flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

Görülen Luzum Nikon Canon Fuji

SEVGİLİ ARKADAŞLAR

Son günlerde en kral makina kavgasın da iş çileden çıktı. Seviyeyi düşür memenizi rica ediyorum.

eğer makinanızın kral olduğunu iddaa ediyor sanız taknik olarak konuşun lütfen.

birbirinizle dalga geçmeyin makina araçtır amaç değil.

Site araçtır tartış mak doğruyu bulmak için bakıyorum tartışmaları %90 dayanaksız.

sağlam kunuşalım sağlam yazalım.

en içten sevgilerimle.

Tarih: 3 Haziran 2005, 10:43 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşlar kavgayı bırakın da konuya devam edelim.

Nikon Sony'e ürettirdiğini ben de duymuştum. Fakat Sony dünyada sayılı elekronik devlerinden. Nikon Sony'e ürettirdiği için kaliteden ödün veriyor anlamına gelmiyor tabi.

Canon, 20D'de resmi çekmeden LCD 'den izleme özelliğini koyuyorsa güzel bir gelişme. ileride bütün DSLR'lerde göreceğiz demek herhalde.

Tarih: 8 Haziran 2005, 14:22 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili suysal,

"üstad-ı azam" burkay'a sorarsan, sony miadlı mal üretir! dolayısıyla nikon da sony'ye ürettirdiği için miadlı parça kullanmış oluyor!!!

üstad böyle buyurdu.

Tarih: 8 Haziran 2005, 14:32 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

burkay murat,
kişilere hitap ederken nick'lerinin önüne sevgili sıfatı koyarak sevgi dolu, efendi bir insanmışsın gibi rol yapmayı iyi beceriyorsun ama hoşuna gitmeyen fikirler karşısında hemen gerçek yüzünü gösteriyorsun. zaten kemal burkay'ı kendine örnek alan bir kişiden de başka bir şey beklenmez.

Tarih: 8 Haziran 2005, 14:43 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam flassv,
ders almasi gereken benim aslinda; bu isin daha cok basindayim.. sizlerden ogrenecegimiz cok seyler var..
..
flassv, ihityac duyuyor derken; ancak o kadarlik kesim o kadar parayi bir fotograf makinesi body'si icin harciyormus demek istemistim.. yoksa imkan olsa eminim kimse 350D secmez.. 1Ds Mark II ruya body.. belli mi olur ileride belki..

......

sevgili bitpire ve suysal,
200mm, 320mm olur mu diye de ben juggler'a sormustum hatta.. suysal hatirlar; juggler'a sormadigimi birakmamistim..
hayir 200mm, 320mm gibi olur aslinda.. olur da olmaz, olmaz da olur..
nasil olur? evet arada degisen birsey yok, ayni focal uzunlugu ile bakarsin ve fotograf 1.6 crop faktoru olan camerada 1/1.6 oraninda kirpilir.. ama sonuc olarak sanki 35mm kamera ve 320mm objektifle bakiyormussun gibi zoom yapmis olursun(zoom diyorum yanlis anlamayin, bakarsin iste..)..
yani 320mm objektif ile zoom yapildiginda nasil bir alan kalacaksa viewfinder'da 200mm ve 1.6 crop faktorlu kamera ile de 200mm'de ancak 320mm ile zoom yapilmis gibi gorursun viewfinder'da..(cok karistirdim demek istedigimi?)
simdi o kadarlik bir kirpilma oluyor ama ayni zamanda 8 milyon pixel'i de o kadarlik alana gondermis oluyorsun.. yani aslinda 1.6 kat daha buyuk olsaydi ki bu 12.8 milyon pixele denk ediyor bu, 35mm'deki karsiligini bulmus olacaktiniz.. (tam olarak 1.6 kat carpan olarak kullanilamaz tabii.. cunku kosegen carpani 1.6 fakat, asagi yukari..)

