muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

NIKON D7000 DE tam anlamıyla duvara toslamıştır.

 

Tarih: 24 Mayıs 2011, 15:40 - İp: 85.***.**6.12
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yahu fabrika ile makinanin tamirinin ne alakasi var.Oyle bir sallamislarki biraz destek olur yahu.Simdi sizin arabaniz bozulsa,fabrikaya gidip arizasinimi gidericekler.Burakin onlarin dediklerini hicmi agizlarinin payini verecek cesareti yokmus bu soran arkadaslarin.Nerden bulurlar boyle sallamasyon adamlari hayret.Taiwanda olsa nolur,Amerikada olsa nolur uretimi.Sonucta olay toplama meselesi hem uretimde degil.Bazi parcalar japonyadan,bazilari cinden,bazilarida Taiwandan olan bir makinadan soz ediyoruz ki gerek bile yok neden bahsediyorsak.

Onemli olan bu isi bilen sertifikali falan teknik elemanlarin varmi,yokmu olayidir.Nikonun Japonyadaki fabrikasi ile degisik sehirlerdeki servisleri arasinda nasil bir baglanti kurmuslarda debremden dolayi bu is yas falan demisler hayret...Iyi debrem oldu kapat butun Nikonu.Olacak ismi yahu...

 

Tarih: 24 Mayıs 2011, 15:57 - İp: 221.***.**3.132
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Birde arkadasim sen hangi lensleri kullaniyorsun?

 

Tarih: 24 Mayıs 2011, 19:04 - İp: 221.***.**3.132
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

18-105 kit lens sigma 70-300
vede benim olmayan 50mm ilede denedim
bir tanıdıktaki 16-85 nikkorlada denedim sonuç back focus... ve focusun stabil olmaması...
ben 4 senedir slr kullanıyorum olayın teknik kısmınada uzak değilim , çeşitli forumlarada makineyi satmak isteyenler dışında bu makine hakkında binlerce aynı şikayet var peki birde canon 60 d deki şikayetlere bakalım ben bir tane bile doğru düzgün focus problemi şikayeti yazan 60 d kulanıcısı görmedim...neden bu kadar insan durup dururken makinesinden şikayet etsinki... Bence zaten tek sorun back focus da değil focusun stabil olmaması.. herneyse silbaştan yazmaya gerek yok fotoğraflar manuel netlemede bile birçok forumda yazıldığı gibi hafif soft. renk derinliği vs çok iyi ama neyleyim bu focus sorunuyla...

 

Tarih: 24 Mayıs 2011, 23:57 - İp: 85.***.**3.117
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

300 fotoğraf çekip 280 ini bulnık olduğu için silmek ne demek anlatabiliyormuyum.. 39 TANE NETLŞEME NOKTASI YERİNE 1 TANE OLSDAYDIDA DÜZGÜN OLSAYDI daha iyi olurdu.
Herneyse mazoşist biri varsa sinirden saçını başını yolmak istiyorsa 3500 lira verip compact makineden kötü sonuçlar almak istiyorsa buyursun alsın... hatta o kadar mazoşistse benimkini satayım...
İYİ İYİDİR. KÖTÜDE KÖTÜ!
ORNEK:


ORNEK1





#buzlucam' tarafından 25.05.2011 14:41:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Mayıs 2011, 23:59 - İp: 85.***.**3.117
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ne kotuledin yani makinayi.Belki 5 dakkalik isi var sorunun hallolucak ama sen takmissin kafaya bir kere.Ayrica sorun bazen sirf makinadan degil,lenslerdende kaynaklanabiliyor.Eger degisik acilarda degisik fokuslama hatalari var ise genelde bu sorunun lensler ile alakali olduguda soyleniyor ki bende olan Tamron 17-50 de boyle bir sorun vardi zamaninda onuda belirteyim.Bir lens daha vardi denemelik ve bu lensdede ayni sorunla karsilasmistim.Bir ara bende d90 dan suphe duyuyordum cunku ondada bazi back front focus sorunu yasayanlar vardi zamaninda.Ancak degisik lensler ile degisik testler sonucunda sorunun makinadan kaynaklanmadigini anladik.Olanlara birsey demiyorum ama benimkinin sorunu lensler ile alakaliydi.

