fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üyelerimizin Dikkatine

Değerli site üyelerimiz.

Sitemizin dünyaca tanınan 3 büyük fotoğraf makinesi ve ekipmanı üreten markasının Türkiye temsilcilikleri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararları sizlere aktarmak istiyorum.

Bu görüşmelerde firmaların site yönetimi olarak bizlerden bir takım kabul edilebilir ve haklı ricaları gündeme gelmiştir.

Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler. Bu paylaşımların, makinelerin genel kullanım özelliklerinin olumlu veya olumsuz kişisel deneyimlerden öteye geçmeyecek biçimde aktarılması gerekmektedir. Bu paylaşımlar içinde herhangi bir firmayı karalama, kötüleme veya reklâm amaçlı ifadeler bulunması durumunda site yönetimi olaya müdahale edecektir.

İlgili firmalar, test için gerekli makine ve ekipmanın temin edilip bu testlerin tarafsızlık ve profesyonelce yapılması için her türlü teknik desteğin sitemize aktarılması konusunda bizlere yardımcı olacaklarını bildirmişlerdir.

Bu sebeple arkadaşlarımızın site içerisinde "test" adı altında, kullandıkları makineler için açtıkları topikler silinecektir.

Bunun sonucu olarak; sitemiz içinde yeni çıkan, güncelliği olan veya en çok testi istenilen ürünlerin incelemeleri için ayrı bir bölümün hazırlanmasına başlanmıştır. Bu çalışmalar içinde söz konusu firmaların da kendi adlarına bölümler oluşturularak siz değerli üyelerimizin ve firmaların buluşmasına imkan sağlanması amaçlanmıştır.

Sitemizin tüm üretici markalara, bu markaların Türkiye temsilcisi firmalarına eşit mesafede olma kararlılığının gereği olan bu kararların anlayış ile karşılanmasını umuyorum.

Saygılarımla

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:01 - İp: 81.***.**8.46
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben tesekkur ederim buffalo.. tabii ki tartisacagiz, dusuncelerimizi belirtecegiz.. gorusmek uzere..

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 22:33 - İp: 62.***.**2.10
rentner
rentner (üye)
Almanya / Amatör

Selam lafı uzatmadan bir düzeltme yapmak istiyorum Türkiyede Kamera Test'i diye birşey yok.Nedeni: her Kamera üreten firma kendi ürettiği ürünü test yapar ve piyasada benim ürünüm iyidir der buraya kadar OK.
Ama commercial bağımsız bir test enstitüsü YOKTUR.
Almanyada tek bir Test enstitüsü vardır ve devlet vakfıdır.
Çocuk mamasından kamara objektifine kadar herşeyin testini yapar ve onun kötüdür dediğini mahkeme dahi bozamaz. (stiftung warentest )
Gerisi teferruat.Ha tecrübe paylaşımı derseniz eyvallah Fotoğraf ile ilgili dergileride geçin ne kadar reklam o kadar iyi ürün selamlar saygılar

 

Tarih: 9 Ocak 2014, 14:54 - İp: 217.***.**1.238