fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üyelerimizin Dikkatine

Değerli site üyelerimiz.

Sitemizin dünyaca tanınan 3 büyük fotoğraf makinesi ve ekipmanı üreten markasının Türkiye temsilcilikleri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararları sizlere aktarmak istiyorum.

Bu görüşmelerde firmaların site yönetimi olarak bizlerden bir takım kabul edilebilir ve haklı ricaları gündeme gelmiştir.

Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler. Bu paylaşımların, makinelerin genel kullanım özelliklerinin olumlu veya olumsuz kişisel deneyimlerden öteye geçmeyecek biçimde aktarılması gerekmektedir. Bu paylaşımlar içinde herhangi bir firmayı karalama, kötüleme veya reklâm amaçlı ifadeler bulunması durumunda site yönetimi olaya müdahale edecektir.

İlgili firmalar, test için gerekli makine ve ekipmanın temin edilip bu testlerin tarafsızlık ve profesyonelce yapılması için her türlü teknik desteğin sitemize aktarılması konusunda bizlere yardımcı olacaklarını bildirmişlerdir.

Bu sebeple arkadaşlarımızın site içerisinde "test" adı altında, kullandıkları makineler için açtıkları topikler silinecektir.

Bunun sonucu olarak; sitemiz içinde yeni çıkan, güncelliği olan veya en çok testi istenilen ürünlerin incelemeleri için ayrı bir bölümün hazırlanmasına başlanmıştır. Bu çalışmalar içinde söz konusu firmaların da kendi adlarına bölümler oluşturularak siz değerli üyelerimizin ve firmaların buluşmasına imkan sağlanması amaçlanmıştır.

Sitemizin tüm üretici markalara, bu markaların Türkiye temsilcisi firmalarına eşit mesafede olma kararlılığının gereği olan bu kararların anlayış ile karşılanmasını umuyorum.

Saygılarımla

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:01 - İp: 81.***.**8.46
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

test-izlenim-paylaşım

test gunluk hayatta herkesin kullandıgı ve uyguladıgı bir terim. Ben yeni bir ürün aldıgımda hemen test ederim. İncelerim demiyorum. Meselam gecenlerde capture akrtı aldım sonra özelliklerini test ettim bilgsiaayrımda.

izlenim ise yine benzer bir durum ama "İzafi" olan terimdir. Ocaklilarin izlenimine gore kontrastın izlenimine gore degişiklik gosterebilir..

şimdi test izafi değil ve izlenimler kelimesi izafiyken hangisi olmalı?

herhangi bir kullanıcı topic acıpda arkadaşlar ben nikon d70 test ettim ve şu şekilde testlerim oldu ve sonucda su oldu seklinde bir açıklama yapması imkansız mı?

test kelimesine takılmayın.

sonucta o 3 firma .. bu makinaları piyasaya surerken sadece uzman kişiler test etsinler diye cıkarmıyorlar.

nihai kullanıcıların testleri daha önemli.

site yönetiminin hatası bence olayı kısılraştırp "test" kelimesine takılmasıdır.

bunun yerine firmaların bannerları reklma mahiyetinde siteye eklenir ve isteyen o firmaların reklam ve incelemerini karşılaştırmalarını gorebilir.

bu ayıp değil. ticarette olması gerekir. Ama reklamın reklam gibi yapılması gerekir.

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 21:23 - İp: 85.***.**2.72
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kontrast selamlar..

yine fikretin yazisindan bir paragraf;

"Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir. "

lutfen bu paragraflar hakkinda neler dusunuyorsun onlari da soyler misin?

.....

benim dusuncemce, insanlarin testleri hic de gercekci olmayacaktir.. kelime manalarini aciklamissin.. ama sunu unutmamak gerekir ki, herkes bir makinenin "test" ini yapabilecek kapasiteye sahip degildir..
sen simdiye kadar hangi makine hakkinda, gercekten karsiligini verecek seviyede "test" ini yaptin? ben acikcasi yapmadim kontrast.. fotograf cektim, baktim sonuclarina.. ki cogunda emin bile degilim, cunku teknik bilgim hic de yeterli degil bu konuda.. bazi fotograflarim kotu de cikabiliyor..
ama bu isi bilen insanlarin, bir makineyi "test" edip de hakkindaki iyi ve kotu dusuncelerini yazmalari cok daha dogru bilgi sagliyor benim gibi amator kullanicilara..

