flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

Görülen Luzum Nikon Canon Fuji

SEVGİLİ ARKADAŞLAR

Son günlerde en kral makina kavgasın da iş çileden çıktı. Seviyeyi düşür memenizi rica ediyorum.

eğer makinanızın kral olduğunu iddaa ediyor sanız taknik olarak konuşun lütfen.

birbirinizle dalga geçmeyin makina araçtır amaç değil.

Site araçtır tartış mak doğruyu bulmak için bakıyorum tartışmaları %90 dayanaksız.

sağlam kunuşalım sağlam yazalım.

en içten sevgilerimle.

Tarih: 3 Haziran 2005, 10:43 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili flassv,
tartışmalarımızın dayanaklı olabilmesi için, afyon kaymağı ve sucuk takviyesi yapmamız gerekir!
şaka yapıyorum. bir yerde haklısınız ama, birbirimizi kırmadıkça tartışmalar işin tuzu biberi. aksi halde, hayat çok zevksiz olurdu.
selamlar...

Tarih: 3 Haziran 2005, 11:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar flassv..
evet haklisiniz, bu gibi konularda gelen tepkiler (buna ben de dahil oldum..) ve tartismalar (ki ben her zaman tartismalara dahilim..) sonucunda seviye dusuyor.. ama bazen elinizde olamiyor birsey diyememek, ki buna siz de hak verirsiniz umarim..
"makine aractir amac degil" cumlesini burkay da soylemisti.. ama.. eger ki "dfm satin alma rehberi" altinda konusuluyorsa bence makine amac oluyor.. makine konusunda karar vermek icin insanlar gelip sorular soruyorlar.. amac fotografsa bu gibi konular, cekim teknikleri veya diger alakali bolumlerde konusulur..
..
ben dayaniksiz olduguna da inanmiyorum.. cogunluk onceden evinde arastirmalar yapip, foruma gelip sunu mu bunu mu diye soruyor.. bu kisilerin genel olarak makineler hakkinda az da olsa bilgileri oluyor yani.. dayaniksiz; cunku bu kisilere dogru gelen seyler teknik acidan dogru olmayabilir.. ama teknik acidan onemlilik fotograf makinesi almada birinci sart degildir; ayni zamanda psikolijik bir bag da kurmasi gerekir alan kisi makineyle.. ki genelde bu on plana cikiyor..
..
..
ayni sekilde dediklerine de katiliyorum.. dalga gecmek gercekten hicbirimize yakismayan birsey.. ben de yaptim, kendi adima o arkadaslardan ozur dilerim.

Tarih: 3 Haziran 2005, 11:05 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili dadanagast,
söylediklerine tamamen katılıyorum. satınalma kararı salt teknik bir karar değil, aynı zamanda ve daha önemli olarak psikolojik boyutları olan bir karar. insanlar bir kıyafet alırken gidip terziye mi danışıyorlar, bir araba alırken oto servisine ya da tamircisine mi danışıyorlar. bunlar işin teknik yanını elbette iyi bilen insanlardır. ama satınalma kararı apayrı bir olay. o makineyle siz aynı zamanda bir markayı satınalıyorsunuz. kafasına örneğin canon markalı bir makine almayı koymuş bir kişiye siz kalkıp "makine araçtır. ne gerek var markasına para ödemeye. gel sen mustek al, daha ucuz." diyemezsiniz. o arkadaş gidip mustek alırsa, adım gibi eminim ki, pişman olacaktır, mutsuz olacaktır. yani kimi olayları tek boyutuyla salt mekanik özelliklere bakarak değerlendiremezsiniz.

Tarih: 3 Haziran 2005, 11:47 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Ahmet (flassv) ,
Güzel insan,dost kişilik elindeki sigara ile verdiğin poz ve savrulan dumanı tıpkı bu sitedeki saman alevi tartışmaları betimliyor...Ama ben yinede sigara içmemenden yanayım...

