netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

Günaydın, Hayırlı cumalar herkese.

Sevgili Selahattin abicim, teşekkür ederim. Bizim semtte yeni bir park var fotolar oradan.

Sedat iskele ve dalgalı olan foto inanılmaz hoş olmuş. Senin gibi kareler ne zaman çekebilirim diye düşünüp durdum ekran başında. Ve senin fotoğraflarının çerçeveleri inanılmaz güzel bu arada. Ben eskiden hiç önemsemiyordum çerçeveyi ama senin çerçevelerden sonra fotoğrafı ne kadar güzelleştirdiğini fark ettim. Teşekkürler.

Tarih: 8 Şubat 2008, 10:55 - İp: 85.***.**4.51
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar olumlu yorumlarınız bana cesaret veriyor. Elimden geldiği kadar çöp serisine devam etmeye çalışacağım. İnanın düşündükçe ne ilginç fikirler geliyor insanın aklına. Bunların bazılarını şimdilik ancak not ediyorum. Bir stüdyo ortamından yararlanma imkanı doğarsa bu fikirlerimi sizlerle paylaşacağım. Şindilik mevcut imkanlarla çıkartabildiklerimle idare edeceğiz.

Kadir'in sevgilisi dönüş biletini almış. İstanbul'da kısa kaldığına sevindim. Bir daha Kadir yanında olmadan İstanbul'a gelmez inşallah.

Sedat o fotoğraf daha kontrastlı idi ama düzenlerken ben biraz müdahale ederek açmıştım. Keşke o haliyle koysaymışım.

Fatih ve Adnan Erol kardeşin teşekkür ederim beğenilerinize.

Komutan'ım daha ne istiyordun da olmadı anlayamadım.

Canbasri ekranlar konusunda haklısın. Ben de fotoğraflarımı bazan arkadaşlara göstermek için onların ekranlarında açtığımda tanıyamıyorum. Genelde karanlık çıkıyorlar. Bu nedenle çalıştığın bilgisayar'ın ekran kalitesi çok önem arzediyor.
Benim ekrandan bakınca fotoğrafın oldukça iyi.
Yükleme ebadına gelince biz genelde 800x600 ebadında yüklüyoruz. 1024x768 olarak da yükleyebilirsin ama o zaman izleyenler fotoğrafını ancak hareket ettirerek görebilirler. Daha büyük ebatlar ise sayfa düzenini dahi bozuyor. Sana tavsiyem yüklemeden önce fotoğrafı PS'de kendin küçült. Yatay fotoğraflara 800 yazdığında yükseklik ne çıkarsa, dikeylere de 600 yazdığında yükseklik ne çıkarsa müdahale etmeden yükle. PS'de İmage size penceresinde 'constrain proportions' seçili olmalı. Fotoğrafı kendin küçültürsen yüklemek de çok zaman almıyor ve bazı hataları da önleme imkanın oluyor.
Bu ebatlar fotoğrafları detaylı olarak incelemek için çok yeterli değil ama bugün için imkanlar bu kadar.Selamlar.

#camoka' tarafından 08.02.2008 12:57:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Şubat 2008, 12:01 - İp: 85.***.**8.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Camoka'nın Çöpleri - 14

'Beterist'ini Bekleyen Çöp'

Sedat bu kez daha kontrastlı olarak yükledim.

Tarih: 8 Şubat 2008, 13:07 - İp: 85.***.**8.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

selahattin abi nereden buldun bu bateriyi çöpler tam olmuş.

komutan bende niye beğenmediğini anlamadım,orkide fotosu harika olmuş.niye beğenmedin.

Tarih: 8 Şubat 2008, 13:17 - İp: 85.***.**9.67
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir, oğlumun hobisi. Hakikisinden tut da envai türlü maketleri var evde. İlerleyen zamanda diğer maketlerle de çekimler yapmayı planlıyorum.

Tarih: 8 Şubat 2008, 13:25 - İp: 85.***.**8.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Selahattin abi ve sevgili kadir, çiçek fotosunda adını koyamadığım bir eksiklik yada gariplik var.. Zor çekilen bir çiçek...

Selahattin abi "14" harika olmuş...

Tarih: 8 Şubat 2008, 13:27 - İp: 85.***.**5.89
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Değerli üstadlar ve arkadaşlarım fotoğraflarınızı çok yakından takip edip bol bol iç geçiriyorum hepinizden ama hepinizden bişeyler, çok şeyler öğreniyorum inşallah bende işleri biraz daha yoluna koyar aranıza katılırım.

Fotoğraflarınız hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık.

Selahattin abi ''Camoka'nın Çöpleri - 14'' herşeyiyle kusursuz

Tarih: 8 Şubat 2008, 13:39 - İp: 81.***.**0.112
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@camoka

Bateri mükemmel olmuş eline sağlık

@Kadir

Yorumların için teşekkür ederim, kedi tek kare resim çekmeme müsade edip kaçtı ikinciyi çekemedim ama zaten elimde kit vardı o açıdan anca bu şekilde kullanabildim, tele ihtiyacım artık tavan yaptı idareten de olsa birşey almak lazım ama bütçeden ötürü beklemedeyiz.

Tarih: 8 Şubat 2008, 14:18 - İp: 78.***.**7.110
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat'ın isteğine uyarak dünün çöp'ünü bir de kontrastlı olarak yükledim. Üstadların görüşü başka tabi. Sanki bu daha iyi durdu.

Tarih: 8 Şubat 2008, 16:00 - İp: 85.***.**8.85
kaanceyhan
kaanceyhan (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar, tesellileriniz için teşekkürler.
bu grad filtre manzara fotoğrafı çekmek istediğinizde kesinlikle ama kesinlikle elinizde olması gereken bir ekipman.. hatta mümkünse iyi kalite olanlarından alın.. ben 18-55 üzerinde pek kalite farkı göremedim

fotoğrafa etkileri ise inanılmaz hoşuma gidiyo.. o gördüğüm orta format fotoğraflarındaki tadı alabiliyorum.. piyasadaki VL ler tükenmiş.. şimdi süper geniş açı alayım diyorum.. bakalım 1-2 aya kadar belli olur.

adnan abi, benim kullandığım 2.5 f stop olarak belirtilmişti. kaç x olduğunu bilmiyorum ama 8x olması daha makbul çünkü ayarlanabiliyor, max seviyesinin yüksek olması avantaj oluyor..

Tarih: 8 Şubat 2008, 16:55 - İp: 88.***.**5.118