ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

13 Şehit 7 Yaralı

Bugünkü terör bilançosu 13 şehit 7 yaralı.

2002 de terörü sıfır noktasında devir alan üçüncü ve ustalık dönemim deye böbürlenen bu hükümetin ülkeyi getirdiği nokta bu.

Şehit ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Bu beceriksiz Hükümetin bir an önce işi bırakmasını can-ı gönülden istiyorum.
Daha kötü şeyler yazmamak için kendimi zor tutuyorum...

#ercan43' tarafından 14.07.2011 18:13:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Temmuz 2011, 18:13 - İp: 217.***.**6.227
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

ercan bey, ben de sizin terör bitmişti dediğinizi söylemedim ki...

verdiğiniz rakamlarda şehit sayısıyla açılım arasında ilişki göremiyorum. öte yandan siz kendinize bir sorun bakalım, bu hükümet zamanında özel harekatçılar orada olsaydı istatistik aynı mı olacaktı? bu başarısızlıkta hükümetin rolü lanse ettiğinizden çok daha az. başka yerlerde hata olsa dahi açılımda bir hata göremiyorum. ama bazı arkadaşların bahsettiği gibi o bölgedeki komuta kademesinde düzenlemeler yapmazsa o zaman başka...

operasyonların valiliğin iznine neden bağlandığını bilmiyorum, fikrim de yok. ben valilikten izin almanın terörle mücadeleye zarar vereceğini sanmadığımı söylüyorum. siz şu ana kadar operasyonları aksattığına dair somut bir olay okudunuz mu? mesela bu son olaylarda da eksikliklerin valiliğin izni gibi bir sebepten kaynaklandığını duymadım ben.

-----------------------------------

aramızdaki gerizekalılara gelince... hükümetin tsk'yı kontrol edemediğini herkes biliyor. kimi kandırıyorsun? iki sene öncesine kadar yaş kararlarına dahi doğru düzgün itiraz edemiyordu hükümet. ha, başarısızlıkta sorumluluğu var mıdır? devletin başında olduğuna göre payı vardır. ama ordununkiyle kıyaslanamaz. sen tüm delillere rağmen ordudaki suçlulara arka çık, diğerlerinin hatalarını görmezden gel, sonra da ordu başarısız olunduğunda hükümet suçludur diye çığırtkanlık yap... biz de yiyelim.

ayrıca kim nerede pkk yanlısı yazı yazmış?
kim tüm askerler haindir demiş?
kim belli bir rütbenin üstü işbirlikçidir demiş?
bunları iddia edip de ispatlamayan MÜFTERİDİR. o kadar mı çaresizsin ki ancak iftira atarak karşı fikirleri çürütmeye çalışıyorsun?

ordu kimsenin dayısının malı değil. tüm ordu mensupları birer memurdur ve vatan için görevinin gereğini yapmak zorundadır. görevlerini hakkıyla yapmaları da onları ordunun sahibi yapmaz. her erkek türk vatandaşı da zamanı gelince görevini yapıyor, gerektiğinde canını da veriyor. ve bunun karşılığında da hiçbir imtiyaz istemiyor.

senin gibilerin ciğerini biliyoruz artık. sizden olmayanlar ordu hakkında iyi birşey dediğinde takiyecisin, yaranmaya çalışıyorsun diye; kötü birşey dediğinde de hainsin, terörist sempatizanısın diye kusarsınız. çünkü sizin kafanız ancak kategorileştirerek çalışır. ve herbir kategoriyi yekpare düşünürsünüz. anlamazsınız ki ordu da hükümet de birer kurumdur ve kurumlarda hem doğru, hem yanlış insanlar bulunabilir. ve bu KAÇINILMAZDIR... anlamadığınız için de düzeltilmesi için birşey yapmazsınız.

o kafa değişmedikçe o burun çok sürtülür...

--------------------------------------

not: gaijin, bu hakaret içeren atışmalardan sıkıldım artık. sanırım diğer okuyucular da sıkılıyordur. ama bir taraf yapınca diğer taraf da ona göre karşılık vermek zorunda kalıyor. o yüzden hakaret etmeden, düzeyli bir şekilde tartışmayı teklif ediyorum. eğer kabul ediyorsan, ödeşmek için bir sonraki yazıda hakaret etsen de ben hakaret etmeyeceğim. çünkü gerçekten çirkinleşiyor sayfalar...

