fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üyelerimizin Dikkatine

Değerli site üyelerimiz.

Sitemizin dünyaca tanınan 3 büyük fotoğraf makinesi ve ekipmanı üreten markasının Türkiye temsilcilikleri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararları sizlere aktarmak istiyorum.

Bu görüşmelerde firmaların site yönetimi olarak bizlerden bir takım kabul edilebilir ve haklı ricaları gündeme gelmiştir.

Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler. Bu paylaşımların, makinelerin genel kullanım özelliklerinin olumlu veya olumsuz kişisel deneyimlerden öteye geçmeyecek biçimde aktarılması gerekmektedir. Bu paylaşımlar içinde herhangi bir firmayı karalama, kötüleme veya reklâm amaçlı ifadeler bulunması durumunda site yönetimi olaya müdahale edecektir.

İlgili firmalar, test için gerekli makine ve ekipmanın temin edilip bu testlerin tarafsızlık ve profesyonelce yapılması için her türlü teknik desteğin sitemize aktarılması konusunda bizlere yardımcı olacaklarını bildirmişlerdir.

Bu sebeple arkadaşlarımızın site içerisinde "test" adı altında, kullandıkları makineler için açtıkları topikler silinecektir.

Bunun sonucu olarak; sitemiz içinde yeni çıkan, güncelliği olan veya en çok testi istenilen ürünlerin incelemeleri için ayrı bir bölümün hazırlanmasına başlanmıştır. Bu çalışmalar içinde söz konusu firmaların da kendi adlarına bölümler oluşturularak siz değerli üyelerimizin ve firmaların buluşmasına imkan sağlanması amaçlanmıştır.

Sitemizin tüm üretici markalara, bu markaların Türkiye temsilcisi firmalarına eşit mesafede olma kararlılığının gereği olan bu kararların anlayış ile karşılanmasını umuyorum.

Saygılarımla

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:01 - İp: 81.***.**8.46
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı




===>






 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 10:51 - İp: 85.***.**7.27
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör



aslinda bundan sonra senin yazacaklarin silinsin derim ben.. 1 haftalik tatile cikacagim dedin hala daha forumdasin..
bugun de forumda takilmaya devam edersen, fikret'den sana izin vermemesini talep ediyorum..

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 12:01 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pazarbey o konuda haklısın.İlk yüklemeyide Fikret in yapması lazımdı.İşte Fikret in o sıralar özel işleri çok yoğun olduğu için istemeden de olsa iş bana kaldı.

Adımız siliciye çıktı ha. Fikret bunu görmesin. Beni silici olarak tescilliyebilir.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 13:19 - İp: 85.***.**7.75
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Arkadaşlar fikret beyin yazdıklarından anladığım şu....
NETFOTOGRAF Sitesi gerçektende büyümüş ve ciddiye alınan bir site haline gelmiştir..bunda emeği geçen tüm arkadaşlara sevgilerimi iletiyorum..

#merhaz' tarafyndan 13.08.2006 13:34:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 13:32 - İp: 85.***.**4.118
docteur
docteur (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

selamlar
tebrikler fdiker çok güzel bir açıklama olmuş
bu 3 firma haricindeki firmalarla aynı anlaşma yapılamazsa o markaların modellerinin incelemeleri de gene aynı şekilde mi olacak şimdiden teşekkürler

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 13:35 - İp: 85.***.**0.170
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

As
Silici madoratörden daha yakışıklı bir isim. Ne o matador der gibi.
Bakıyorumda hala alkışlar silinmemiş. En azından muhtarınkini silin bari.
Dadanagast saat 24.00 dan itibaren ayrılıyorum. Çatla emi. O ana kadar buralardayım.
Bu arada ikon kullanımında seni geçtim nerdeyse.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 14:17 - İp: 81.***.**1.109
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla catladim biraz.. ama ikon kullanma sayisi konusunda da seni catlattim biraz sanirim..

...
docteur, eger ki anlasilamayan firma olursa, gerekli ekipman da temin edilemeyecek demektir.. dolayisiyla site kendi imkanlari dogrultusunda olaya devam edecektir diye dusunuyorum.. (tabii fikret de dogrularsa bu sozlerimi iyi olur.. ) belki de site tarafindan bazi kisilerden istekte bulunulup, kullandiklari makineleri site icin test etmeleri istenecek.. mantikli olani da sanirim bu.. fikret mutlaka ki aklindaki fikirleri bizlerle paylasacaktir bu konuda..
sonucta olacak; site tarafindan belirlenecek kisiler tarafindan testlerin yapilmasina baslanacak.. sanirim baska bir bolum altinda olacak bu ayrica.. ama insanlar yine forumlarda, kullandiklari makineler hakkinda yorumlar yapmaya devam edebilecekler.. ki forum olmanin temel amaci da bu..

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 15:09 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar görüşmelerin sonuçlandığı 3 firma dışındakiler için konu henüz çok yeni olduğundan görüşmelerimiz sürmekte.

Sizinde tahmin edeceğiniz gibi bunların sonuçlanması vakit alıcı şeyler.Kişisel tahminim onlarında bu olaya destek olacağı yönünde.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 17:10 - İp: 81.***.**9.97
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Umarım bu site firmalardan daha çok bizim sitemiz olarak kalmaya devam eder...Çünki böyle antlaşmada firmalar yolladıkları makinanın testinde olumsuz ibarelere yer verilmesine kesinlikle razı olmayacaklardır, zaten biz kullanıcılarda olumlumlulardan daha çok olumsuzları merak ederiz...Bunun dengesini sağlamak baya zor olacaktır... Saygılarımla...

#mbsahan' tarafyndan 13.08.2006 18:02:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 17:59 - İp: 85.***.**9.254
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili aber;
Bende isminizi bilmediğim için bu şekilde hitap ediyorum. Aslında tipik Türk hitap şekli olarak bir büyük olarak abi olarak hitap etmem sanırım en doğrusu.
Yazdığımı yanlış anlamayınız lütfen. Buda sitemizin yeni bir uygulaması. Artık sadece ikonlardan oluşacak yorumlar siliniyor.Hatta ilk benim yorumum silindi.BUnuda serbest kürsüde bir konu açarak ve desteklediğimi belirterek yazdım.
Lütfen şahsınıza karşı bir hareket olarak yorumlamayınız. Ama dadanagast öyle anlayabilir.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 21:21 - İp: 85.***.**9.1