fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üyelerimizin Dikkatine

Değerli site üyelerimiz.

Sitemizin dünyaca tanınan 3 büyük fotoğraf makinesi ve ekipmanı üreten markasının Türkiye temsilcilikleri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararları sizlere aktarmak istiyorum.

Bu görüşmelerde firmaların site yönetimi olarak bizlerden bir takım kabul edilebilir ve haklı ricaları gündeme gelmiştir.

Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler. Bu paylaşımların, makinelerin genel kullanım özelliklerinin olumlu veya olumsuz kişisel deneyimlerden öteye geçmeyecek biçimde aktarılması gerekmektedir. Bu paylaşımlar içinde herhangi bir firmayı karalama, kötüleme veya reklâm amaçlı ifadeler bulunması durumunda site yönetimi olaya müdahale edecektir.

İlgili firmalar, test için gerekli makine ve ekipmanın temin edilip bu testlerin tarafsızlık ve profesyonelce yapılması için her türlü teknik desteğin sitemize aktarılması konusunda bizlere yardımcı olacaklarını bildirmişlerdir.

Bu sebeple arkadaşlarımızın site içerisinde "test" adı altında, kullandıkları makineler için açtıkları topikler silinecektir.

Bunun sonucu olarak; sitemiz içinde yeni çıkan, güncelliği olan veya en çok testi istenilen ürünlerin incelemeleri için ayrı bir bölümün hazırlanmasına başlanmıştır. Bu çalışmalar içinde söz konusu firmaların da kendi adlarına bölümler oluşturularak siz değerli üyelerimizin ve firmaların buluşmasına imkan sağlanması amaçlanmıştır.

Sitemizin tüm üretici markalara, bu markaların Türkiye temsilcisi firmalarına eşit mesafede olma kararlılığının gereği olan bu kararların anlayış ile karşılanmasını umuyorum.

Saygılarımla

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:01 - İp: 81.***.**8.46
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tebrik ederim fikret.. cok iyi bir anlatimla, olayi acikliga kavusturmussun..

#dadanagast' tarafyndan 13.08.2006 22:15:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:20 - İp: 62.***.**2.10
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:29 - İp: 85.***.**1.201
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

hayır olur insallah

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:32 - İp: 88.***.**5.164
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

daha iyi oldu.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:49 - İp: 88.***.**8.24
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Nefotograf sitesinin fotograf sektörünün sesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemesinin en önemli göstergelerinden biri olan bu yeniliği kilometre taşı olarak görüyorum ve Fikret beyi tebrik ediyorum....

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 01:46 - İp: 85.***.**4.97
burakk
burakk (üye)
Batman / Meraklı

Tebrik ederim basarili olacagana inaniyorum. Hem forum duzeninde bozulmalar yasanmaz

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 02:04 - İp: 85.***.**5.78
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 02:17 - İp: 85.***.**4.234
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Fikret teşekkürler.

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 04:02 - İp: 85.***.**7.75
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

birazcık başkan ve kurmayları govde gosterisi gibi olmuş hani omuz omuza gibii
hayırlısı ne diyelim

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 05:38 - İp: 83.***.**4.154
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hah şöyle. Fikret bey en başta yapması gerekeni sonra yaptı. Hatanın neresinden dönülürse kardır.
As çok iyi niyetli olabilir.Ancak kendiside eline aldığı ilk makina ile test yapan birisi olarak söyledikleri bazı arkadaşlara yönelik olarak çokta şık olmadı. İnsan belli vazifeleri icra ederken bazı şeyleri duymazdan gelmek zorunda.Bu hacizlerde bizim sıklıkla başımıza gelir. Bize her hakaret edene cevap vermeye kalksak aynen böyle kargaşa olur.
Neyse meselenin tatlıya bağlandığını düşünüyorum. İşimize gelsin gelmesin site yönetiminin kararlarına daha öncede arz ettiğim sebeplerle saygı duymak zorundayız. Ancak bundan sonra bunu en yetkili ağızdan duymak isteriz.
Fdiker ben yıllık iznimi kullanmak sitemekteyim. İzniniz olursa en az bir hafta izne ayrılacağım.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.


Not:
Site yönetiminin aldığı karar uyarınca sadece ikonlardan yorum yapan ,kees, soner 25, dadanagast, aber in yorumlarının silinmesi, özellikle dadanagastın muhtar olması hasebiyle dahada ağır cezalandırılıp bundan sonraki yorumlarınında silinmesini talep ediyorum.
Alınan bir karar iyi veya kötü herkes uymalı buna. Silici arkadaş nerdesin. [>:D

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 10:07 - İp: 81.***.**1.109