D7000 e gelirsek,makina odul ustune odul aliyor ve seninkinde bir hata var diyede kimse vazgecmez acikcasi.Normal bir gavur forumunda verilecek cevap gotur servise baktir yada yaptir makinani olurdu ama bizim turkiyedeki bu durumlardan sonra burak Nikonu hicbir makinayi almamak lazim.Digerlerininde servis yonunden cok super oldugunu sanmiyorum.Ozellikle yeni cikan urunlerde olayi gec kaptiklari bir gercek.

Ver bana tamam aliyorum.Malum makina bozuk fiyatida yarisi olur artik Kac para istiyorsun kasasina ?

#ozansan' tarafından 25.05.2011 08:43:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Mayıs 2011, 04:47 - İp: 221.***.**3.132
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

'''''D7000 e gelirsek,makina odul ustune odul aliyor ve seninkinde bir hata var diyede kimse vazgecmez acikcasi.'''''''
'''''''Ne kotuledin yani makinayi.Belki 5 dakkalik isi var sorunun hallolucak ama sen takmissin kafaya bir kere''''''
5 dakikalık işsse servİse gittiğimde halletselerdi OZAMAN 5 DAKİKADA...
bak aşağıdaki adreste benzer soruna servis yaklaşımı!!
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/814905/g/NIKON+Karfo+Yetkili+Bir+Servis+Olamaz!


Ozansan muhabbet gayri ciddi olmaya başladı. ben senin iyi niyetine inanıyorum amasorunun söylediğin kadar basit olmadığını düşünüyorum.
Eğer benim gibi kullanıpda doğru düzgün makina sorununu türkiye de yazan olsaydı ben bu makinayı almaktan vazgeçerdim. Savunuculuk bir yere kadardır Ozansan sen yurt dışında yaşıyorsun en az benim kadar ingilizce bilgin olduğunu düşünüyorum aç sıkıntı yaşayanşara bak internetten bu iş böyle bence.. ve bu NİKON D7000 ALAN adamların geçmişi de hep nikon makina... neden eleştirsin.Neyse bu muhabet bence sapmaya başladı. TEKRAR YAZIYORUM BENİM BURADAKİ TEK AMACIM TÜKETİCİ NE ALACAĞINI VE NE YAŞACAĞINI BİLEREK ALSIN PARASI BOŞA GİTMESİN. yoksa burada bizim amacımız markayı yerden yere vurmak değil.
benim makinadaki sorunun benimkine özgü olduğunu sanmıyorum forumları incelersen servise gidip dönen objektif kalibrasyonu yapılan pekçok makinada hala yanlış focuslanma sorunu olduğunu görürsün. Başka sorunlar yazanlar var dead hot pixel sorunu , sensorde koyu lekeler, shutter mekanizmasındaki yağın sensörü lekelemesi sorunu yaşayanlar,fazla exposure olduğunu düşünenler, manuel ayarlamaya rağmen soft fotolar vs.. ben bunları yazmadım şu ana kadar çünki yaşadığım sorunu belirtmek istedim. Fotokritikte makinayı göklere çıkaran 1-2 yorumcu var acaba hiç bu makinayı kulanmışlarmı merak ediyorum.İyi yönleri varmı var renk derinliği ben video kalitesinide beğendim iso performansı d-lighting vs vs
ODUL ALMASI BENİM İÇİN BİR KRİTER DEĞİL.
Bu arada senin D700 un yokmu forumda oyle işaretlenmiş
fotoğraflarına baktım hep d90 la çekilmiş.
ne yapacaksın benim makinayı.. D700 UN VARSA.
Turkiye deki servis sorunu konusun çok haklısın malesf hiçbirinde durum iyi değil zaten sorunun başlangıcı bu.. garanti ve servisin işe yaramaması..
BU ARADA ALIR OBJEKTİFİ KENDİM SÖKER KALİBRE EDERİM BOZULMASI PAHASINA YİNEDE MAKİNAYI YARI FİYATINA SATMAM... teklifini garip karşılamadım desem yalan olur. GERÇİ BU BENİM ALTTA YAZDIĞIM SATMA LAFI YUZUNDEN KAYNAKLANDI AMA NEYSE.
ZATEN BENİM MAKİNAYI BAŞKA BİRİSİ ALSAYDI GAYET MEmNUN ORTALIKTA DOLAŞIRDI. Bir sorunda algılamazdı. Ortalık COMPACT MAKİNA ANLAYIŞIYLA SLR MAKİNA KULLANANDAN GEÇİLMİYOR.Bu bir anlayış ve tecrübe meselesi...

