Fotoğrafçılık Forumları
Görülen Luzum Nikon Canon Fuji
SEVGİLİ ARKADAŞLAR
Son günlerde en kral makina kavgasın da iş çileden çıktı. Seviyeyi düşür memenizi rica ediyorum.
eğer makinanızın kral olduğunu iddaa ediyor sanız taknik olarak konuşun lütfen.
birbirinizle dalga geçmeyin makina araçtır amaç değil.
Site araçtır tartış mak doğruyu bulmak için bakıyorum tartışmaları %90 dayanaksız.
sağlam kunuşalım sağlam yazalım.
en içten sevgilerimle.
suysal..
allah allah allah... taksim 20:00'de.. bulusup; canon hangi s modelinde 1x crop faktorlu sensor kullanacak onu yargilayalim..
hatta olmasi, zaman kalirsa digerleri icin de savasalim.. hurraaaaa...
..
suysal, benim anlatmaya calistigim iste bu; ortada 36x24mm sensor ile karsilastirmaya gerek yok cunku makinede bambaska sensor var.. neden iliski kurulmasi gerekiyorki??
sen fotograflarinin kirpilmis oldugunu nereden biliyorsun ki? cunku kirpilma falan yok.. sensor'un farkli suysal.. (bu arada benim sensor senin sensorunu dover ona gore..
)
zaten bu matematiksel acilarla ortaya cikiyor.. ortaya bir mercek koydugunu dusun; sensore gelen isik mercekten geciyor kirilmaya basliyor.. (digital makinelere ozel lens uretenlerin dikkat ettigi nokta da burada zaten; isigin daha kucuk sensore daha iyi dusurebilmek icin farkli kombinasyonlar kullaniyorlar.. lens'lerin boyutlarinin dusmesi de bu yuzden dijitalde..) ama daha dusuk bir sensore dusuyor.. yani aci azaliyor, sonuc olarak da gorulen mesafe goruntunun ortasi haline geliyor.. o yuzden bu sanki kirpilma varmis gibi oluyor..
her yerde 35mm'deki karsiligi su kadar oluyor deniliyor.. yoksa neden : "yok oyle birsey, hep aynidir" demiyorlar? cunku goruntu sanki 1.6 kez objektifin focal uzunlugundaymis gibi oluyor.. veya tamamen bir goz yanilmasi bu..
allah askina birisi sunu aciklasin.. benim aklim iyice karisti, bir dedigim digerini tutmuyor buyuk ihtimalle..
...
burkay, ugur'a karsi ben saygisiz oldum.. ama ozur de diledim... artik gelmesi gerekir foruma; tartismanin ne oldugunu bile unuttum ben...
Yok be Dadanagast sana saygısız diyenin mezarını kazacağım...
Özür dilendi ve dostluk eli uzandıysa, hata da telefi edilemiyecek kadar büyük değilse olay bitmiştir. Uğur Foto inadı bırak abi.
oyle valla suysal.. burada birbirimizi bile gormuyoruz aslinda.. ama sinirlenip duruyoruz.. (juggler soylemisti yine bir tartismada.. hakli hani..
bu juggler da cok hakli cogu zaman, sinirimi bozuyor..
)
hadi ugur (abi) birak inadi gel foruma.. abi arayip ozur dileyecegim valla, ama telefon numarani bilmiyorum..
Juggler sahiden her konuda haklı. Adamın bilmdeği bir şey yahu. Sahiden Juggler. Kullakların çınlayacasıya Juggler. Ara sıra gel de foruma katıl yahu
jugliiiiiiiiiiiiiirrrrrr! nirdesin yahuuuuuuuu??????
...
nerede kalmistik?..
Tamam pes !! Kabul ediyorum bu siteye artık bir messenger şart oldu! msn : [email protected]
Sadece sohbet amaçlı kullanalım lütfen bilgi içerikli olanlar sitede kalsın ki site amacına hizmet etmeye devam edebilsin.
