fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üyelerimizin Dikkatine

Değerli site üyelerimiz.

Sitemizin dünyaca tanınan 3 büyük fotoğraf makinesi ve ekipmanı üreten markasının Türkiye temsilcilikleri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararları sizlere aktarmak istiyorum.

Bu görüşmelerde firmaların site yönetimi olarak bizlerden bir takım kabul edilebilir ve haklı ricaları gündeme gelmiştir.

Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler. Bu paylaşımların, makinelerin genel kullanım özelliklerinin olumlu veya olumsuz kişisel deneyimlerden öteye geçmeyecek biçimde aktarılması gerekmektedir. Bu paylaşımlar içinde herhangi bir firmayı karalama, kötüleme veya reklâm amaçlı ifadeler bulunması durumunda site yönetimi olaya müdahale edecektir.

İlgili firmalar, test için gerekli makine ve ekipmanın temin edilip bu testlerin tarafsızlık ve profesyonelce yapılması için her türlü teknik desteğin sitemize aktarılması konusunda bizlere yardımcı olacaklarını bildirmişlerdir.

Bu sebeple arkadaşlarımızın site içerisinde "test" adı altında, kullandıkları makineler için açtıkları topikler silinecektir.

Bunun sonucu olarak; sitemiz içinde yeni çıkan, güncelliği olan veya en çok testi istenilen ürünlerin incelemeleri için ayrı bir bölümün hazırlanmasına başlanmıştır. Bu çalışmalar içinde söz konusu firmaların da kendi adlarına bölümler oluşturularak siz değerli üyelerimizin ve firmaların buluşmasına imkan sağlanması amaçlanmıştır.

Sitemizin tüm üretici markalara, bu markaların Türkiye temsilcisi firmalarına eşit mesafede olma kararlılığının gereği olan bu kararların anlayış ile karşılanmasını umuyorum.

Saygılarımla

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:01 - İp: 81.***.**8.46
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

oldu pazarbey..

.. aber, pazarbeyin sozu tamamen bana yonelik.. siteden bu gece ayrilacak 1 haftaligina, uzuntulu oldugundan dolayi bana saldiriyor..

bu arada pazarbey benim haberim yoktu o durumdan.. demek sadece ikonlarla mesaj atamayacagiz.. kulagima kupe olsun da bir daha yapmayayim..

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 22:14 - İp: 62.***.**2.10
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

kararlılığa
soner sen niye memleketi erzuruma cevirdin?

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 00:56 - İp: 88.***.**1.90
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

gantry doğduğun yermi doyduğun yermi.Memleketi çok özledim.

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 11:42 - İp: 81.***.**5.53
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Site yönetiminin aldığı karar ve kararlara saygımı belirterek başladığım bu satırlara, firmaların haklı istek ve taleplerini doğru bir şekilde doğru bir yere belirttiğini düşünüyorum.
Fakaaaaat....

Gerek kanunlarla gerekse serbest piyasanın yazılı olmayan kurallarıyla internet ortamındaki özgürlüğünde kısıtlandığını düşünmekteyim.

Netice olarak herkese açık bir ortamda bir firma yada ürün hakkında olumsuz (hakaret ve aşşağılama icermeyen)düşüncelerimizi ifade edemeyeceğimizi anlıyorum ben. Sizler hernekadar "yok öyle değil olumsuz düşüncelerde yazılacak" desenizde "anlaşma" sağlanan firmalar buna bir şekilde mani olacaklardır.
Gerçi sanırım bu olay olmadan önce (iş yoğunluğu sebebiyle foruma bakamadığım günlerde) olumsuz bir takım şeyler vukuu bulmuş.. Silindiği içinde göremeyeceğimi sanıyorum. Etki-tepki olayı diye tahmin ediyorum.
capitalin gücü diyerekte bitiriyorum
hepimize hayırlı uğurlu olsun..