Evet makineleri teknik olarak incelemek gerekir.Bir otomobil satın alırken de bilinçli bir tüketici arabanın yedek parça durumunu ve fiyatlarını ,şehir içi ve dışı yakıt tüketimini,arazi koşullarındaki performansını vs. gibi konuları gider teknik servise danışır .Sırf markasına ve fiyatına aldanarak satın alınan örneğin Proton gibi yada Daewoo veya Kia gibi araçları tercih edenler şimdilerde yok pahasına arabalarını elden çıkarıyorlar.Ayrıca tanınmış markaların avrupa imalatı arabalar bizim burda tutmaz zira ileriki dönemde yedek parçaları ya bulunmaz yada fahişdir.Fiat bis lerde olduğu gibi...
Simdi gelelim teknik servis boyutuna:Bir araba az yakıyor diye tanıtılıyorsa o arabanın neden az yaktığının mutlaka bir açıklaması vardır.Sen teknikten anlıyorsundur öğrenmek istersin ama kafan teknolojiye basmıyorsa o zaman arabanın rengi lastiğinin markası vs gibi faktörler girer devreye...Benim eşim sırf rengi rengi kırmızı diye vw polo aldı geçen ay 600 ytl zararla başkasına sattım zira bende otomobillerden anlamıyorum.Şimdi akıllandım bir daha araba alırsam mutlaka serviste inceleteceğim....

Ben geçen bir takım elbise aldım fakat daha önce yandaki terzi komşuma sordum nelere dikkat edeyim diye o da bana "pantalonun bir paçasını avucunun içine doldur ve sık sonra bırak eğer kırışık izleri kalıyorsa alma!" demişti dediğini yaptım bu işe en çok benim hanım sevindi zira artık elbisemi daha az ütülüyor.
Arkadaşlar her şeyi erbabına soracaksın elalemin dediklerini bir kenera not alabilirsin ama aslolan objektif ve dayanaklı bilgilerdir.
unutmayın: çirkin kız yoktur zira her çirkin kızın mutlaka sizinde tanışabileceğiniz güzel bir kız arkadaşı vardır.

#burkay' tarafından 03.06.2005 12:12:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Haziran 2005, 12:10 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

ikinizinde iyi niyetli tutumu beni mutlu etti. benim asıl kaygım şu en kral makina nikon fuji vb şekilde çıkış yapıyorsak enerji sarfedicez sucuktas kaymakta lazım olur tama , ama kıral makına idda ediyorsak digrelerinden farkını şöyle ağa sofrası gibi ortaya yaymaız grekiyorki insanlar ha evet bu yüzden bu makine kral makine desin yok hepimizde 3- 5 markanın reklamını yapan yalınayaklar konumuna düşeriz bunuda hiç birimiz istemeyiz. selam ve saygılarımla .güzel gidiyor.

Tarih: 3 Haziran 2005, 12:12 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet centurion, hatta sen benden cok daha guzel anlatmissin ne demek istedigimi..
bu iste teknik cok onemli bir olgu fakat psikoloji, daha da onemlidir.. eminim bircok kiside nikon veya canon saplantisi vardir, ucundan bile olsa vardir bu, degismez..
ben kucucuk cocukken babamda kodak vardi.. simdi kodak almayi istemem mesela.... neyse.. konuyu dagitmayalim.. ama bir nikon veya canon denilince "ooooooh" cekerdim.. her zaman bir canon veya nikon sahibi olmak istemisimdir.. hatta nikon aslinda ama caktirmayin iste..
...

iste dedigin gibi centurion....
..

Tarih: 3 Haziran 2005, 12:15 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