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 19:34 - İp: 68.***.**0.25
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Uh-60 Karaşahin, Sikorsky (Sikorski) firması tarafından üretilen askeri taşıma ve saldırı helikopteridir. Kara Şahin (Black Hawk) adıyla bilinir.

ABD,Arjantin, Avusturalya, Avusturya, Bahreyn, Brezilya, Bruney, Çin, Kolombiya, Mısır, İsrail, Japonya, Malezya, Meksika, Fas, Filipinler, Suudi Arabistan, Güney Kore, Tayland, ve Türkiye tarafından kullanılmaktadır

UH-60 Kara Şahinler birçok görevde kullanılır. 11 tam teçhizatlı askeri veya 1.170 kg yükü taşıyabilir. Ayrıca halatla 4.050 kg yükü çekebilir. Kara Şahinler yangın söndürme, kurtarma ve ambulans olarak da kullanılabilir.

Maliyeti yaklaşık 6.5 milyon amerikan dolarıdır.

Özellikler [değiştir]Teknik Özellikler:
Mürettebat: 2 pilot + 1 teknisyen
Dahili yük: 2,645 lb (1200 kg ) dahili/14 personel veya 6 sedye
Harici yük: 8,000 lb ( 3630 kg ) (UH-60A)/9,000 lb ( 4080 kg ) (UH-60M)
Uzunluk: 64 ft 10 inç (19.76 m)
Rotor çapı: 53 ft 8 inç (16.36 m)
Yükseklik: 16 ft 10 inç (5.13 m)
Disk alanı: 2,260 ft² (210 m²)
Boş ağırlık: 10,624 lb (4,819 kg)
Yüklü ağırlık: 16,260 lb (7,375 kg)
Azami kalkış ağırlığı: 24,500 lb (11,113 kg)
Motor: 2× General Electric T700-GE-701 turboşaft,her biri 1,560 hp (1,160 kW)gücünde
Azami hız: 184 mph ( 296 km/s )
Menzil: 368 mil (320 deniz mili, 592 km)
İrtifa: 19,000 ft (5,790 m)
Silah Sistemi ( Standart ):
Silahlar: 2× 7.62 mm M60/ M240H makinalı tüfek veya M134 SİLAH
VOLCANO Mayýn döşeme sistemi takılabilir
Silah Sistemi ( MH-60L DAP-Değişik konfigürasyonlarda ):
Silahlar: M230 30mm top (1100 şeritli/dakikada 625 atım )/ M134 7.62mm mini makinalı tüfekler SİLAH
Füzeler: AGM-114 Hellfire anti-tank füzeleri SİLAH
Roketler: FFAR roketleri / M261 FFAR 2.75 inç 19-roket podu SİLAH

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 19:37 - İp: 78.***.**3.225
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör


Sikorsky videosu
Dİkkat sadece asker taşır.
TIkla

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 19:43 - İp: 78.***.**3.225
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Americadan Clinton geliyo,ona bile halkimizin gozunde Amerika PKK yi destekliyor imaji var,nedir durum diyen Kilicdaroglu yani bir enteresanlik yokmu bu iste.

Burakalim harbiden her olayda orduya yuklenmeyi,ergenokon bilmem ne bahanelerini.Tamam orduda bana gore taktiksel olarak hata yapiyor ama isin kaynagina giden cozum hukumetin elindedir.Bugun Devlet gibi devletler gidip teroristini baska ulkelerde arayip yok etmeye calisiyorsa ve kelle almadanda isini bitirmiyosa,bizimkine devlet gibi devlet demek ve basimizdakilerin dogru yaptigini dusunmek buyuk bir hata.

Onceden Apo vardi iyi kotu hukumetin biri adami aldi getirdi.Bu hukumet hangi baba PKK liyi yakalamista getirmis kac seneden beri bi sorun bakalim kendi kendinize.Bu isi Clintonunda soylediklerinden anlasilacagi uzere havale etmisler Amerikaya,onlarda hala uyutuyolar bizimkileri yok istihbarat paylasimi var,aramiz iyi su bu...