AŞAĞIDA ESKİ BİR NİKON SORUN ÖRNEĞİ VAR....
''''Nikon D5000 digital-SLR fotoğraf makinesi kullanıcıları için Servis Duyurusu(Güncelleme)


12 Ağustos 2009




Nikon D5000 digital-SLR fotoğraf makinesi kullanıcılarına



Nikon’u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.



Nikon D5000 fotoğraf makinelerinde güç kontrolüne bağlı bazı elektronik bileşenlerin kalite standartlarının altında olduğu ve nadir olarak makinenin çalışmasına engel olabileceği bildirilmiştir.


Bu duyuru, bu konunun çözülmesi için gerekli tedbirlerin alındığını ve Nikon servislerinde tamir işlemlerinin 27 Temmuz 2009 tarinden itibaren başladığını bildirmek amacıyla yapılmıştır. Tamir işlemleri yetkili Nikon Servisleri tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.

Fotoğraf makinenizin seri numarasını aşağıda yer alan "Seri Numarasını Onayla" kutucuğuna yazarak doğrulatma işlemini yapabilirsiniz. Makineniz bu durumdan etkilenmişse, tamir işlemi için yapmanız gereken işlemler bildirilecektir. Aksi halde makinenizin herhangi bir tamir veya bakım işlemine girmesi gerekmemektedir.

Not: listemizdeki seri numaralrı güncellenmiştir. daha önce seri nurmarası onaylatma işlemi yapmış olsanız bile tekrar denemenizi tavsiye ediyoruz.

Nikon gelecekte benzer sorunların oluşmasını önlemek için gerekti önlemleri almaya devam edecektir.

Bu konunun yol açtığı rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür diliyoruz.

Lütfen bu konu ile ilgili belirtileri öğrenmek için aşağıdaki detayları okuyun




[ Belirtiler ]


1. Fotoğraf makinesi, pilleri tam dolu olduğu halde bile güç düğmesine basıldığında çalışmamaktadır.

2. Fotoğraf makinesi, Güç Konektörü EP-5 ve AC Adaptörü EH-5a bağlı olduğu halde bile güç düğmesine basıldığında çalışmamaktadır.

Lütfen sahip olduğunuz D5000 Kit’in bu durumdan etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için makinenizin seri numarası ile giriş yapın.


Diğer sorularınız için, lütfen bölgenizdeki Nikon Servis Merkezi ile bağlantı kurun.
'''
nikon daha oncede bu tip geri çağırmaları oldu
yakında bunun benzerini d7000 için duyarsam hiç şaşırmayacağım... ama bana yararı yok. bu konuyu daha fazlada uzatmak istemiyorum
HERKESE İYİ ÇEKİMLER...




#buzlucam' tarafından 25.05.2011 14:49:01 tarihinde düzenlendi.
BU ADRESTE SERVISIN YAPTIKLARI

#buzlucam' tarafından 25.05.2011 15:16:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Mayıs 2011, 09:48 - İp: 85.***.**6.12
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Almak istegim D90 i D7000 ile degistirmekten dolayi boyle bir teklifde bulundum.Eski chipsiz,manual lensleri D90 ile kullanamiyorum ama D7000 ile yeni ilave edilen f degerini girebilme ozelliginden dolayi bu mumkun.D700 ile bir sorunum yok ama APS-C makinada bu lensleri kullanmak baska bisey.D700 cok kullandigim bir makina degil acikcasi ozel gunler haricinde ama D90 benim bas cek gibi biseyim oldu artik.
Senin sorununuda ciddiye aliyorum kesinlikle ve gayri ciddi bir yaklasim sozkonusu degil.Makinanin fokuslama olayinda hata yapmasina yol acan tek sorun isigin ayna ile olan acisi sorunu benim bildigim.Sizin makinanin ihtiyac duydugu olayda bence bu ayari yapmaktir.D7000 de mekanik bir arizami var,ayari herseferinde kayan bir baglanti noktasimi var artik bilemiyorum...Birgun bezersen alicin hazir.Ben raziyim arizasina.Ne ise derdi buluruz heralde...

