flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

Görülen Luzum Nikon Canon Fuji

SEVGİLİ ARKADAŞLAR

Son günlerde en kral makina kavgasın da iş çileden çıktı. Seviyeyi düşür memenizi rica ediyorum.

eğer makinanızın kral olduğunu iddaa ediyor sanız taknik olarak konuşun lütfen.

birbirinizle dalga geçmeyin makina araçtır amaç değil.

Site araçtır tartış mak doğruyu bulmak için bakıyorum tartışmaları %90 dayanaksız.

sağlam kunuşalım sağlam yazalım.

en içten sevgilerimle.

Tarih: 3 Haziran 2005, 10:43 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Peugeot 307 e sempatim yok hatta bana göre çok çirkin bir araba ancak birkaç kullanıcının mahkemelik olması (olmuş da nolmuş 307 yi iade alıp yerine 407 mi vermişler) ve hakkında bilmem ne kadar şikayet olması o aracın kötü olduğunu göstermez. Bana hiçbir marka söyleyemezsiniz ki hakkında hiç şikayet olmasın.

Tarih: 6 Haziran 2005, 14:01 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

SEVGİLİ ARKADAŞLAR

Yzadıklarımı okuya bilen ardaşlarsınız ve bunuda anlaya bilen kişilersiniz.foğraf makinesinden çıktık araba at kumaş nerlere gidiyorsunuz.

lütfen lütfen örnekler varsa meslekle ilgili olsun geyik yapacaksak bir konudaha açayım adınada geyik diyelim.

Tarih: 6 Haziran 2005, 14:48 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

hayırdır yekega senin niye zoruna gitti.birde niye konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz.tabiki hiç şikayet edilmeyen ürün yoktur ama bazı üründen gelen şikayet çok azdır bazısından bir dünya .ben bir ürün alacaksam ne kadar arıza yapıp yapmadığına bakarım hepsi bu.siz nasıl istiyorsanız öyle davranın.

#ozgur foto' tarafından 06.06.2005 15:02:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Haziran 2005, 14:55 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

centurion hesapta firma değilsin ama her fırsatta nikon markasını kötüleyip sony nin ve kodak ın reklamını yapıyorsun.niye yırtınıyorsun aman sony alın diye o zaman.hayrınamı yazıyorsun burada.
diğer bir konuda burukayın açmış olduğu "en kral makine fuji"
sanıyorum siteyi neşelendirmek maksatlıydı ve ilk cevaplarda bu doğrultudaydı.sonra sen agresif tavırlarınla o topicide karıştırdın.centurion canın sıkılıyorsa internette birçok chat siteleri var...

#ozgur foto' tarafından 06.06.2005 15:10:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Haziran 2005, 14:58 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

konu almis basini gitmis gercekten de..

flassv, soz birkac sey ekleyip bir daha da donmeyecegim o konulara..

..
esime 2 ay once 307 aldik; hicbir sorunu yok.. ustelik almadan once de yuzlerce degisik model satan yerde calisanlarin da fikrini aldik, 307 icin tas gibi dediler.. halen daha bir problemle karsilasmadik..

"Peugeot 307 e sempatim yok hatta bana göre çok çirkin bir araba"
tesekkur ederim yekaga.. bence cok gosterisli bir araba ama ne yapalim sen oyle dusunebilirsin tabii..
...
"centurion hesapta firma değilsin ama her fırsatta nikon markasını kötüleyip sony nin ve kodak ın reklamını yapıyorsun.niye yırtınıyorsun aman sony alın diye o zaman.hayrınamı yazıyorsun burada."