Benim fikirlerim ozetle,Turkiyenin her alanda arizasinin oldugudur ve bu arizalari gidericek becerikli bir yapi basimiza gelmedikce de, daha coooook ariza veririz.Sonrada buralarda satir satir o suclu,bu suclu diye birbirimize gorus satariz...

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 19:46 - İp: 221.***.**3.132
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yav pazarbey bizdekiler bu modelden degil yani allah mustahakini vermesin gitmis arastirmissin.Bizimkiler genelde asker tasima amacli ve bide olsa olsa guvenlik amacli bi makinali koymuslar yandan falan...Roketi bilmemneyi yada bombalamayi yapanlar kobralar yada super kobralar benim bildigim...Apache falan hala varmi yayginmi bilmiyorum ama 2 kanatli pervaneliler gordugum benim ve onlarda super cobra falan bildigim kadariyla....Oyle son modelleride cok ulkedede yok sanirim...

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 20:02 - İp: 221.***.**3.132
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

pazarbeyi turkidede kullanılan uh-60 larda bahsettigin silah sistemleri kullanılmaz.
zaten helikopterden bomba falan atılmaz. bu helikopterler bildigin asker dolmuşudur,apache korumasında hareket ederler.
bitmiş catısmadan sonra gidip kendi askerini bombalayamazlar İSTESELERDE..

bu mantıga gore, m16 tufeklerin ustune de bomba atar+lazer+durbun vesaire takılabiliyor opsiyonel olarak.
ancak kullanılan m16lar standarttır. ornek olsun diye diyorum bunları da, saga sola ceken öküzler cıkabilir. apache deseler derim ki eyvallah.

*********************

ismini soylemekten bile imtina edecegim müsvedde;
İT SOYU diyorum ustune alınıyorsun
GERİZEKALI diyorum ustune alınıyorsun
AĞLAK AJANIN KUKLASI diyorum üstüne alınıyorsun.
TERORİST KICI YALAYAN diyorum ustune alınıyorsun.

nasıl zoruna gittiyse dediklerim durup dururken ustune alındın, alınmaya devam ediyorsun, e madem alınıyorsun al senin olsun.


bilen zaten bilir. ben insanla insan gibi konusurum,
tsk ya bok atmak, pkk tsk catısması yaratıp, pürü pak (yersen) hükümetini aklamak için takiye yapan sen gibilerle degil.
sen gibisine yalandan nezaket gosterecegime siteden atılırım daha iyi.
iğreniyorum senin gibilerinden. tiksiniyorum. senin gibilerin varlıgı bile yetiyor canımı sıkmaya.
belki olmaz ya hadi oldu diyelim dağdaki teröristle bile empati kurabilirim,kandırılmıstır birilerinin kuklasıdır falan diye ama senin gibilerine hiçbir zaman...

#gaijin' tarafından 17.07.2011 20:54:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 20:38 - İp: 88.***.**8.140
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Selçuk.t
Ben size 2002 den 2010 a kadar şehitlerimizin sayısını veriyorum. Siz halâ
"akp terörü sıfır noktasından almadı." diyorsun. 2002 deki 6 şehit sonraki yıllara kıyasla hemen hemen sıfır noktasıdır.

"kürt açılımının hatalı birşey olduğunu düşünmüyorum. insanların anadilini, ırkını inkar eder ama yok edemezseniz," demişsin...

Açılımın sonucunda gelinen nokta işte bu. Açılım çoktan bitti. Geçmiş olsun!...

Ayrıca bu ülkede kimse kimsenin anadilini ırkını inkâr etmiyor. Herkesin Türk üst kimliği altında kendi etnik kökeni tanınıyor. Anadilini anasından öğreniyor ve rahatlıkla konuşuyor. 12 eylül dönemini örnek vereceksen, Baştan söyleyeyim hiç zahmet etme. 12 eylül zaten başlıbaşına bir darbeydi ve hataydı. Bunu inkâr eden yokki...
Ayrıca neden sadece kürt vatandaşlarımız 12 eylül mağduru oluyorlarki. 12 Eylülde ezilen sadece kürt vatandaşlar değil, Türklerden de solcular, MHP liler aynı şekilde kıyıma uğradılar.
Onun için 12 eylül dönemi örneğini geç bir kalem...