Not : Bir iki hafta önce "DSLR ve like hüsranlarınız" başlıklı bir konu açmıştım ve bu tür makina kullanıpta olumsuz yönlerini hüsranlarını dile getiren arkadaşlar olmuştu.. Bundan sonra bu tür bir başlık bu forumda hayat bulamaz sanırım..
selametle

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 14:43 - İp: 81.***.**9.247
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

fdiker in gerekçeleri beni hiç tatmin etmedi.

hepsiburada ya girin, bir ürüne bakın, altında bir sürü yorum, orada duruyor tüm yorumlar , kimi eleştirmiş, kimi yerden yere vurmuş. orası doğrudan doğruya ticaret sitesi, buna rağmen müdahale etmiyorlar.

tükiye nin en büyük donanım sitesi donanımhabere girin, elektronikten otomobile binlerce ürün hakkında yorum var.kimisi firmayı aşağılar mahiyette. site yönetimi müdahale etmiyor bile.

burası güya bir fotoğraf, bir sanat sitesi. internetteki fikri özgürlüğün en yüksek noktada olması gereken bir yer, ama nafile. alışveriş sitelerinde bile olmayan bir uygulamayla karşı karşıyayız.

diğer yandan kullanıcıların yaptığı bu testler öyle işe yaramaz şeyler filan değiller. şahsen ben hiç birinden yanlış bir izlenime kapılmadım. aksine bu test başlıklarından çok faydalandım.

bir iki soru benden;
*ben h2 kullanıyorum, başkası s3, diğeri casio 120, hp927..... site yönetimi eline almadığ makineyi nasıl benden iyi bilecek?
*piyasada yüzlerce ürün var, bunlar nasıl incelenecek? yani site yönetimi, bazen yollanan fotoğrafları 3-5 satatte bile onaylayamayacak kadar meşgulken yüzlerce ürünü nasıl inceleyecek?

bir ürün kötüyse kötüdür, bir fotoğraf kötüyse kötüdür, bunlara iyi demekle bir yere varamayız.

belki bana abartıyorsun diyenler olabiir. sevgili AS ın efsanevi r1 incelemesi örnek gösterilebilir. ancak şunu hatırlatayım, r1 zaten eksiksiz , muhteşem bir makine . kolaysa samsung pro 815 i inceleyin. mükemmel mi yoksa berbat mı karar vermenin zor olduğu bu makine hakkında kullanıcıları aydınlatın.

özetle;

50 000 e yakaşan üye sayısı 3 firmaya tercih edilmiş ;

bir başlık açıp emek harcayan, bazen saatlerce o başlıkla uğraşan , tek amacı kendi makinesini almayı planlayan insanlara yardımcı olmak olan- buna karşın ehil olmayan, bilgisiz diye aşağılanan- kullanıcılar hak etmedikleri bir şekilde muamele görmüşlerdir.

bu kullanıcılara düşen 3 maymunu oynamaktır( yani görmemek-duymamak-konuşmamak).

şahsen ben öyle yapacağım ve bu sitenin forum kısmını bir daha kullanmayacağım.

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 16:23 - İp: 85.***.**4.251
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

az yukarıdaki mesajımı yazarken beni bile şaşırtan soft üslubun en son noktasına kadar zorladım kendimi. Fakat düşündükce hele hele buffalo nun mesajını okudukça kendi kendime hiddetlendim öfkelendim çoştum hop oturdum hop kalktım
Demek ben para vererek senin makinanı alıp düşüncelerimi yazınca bilgisiz ve ehil olmayan biri oluyorum öylemi.?
E iyi de sende daha makine üretmeyi bilmiyorsun.. önce kendi ayıbını telafi et sonra benim fotoğraf çekme yeteneğime çamur at.

Ha şunu mu diyorsun yoksa.. topiklere test yazmayalım izlenim yazalım.. paylaşım yazalım.. ya güzel kardeşim sen firma olarak bu kadar acizmisin bi kelimeyle markan yada modelin-ürünün itibari değeri belirlensin.. test yazınca ayıp olmaz yasak silinsin.. ama izlenim adı altında salla gitsin öylemi..

neyse kısa keseyim yoksa iyice coşuyorum...
Özgürlükçü Fotoğrafçı Hareketi Engellenemez..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 16:47 - İp: 81.***.**9.247
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

İnterneti bile yasaklarla donatacak kadar yasaksever bir Milletiz. Site yönetiminin kararını onaylamıyorum.www.letsgodigital.com adreside de bir sürü benzer var.