"herhangi bir kullanıcı topic acıpda arkadaşlar ben nikon d70 test ettim ve şu şekilde testlerim oldu ve sonucda su oldu seklinde bir açıklama yapması imkansız mı? "

simdi sana soyle bir ornek vereyim..
mesela ilk kez gittigin bir siteyi dusun.. oradan, kisa surede yazilanlari okuyarak nasil karar alirsin?
ben acikcasi kim cok mesaj yazmis, kim uzun sureden beri orada oldugu belli oluyor ve konustugu anlamsiz gelmeyen yazilara inaniyorum.. bilimsel aciklamalar getirenlere..

bu siteye ilk kez girdiginde, otomatikman bazi insanlara guveniyor insanlar.. cunku birilerine guvenip karar vermek zorundalar..
ama birisi cikiyor ve ben test ettim deyince; anlam cok farkli yerlere kayiyor.. cunku test etmek demek, o konuda bilimsel gerceklere de varmak demek bir yerde.. bilerek karsilastirma yapmak demek.. ne yaptigini biliyor olmak demek..

ama izlenimler cok farkli.. paylasimlar cok farkli.. sen bir makineyi alip izlenimlerini yazdiginda, insanlarl; "ha, su kisi de soyle dusunuyor" diye dusunuyor.. test deyince, "bir saniye, bu adam ne konustugunu biliyor" anlamlari da cikiyor..

....
sonuc olarak insanlar yine izlenimlerini paylasacaklar.. neden insanlar bu kadar test etme istegi icerisindeler onu anlayamiyorum dogrusu..
ben bugune dunya kadar teknik yazi okudum, inceledim; ama test edecek seviyede gormuyorum kendimi.. ama herkes test konusunda cok emin herhalde kendisinden..

"bunun yerine firmaların bannerları reklma mahiyetinde siteye eklenir ve isteyen o firmaların reklam ve incelemerini karşılaştırmalarını gorebilir. "

kontrast olay kesinlikle degil.. biz burada site yonetiminin ve site yonetiminin belirleyecegi insanlar tarafindan incelemeler yapilacak diyoruz.. ama yine bizler tarafindan.. sirketler tarafindan degil..
sirketlere sorsaniz, hepsi de "en iyisi bizim makinemiz" deyip ortaya cikarlar zaten.. olay bu degil.. bizce yapilmasi testlerin..

bence bu karar insanlarin hosuna gitmeliyken, nedense tepki topluyor ve ben artik anlamakta gucluk cekiyorum dogrusu..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 22:22 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"izlenim ise yine benzer bir durum ama "İzafi" olan terimdir. Ocaklilarin izlenimine gore kontrastın izlenimine gore degişiklik gosterebilir.. "

bir son noktayi daha belirtmek istiyordum, unuttum..

kontrast, insanlar test konusu actiklarinda, zaten kendileri acisindan degerlendiriyorlar makineleri.. ocaklilar acmissa konuyu, kendi goruslerini yansitacaktir.. kendi izlenimlerini.. ve bu kisiden kisiye farklilik gosterecektir, gostermek zorunda..

fikretin belirttigi gibi uzman veya ehil degilse kisi, bir makineyi test edip baskalarina oneremez.. cunku sonucunda yanlis yonlendirme de olabilir.. ama o makine hakkinda izlenimlerini yazip, tavsiyede bulunabilir.. kisiler de begenirlerse sonuclarini alirlar makineyi..

test edilince, evrensel bir sonuc cikmayacaktir.. herkesin o makine hakkindaki gorusleri ayni olmayacaktir.. cunku izlenim demekle izafi bir anlam cikariliyor diyorsun..

veya soyle aciklayayim.. kimse herhalde test etmeyi istemesinin altinda, bir makinenin herkesce cok iyi veya kotu olarak taninmasini istemiyor forumda.. herkes kendi goruslerini yaziyor makineler hakkinda degil mi?
o zaman neden kisinin izlenimleri olmuyor bunun adi da testi olmasi isteniyor, yine anlayamiyorum dogrusu..

...........

simdi ben forumda "350d testi" diye bir konu acsam, ve yalan yanlis teknik bilgilerle fotograflar cekip insanlara, canon 350d hakkinda dogru olmayan sonuclar versem hos olur mu kontrast?
eminim cogu kisi test konusunda yazilanlari dikkate alip makineden soguyacaktir.. dolayisiyla firmalarin "ricalari" nin hakli sebebini de gormus oluruz sanirim.. hicbir firma kendi makinesinin, uzman olmayan bir kisi tarafindan yalan-yanlis bilgiler verilmesini istemez.. ozellikle netfotograf gibi bir sitede.. dunya kadar insan girip cikiyor forumlara..

