Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
@erex: Kobak1, bence gece ve uzun pozlamayı çözmüşsün, farklı mekanları deneyebilirsin. Gece çekimleri için en çok kullanılan objelerden biri ışık/lar veya etkileridir. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim, iyiki varsınız ve beni/bizi yönlendiriyorsunuz, inanın bu forum olmasa idi ben bunların hiçbirini çekemezdim. Tekrar teşekkürler.
Tabi diğer forum müdavimlerine ayrı ayrı minnettarlarımı sunuyorum.
Ahmed abi ellerine sağlık. Karşı komşunun yüz ifadesini tahmin edebiliryorum.
#kobak1' tarafından 09.02.2008 09:14:00 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Selahattin abicim,verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim size, ben çok basit bir şekilde denemiş ve hiç bir fark görmeyip direk kullanma klavuzuna bakmış, o yazıdanda hiç bir şey anlamamıştım. Detaylı açıklayınca kafamda hemen canlandı, eh ne yapalım ilk dslr like makinam. Teşekkürler tekrar.
Dün işyerimden çıktıktan sonra hava çok güzeldi dayanamayıp yine ikiz plazaları fotoladım, zannedersem vizörden çok iyi ayarlayamıyorum henüz kadrajı, özellikle tripod yüzünden biraz sıkıntılarım var, yinede paylaşmak istedim. F11 şart biraz büyük olmuş.
#kobak1' tarafından 09.02.2008 09:26:13 tarihinde düzenlendi.
kobak bu ikiz plazaları çözdün sonunda,tavsiyem çerçevenin beyaz olması.
yalnız k10 gibi bir makineye dslr-like deme lütfen.
amati hocam,"komşudan orkide istemek." komşunuz çiçekçi galiba
,yada komutan ile komşumusunuz.onunda orkide fotoları var.
fotolara gelince Vl bence çok farklı ve güzel geldi.
bu 31 mm dış çekimlerde gösterecek kendini galiba.
Erhan abi teşekkür ederim... güzel karelerini bekliyoruz..
Sedatcım sana VL lazım
Adnan abi yanlış biliyor olabilirim, konunun üstadı Ahmed'den doğru bilgiyi alabiliriz, bildiğim kadarı ile 1:1 oranında büyütme sağlıyor yani %100 nesneleri olduğunda büyük gösteriyor...
birebir büyütme bu anlama geliyor sanırım, 1/1 olsa evet sen haklı olursun ve oldukları büyüklükte, büyütmeden neseleri göstermesi gerekir...
büyütme
kadir
Ünlü doğa fotoğrafçısı AMATİ'nin
"karşı komşunun orkideleri" adlı fotoğraf sergisinden kesitleri dünyada yeni bir trend yarattı
Kobak-1 teşekkürler abi.Seni heyecanla takip ediyorum,çok iyi işler çıkarıyosun.Tebrikler.
Kad-ir )))
Sinan başladın yine sarmaya Birazdan Recep üstad da paını alır gole gider.Nedir benim sizden çektiğim
[>:D :D :D
Sarmak demek değil bu, seni oralarda gördüğümüzden...
Sağol kardeşim benim Beraber gidicez oralara inşaallah ,hep beraber
sevgili Amati,gerçekten çok başarılı ve ünlü bir fotografçı olacağınıza inanıyorum.
sizi 2-3 sene sonra Atlas dergisi fotografçısı olarak görsem kesinlikle şaşırmam.
ben Üniversite stajı yaparken Atlas fotografçısı Sinan Anadol o zamanlar tekstil firmasında yönetici iken yanında staj yapmıştım.çok mütevazi ve beyefendiydi.2-3 yıl sonra Atlas dergisinde fotograflarını görünce şok olmuştum.
Tekstil sektörü gibi insan ömrünü çürüten bir sektörden kurtulup böyle harika bir iş yaptığı için halen imrenirim.
keşke bende böyle bir yol ayırımına gitsem demek isterdim ama nerede o yetenek..
Ama sedat ve amati üstad bence ünlü bir fotografçı olacaktır.
geçen sene çektiğin orkideleri
şimdi gösteriyon biliyorum sen
bu sene daha güzel olmuş =)
kobak kuleler şık mavi saatlerde yakışmış.
Sevgili Erhan fotoğraflarıma tek tek yaptığın yorumlara teşekkür ediyorum.Çok yararlanıyorum. İnsan belli bir konu üzerinde kafa yormaya başlayınca daha önce hiç aklına gelmeyen fikirleri keşfedebiliyor. Bakalım ne kadar devam ettirebileceğim bu seriyi.
Sedat,Komutan,Kadir,Acemi-38,Esisman bateri fotoğrafına beğeni yorumlarınız için teşekkürler.
Ali bilgi paylaşmak içindir ne demek.
Gökdelen fotoğrafın çok güzel olmuş.Özellikle parlement mavisi gökyüzü ile onunla kontrast oluşturan katlardan yansıyan ışıklar. Cadde ve geçen araçların bıraktığı ışık izleri güzel. Oranın fotoğraf çekmek için ne kadar zor bir yer olduğunu biliyorum. Mümkün olabiliyorsa biraz daha yüksek bir yerde durmaya çalış. Gökdelen olduğundan üst tarafta da bir miktar daha boşluk arıyor gözlerim. Ancak bunun objektifin sınırları nedeniyle zor olduğunu tahmin ediyorum. Banka yöneticileri senin fotoğrafı görürse hangi birimlerin çalıştığını, hangilerinin de erkenden tüydüğünü tespit edebilir.
Durmak yok çekmeye devam.
Kadir Martı fotoğrafların çok güzel. Müthiş bir dinamizim var. Kuşun iniş ve uçuşunda kanatların aldığı pozisyonlar insanı hayrete düşürüyor. Zaten uçaklar da bu hareketler gözlenerek tasarlanmış. Eline sağlık. Sen de bir kuş dizisine başlayabilirsin. Onların da çok değişik halleri var tabii ki.
Amati çiçek makrosu sezonunu açmış, Artık önümüz de bahar olduğuna göre tutabilene aşkolsun Amati'yi.
Artık bu fotoğraflara yorum yapmak bizi çok çok aşar. Bize, eline gözüne sağlık deyip, hayran hayran izlemek düşer
#camoka' tarafından 09.02.2008 11:10:57 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2207521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk