir ışıkta portre çek ful boyutta o fotoğrafı görmek lazım işlenmiş fotoğraf olmaz zaten gitar fotoğrafı çok yakın makro çekim sayılır zaten pekçok yerin odak dışı olması bu fotoğraf için normal exif bilside silinmiş kaç mm diyafram kaç ben göremedim.. yani o fotoğraftan sonuca gitmek imkansız... Fotoğraflrında viewnx 2 NİKONUN PROGRAMINDA BAK NEREYE ODAKLANDINI BU PROGRAMDA GÖREBİLİRSİN..


bu arada fotoğrafların çok guzel bence ......ozellikle son çiçek fotoğrafını çok beğendim konulara bakış açın çoksanatsal ve kompozisyonlar çok profesyonel gule gule kullan makinnenin hakkını veren fotoğraflar...tarzın çok guzel...

#buzlucam' tarafından 26.05.2011 15:56:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Mayıs 2011, 15:27 - İp: 85.***.**6.12
skywide
skywide (üye)
İzmir / Amatör

Mehmet Bey, teşekkürler. Elimde geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum. Daha makine ile fazla bişey çekemedim. Gitar fotoğrafı işlenmedi RAW formatında 14 bit çektim. Fotoğraf üzerinde tek yapılan yazı ve imzam o kadar. Ben size bir adet orjinal boyut fotoğraf yollayım siz isterseniz değerlendirin. Mail adresinizi özel mesajla yollarsanız fotoğrafı size yollayabilirim. Saygılarımla.

 

Tarih: 26 Mayıs 2011, 16:55 - İp: 78.***.**8.45
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

tolga bey bunun en kesin ylou focus chart çekmektir gun ışığında 45 derce açıyla iyi ışıklandırımış yerde en açık diyaframla 18- 50 ve 105 mm en az 3 fotoğraf. (gun ışığı skıntılısa flas da olur.)
http://regex.info/blog/photo-tech/focus-chart
yukarıdaki sayfadan yüzde 15-20 liği download et yazdır. jpg çevirirsen iyi olur.yada ben bunu pek sevmedim ama aşağıdakini kullanabilirsin.
http://www.focustestchart.com/chart.html
yada bunu indir. tabi ODAK S modunda VE ORTA TEK ODAK NOKTASI SEÇİLECEK.
odaklanacağın yer zaten belli yok eğer bu zor iş diyorsan 2 tane 3 M ETRE CİVARINDA 60-80 MM LİK ÇEKİM DE PORTRE ÇEK genelde belli olur emailimi birazdan göndereyim. yalnız mutlaka A modunda diyafram en açıkken çekilecek ...

#buzlucam' tarafından 26.05.2011 19:33:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Mayıs 2011, 19:18 - İp: 88.***.**2.138
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

Bu sitede il defa Nikonun eleştrildiğini görüyorum daha önceleri hiç kullanmadıgınız halde Sony ye hep çamur atıyordunuz ama sony de hiç böyle problem yaşanmadı.Şimdi darısı Canoncuların başına özgürce makinalarınızdaki problemleri tatışın 2. elde makinalarınızın değeri 50-100 tl düşecek diye küçük hesaplar yapmayın.Dogrusu budur.Daha önceleri sadece Pazarbey kullandıgı makinaları eleştirirdi.Sn Muzocan76 yı bu açıdan kutluyorum.Haydi canoncular sıra sizde biraz medeni cesaretiniz olsun takım tutar gibi marka tutmayın.Yorum yapanlar markadan bağımsız objektif olmalı bu konuda Gaijin en tarafsız yorumcu buluyorum ve onu tebrik ediyorum.

 

Tarih: 27 Mayıs 2011, 14:29 - İp: 217.***.**5.152
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

@ tomwong yorumunuzun konunun özüyle hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum.... konuyu önce baştan aşağıya okuyun bence...

#buzlucam' tarafından 27.05.2011 14:48:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Mayıs 2011, 14:48 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Aha al burdan yak Sn Tomwong 11 sayfalık 100 ü aşkın mesajla oluşmuş bu topiği Nikon kullananların kendi makinelerini eleştirme cesareti gibi algılamanızı takdirle karşılıyorum

Burada spesifik bir modelin spesifik bir sorunundan bahsediliyor. Bir de bu makineler hangi marka olurlarsa olsun haşa kul yapısı. Elbette sıkıntıları arızaları eksikleri olacak. Canon dünyanın tartışmasız en çok DSLR makine satan markasıdır. Pazar lideridir (doğruluğu tartışmalı olsada) en inovatif ve yenilikçi firmasıdır. Elbette onda da arızalar sıkıntılar olur ama hiç bir eleştiri özeleştiri bu gerçeği değiştirmez. Ben Sony kötü diyene rastlamadım. Ancak Canon 30 yılı aşkın Nikon 60 yılı aşkın süredir Pro fotoğrafçılık ekipmanları üreten firmalar. Dünyada bu konuda hakim iki firma, Sony daha sonraları girdiği bu pazarda yer almaya çalışan aynasız sistemler gibi farklı teknolojileri deneyen tüm zamanların (bana göre) en önemli elektronik firması. Ancak bazı şeyler birikim işi, kaldı ki biz böyle markalar üzerinden tartışsak bile bu firmalar sürekli birbirleriyle teknolojilerini paylaşan firmalar. Örnekse konumuzdaki D7000 sensörü Sony'den alınma (en azından teknolojisi) bir sensör, bir çok sitede belirtilen bir bilgidir bu.

 

Tarih: 27 Mayıs 2011, 14:58 - İp: 62.***.**2.1