ama isi bilenler tarafindan yapilsa, makine hakkinda dogru bilgilere kavusacaktir insanlar..
fakat yine herkes, bildigi kadariyla, kendi izlenimlerini yazmakta ozgur.. ama ne olacak? test bolumunde degil de satin alma rehberi icerisinde islenecek konular..

bence artik bu konuyu kapatalim.. gereginden fazla uzadi dogrusu.. birakalim olmasi istendigi gibi olsun.. sonucta kimsenin zarar gorecegi bir karar degil bu..
fikreti sahsen de tanima firsati buldugumdan rahat rahat soyleyebilirim ki; en basta fikret, bir firmanin kuklasi olmaya karsit bir insan.. bu forumun amator ruhu onun icin cok ama cok onemli.. kendisine gelen teklifleri geri ceviren bir kisi..
ama bir duzene oturtmak istiyor test konusunu.. ve bunda hakli sebepleri de var.. cunku herkes, bu konu altinda uzuntulerini belirten insanlar gibi dusunmuyor.. bazen yaniltici olmasi bazi uyeler tarafindan da sikayet olarak site yonetimine geri donuyor..

iste fikretin yazisinin 4.cu paragrafi..

lutfen yazilanlari bir de site acisindan dusunup karar verelim dusuncelerimize.. bazen paranin oteki yuzunu gormek istemiyoruz ama o diger tarafi da varolan bir gercek.. her iki tarafi da dusunerek dusuncelerimizi paylasalim..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 22:49 - İp: 62.***.**2.10
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

"Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir. "

bu paragrafa yapılacak yorum şu sekilde olur.. bu forumda test adı altınd ayada ineceleme adı altında uzun uzuadıya topicda yazı yaazanlar oldu. Ayrıca bu kişiler site icinde en cok yazı yazan ve gecmisi olan kişiler.. demekki kullanıcılar bu kişilerden etkilerenrek alışveriş yapmışlar. yani sietenin önde gidenlerinin tavsiyelerinden etkilerenrek. ve bu kişilerden bazıları yanıltılmıs yanlış ürünler almışlar.. bu yuzden uzman denilcek kişileri cok merak ediyorum..

ben hiç bri makinanın testini yapmadım.ama bu yapmicam ve yapamicam anlamına gelmez

test yapmak zor değildir sadece belli bri alışkanlıgın olması gerekir. bu sitede test alışkını kullnıcılar varmı o halde? varsa bu insalar bugune kadar yanlış yonlendirdiki firmalardan sikayet geldi(rica)..

bence test olayını abartıyorsunuz sayın yönetici ve kurmayları. Eger ben bir makinayı test edemeceyk kadar mongolsam bugune kadarki forumlardan ben bisey öğrenmedim demektir. kimsede öğrenmemiştir..

senin dedigini cok iyi anladım dadanagast..

bri reklamcı olarak sunu soyleyebilirim. firmalar dogrudan reklam yöntemi yerine tavsiye zincirini olusturucu inceliklerle uğraşılar. Bilirlerki en buyuk reklam tavsiyedir.

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 22:50 - İp: 85.***.**2.72
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sanirim sorunumuz da bu kontrast.. hemen uzerimize aliniyoruz.. ben sen mongolsun yapamazsin demedim.. ayni sekilde dikkat ettiysen ben de yapacak kadar kendimi bilgili gormuyorum dedim.. ben de mongol degilim.. ben de kendimce bir makineyi test edebilirim.. ama sorun burada, sen veya ben degil.. bilmeyenlerin yanlis yonlendirmesi.. sen yanlis yonlendiriyorsun da demedim dikkat ettiysen.. ben de yanlis yonlendirdigimi dusunmuyorum ayni sekilde.. ama suna da eminim ki baci konularda bilgim yetmedigi icin veya yetersiz oldugu icin, bazi yazdiklarim sacma olabilir.. bunu da kabul ederim.. bence hepimiz bunu kabul etmeliyiz.. ozellikle makinelerden anlamiyorsa kisi..
ben bugune kadar oyle 10-15 makineyi hakkini vererek kullanmadim.. karsilastirma yapmam imkansiz.. ama ne yapiyorum, internette okuduklarima gore kararlarimi aliyorum.. (dikkat edersen sana birsey demiyorum.. sen bircok makineyi test etmis kullanmis olabilirsin..)
peki site tarafindan yapilirsa ne olacak? bircok makinenin testi oldugu icin, daha dogru karsilastirmalar yapilacak..
bu da mi yanlis kontrast?

hemen olayi site kurmaylari diye yoneltmen de acikcasi cok uzucu.. burada gunlerdir bir konuyu acikliga kavusturmaya calisiyoruz, ama insanlar islerine nasil gelirse oyle algilayip cevap veriyorlar..
soyledigim hicbirseyin sacma oldugunu dusunmuyorum.. ama senin icin bir kere daha okuyacagim bu konuyu bastan sona.. lutfen sen de benim gibi yap..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 23:20 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

son birsey ekleyip susacagim artik.. neden herkes bir test yapma istemi icinde sitede? test yapmakla neyi kazanacak insanlar?
izlenimlerini paylasmak neden yetmiyor bazilarina? test etmekle zaten izlenimlerinizi paylasmak istemiyor musunuz?
....
ve neden testlerin site yonetimi ve site yonetiminin belirleyecegi insanlar tarafindan yapilmasina karsi insanlar?
.........

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 23:27 - İp: 62.***.**2.10
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

site yönetimi ve kurmayları sözünü bir espri olarak algılayın . kurmayları derkende seni kastetmedim dadanagast. bunu duzelteyim istedim.

gec oldu fazla yazammıcamm..

olacak sudur.. belirli kişler testlerini yaspınlar yapacaklarda.. kim yapar kim yapmaz onu bilemem ama zamanla rayına oturur. başlangıc surecinin sancılı gececegini sanıyorum

ancak kişiler test sözcügünü teleffzu etti diyede actıkları konulara mudahele edilmesin. başlıklarfarklı yerde olacagı icin sorun olmaz sanırım.
yine forum bu haliyle kalsın içinde test kelimleride gecsin

ayrıca bilimsel testlerde farklı bir bolumd eyapılsın..

bence olay budur.. kimse kırılmaz bu duruma

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 23:29 - İp: 85.***.**2.72
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker siteyi terk etmek istediğim falan yok.Bu sitenin dışında başka alternatiflerde bulmaya çalışıyorum kendime o kadar.
Çünkü bir tek bu siteye kendimi koşullandırırsam,çok fazla iç içe oluyorum herşeyle.Bunun sonucunda en ufak kararlar bile beni diğer arkadaşlara göre etkiliyor.

İlker tam olarak almak istediğim cümle buydu.Ben test olmayacak diye duyduğumda,izlenimler kısmınında çok sınırlı olacağını duymuştum.Yine eskisine benzer olacak olması mutluluk verici olur.

Kesinlikle tekrar söylüyorum siteden gideceğim gibi bir sonuç çıkmasın.Sadece aynı anda başka sitelerede katılmak istediğimden yazmıştım onu.


Makina alacağımdan değil,başka arkadaşların inceleme yapamamasındandı endişem.Şimdi ise içim bir parça olsa rahatladı hatırlatmandan.Sana güvenebilirim İlker.

Gereksiz gerginlik olduysa kusura bakmayın artık.Benim kafamda azda olsa şüphe kaldıysa bile zamanla yoluna girecektir.Yeterki eski şaşalı dönemimize dönelim.

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 23:32 - İp: 85.***.**5.114
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kontrast soylediklerine ben de katiliyorum.. sonucta baska bir bolum altinda olacaksa, insanlarin nasil soyledikleri onemli olmaz forumda.. bu konuda haklisin..
...ama ayni cati altinda devam edilirse, ki ben fikretin aklindan gecen forum duzenlemesini bilemiyorum; o zaman isler degisir.. o zaman da test kelimesinin kullanilmamasi dogru olur..

neyse.. sancili olacak ama cok da iyi olacak site acisindan diye dusunuyorum.. bir turk sitesi ve makine testleri yapilacak olmasi cok hos bir durum dogrusu..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 23:40 - İp: 62.***.**2.10
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bu arada zaten test diye o kadar cok konu gecmedi. genelde izlenimler incelemeler ve yorumlar şeklinde gecti konular.

bence bu gibi konular düşünülüyorsa gercekten iyi analiz edilmeli ve tartışmaya kapalı olmaldır. tamam bizimde fikrimiz önemlidir ama bizim neler dusunecegimizde önceden hesaplanmalı ve nihai karar verilip uygulanmalıdır..

cunku dunya bu siteden ibaret değil. bir cok karşılaştırma test bilmem ne bi cok unlu site tarafından yapılıyor.


sitenin gelişmesi icin site yönetimi iyi bir araştırma yaparak kararlarını kararlılıkla uygulamaldır.

yoksa bu tartışam anedeniyel ben bugun actıgım topic için yeterli cevabı bulamadım

bir el atın şu d200 fiyatı dusermi konusuna..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 23:45 - İp: 85.***.**2.72