fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Üyelerimizin Dikkatine

Değerli site üyelerimiz.

Sitemizin dünyaca tanınan 3 büyük fotoğraf makinesi ve ekipmanı üreten markasının Türkiye temsilcilikleri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararları sizlere aktarmak istiyorum.

Bu görüşmelerde firmaların site yönetimi olarak bizlerden bir takım kabul edilebilir ve haklı ricaları gündeme gelmiştir.

Bu ricalardan en önemlisi; sitemizde "test" adı altında açılan topiklerde makinelerin konusunda uzman ve ehil olmayan kişilerce tanıtılması, performans ve teknik detay diye bir takım doğru/yanlış bilgilerin verilip, yorumlanıp, bu yorumların da kesin yargı olarak "test sonucu" olarak duyurulmasının ürün ve firma imajına zarar verebileceği düşüncesini bizlere aktarmışlardır.

Ayrıca bu konuda şimdiye kadar yapılan test ve benzeri isimlerle, bazı incelemelerin de, üyelerimizin yanılmasına neden olduğunu site yönetimine gelen üye şikâyetlerinden anlamaktayız.

Bu rica ve üyelerimizden gelen bu tür yakınmalar üzerine, yanlış anlamalara yol açmamak, üyelerimizin zarar görmelerini engellemek ve sitemizde bu işin belirli bir düzene oturtulabilmesi için fotoğraf makinesi testlerinin sadece site yönetimi ve site yönetiminin belirleyeceği kişiler tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler. Bu paylaşımların, makinelerin genel kullanım özelliklerinin olumlu veya olumsuz kişisel deneyimlerden öteye geçmeyecek biçimde aktarılması gerekmektedir. Bu paylaşımlar içinde herhangi bir firmayı karalama, kötüleme veya reklâm amaçlı ifadeler bulunması durumunda site yönetimi olaya müdahale edecektir.

İlgili firmalar, test için gerekli makine ve ekipmanın temin edilip bu testlerin tarafsızlık ve profesyonelce yapılması için her türlü teknik desteğin sitemize aktarılması konusunda bizlere yardımcı olacaklarını bildirmişlerdir.

Bu sebeple arkadaşlarımızın site içerisinde "test" adı altında, kullandıkları makineler için açtıkları topikler silinecektir.

Bunun sonucu olarak; sitemiz içinde yeni çıkan, güncelliği olan veya en çok testi istenilen ürünlerin incelemeleri için ayrı bir bölümün hazırlanmasına başlanmıştır. Bu çalışmalar içinde söz konusu firmaların da kendi adlarına bölümler oluşturularak siz değerli üyelerimizin ve firmaların buluşmasına imkan sağlanması amaçlanmıştır.

Sitemizin tüm üretici markalara, bu markaların Türkiye temsilcisi firmalarına eşit mesafede olma kararlılığının gereği olan bu kararların anlayış ile karşılanmasını umuyorum.

Saygılarımla

Tarih: 13 Ağustos 2006, 00:01 - İp: 81.***.**8.46
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ilker bu başlığa ilk mesajımda yazdığım gibi görüşlerine hak vermekle birlikte düşündükce aykırı ruhum bunu kabullenmiyor..
Elbette bu site reklam alabilir almalıdır. Ama bizim buraya müptela oluşumuzun sebeplerinden biride belli bir marka-firma-görüş güdümünde olmayıp daha çok amatör ruha sahip olan bir yer olmasından kaynaklanıyor..
dpreview e benzemek arzusu neden??
orası halihazırda mevcut zaten. öyle bir mecradan ve tarzdan yararlanmak isteyen (bizler de) gerektiğinde bakıyor.
Bir parkta "çimlere basmak yasaktır" tabelasının haklı nedenleri olabilir. Çimleri eken ve bakımını yapan kişi açısından veya o çimlere basmayıpta sadece görüntüsünü izlemek isteyenler tarafından.. Ama çimler üzerinde çıplak ayakla gezmek isteyenlerde olacaktır. Eğer o parkta yasaksa, yasak olmayan parka gidecektir bu insanlar..