sevgili ozgur foto,
ben de cogu zaman canon'un sony'nin bedavadan ovuyor duruyorum.. fotograf makinesi satmiyorum, teknik servisi de degilim..
ama eminim ki ne kadar cok yazi yazdigimi biliyorsunuzdur.. elimden geldigince coguna kendi fikirlerimi soyleyip karar vermeelerinde yardimci olmaya calisiyorum.. cunku bu siteyi seviyorum.. bana da zamaninda yardimci olundu, simdi de ben katkilarda bulunmaya calisiyorum..
cesitli atismalarimiz ol(uyor)du ama hep buraya donduk.. burkay hatta bir keresinde demisti, merak etmeyin yakinda donersiniz gibilerinden (bir baska siteye..), hakliydi donduk.. sonucta arkadasliklar kuruldu..
..
ama bunu bedava yapiyorum, hatta ingiltere'de yasiyorum, firma olsam, siz de takdir edersiniz ki elime hicbirsey gecmez..
forumlar zaten hayrinadir ozgur foto; insanlar digerleri acaba ne dusunuyor diye geliyorlar.. herkes digerine yardim etmeye ozen gosteriyor, cunku yardim eden olmasaydi forumlar bombos olurlardi..
..
sizce yanlis mi dusunuyorum?
..........

"Dost Ara GÜLER : Fotoğrafı ben çekiyorum makine değil !"
dost ara guler acaba makine olmadan da cekebilirler mi?
yuzlerce kez degisik yazida okudum; "DSLR kullanmadan cok guzel bir komposizyon olusturmayi basarabilmis ve harika bir fotograf.." diye. bunlari yazanlar pro fotografcilar; fotograflar hakkinda dergilerde yorum yapanlar.. sence boyle demelerinde bir sacmalik mi var burkay? yoksa bosver hangi makine olursa olsun mu? nasil olsa fotografi biz cekiyoruz, makine degil....

simdi diyeceksinki bak illa da DSLR olmasina gerek yok; ama o cumlelerden ben ayrica sunu goruyorum; DSLR ile cok daha rahat komposizyon kurulabilecegi.. tabii ki sanat becerisi ve zaman istiyor fotograf cekmek, ama fotograf makinen o anda sana istedigin destegi gosteremezse, iste o zaman "ama ben cekiyordum" diye yalinayak kalirsin..

#dadanagast' tarafından 06.06.2005 21:06:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Haziran 2005, 20:48 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

www.fotofanclub.com bak bakalım kim çekiyor.......

Tarih: 7 Haziran 2005, 06:28 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

"Cameras don't take great pictures; people do"

Serbest kürsü bölümünde konu açmıştım. Yeri geldi madem burada tekrarlıyorum. Yukarıdaki cümleyi Dpreview.com'da bir forumda birisi imza olarak kullanmış. İngilizce bilmeyenler için tercümesi "Makineler güzel fotoğraf çekmez, insanlar çeker" Yani Sn. Ara Güler'in sözü. İki ihtimal var. Ya o söz Ara Güler'e ait değil, ya da Ara Güler'in sözünü yabancılar da öğrenmiş kullanıyorlar. Kararı siz verin. İkincisi bu örneği de daha önce vermiştim ama, bu sözden hareketle Michael Schumacher de çıkıp "Yarışları ben kazanıyorum otomobil değil" dese haklı mı olacak ? Güzel fotoğraf ile çok etkileyici fotoğraf arasında fark vardır. Usta bir fotoğrafçı 200 milyonluk bir makine ile güzel fotoğraflar çekebilir, ancak çok etkileyici fotoğraflar çekme ihtimali çok düşüktür. Bana göre böyle bir sözü söylemeye zaten 200 milyonluk bir makine kullanan insanın hakkı vardır. Bilmem kaç milyarlık ekipman kullanıp "Fotoğrafı ben çekiyorum makine değil" diyene ben inanmam. Yanlış anlaşılmasın. Sn. Ara Güler'in ustalığına, sanatçılığına hiçbir lafım yok, olamaz zaten. O seviyeye gelmek için bilmem kaç fırın ekmek yemek lazım. Ben sadece bu sözde bir megalomanlık duygusu olduğunu , ekipmana haksızlık edildiğini vurgulamak istedim. Yukarıda da gene otomobil örneği vermişiz. Sn. Flassv dumanlar arasından çıkıp haşlamaz inşallah beni

Tarih: 7 Haziran 2005, 15:28 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Konuya bir türlü giriş yapılamadı. Konuyla ya alakasız veyahut teğet ifadeler. Esas konuya girelim.