 

Tarih: 25 Mayıs 2011, 19:23 - İp: 221.***.**3.132
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

http://peter-photography.com/blog/2011/03/25/nikon-d7000-dxfx-contender/
http://photo.net/nikon-camera-forum/00XnSk
http://nikonrumors.com/forum/topic.php?id=2834&page=3
http://www.flickr.com/groups/nikon_d7000_users/discuss/72157625374284098/
http://photo.net/nikon-camera-forum/00Yjig
http://www.hiwhy.com/2010/11/13/nikon-d7000-autofocus-problem/
http://forums.popphoto.com/showthread.php?623415-Autofocus-Problem-with-Nikon-D7000
http://monochrome.sutic.nu/2011/02/28/nikon-d7000-focus-issues.html
http://nikonites.com/d7000/2068-d7000-focus-issues.html
http://www.thephotoforum.com/forum/photography-equipment-products-news-reviews/236155-there-anything-wrong-nikon-d7000.html
http://camera.downloadatoz.com/tutorials,1761,best-solution-for-fixing-nikon-d7000-auto-focus-problem.html
http://reviews.cnet.com/digital-cameras/nikon-d7000-with-18/4864-6501_7-34180875-3.html
http://www.thephotoforum.com/forum/photography-equipment-products-news-reviews/232707-d7000-85mm-1-8d-backfocus-problem.html
http://www.photomalaysia.com/forums/showthread.php?t=146671
http://www.f8daily.com/D7000-focus-problem-solved-5963190
http://digitalphotographer.com.ph/forum/showthread.php?t=38827
http://www.flickr.com/groups/d7000-club/discuss/72157625593645684/
http://www.flickr.com/groups/d7000-club/discuss/72157625068781033/
http://naturalvision-photo.blogspot.com/2010/11/nikon-d7000-is-here.html
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/974776
http://kienwingphotography.blogspot.com/2011/01/nikon-d7000-af-fine-tuning.html
http://www.flickr.com/groups/d7000-club/discuss/72157626471597214/
http://digital-photography-school.com/forum/nikon-digital-cameras/151612-nikon-d7000-soft-pictures.html
http://dp-master1.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1034&message=37430880
bu yukarıdakilerin hepsi nikon d7000 back focus ve focus şikayetleri bu olayın 50 de biri değil. Sizce buralara yazanların hepsi yanılıyormu konudan hiçmi anlamıyorlar?
Ben ayna açısı olayından artık emin değilim başta öyle düşünüyordum ama artık şüphelerim var, aynayı fine tune ile aynanın sabit durmadığı veya focus sistmeminin farklı davrandığını uzaklık ve objektif milemetresi değiştikçe fine tune u değiştirmek gerekiyor yani fine tune hiçbir işe yaramadığını düşünüyorum...
HER NEYSE ÇEKTİĞİ KADAR YA BENDE BU OLAYDAN SIKILDIM
İSTANBULA GİDERSEM ÖZEL NİKON SERVİSİNE BELKİ GÖTÜRÜRÜM YADA NİKON ADAM AKILLI BİR FIRMWARE YAYINLARSA BELKİ SORUN ÇÖZÜLÜR BAKALIM. Hayır yani servis olarak konuya adam gibi yaklaşım olsa zaten bu olay bu kadaR büyümeyecek. İzmir servisinden çıkarken zaten bunu dile getirdim sizin yüzünüzden marka imajı bozuluyor satışlar düşüyor diye..tabii bu kadar kibar kelimelerle değil.
neyse ben kimseye kırılmadım darılmadım insanlar okusun karar versin 1 kişiye bu şekilde yaklaşım zincirleme sonuçlar doğurur haberleşmenin bu kadar içiçe olduğu dünyada...



#buzlucam' tarafından 25.05.2011 23:24:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Mayıs 2011, 19:43 - İp: 85.***.**3.117
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

o zaman biraz konuyu uzatayım Sn Buzlucam ben sizin bir kaç mesaj önce verdiğiniz Japon parkı örneğine baktım. İnanın tekrar tekrar ve (büyütme imkanım olmaması yüzünden) yaklaşıp naktım uzaklaşıp baktım ve malesef odaklama sorun algılayamadım. Bizlere söyleme şansınız var mı o karenin neresi geri odaklı (backfocus) ya da odak sorunlu? ben en azından naçizane sizin kompak sanarak dslr kullanlananlar dediğiniz kişilerden olmadığımı düşünüyorum.

 

Tarih: 26 Mayıs 2011, 02:23 - İp: 88.***.**2.233