Yeni terörle mücadele yasasını okumadım diyorsun. Biz ana hatlarıyla açıkladık. Biz de basından aldık. Haberleri sadece yandaş medyadan okursanız öğreneceğiniz bir şey yoktur.
Yandaş medyayı okuyun ama ara sıra karşı medyayı da okumanızı tavsiye ederim.

#ercan43' tarafından 17.07.2011 20:59:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 20:57 - İp: 92.***.**6.236
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Devletin zirvesi bugün şehit cenazalerinde değil, Cemaat cenazesindeydi.
Şaşmadım.
Demekki şimdiye kadar yazdıklarımızda hata yapmamışız...

#ercan43' tarafından 17.07.2011 21:33:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 21:33 - İp: 92.***.**6.236
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

bari yaptığını inkar etmeyecek kadar mert ol... daha ilk mesajında hakaret etmişsin. ve bunu ilk kez de burada yapmıyorsun. insanlarla insan gibi konuşurmuş... yalan söylemeden de durabiliyor musun? hakaret etmeden yazamıyorsun, çünkü çelişkilerini birşeylerin arkasına saklaman gerekiyor.

şu neden sen alınıyorsun tipi ucuzluklara da kaçma... sana o hakaretleri ederken yazdığın yalanların kaynağını göster, aksi halde MÜFTERİsin dedim. onları kişisel olarak kime söylersen söyle. bu senin MÜFTERİ olduğun gerçeğini değiştirmez. elbette o sözlerin bir muhatabı yok, çünkü o işleri yapan yok. şunu yaptı, bunu yaptı diyerek hayali suçlar ve hainler çıkartıyorsun ortaya...

benim gibilerden iğreniyorsun, çünkü senin KUYRUK acın var. ve bu acı ölene kadar orada kalacak. işte bunu bildiğin için bu kadar nefret dolusun.

---------------------------------

ercan43,

haberleri her iki medyadan da okuyorum, bu konuda emin olabilirsiniz. ama terörle mücadele yasası ilgimi çeken birşey değil. o yüzden okumadım. size basit bir soruyorum, somut bir örnek var mı bildiğiniz diye. eğer varsa zaten ikna olacağım bu yasada hata olduğuna.

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 21:38 - İp: 68.***.**0.25
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

asıl komutanlar içeri atılıp teröristler davul zurnayla karsılanırken ses cıkarmayan şeref yoksunu i..ler, şimdi 13 askerim sehit olmuş ühühüüü diye yalandan ağlayıp timsah gözyaşı dökmesin. s... gidin, bıktım ikiyüzlülüğünüzden.



ilk mesajım bu, demekki sen teroristleri davul zurnayla karsılayıp komutanların içeri atılmasına ses cıkarmayan zumredensin ki soylediklerime ALINMISSIN.
daha neden bahsediyorsun?
sen oyle bir yaratıksın ki hem benim askerime laf edip, hem de askerlerim askerlerim diye yalandan aglıyorsun.
bırak bu ayakları...

**************************************************************
senin sozlerin iddiadan oteye gidiyor da sanki tutmus benim soylediklerimin gercekligini soruyorsun.

suanda cumhurbaskanlıgı zırhında olanın kayıp trilyon davasında kimlerle yargılandıgını gormezsiniz siz,
sümeyyeye giden 20-25leri gormezsiniz.
bursla okuyan fakir cocukların gemiciklerini gormezsiniz.
UNu bol bulup AKITANnları falan hiç gormezsiniz
rusvet konusmalarını gormezsiniz.
deniz fenerlerini gormezsiniz.
yimpaşları gormezsiniz.


ağlak ajan sermayeli televizyonların gazetelerin, teror orgutu propaganda aracı haber ajanslarıyla işbirligiyle yaptıgı haberlerden oluşan dunyanızda, kendi memleketinizin ordusuna giydirip, terörist agzından konusmayı bilirsiniz.


müfteriymiş.!!
zavallı

#gaijin' tarafından 17.07.2011 21:55:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 21:54 - İp: 88.***.**8.140