netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@camoka

Aslında doğru söylüyorsunuz teknolojinin tüketilme hızına baktığınıza bu gayet normal şimdiden K20D geldi daha neler görücez kim bilir..

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:32 - İp: 85.***.**6.90
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Camoka nın çöplerine karşı kadir in itfaiyecisi.

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:47 - İp: 85.***.**9.26
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

bu da başka açıdan

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:49 - İp: 85.***.**9.26
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

selahattin abinin esprili kişiliğini bildiğim için ona böyle bir çalışma yaptım.
vasat oldu ama

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:52 - İp: 85.***.**9.26
drag
drag (üye)
İstanbul / Meraklı

Bir de daha çiçeği burnunda bir K10d kullanıcısı olarak kayda değer bir tecrübemi aktarayım. Belki çoğunuz biliyorsunuzdur ama, ben yine de aktarayım.

Daha makineyi almadan bu CCD kameralardaki hot pixel meselesi ile ilgili çok şey okumuştum. Makineyi aldığımın dördüncü günü bunlar aklıma geldi ve bir deneme yapayım dedim. Objektif kapağı kapalı iken 1600 iso'da karanlık bir resim çekip pc'de incelediğimde sensorun alt kenarına yakın 4 tane hot pixel gördüm (3'ü yeşil, 1'i lacivert idi. ISO 100 ile çekilince sadece en alt sol köşedeki çok hafif belli oluyor, diğerleri kayboluyordu. Ara iso'larda ise yeşil olan 3 tanesi görülüyordu. Tahmin edersinizki çok canım sıkıldı. Makineyi geri götürmeyi filan düşündüm. Geçmişte okuduklarım hatırlayarak bunun doğal olduğunu kendime telkin etsem de rahatlayamadım. Sonra dpreview forumunda rastladığım bir Canon kullanıcısının keşfettiği, ama başka makinelerde de işe yaradığı bildirilen bir numarayı denedim. Menüden sensor temizlemeyi seçmek bu hot pixelleri bir şekilde temizliyor deniyordu. Ben de K10d setup menüsündeki sensor cleaning'i seçip 1 dk kadar makineyi bu vaziyette beklettim. Bu esnada objektif takılı, kapağı da kapalı idi. Objektifi çıkarıp sensoru gerçekten temizleme gibi bir işe kalkışmaya tabii ki hiç gerek yok. Makineyi kapatıp tekrar açtıktan sonra o hot pixellerin hiçbiri kalmamıştı. 1600 iso'da bile tertemiz bir görüntü aldım. Artık o sensor cleaning işlemi remap mi yapıyor, yoksa elektriksel olarak sensoru devre dışı bırakması elektrik yükü biriktiren ve hot pixel özelliği kazanan hücreleri mi normale döndürüyor bilemiyorum. Ama bu numara gerçekten işe yarıyor.

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:53 - İp: 85.***.**7.19
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sensör ısına ardarda çekime,perde hızına bağlı olarak Hotpx oluşabilir NR bir kısımını alır problem değildir.PS ye atınca aw olarak otomatikte yok ediyor.

Camoka abi :D biri itfaiye çağırmış anlaşılan hihihi,still life eğlendiren ve yaratıcı şeyler çıkartılabilien bir tarz

Tarih: 10 Şubat 2008, 18:02 - İp: 85.***.**7.192
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir ben bu çöplerle uğraşırken bir kaza çıkarsa ne olur diye düşünüyordum. Senin imdada yetişeceğini görünce rahatladım. Gönül rahatlığı ile yakmaya devam edebilirim

Tarih: 10 Şubat 2008, 18:08 - İp: 85.***.**8.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Camoka'nın çöpleri 18

'Beraber Yanalım' veya 'Ateş çiçeği'

Tarih: 10 Şubat 2008, 18:12 - İp: 85.***.**8.85
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir süper kompozisyon ama camokanın çöpler söndürmekle bitmez bence sen 2 yada 3 tane itfaiyeci yolla

Tarih: 10 Şubat 2008, 18:16 - İp: 85.***.**6.90
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 10 Şubat 2008, 18:18 - İp: 85.***.**9.26