Mesela CCD ve işlemci yönünden ele alalım ilk önce. Fuji'nin ürettiği Süper CCD SR II 'in Nikon ve Canon' a göre farkı ne? Gerçekten bir üstünlük var mı?

Nikon'un ürettirdiği CCD ile Canon'un ürettirdiği CCD arasında fark var mı?

Fuji'nin CCD'si farklı bir teknoloji. Nikon ve Canon CCD'sinden farkı bariz mi?

DF. Makinasının işletim sisteminin detayları yakalama açısından nasıl bir önemi var? Mesela Digic I ile Digic II arasında ne fark var?

Kodak'ın DSLR makinalarında LCD ekranı çekimden önce vizör gibi kullanılabiliyormuş diye duydum. İlginç.

Foveon işlemcili DSLR'lerin diğer CCD'ler den daha fazla detay yakaladığı söyleniyor.

Neden CCD'leri 35 mm. fomatı standardına çekmiyorlar. Hepsinde genelde crop fakatörü var. Bir çok makinalarda CCD 1.6 crop faktörlü. 1.6 olması ile illgili bir mutabakat mı var?

Tarih: 7 Haziran 2005, 16:02 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Fuji ve Kodak , Nikon için üretilmiş objektifleri kullanabiliyormuş. Fuji ve Kodak ve Nikon, Canon ile rekabet için mi bu kararı alıyorlar ? Sigma, Tamron, Carl Zeiss gibi fason objektif üreten firmaların ürettiği objektifler Nikon ve Canon'un orjinal ürettiği objektifler kadar kaliteli midir ? Flaş ve objektif yönünden en avantajlı marka hangisidir ?

Canon alırsam kaybedeceklerim ve kazanacaklarım nelerdir?
Nikon alırsam kaybedeceklerim ve kazanacaklarım nelerdir?
Fuji alırsam kaybedeceklerim ve kazanacaklarım nelerdir?
Kodak alırsam kaybedeceklerim ve kazanacaklarım nelerdir?

#suysal1' tarafından 07.06.2005 16:21:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Haziran 2005, 16:24 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Bildiğim kısmını cevaplayayım. Sadece Canon makinelerin crop faktörü 1.6 Nikon ve Pentax'ınkiler 1.5 Olympus'ların 2, KM Maxxum7D 1.5 , Sigma SD10 1.7. Bu tamamen CCD boyutuyla ilgili bir şey. 35 mm filmin kenarları 36x24 mm olduğuna göre köşegeni 43.26mm.dir. Kenar uzunlukları belli olan her sensörün köşegen uzunluğunu hesaplayıp 43.26' yı bulduğumuz rakama bölersek o makinenin Crop faktörü çıkar. 35 mm formatına neden çekmedikleri ile ilgili ben de bir konu açıp sormuştum ama cevap alamadım. Aslında bildiğim kadarıyla Kodak'ın bir modeli ve Canon Eos 1Ds 35 mm formatında. Ancak o boyutta sensör üretme maliyeti çok yüksek olsa gerek fiyatları 8-10 bin dolar seviyesinde. Bu nedenle firmalar satış kaygısı nedeniyle bu formata şimdilik sıcak bakmıyorlar.Hatta Kodak bu modelin üretimini durdurma kararı aldı. Yani şu anda sadece Eos 1Ds var piyasada. Biz yaygınlaşmasını beklerken var olanlarda gidiyor.

#bitpire' tarafından 07.06.2005 17:42:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Haziran 2005, 17:34 - İp: yok