netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kaanceyhan
kaanceyhan (üye)
Antalya / Amatör

bu arada beğenileriniz için teşekkürler.. sizlerin beğenisi olmasa fotoğraf çekmenin tadı kalmaz..

fotoğraflarınıza gelince.. mavi saatlerdeki kule fotoğrafı gayet iyi pozlanmış.. tek eksik grad filtre

macroya söylenecek söz yok.. derinlik falan harika!

bateri fotoğrafı ise MÜKEMMEL.. ışıklandırma, boyutlandırma.. her şeyiyile harika..

kontrastlı halindeki boyut etkisi daha çok hoşuma gitti.. üstadlık haddime değil, fikirlerime değer vermeniz beni çok mutlu etti selahattin abiciğim..

Tarih: 8 Şubat 2008, 17:00 - İp: 88.***.**5.118
kaanceyhan
kaanceyhan (üye)
Antalya / Amatör

farkettiniz mi bilmiyorum ama

Sedat ben

arkadaşın üyeliğinden yazmışım.. :D:D:D:D

Tarih: 8 Şubat 2008, 17:02 - İp: 88.***.**5.118
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Çinlilerde çay içmek ayrı bir sanat ve bu işi yaparken özel giyisi ile birlikte bir seremoni ile yapıyorlar..

demlik ile gelen sıcak su, tepsideki bölmeden aktarılarak içerisindeki çayın demlenmesi sağlanıyor, birkaç kez bu aktarma işlemi sürüyor... hızlıca demlenen yeşil çayınız hazır hale geliyor... içmeden önce özel giyisilerinide giymek gerekiyor

"Çay Takımı"

Tarih: 8 Şubat 2008, 17:25 - İp: 85.***.**5.89
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba, sürekli denemeler yapıp hala ne işe yaradığını anlayamadığım aslında çok basit olan bir soru sormak istiyorum. Ölçüm modları;

Mesela portre çekerken bunlardan hangisini kullanmak gerekir.

Tarih: 8 Şubat 2008, 17:28 - İp: 85.***.**4.51
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ali, Birinci ölçme yöntemini genelde manzara çekerken kullanıyoruz. Tabii ki kadrajımız geniş olduğundan değişik noktalarda ışığın farklı değerlerde olması son derece doğaldır. İşte makine bu tür çekimlerde bize yardımcı oluyor. Tek bir noktadan ışık alınıp o da ortamdaki genel ışık dengesine uygun değilse fotoğraf karanlık veya çok aydınlık olabilir. Bunun yerine makine kadrajına giren bölgeyi 16 parçaya bölüyor. Herbir bölgedeki ışığı ayrı ayrı ölçüp ortalamasını alarak ortamdaki doğru ışığı bulmamıza yardımcı oluyor.

Merkez ağırlıklı mod'da ise merkezi esas alarak dışarıya doğru ışığı ölçüyor. Örneğin bir portre fotoğrafı çekiyorsan. Yüzdeki ışık bizim için en önemlisidir. Merkezi yüz'e doğrultup ışığı ölçtüğünde iyi bir portre çekebilirsin.

Nokta Mod'unda ise sadece ölçtüğün noktadaki ışığa en öncelik vererek ölçüm yapıyor. Eğer makro çekimler yapıyorsan birkaç mm farklı noktalarda farklı ışık şiddetleri olabileceğini görürsün. Bu da Tercihimize göre çok hassas noktalardan ışık ölçerek bize çalışma imkanı sağlıyor.

Kabaca, Manzara,Portre ve Makro için ölçüm olarak adlandırabiliriz.

Tarih: 8 Şubat 2008, 17:51 - İp: 85.***.**8.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sedat, hafızamdan şüphe duymaya başlamıştım ki durumu açıklayan mesajını görünce rahatladım.

sevgili komutan, Sondan ikinci en çok olmak üzere benim ekranda karanlık görünüyor. İstanbul'da nerede böyle çay servisi var. Çok yakında bir gün gitmek istiyorum. Fotoğraf çekmeye değil, çay içmeye... Her taraf kahveci dükkanlarıyla doldu, ben çaycıyım.

#adnan erol' tarafından 08.02.2008 21:28:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Şubat 2008, 18:04 - İp: 213.***.**1.171
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan abi bu bir arkadaşımıza hediye gelmiş, bizde onlarda denedik ilginç bir çay...

Tarih: 8 Şubat 2008, 18:19 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sinan afiyet olsun. Sen de özel giysiyi giydin mi?Bardaklar da öksüzdoyuran cinsindenmiş. Bir çinli'ye bütün gün yeter.
Çay'ın döküldüğü ikinci kareyi beğendim. Işık pek uygun değilmiş anlaşılan.

Tarih: 8 Şubat 2008, 18:35 - İp: 85.***.**8.85
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

"Bardaklar da öksüzdoyuran cinsindenmiş" Selahattin abi çok güldürdün beni eksik olma

Tarih: 8 Şubat 2008, 19:54 - İp: 88.***.**9.69
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

hayaranım ince espirilerine Selahattin abi
aslında bardaklar bizim ince belliler kadar alıyor macro ile çekince 1:1 büyütme oldu senin tabirle ile öküz doyuran cinsine dönüştü

Tarih: 8 Şubat 2008, 20:22 - İp: 81.***.**7.239