#burkay' tarafından 03.06.2005 12:18:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Haziran 2005, 12:23 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yalinayaklar.. iste bu lafi begendim.. gercekten de kendimi yalinayak gibi hissettim bir anda..
..
burkay, benim esim de aynen oyle.. rengine bakip karar veriyor, benim gibi her seyi gozeten bir adamin asabini bozuyor bu durum orasi baska.. ama unutma hersey renk degil karar almada, polo'yu sevdigi icin esin polo aldi.. yoksa neden herhangi bir kirmizi renkli araba almadi?
neyse.. polo almadan once zaten sen karar verirsin, hangi arabayi alip almayacagina.. buna gazetedeki ilanlardan, esden dostdan, o arabayi disarida gorerekden karar verirsin.. istedigin -mesela bu ornekte polo- arabayi buldugunda da satin almadan once bir servise goturup baktirirsin (tabii ikinci el aliyorsan), bir yerinde bir sorun var mi diye.. sen soyle, eger ki bir baska araba sirf 1 litre az yakiyor diye ondan mi secerdin? hayir secmezdin.. sen zaten istedigin model arabayi bilirsin.. teknik verileri bir yerde isin tuzu biberidir..
tabii ki yedek parca, servis gibi durumlari da gozden gecirirsin.. ama bundaki kararinda da elindekini zorlarsin; mesela, fiat'in yedek parcasi ucuz, ama sen polo istiyorsun.. fiat secersen ileride sana daha az masraf kapisi olur, ama polo alirsan mutlu olursun... peki polo'da yedek parca nedir? ha su kadar.. cok mu farkli? hayir degil.. o halde neden polo almayayim?
ama iste gidip de mercedes almazsin.. cunku seni ileride uzerse iyi uzer..
..
teknik servise gidip ne sorabilirsin ki? zaten arabanin brosurlerinden arbanin ne kadar yaktigini bilirsin.. yedek parcasi hakkinda asagi yukari bir bilgi sahibisindir.. gidip de aman ayna'yi kirarsam bana kaca mal olur diye sormazsin servise.. cunku aynayi kirmamissindir henuz.. ben gidip de servise aman bu model arabanin hasar verme olasiligi, bozulma olasiligi gibilerinden servise sorani da bilmem.. var mi oyle sahislar? sen zaten arabanin genel saglamligi uzerine bilgi sahibisindir.. polo mesela tas gibi araba.. sizin arabanizin bozulmasi (bozulma sanirim, cunku o yuzden 600 ytl zarar verip satmissin.. herhalde sirf renk konusunda yapilan kavgalardan oturu satmadin..) ise tamamen sans.. simdi kimse polo almasin o zaman.. hemen gidip bir servise soralim... VW servisine de sormamaliyiz, cunku adamlar mallarina kotu demezler... bir kaportaciya mi danisalim ne yapalim burkay? ben mi cok yanlis dusunuyorum yoksa?.....

#dadanagast' tarafından 03.06.2005 12:35:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Haziran 2005, 12:29 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili burkay,
aslında ben de tam bunu söylüyorum: dfm'nin proton'larını almayın diyorum. ama mercedes veya bmw alan bir kişi asla yolda kalmaz. çünkü bu markalar müşterisini mutlu edebilmek için ellerinden geleni yaparlar.
kumaş konusunda ise terzin yanlış yönlendirmiş seni. zira kaliteli kumaş kırışır. abd'de gömlek, pantolon gibi ürünlerin aynı renk ve modelinin bir de "easy-care" dedikleri bakımı kolay versiyonları mevcut. bunların kumaşlarına %30 ila %50 civarında polyester ilave ediyorlar. böylece hem kırışıklığa daha dirençli oluyor hem de ütülemesi de çok kolay oluyor. neyse konuyu dağıtmayalım...
özetlemek gerekirse:
-gelişen teknolojiyle birlikte markalar arasındaki teknik farklılıklar giderek azalmakta.
-bir firmanın geliştirdiği bir yeniliği kısa sürede diğer markalar da uygulamakta.
-bu durumda pazarda rekabet üstünlüğünü marka imajı daha iyi olan firmalar ellerine geçirmekte.
-pazarın giderek büyümesi doğrudan fotoğrafçılıkla ilgili olmayan pek çok dev firmayı da bu pazara girmeye yönlendirmekte.
-tüm bu hususlar dikkate alındığında, satınalma kararında makinelrin teknik özelliklerinden çok fiyat ve marka imajının etkili olduğu sonucu ortaya çıkmakta...

Tarih: 3 Haziran 2005, 12:40 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Centurion,
ben bu konuda positif'in görüşlerini almamız gerektiğini düşünüyorum.Zira o biliyorsun Fuji türkiyenin müdürü (tanışalım bölümünde kendisi ile ilgili yazısı var).Piyasayı aramızda ondan daha iyi takip edebilecek birinin olduğunu sanmıyorum çünkü o bir ekiple çalışıyor.
Kişisel görüşlerim ise seninle hem fikir değilim.

Tarih: 3 Haziran 2005, 13:14 - İp: yok