netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat, kurşunlu şelalesi kareinde ağaç dalını çok iyi kullanmışsın. P/L varmıydı bilmem ama suyun içinin gözüküyor olması ve soft tonlar çok yakışmış. ikinci şelale karesinde tül etkisi bariz daha iyi olmuş, lakin suyun etrafındaki ağaçlıkların bir parça (PS da)ışık ve kontrasta ihtiyacı varmış gibi geldi. Üçüncü şelale karesindeki vatandaşımızın "titanik" figürüne rağmen kare mükemmel olmuş, hatta en iyisi diyebilirim.
Macro ise mükemmel. Senin kadar kabiliyetim olsa ben macro lens almaya niyetlenmezdim çiçek tozlarını iyiki temizlememişsin, harika bir kompozisyon olmuş. Yaprakların kesim yerleri ve çiçeğin açısı çok uygun olmuş. İkinci macroda da yine pastel renklerin ahengi, üreme organındaki odak, kadraj ve yapraklardaki blur etkisi mükemmel. Kısaca her ikisi de Süperrr.. Falezleri de iyiki keşfetmişsin harika kompozisyonlar..
Filtreni kaybetmene çok üzüldüm. s846 daki heriki kare de muhteşem güzel olmuş. Hayranlıkla izledim.

Kobak1, bence gece ve uzun pozlamayı çözmüşsün, farklı mekanları deneyebilirsin. Gece çekimleri için en çok kullanılan objelerden biri ışık/lar veya etkileridir. Kolay gelsin.

Selahattin Abicim, "hepinizi yakarım" nefis olmuş.. Çöp kovası da bana inanç, görüş ve kültürel farklılkları olan insanların (belki de zorla) biraraya getirilmiş insanları hatırlattı.. Bir kıvılcım = hepsinin sonu..
Dökülen çöpler de kompozisyon çok iyi olmuş.
Fakat bateriye bayıldım açıkcası. Renk, kadraj, kompozisyon, kotrast hepsi mükemmel.

Shn58, croplu daha iyi olmuş.

Ahmed' cim, estağfurullah, izin nedemek. Elbette VL "başka bir şey" hem bokeh hem de keskinlik açsından. 31mm LIM ise gerçekten çok başarılı. Serkan ın dediği gibi her iki lensi 31mm ve aynı f değerinde de deneyebili misin zahmet olmaz ise.

esisman, martılar iyi olmuş.

Kadir, hadi geçmiş olsun, umarım tez zamanda kavuşursun makinana.

Sinan' cım, makro kadraj, tonlar ve bokeh açsından nefis olmuş.
Çay seti serisinden 1. ve 2. kareleri çok beğendim.

Sevgili Naci Bey kardeşim, en kısa zamanda aramızda görmek dileğiyle.

Tarih: 8 Şubat 2008, 20:50 - İp: 88.***.**4.100
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

sinan abi, ilk ve ikinci kareler çok hoşuma gitti.. diğerlerini geride bıraktılar bence..

selahattin abi, detaylı yorumların için teşekkürler.

bugün çektiğim bir macro..

kit 50-200 ile tüpsüz, normal çekim.
sadece krop var.

http://img125.imageshack.us/img125/2756/igp5044yc9.jpg

Tarih: 8 Şubat 2008, 21:51 - İp: 88.***.**8.193
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

Komutanım, bu 1:1 büyütme olayını bir türlü anlamıyorum. Yani aslında hangi pixel boyutunda bakarsak bakalım fotoğrafa, nesneleri bire bir gerçek boyunda göstermesi gerekmiyor mu 1:1 lenslerin
Yoksa ekran boyunda sensörlerimiz olsaydı bire bir aynı boyda görürdük demek mi oluyor. Yada boyu 5 cm olan bir peygamber devesi sıkıştırsak bir köşeye, bizim sensöre sığmaz mı 1:1 lensle?

Tarih: 8 Şubat 2008, 21:53 - İp: 213.***.**1.171
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

buraya yüklememişim bu martı fotomu.

Tarih: 8 Şubat 2008, 22:16 - İp: 85.***.**7.206
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 8 Şubat 2008, 22:19 - İp: 85.***.**7.206
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

#kad-ir' tarafından 08.02.2008 22:29:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Şubat 2008, 22:28 - İp: 85.***.**7.206
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kadir abi, harika fotolar..

ilki muhteşem..

ikincisi biraz sıkışık geldi..

üçüncü de çok güzel!

tebrikler.. renkler de çok oturmuş

bu arada eleştirin doğrultusunda fotoğrafımı tekrar düzenledim.. stamp tool'da üstadımız kadar iyi değilim, fotoğrafta çok belli oluyor ama hiç değilse öncekinden iyidir..

Tarih: 8 Şubat 2008, 22:37 - İp: 88.***.**8.193
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

sedat tşk.ler.

fotografın şimdi sonsuz adını tam haketmiş.
düzenleme sadece sol tarafta biraz belli ama biz bildiğimiz içinde olabilir.

Tarih: 8 Şubat 2008, 22:44 - İp: 85.***.**7.206
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

kad-ir 3 fotoğrafta harika eline sağlık

Tarih: 8 Şubat 2008, 23:05 - İp: 88.***.**9.69
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar yine harika fotolar tebrik ederim

Selahattin abiden özendim ve bu akşam eski günlerdeki gibi başladım macro çekmeye Karşı komşunun kapısını çalıp Orkideniz var mı diye sorunca çok şaşırdı Ama daha komik olan iki farklı türden orkidesi olması idi Sabaha kadar ödünç aldım ve bunlar çıktı

31m limited

VL 125mm apo macro

31mm limited

Ünlü doğa fotoğrafçısı Ali İhsan Gökçen in ifadesine göre,son aylarda tüm dünyada "doğada soyut fotoğraf" trendi varmış.Ben de bir denme yapayım dedim orkide nin ucçtan küçük bir parçaı ile

VL 125mm macro

#amati' tarafından 09.02.2008 02:38:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Şubat 2008, 01:54 - İp: 78.***.**0.210