netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

birde bizim bu topik iyi takip ediliyor.hem buradan hem de fotono1 de yadıklarımızdan ,her gittiğimde pentax kullanıcı bir kaç kişi görüyorum.forumlarda okudum diyorlar.

Tarih: 10 Şubat 2008, 13:39 - İp: 85.***.**9.166
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

kadir
özelden msj attım

Tarih: 10 Şubat 2008, 14:14 - İp: 85.***.**8.80
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Bu arada BH ta K20D body piyasaya sürülmüş fiyat 1299$ bana biraz pahalı geldi.
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?shs=k20d&ci=0&sb=ps&pn=1&sq=desc&InitialSearch=yes&O=productlist.jsp&A=search&Q=*&bhs=t

Tarih: 10 Şubat 2008, 15:52 - İp: 85.***.**6.90
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kad-ir abi yanlış =) polorize manzara için değilki,istemediğimiz yansımaları almak için,teledede gerekir fakat hızlı bir lensle iyi olur 70-300 diyafram olarak çok yüksek kalıyor,ışık varken yaz aylarında işe yarar :=)

Tarih: 10 Şubat 2008, 16:12 - İp: 85.***.**7.192
drag
drag (üye)
İstanbul / Meraklı

Sayın esisman, K20D body için "Approx. Arrival April" yazıyor BH'da, yani 2 ay sonra gelmesi bekleniyor anlaşılan.

Polarize filtre için ise sayın onixon'un "aslında fazla yanlış fokus yapmaz" cümlesinden aslında birazcık yanlış fokus yapması normaldir sonucu çıkartabilir miyim?

Bir de merak ettiğim bir husus tecrübeli K10D kullanıcıları olarak sizlerin şu ana dek ulaştığı toplam çekim sayısı kaç acaba? Ben daha bir hafta olmadan 700'leri geçtim, ki bunların neredeyse hepsi deneme amaçlı müsvedde çekimleri oldu. Bir yerde K10D için Pentax'ın verdiği shutter ömrünün 100,000 olduğunu okumuştum. Bu durumda ben daha şimdiden makinemin ömrünün % 1'ini tüketmiş mi oluyorum acaba? Dijital makinede filmli makinelerde kıyasla nasıl olsa film harcamıyoruz diye şakır şukur çekim yaparak makineyi daha hızlı tüketiyor olabilir miyiz acaba?

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:04 - İp: 85.***.**7.19
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@drag
Şimdi dikkat ettim nisan ayında satışa sunulucakmış. Sorduğun sorunun yanıtını bende merak ediyorum ben şuan 5000bin kareye yakın çaktim kaç yıl ömrüm kaldı

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:16 - İp: 85.***.**6.90
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

~100.000 yani 100.000 de gidecek diye birşey yok 200.000 de görebilirsiniz.temiz tutmak seri çekimleri abartmamak.

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:21 - İp: 85.***.**7.192
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar bu shutter ömrünü hiç kafanıza takmayın. Bir yerde okumuştum. Eğer iyi kullanılırsa belirtilenin çok üzerinde dayanıyormuş.

Ayrıca siz bu makinenin shutter ömrünü bitirene kadar daha ne makineler çıkacak ve bizim makine ankesörlü telefon muamelesi görmeye başlayacak.Boşverin. Çekin çekebildiğiniz kadar. İlk günler geçtikten sonra zaten bir yavaşlama oluyor. Yılda ortalama 10 bin çeksen 10 yıl. Kim öle, kim kala. Hem o zamana kadar hepiniz yönetici düyeyine gelir iyi maaşlar alıyor olursunuz. Makineyi de üniversite öğrencisi çömezlere hediye edersiniz.

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:25 - İp: 85.***.**8.85
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Seri çekimi bazen manasız kullandığım oluyordu daha dikkatli olmak lazım sağol onixon..

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:26 - İp: 85.***.**6.90
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Camoka'nın çöpleri 17

'Bu işte bir yanlışlık var. Ben mi seni yakacaktım yoksa sen mi beni yakacaktın???'

Tarih: 10 Şubat 2008, 17:28 - İp: 85.***.**8.85