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 17:38 - İp: 88.***.**3.143
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Bence alinan karar mantikli. Site yonetiminin bu karar dogrultsunda nasil davranacagi zaten malum. Elbet, gidip burda yorum, dusunce katliami yapip tum olumsuz elestrileri silmeyecekler.

Son zamanlarda artik bu inceleme izlenim ,yorum adi altinda acilan basliklarin suyunun ciktigini dusunuyorum. Oyleki artik bahsedilen makina nerdeyse demode olacak ama su anda 100 lerce sayfaya ulasmis Turk forum tarihinde benzerine rastlanmayan basliklarda tartisma devam ediyor.

Ikincisi markalar hakkinda acilan basliklar her zaman olumsuz olmuyor, hatta reklam kokan, itici ve insana ''nereden cikti simdi bu?..'' diye sorduran basliklarda oluyor. ornek vermeye gerek yok.

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 18:08 - İp: 209.***.**6.26
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar iyice okuyup anlamadan kararlar aliyorsunuz dogrusu.. forumlardaki yorumlariniza kimse birsey demeyecek.. isteyen istedigi gibi ozgurce yorum yapmakta tabii ki de serbest.. zaten oyle olmasa forum forum olmaz, haksiz miyim?.. makine testleri site yonetimi ve site yonetiminin belirledigi uyeler tarafindan yapilacak sadece.. ama insanlar kendi goruslerini forum icerisinde istedikleri gibi duyurabilecekler.. testleri yapan insanlar da kalkip da sirketlerin mallarini ovmeyecekler, sirf sirket reklam verecek diye.. .... dpreview'de nasil olay? phil askey yapiyor testleri.. forumundan insanlar katilmiyorlar.. iste oyle olacak.. ama isteyen istedigi gibi dusuncelerini belirtebilecek forumda.. .......................... bu konunun gereginden fazla uzamis olmasina da sasiriyorum dogrusu.. anlasilmayacak bir yer yok ve gucenecek de bir durum yok kesinlikle.. sonucta burasinin giderleri oluyor, hicbirsey bedava degil.. reklam almasi site icin iyi olacak.. ama reklam alacak olmasi hicbirseyi degistirmeyecek.. sadece herkes istedigi gibi test yapamayacak.. cunku hepimiz gercekten de bir makineyi hakkini vererek test edecek birikime sahip degiliz.. bilenler tarafindan yapilmasinin hicbir sakincasi olamaz, aksine yeni makine alacaklara daha da iyi tanitilmis olur makineler.. as arkadasimiz senelerden beri fotograf ceken birisi.. fikret zaten bir studyo fotografcisi.. ahmet, o da profesyonel ve isini uzun yillardan beri yapiyor.. o yuzden kimse ben niye yapamayacagim diye cikista bulunmasin.. phil askey'e soyluyorlar mi acaba? bu sefer de ben yapabilir miyim diye??? lutfen dedigim gibi olmayacak seyleri dusunup sinirlenmeyelim..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 19:18 - İp: 62.***.**2.10
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Ben bir basın çalışanıyım, daha önce bu sayfalarda iki ürün incelemesi yaptım. Panasonic FX8 ve Panasonic FZ30, bu iki makinede bana ait değildi. İki side Tekofaks tarafından incelemem için bana gönderildi. Her bir ürün bir ay kadar bende kaldı. İncelmelerimde elimden geldiği kadar objektif olmaya çalıştım. Çünkü incelediğim ürünlerin kendi sınıflarındaki diğer ürünleride kullandığım için değerlendirmelerimide bunları göz önünde bulundurarak yaptım.

Site yönetiminin aldığı karardan anladığım şu bundan sonraki incelemelerimi sizlerle paylaşamıyacağım. Muhtemelen yeni incelemelrim olucak, bu incelmelerimi sizlerle paylaşabilmek için http://www.fotoseli.com/ adlı sayfayı hazıladım.

İncelemelerime http://www.fotoseli.com/ dan yorumlarımada netfotoğrafdan devam ederim.

Saygılarımla

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 19:23 - İp: 85.***.**6.75