#burkay' tarafından 09.06.2005 00:15:25 tarihinde düzenlendi.
sevgili burkay,
1) bir meslek grubunu küçümsemek, aşağılamak hayatta yapacağım en son şey olur. bu nedenle, tamircileri küçümsediğime ilişkin en ufak bir cümlemi gösterin, özür dilemeye hazırım. benim tek iddiam, mekanik konular ayrı, satınalma kararı ayrı bir konu olduğudur. ve dolayısıyla, satınalma kararında, satınalma kararında marka imajı vb. gibi konuların daha etkili olduğudur. bu düşünceme katılmayabilirsiniz ama en azından saygı göstermenizi beklemek hakkımdır sanıyorum.
2) hayatta en sevmediğim şey, insanlarla kavga etmek, kalp kırmaktır. ama insan bazen kendini tutamayıp, sonradan üzüleceği davranışlarda bulunabiliyor. sizinle de aslında gayet seviyeli bir şekilde tartışıyorken, üzerlerine vazife olmadığı halde bazı şahıslar sağdan soldan hakaret ederek saldırmaya başlayınca ne yazık ki kendimi tutamadım ve iş de çığrından çıkmış oldu. (bu arada, kemal burkay'a neden kafamı takmış olmamı da yeri gelmişken açıklayayım: bu tamamen senin, "adoproyla bir yakınlığın, dostluğun akrabalığın falan var mı?" sorun üzerine başladı. ben de kontr bir soruyla "burkay'la bir dostluğun, yakınlığın falan var mı dedim.)
3) özgür photo'yla da tartışmamız, anlayamadığım bir şekilde bana saldırmasıyla başladı. anladığım kadarıyla o da mekanik konuların satınalma kararında ikince derecede rol oynadığını iddia etmemi teknik elemanlara karşı yapılmış bir hakaret olarak algıladı. yoksa normalde kendileriyle her hangi bir konuda hiç bir görüş ayrılığım olmadı. etliye sütlüye karışmayan, belirli bir seviyeyi muhafaza eden kişiler olarak görüyor(d)um.
4) uğur photo'nun buradan ayrılmasına ben sebep olmadım. kendileriyle asla tartışmam da olmadı. tam tersine, bu forumlarda yer alan en efendi, en tarafsız firma/kişilerden biri olduklarını düşünüyorum. ve ayrılmış olmalarından üzüntü duydum.
5) senin ne eğitimini ne mesleki bilgi ve deneyimini küçümsedim. tersine, sayguı duyuyorum. sen bana senin eğitimin ne ki görüş belirtiyorsun deyince ben de şaka yollu bunu açıklarsam hava basma şansın kalmaz dedim.
6) motoru bozmak, yediğine içtiğine dikkat et, palyaço vb. gibi sıfatları sürekli yinelemenin seviyenin düşmesine ne denli katkısı olduğunu senin takdirine bırakıyorum.
madem latince biliyorsun, sözlerimi latince bir özdeyişle bitireyim: "de gustibus e coloribus est non disputandum"
"de gustibus e coloribus est non disputandum" da ne demek simdi? kufur mu ediyorsun, itifatta mi bulunuyorsun yoksa ne konusuyor oteki dangalaklar diye bize mi saldiriyorsun centurion???
yahu yurdumda herkes latince konusur olmus, ben halen daha aspirinden baska kelime bilmem latincede..
gustibus aynen brutus gibi.. isim olsa gerek..
coloribus, bir hastaliga benziyor..
disputandum da "bu davranisimdan utanmiyorum" gibi.. cunku disp-utandum.. ama basta non var.. yani utandum..
gustibus, burkayin takma isimi olmali.. ne oldu burkay hasta falan misin yoksam?
ama ne alaka.. neden centurion utandi ki? .garip..
yahu nerede cevirenini bulup da cevirtecegiz bu latince cumleyi.. yardiiiiiiiiiiiim!
yok be sevgili dadanagast ne küfrü? her ne kadar burada baş polemikçiymişiz gibi bir intiba bırakmışsak da, ağzımdan tek kelime küfür yada hakaret lafı çıktığını duydun mu?
gustibus, gusto lafı da ordan geliyor, tad, lezzet, zevk falan demek. coloribus da malum, colour, yani renk... disputandum, dispute yani, tartışmak. dolayısıyla çevirirsek, renkler ve zevkler tartışılmaz demek...
tabii durumumuza uyan bir de şu özdeyiş var:
vincit omnia veritas...
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu