fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üyelerimizin Dikkatine

Değerli site üyelerimiz.

Sitemizin dünyaca tanınan 3 büyük fotoğraf makinesi ve ekipmanı üreten markasının Türkiye temsilcilikleri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararları sizlere aktarmak istiyorum.

Bu görüşmelerde firmaların site yönetimi olarak bizlerden bir takım kabul edilebilir ve haklı ricaları gündeme gelmiştir.

Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler. Bu paylaşımların, makinelerin genel kullanım özelliklerinin olumlu veya olumsuz kişisel deneyimlerden öteye geçmeyecek biçimde aktarılması gerekmektedir. Bu paylaşımlar içinde herhangi bir firmayı karalama, kötüleme veya reklâm amaçlı ifadeler bulunması durumunda site yönetimi olaya müdahale edecektir.

İlgili firmalar, test için gerekli makine ve ekipmanın temin edilip bu testlerin tarafsızlık ve profesyonelce yapılması için her türlü teknik desteğin sitemize aktarılması konusunda bizlere yardımcı olacaklarını bildirmişlerdir.

Bu sebeple arkadaşlarımızın site içerisinde "test" adı altında, kullandıkları makineler için açtıkları topikler silinecektir.

Bunun sonucu olarak; sitemiz içinde yeni çıkan, güncelliği olan veya en çok testi istenilen ürünlerin incelemeleri için ayrı bir bölümün hazırlanmasına başlanmıştır. Bu çalışmalar içinde söz konusu firmaların da kendi adlarına bölümler oluşturularak siz değerli üyelerimizin ve firmaların buluşmasına imkan sağlanması amaçlanmıştır.

Sitemizin tüm üretici markalara, bu markaların Türkiye temsilcisi firmalarına eşit mesafede olma kararlılığının gereği olan bu kararların anlayış ile karşılanmasını umuyorum.

Saygılarımla

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:01 - İp: 81.***.**8.46
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker bana verdiğin cevabı şimdi okudum

O kadar yoğunum ki bu aralar,siteye kaç gündür girecek vakti bulamıyorum.

Evet artık bu 'test' kelimesini bende yasaklıyorum

1,2,3... TIP.


Haklısın sizin testiniz varsa bizimde sürahimiz var yani eee şey diyecektim incelememiz var.

İlker bu arada şikayetim var benim.

Hani devam ettirdiğim fun club var ya.İşte oraya kimse uğramıyor

Şimdiye kadar onlarca fotoğraf koydum.Daha da koyacağım.Ancak insanlar takip etmiyor.

Bak Adnan abi'nin R1 testinin 2. sayısı bile benim 5 aylık testi 15 günde geçti.

Katılım yok benim foruma,üzüldüğüm nokta S9500 için insanların söyleyecek sözü yada yorumu kalmamış.

Bıraktım iyi yorumları falan,kimse kötü birşey dahi yazmıyor.

Hani birini kızdırmak için onu görmezden gelirsin ya işte benim açtığım başlıkta o hesap.

Resmen dökme suyla değirmen döndürmeye çalışıyorum


Arkadaşlar ben artık galeriye fotoğraf koymuyorum.Çünkü galeriye haftada 2 fotoğraf koyma sınırı getirildi.Bende bunu kendimce protesto etmek için(Fikret bey okursa,benim canıma okuyacak ),fotoğraflarımı foruma yüklüyorum.

Diyeceğim,forumları okumasanız bile çektiğim fotoğraflara ne olur yorumlar yapın.İyimi kötümü çekiyorum bilmiyorum

Çünkü bir eleştiri yok.


Sağlıcakla kalın,ışığınız bol olsun.

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 17:43 - İp: 85.***.**8.106
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar buffalo..(kivanc sana sonra gelecegim.. )

ortada bir kel kapatma olayi yok herseyden once.. cok detayli bir inceleme mi istiyorlar orasini da bilemiyorum dogrusu.. neden rahatsiz oldular sorusunu soyle cevaplamak mumkun sanirim.. buffalo, bu siteye binlerce insan giriyor hergun.. ve artik internetin onemi cok cok fazla.. is boyle olunca burada soylenecek kelimeler onem kazaniyor.. ha burada yanlis anlama beni; soylemeye calistigim husus, yanlis bilgiler aktarilmasi.. simdi ben bilmeden etmeden, bir 350d testi baslatayim mesela.. sonra da diyeyim ki, arkadaslar iste 350d'nin susu yok.. (ama aslinda susu varken..)..sonra da diyeyim ki, arkadaslar, 350d'nin ornek fotograflari sunlar.. ama hic de 350d'ninki gibi gorunmeyen.. tamamen yanlis ayarlarla cekilmis fotografi dusun.. ayni sekilde uygun bir sekilde kucultulmeden buraya eklendigini.. insanlar o fotograflara baktiklarinda, 350d'yi begenmezler.. ama aslinda 350d oyle bir makine midir? (bu ornegi veriyorum cunku bende 350d var, yanlis anlasilmasin..)
olay boyle olunca, o firmalar (ki hangi firmalar olduklarini da unuttum dogrusu.. konusulmustu onceden ama, akil iste..) da diyorlar ki: "kardesim, madem sen makine testi yapacaksin; al sana istedigin makineler.. ama ben sana makineleri ve ekipmanlari temin ediyorum, sen de olur olmaz test yapanlara musaade etme.. cunku yanlis bilgiler aktariliyor bilmeden.."... simdi burada bence firmalar haklilar.. cunku biz makine testi yapacagiz diyoruz, diger yandan bir baska uye de bilmeden, yanlis bilgiler aktarirsa ne olur? uye hangisine inancak bu durumda?

kaldi ki, uyeler yine incelemelerini yapabilecekler.. inceleme de ayni olay acikcasi.. kendi goruslerini, yaptiklarini anlatabilecekler.. benim anlayamadigim olay, neden test ille de?
iste acikladik, cunku boyle isteniyor.. (bu istenme demek, senin belirttigin gibi o firmaya yagcilik yapmak demek degil herseyden once.. hersey oldugu gibi aciklanacak.. zaten oyle olmasa is testten cok reklama girer, degil mi?) biz makine testlerini baslatmak istiyoruz forumca.. ama bazi sartlar da var.. yanlis bilgi verilmesinin onune gecmek..

ama diyeceksin ki, herkes mi yanlis bilgi verecek? tabii ki forumda cok bilgili insanlar da var.. zaten site o insanlardan yardim da isteyecek testler konusunda.. ama 3 gun once hayatinda ilk defa makine alip da, hicbirsey bilmeden, yalan dolan bilgilerle test yapiyorum diye ortaya da cikilmayacak artik.. ama varsin, acsin bir inceleme konusu.. (ben bu kelime farkliligi olayini hala daha anlayamiyorum.. bu kadar takinilacak bir olay yok ortada dogrusu.. incelemeye hayir, teste evet.. )

buffalo, sitenin ozunu ilgilendiren bir olay evet.. cunku artik sitemizde testler yapilmaya baslanacak.. bu cok guzel bir gelisme..
merak etme, kimse tarafsizligini bozmayacak.. bozarsa, soz, ben de yanindayim o gun..
baktin bir yanlis yapiliyor testte, ac bir konu belirt yanlisi.. kim ne diyebilir?.. ama goreceksin ki hersey yolunda gidecek..

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 19:44 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc merhaba..
demek s9500 konusuna koyuyorsun fotograflarini.. bundan sonra haftada 2 fotograf ekleyebilirsin s9500 konusuna.. aksi takdirde silecegim hepsini..
kivanc saka bir yana; hocam, bir konunun devamliligi sana bagli oldugu kadar diger insanlara da bagli.. eger ki ilgilenen kimse yoksa, konu surmeyecektir.. sen adnan'in konusuna bakma, o artik efsane oldu.. girmeyecek olsak bile muhabbet icin bakiyoruz o konuya, ki sen de varsin..
zaten ben cep telefonlariyla, dslr'larla r1'e kafa tutuyorum her zaman.. erhan bilem geldi, r1 mi h1 miydi kullandigi makine simdi hatirlayamiyorum , fotograf cekip gonderiyor.. bulent.. can.. murat.. artik r1 konusu resmen bizim ikinci mekan haline geldi.. aksama nerede bulusuyoruz? r1'de gibi..

ama merak etme.. ben bakarim bundan boyle senin konuna da.. cep telefonuyla cektigim fotograflarla karsilastiririz.. zaten r1 ile kapismak beni sarmiyor artik.. tamron 17-50'yi aldiktan sonra..
neyse geyik bir yana.. bosver fazla takma..

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 19:53 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker Tamron 17-50 ile Sigma 17-70 arasında çok fark var mı?

Sigmanın bu lensi için keskin diyorlar.Sen ne düşünüyorsun?

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 19:58 - İp: 85.***.**8.106
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

analamadım şimdi. galeriye bundan sonra haftada iki fotografmı yuklenecek??

haftada iki fotograf _????

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 20:24 - İp: 88.***.**3.193
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Kontrast bu bahsettiğim sınır aylar önceden vardı.Yoksa şimdi sınırsız mı oldu

Haberim yok valla.Varsa bir değişiklik bana da bildirin.

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 20:29 - İp: 85.***.**8.106
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sen ne zamandır yuklemiyorsun osmanlı..

su anda gunde iki tane fotograf.. uzun bi suredir de boyle..

ama takma kafanı.. protesto edecek biseyler buluruz.

bu konuda sana yardımcı olabilirim [>:D

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 20:34 - İp: 88.***.**3.193
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Günde iki mi?

Ben en son aylar oldu yüklemeyeli.Buda başarı.Ama sınırın kaldırılması en doğrusu olur.

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 20:37 - İp: 85.***.**8.106
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc merhaba..

evet 17-70 de bayagi keskin bir lens..
tamron ise, f/2.8'de bile cok keskin bir lens.. kenarlarda da..

san abzi linkler verecegim, onlari ac fotograflarina bak istersen..

bu adreste 17-40 ile 17-50'nin karsilastirmasi var..

bu adreste canon'un cok keskin bir lensi olan 17-55mm f/2.8 ile karsilastirmasi var tamron'un..

yine tamron'dan ornekler.. 24-105mm f/4 L ile de karsilastirmasi var..

...

bu iki fotograf da sigma 17-70'den..

http://www.elwu.de/fotografie/pix/tech/lenses/Sigma-17-70/Sigma-17-70%2001.jpg

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=208828444&size=o

.....

kivanc gunun sonunda karari verecek olan sensin.. 17-70 fiyat olarak daha ucuz ve kesinlikle cok iyi bir lens.. ayrica 20mm avantaji var ve 1:2 macrosu..
tamron'un ise 17-50 araliginda f/2.8 kullanabilme sansin var..(sigma'da 17-20mm arasi sadece f/2.8) daha pahali ama daha keskin sonuclari..

ben 17-50'yi sectim.. dogrusu, lensi aldigim gun 17-70 de alabilirdim..

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 20:41 - İp: 62.***.**2.10
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

dadanagast, yanıt için teşekkürler. umarım siz haklısınızdır ve ben haksız çıkarım.

amacım kimseyi kırmak, ya da haksız eleştiri değildi onu belirteyim. kendimce çekincelerimi dile getirdim yalnızca.

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 08:27 - İp: 85.***.**5.72