Sanırım başka parklara gidenler olacak yavaş yavaş...

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 19:35 - İp: 81.***.**9.247
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar bu 3 firmanın dışındaki firmaların makineklerini test etmek yasak mı.
yasak değilse sorun yok.
eğer yasaksa biz bu üç firmanın dışındaki firmaların makinelerini merak edip almak istiyorsak.ve almış bir arkadaşımızın tesitinden yararlanmak istiyorsak ne yapalım......
anlarca firmanın yüzlerce modeli var bun ların hepsi,ni test edebilecekmisiniz........

bence bu kararın hem olumlu hem olumsuz tarafları var.bu kararın tekrar gözden geçerilip yeniden bir düzenlemeye gidilmesi gerekir.

saygı ve sevgilerimle

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 19:58 - İp: 85.***.**4.34
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar merhaba..

sanirim bu konuda bir turlu yildizlarimiz barisamadi..
ama merak etmeyin, dogru yolu bulacagiz sonunda..
....

oncelikle tolga..

tolga biliyorsun ki, forum icerisinde sadece test basligi adi altinda konu acilmayacak.. ama sen incelemeni yapabilirsin yine..
zaten testler bambaska bir yerde acilacak.. ama orada test yapamayacak uyeler..
bu arada bu demek degil ki sen yapmayacaksin.. seni uzun sureden beri taniyoruz.. senden bir makinenin testini yapman konusunda rica edebilir fikret.. eminim sen de kirmaz yaparsin..

burada onemli olan konu, test basliklarinin her isteyen tarafindan yapilamamasi.. cunku bazen bilmeden bir makinenin kabiliyetleri yanlis tanitilabiliyor.. bunun onune gecmek gerekiyor herseyden once..
bunun yararli olmadigini sanirim soyleyemez kimse..

............

vedatim, hangi parka gidiyor insanlar gezmek icin?..

dpreview'e benzemek degil amac, onemli olan turkiyede, turkce bir degerlendirme sitesinin olmasi.. isteyenin acip o makinenin testine bakabilmesi..
birseyi unutmamak gerekiyor ki, herkes ingilizce bilmiyor vedat..

burasi yine amator ruha sahip olarak devam edecek yoluna.. burasinin insanlari, uyeleri..
ama bazi seylerin onune gecebilmek icin (masraflar gibi) bazi seylerin de goze alinmasi gerekmekte.. ama sonucta bu kimseyi baglamayacak.. herkes istedigi gibi yazip cizecek yine.. ama test yapma isini site yonetimi ve site yonetiminin belirledigi insanlar gerceklestirecek..

ama sen bir makine alip, bakin soyle cektim, bakin surasini begenmedim deme ozgurlugune yine sahipsin.. bunu kimse elinden almayacak..
sonucta baska parklara gitmeye gerek kalmayacak..

.....
dadasnazim, anlasma olmayan firmalar demek, o firmalarin ellerindeki makineleri de siteye gonderemeyecekleri anlamina geliyor.. dolayisiyla testinin yapilabilmesi icin site uyelerinden rica edilecektir..
onemli olan nokta su.. bir test bolumu olacak.. burada uyeler dusunduklerini soylemeyecekler.. ama forum icinde dusunduklerini dile getirebilecekler.. ve kimse forum icinde test baslikli bir konu acamayacak.. testler site yonetimi ve site yonetiminin belirledigi kisiler tarafindan gerceklestirilecek.. bunda anlasilmayacak bir nokta yok sanirim..

..................................

arkadaslar site uyeleri icin hicbir kotu birsey gerceklesmeyecek.. kimse sizlere sus demeyecek.. isteyen istedigini soyleyebilecek.. ama testini yapma isi site yonetimine ve site yonetiminin belirledigi insanlar tarafindan gerceklestirilecek.. (bir kere daha soyledim..)

lutfen, sitenin firmalarin elinde olacagi hissine falan kapilmayin.. oyle birsey olsa zaten ben su anda ceker giderim bu siteden..


o yuzden lutfen herkes mesut olsun.. (turk filmlerindeki gibi konustum valla.. ) neyla ve men..

herkese sevgiler.. [>:D

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 20:20 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Buffalo,Rokomet,Xtolga;

Uzun zamandır kendimi bu konudan uzak tutmak istedim.Hatta önceki 'Üyelerimizin Dikkatine' başlıklı konuya yazmış olduğum yorumlar ile bir yerlere varamayacağımı düşündüğüm için,tüm yorumlarımı silmiştim.

Oysaki şimdi sizin,benim içimden geçen herşeyi buraya döktüğünüzü görünce çok sevindim.Benim gibi düşünen arkadaşlar varmış diye.

Tek üzüntüm ise,bizlerin sayesinde var olan sitenin,bizlerin fikrini almadan bu işe kalkışması.

Biliyorum bu yazımdan sonra hemen öncekiler gibi bir sürü yorum yapacaklarını.Bilen kişiler tarafından test edilsin,diğerleri test etmesin,firmalar falan filan.


Dpreview'a niçin benzemek istediğimizi hala anlamış değilim.O sitenin tek artısı istedikleri çoğu makinayı test etmek için alabilmeleri.


Çimen Örneğine bayıldım Rokomet.

Ben site sahibi test yapmasın demiyorum ki.Bizim test yapma hakkımızı niçin alıyorlar ona bozuluyorum?

Sonuçta eski özgürlüğümüz olmayacak mı?
Tabiki olmayacak.

İsteyen Sayın F.Diker'in A100 incelemesini takip eder,isteyen Sayın Ocaklıların...

İsteyen F.Dikerin D80 incelemesini takip eder,isteyen X kişisini,

İsteyen Sayın F.Diker'in 400D incelemesini takip eder,isteyen Y kişisini,
.
.
.
.
.
.



İşte bu liste böyle sürüp gider.

Bırakalım insanlar karar versin bir amatörün testini mi takip edeceğine,yoksa firmalar tarafından destekleneni mi?

Aynı anda ikisi de olur.

LÜTFEN!

Yazıma sadece karar mekanizması dışındakiler cevap versin.Bu konu benim için önemli ve ben sadece kendim gibi amatör ve hiçbir yetki ve karar verme hakkı bulunmayan benim gibi aciz durumdaki arkadaşlarımın yorumlarını okumak ve dikkate almak istiyorum.

Bu arada aciz lafıma arkadaşlarım alınmasın ama durum bu.İstersek bilmem kaç kişi olalım,durum değişmeyecek.İşte ben buna acizlik derim!!!!!!!!!

Tolga;verdiğin link'i ilgi ile takip edeceğim.
Senin içtenliğine ve iyi niyetine güveniyorum

Tabi senin gibi olan ve geçmişte siteye faydası dokunduğu halde artık emekleri bir çırpıda çöpe gitmiş arkadaşlarıma da güveniyorum.

Buradan huzurunuzda sitemizden MAALESEF ayrılmış olan ve bizlere emeği büyük olan FERİDUN arkadaşımızıda anıyorum.

Bu arada Rokomet,üzgünüm ki fazla alternetifimiz yok bu siteden başka.Ve sitede bu durumu bilerek davranıyor.

Hani çok istediğin birşeyi ararsın ve bulamazsın ya,o aradığın ürünü bir tek yer satmaktadır.İşte orası nasıl kafasına göre takılıp at koşturuyorsa...

Anlayan anlamıştır sanırım.

Başka site YOK!

Olsaydı bir hal çaresine bakılırdı.

Tolga senin bir site girişimin vardı ne oldu o?

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 20:22 - İp: 85.***.**5.114
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bu site birkaç yıldır faliyetini sürdürmekte.Bunca yıldır ayakta kalabilmiş.Hemde bu test olayı olmadığı halde.İlginç

Beyler fotokritik sitesi isyerine ait bir e-posta adresi istiyor.Ev kullanıcısına ait olanı kabul etmiyor.Oraya üye olan arkadaşlar varsa banada nasıl üye olunacağına dair bilgi verbilirler mi?

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 20:29 - İp: 85.***.**5.114
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc acikcasi uzuntulerinin nedeni anlayamiyorum ve seni bu halde gormek inan beni de uzuyor..
sen yine bir makinenin incelemesini yap sitede.. o makine hakkindaki goruslerini paylas..

fikret'in yazdigi sey:

"Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler."

..burada sana sen incelemeni yapamazsin deniyor mu kivanc? allah askina soyle, gercekten ben de oynatmaya basladim..

ille de onemli olan, o makinenin testi diye mi konu acmak arkadaslar????

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 20:32 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tolga http://www.fotoseli.com/ adresine girdim.Çok başarılı diyebilirim.Ancak üye alımı yok gördüğüm kadarıyla.Sadece haber almak için düzenlenmiş bir site mi?
Sen mi kurdun orayı?

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 20:33 - İp: 85.***.**5.114
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker test adı altında konu açmayıp,izlenimler adı altında makinayı incelemenin neresi farklı?

Amaç aynı,o halde kendimizi kandırmış olmazmıyız?

Şimdi sen bana diyebilirmisin ki benim yada başka bir arkadaşın izlenimler adı altında makinanın iyisini kötüsünü anlatırken,yazının kaldırılmayacağını yada yasaklanmayacağını kim taahhüt edebilir?

Demek istediğim özetle konu aynı başlık farklı,O halde tüm kavga sadece ''test'' kelimesinin mi forumda geçip geçmemesi?

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 20:36 - İp: 85.***.**5.114
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Site üyelerimiz eskiden olduğu gibi kendi kullandıkları makineler hakkında görüşlerini, "izlenimler", "paylaşımlar" veya "yorumlar" adı altında yapabilirler. Bu paylaşımların, makinelerin genel kullanım özelliklerinin olumlu veya olumsuz kişisel deneyimlerden öteye geçmeyecek biçimde aktarılması gerekmektedir. Bu paylaşımlar içinde herhangi bir firmayı karalama, kötüleme veya reklâm amaçlı ifadeler bulunması durumunda site yönetimi olaya müdahale edecektir."

dedi fikret, kivanc.. lutfe bir kere daha oku.. simdi de siteden gitmeyi falan bahsediyorsun.. acikcasi uzuntu verici birsey bu..

sana bir soru sormak istiyorum kivanc.. hangi makineleri incelemeyi dusunuyorsun onumuzdeki yil icerisinde? seni bu kadar etkilemesi neden bu kararlarin, gercekten ogrenmek istiyorum..

sana kimse, dusunduklerini yazma dedi mi? yukaridaki paragrafi tekrar oku lutfen.. bak bir soz var.. "kisisel deneyimler".. seni bu etkiliyor mu? sen eger ki bir makineye sahipsen, o makine hakkinda dusuncelerini yaz, ciz.. kimse birsey demeyecek..

neden bu kadar uzulmen? neden siteyi terkedecek kadar bozulman kivanc???

sevdigim insanlardan birisin sitede.. bu kadar bu olayi buyutmeni hicbir sekilde anlayamadim dogrusu.. lutfen samimi bir sekilde cevaplandir..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 20:58 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

cuneyt forumda "Sony A100 : İlk İzlenimlerim." diye bir konu acti, kimse birsey diyor mu kivanc?
....
gercekten anlam verememeye basladim bu konusulanlara artik.. bu kadar uzuntulerin ardinda baska seyler varmis gibime gelmeye basladi dogrusu.. ve umarim ki yoktur..
...........
ben ingilteredeyim, benim zaten test etme imkanim da yok makineleri kivanc.. ama ben uzulmuyorum.. istersem, yeni bir makine aldigimda, o makine hakkindaki goruslerimi iceren bir konu acabilirim, kimse de birsey diyemez.. denirse ben sahsen rahatsiz olur, siteye de ugramam zaten..
ama testini yapiyorum diye konu acmam da incelemesi derim, paylasimi derim.. bu mudur onemli olan bu kadar?

test kelimesinin kullanilmak istenmesinin baska amaclari mi var yoksa? yoksa ben mi yanlis dusunuyorum arkadaslar? biriniz bana cevap verin, gercekten tirlatmaya basladim su anda..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 21:05 - İp: 62.***.**2.10