Tarih: 8 Haziran 2005, 15:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mesela D2X ile 1ds markII'yu karsilastirin.. biri 1.5 crop faktorlu digeri 1.. neden sizce nikon 1.5 crop faktorlu surdu piyasaya? neden 1 faktorlu degil?
simdi bunda eminim bitpire'nin dedigi gibi maliyet buyuk rol oynuyordur.. 1ds mark II, d2x'e gore cok daha pahali ve nikon d2x'in bu sayede daha fazla satacagini dusundu..
ama 1.5 crop faktorlu olmasi dynamic range gibi etkenlerin degismesine yol acmaz.. (yaniliyorsam duzeltin lutfen..) veya kalitenin azalmasina..D2X son derece kaliteli bir makine..
.. herseyi bir kenara birakin eger ki 35mm diye bir format olmasaydi aman sensoru cok kucuk diyebilecek miydik? tabii bunun nedeni 35mm kameralarda hep ayni buyuklukte filmin kullanilmasi.. sonucta crop faktoru olan kameralar hemen hedef tahtasi oluveriyorlar..
ayrica, compact modellerin crop faktoru 5-6x'den basliyior.. ben olsam sokaga cikar pankart acardim.. sonucta kac kisi fotografi cekerken: "amaaan, benim makinenin crop faktoru de 8x.. ne kadar cok kirpacak oyle..." diyor?
birsey daha var aslinda.. bazi compact makinelerin objektiflerinin uzerinde 6-72mm gibi degerler var.. yani 12x zoom.. simdi bu vatandaslar aslinda 72mm objektifle bakiyorlar da 432mm gibi mi goruyorlar.. lens aslinda yakinlastirmiyor da uzaklastiriyor mu? ben 72m ile bakarsam, ancak 3-5 metre otesini birazcik yakinlastirmis olurum...
hadi bakalim benim kafam iyice karisti..
saka.. sonucta ayni 432mm objektif gibi oluyor.. 432mm objektifin gosterecegi alani gosteriyor ve bunu o araliga 5 milyon pixeli (mesela..) gondererek yapiyor..
...
bitpire.. sensor buyudukce pixel buyuklugu de buyur ve bu da pixel kalitesini arttirir... iste bu yuzden sensoru buyuk olan kameralarla daha iyi sonuclar alinir..
ama yeni teknolojilerle bu asiliyor.. mesela 1D mark II'daki sensor 20D'nin sensorunden daha buyuk, 20D'nin ki de 350D'ninkinden..
ama hepsi de 8 megapixel.. sence herhangi biri aralarindaki farki ayirt edebilir mi? cok ama cok zor..
..
bitpire, eminim ki canon'un elinde su anda 30 megapixelli de kamera vardir ama zamanini bekliyor..
daha buyuk sensor daha hizli pentium islemci gibi.. (abartiyorum, sonucta ayri iki hizda degisen teknoloji; fotograf makinerindeki sensor buyuklugu bir yerde duracaktir, hatta ufalmaya baslayacak.. ki su anda ufaliyor da.. 350D'de de oldugu gibi..) daha hizli olani daha pahali; veya senin de dedigin gibi bize oyle yutturmak zorundalar cunku fiyat dengesi kurabilmeleri icin 1Ds ile digerleri arasinda..
...
bitpire; bu arada benim turkcem sanirim iyice berbatlasmaya basladi ki hepiniz beni yanlis anladiniz.. %2'lik kesim ihtiyac duyuyor dedim evet ama bununla anlatmak istedigim ancak %2'lik kesim o kadar parayi harcama gerekliligi duyuyor demek istemistim.. yoksa dalga mi geciyorsun; hepimizin ihtiyaci var..
ihtiyac bence %100 1Ds icin -%100 de 350D oraninda degisirdi.. kimin 350D'ye ihtiyaci olurdu ki?.. yok yok haklisin bazi dangalaklar cikar ve: "ama 1Ds cok agir" derlerdi..
ben demezdim emin ol.. hatta iki yan cebimi bile sevgiyle acardim.. olursa bir D2X bir de 1Ds mark II rica edeyim lutfen..
...
suysal'im bosver.. millet 5-6x crop faktorlu compact kullaniyorlar da sikayet mi ediyorlar? DSLR zaten kaliteli fotograf alir; crop'u fazla takmaya degmez..

Tarih: 8 Haziran 2005, 15:08 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Ya sevgili dostlar hepinizden topic kirliliği için özür diliyorum:

Sevgili centurion leblebi motor düzelticidir motor bozmaz sana bir kilo gönderebilirim...(isteyen herkese gönderebilirim adres yazın yeter.)

Kemal Burkay önemli bir şairdir.Şiirlerini de çok severim... Sezen Aksunun "bir kedim bile yok anneme küstüm" diye başlayan şarkısının sözleri Kemal Burkay'ındır..

#burkay' tarafından 08.06.2005 15:17:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Haziran 2005, 15:21 - İp: yok
flassv
flassv (editör)

crop faktörüne çok fazla kafayı taktınız veselam bir anlamda haklısınız ama crop oluşturan makinelerin farkı sadece o duruma uygun lesn kullnılmasın duyulan zorunnluluktur.
fakat ben normal lens kullanıcam dersen eyvallah ama ozamanda bol işikli ortamlarda ccd nin dışına düşen işik oranı artı yo basen de fotoğrafta istenmeyen dururmlar oluşuyor ban öyle gözlemlemledim.

hoş cıcığına inersekte mark 2 dede eski lensleri kullanırsan yine kalitede kayıplar oluşuyor .

yazılcak çok şey var biraz da arkadaşlara bırakayım.

Tarih: 8 Haziran 2005, 15:22 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Bu topic süper oldu yaa Herkes ayrı telden çalıyor. Burkay'la Centurion kavga ediyor, Özgür foto arada bi dahil oluyor bu kavgaya, diğer yanda Suysal gayet teknik sorular soruyor, Dadanagast'ın yazdıklarından hem çok şeyler öğreniyoruz hem de bildiklerimizi de unutuyoruz. Ara Güler konuk oluyor bazen, ben birşeyler saçmalıyorum, ara sıra Flassv çıkıyor esrarengiz bir şekilde O sırada Peugeot'lar, Ferrari'ler geçiyor Toparlasak artık. Yoksa Flassv "Görülen Lüzum- Görülen Lüzum Nikon Canon Fuji " diye bir başlık daha açmak zorunda kalacak.

Tarih: 8 Haziran 2005, 15:31 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet suysal, bu hicbirseyi degistirmez.. sony bana kalirsa dunya devi.. kimisi icin farfli olabilir bu..
icimdeki soru, ne zaman sony DSLR'a giris yapacak? eminim yakinda DSLR'da da ortaligi silip supurecek.. simdi yavas yavas compact'larla duzeni kurdu.. sony hayrani iyice artti.. sony denince akla birtek, memory stick kullaniyor pahali geliyor.. ama sony bu tutumunu her yerde gosteriyor; her makinesinde memory stick kullaniyor yalnizca...(ust siniftakiler haric) ayni zamanda sony'nin makinelerini bir eline alip incelediginde ne kadar saglam oldugunu farkediyorsun.. sony bircok DFM ile bence herkesi korkuttu..
20Da ile bu ozellik olacak ama dpreview'de dun bir haber daha gordum mesela; zigview diye yeni bir alet daha cikarilmis.. ayni ozellikte.. bitpire bir baska markayi gostermisti daha onceden..
neyse fiyati toplam converter ile 125 pound gibi RRP.. hic de fena degil hani.. tabii piyasada daha da ucuza olacaktir.. darisi basima..
....

centurion, burkay ve ozgurfoto..
gercekten de bitirin artik tartismayi.. karsit fikirler olacaktir.. birbirinin lafina karsi cikanlar.. ama bu gibi olaylari bir an once sonlandirmazsak ve dilimize soz gecirmeyip konusmaya devam edersek sonunda iki taraf da iyice kirilir ve geri donulmesi zor bir yola girilmis olur..
unutmayin burada kimse kimsenin yuzunu dahi gormuyor.. yaziyi okuyup sinirleniyoruz.. bazen bir yaziyi yanlis yorumlayabilip karsi cephe olusturuyoruz hemen.. ama gercekle birebir degil yazi.. adopro mesela birsey yaziyor hemen yanlis anlasiliyor (ki ben de yanlis anladim..) ama hic de kotu niyetli biri degil..
neyse sonucta devam ederseniz boyle birbirinizi kiracaksiniz.. forumda herkes birbirine karsi olmamali, burada bir burkay'a karsi olalim yeter.. (burkay saka soyluyorum alinma lutfen.. seninle durmadan fikir ayriliklarimiz oldugu icin boyle bir saka yaptim..)
..
hadi arkadaslar.. hepimizin hepimizden ogrenecegi seyler var.. tabii bunlar hepimizin pozitif kutuplar gibi olmamizdan kaynaklaniyor.. illa da ben hakli olmaliyim.. veya degil.. beni yanlis anlamayin..
ileride kavga edecek cok zamanimiz cok olacak.. hem simdiden kusup giden olursa kimlerle tartisiriz sonradan?
..
hadi artik bitirin bu tartismayi.. burada birbirimize yardim etmek icin variz.. oyle kalalim..
...
ileride insallah cogunuzu gorme imkani bulurum da bu gunlerimizi anariz...... arkadasca kalalim.

Tarih: 8 Haziran 2005, 15:48 - İp: yok
flassv
flassv (editör)

yok gönül ne çay ister ne kahve topiçi açıcam

Tarih: 8 Haziran 2005, 15:54 - İp: yok