Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ömer, kesinlikle bahsettiğim kadraj budur.. tebrikler.
selahattin abi, fotoğrafındaki 3 boyut harika..
esisman, reklam oluyo ama
ben de bir mekan keşfediorum.. antalya merkezdeki falezler.. arayıp bulamadığım mekan burnumun dibindeymiş, yürüyerek evden 20dk
ya bu yatay kadrajlı fotoğrafta sol tarafta fazla bozulma görüyorum.. hem barrel distorsion daha fazla geliyor o kısımda hem de keskinlik kaybı çok fazla görünüyor.. bu 18-55 beni renk, derinlik anlamında tatmin etmiyor artık

bu da 2. foto..
biraz fazla pozlamışım sanırım.. bilgisayardan bilgisayara değişiyor..
@sdtyrdkn
Ben reklam olsun diye koymadım ama
Bu arada ikinci resmi çok beğendim.
Arkadaşar merhaba.Uzun zamandır görüşemiyoruz umarım herkes çok iyidir.Hepinizi çok özledim Tek tek yazamayacağım ama harika kareler gelmiş llerinize sağlık.Ama özellikle Selahattin abinin VL yi kullanmaya başlamasına ve hakimiyetinin giderek arttığına çok sevindim
Sedat cım sen de yine harikasın
Yeni arkadaşlar da beni hayrete düşürecek kadar hızlı ilerlemiş.Hepinizi alkışlıyorum
İsim isim detaya giremedim affedin.
Biraz VL ve 31mm limited testleri yaptım.Lenslerin karakteristik özellikleri çok benziyor gibi geliyor bana.Ama 31mm özellikler f/5.6 f/11 aralığında çok keskin.Ama sihirli diyaframı 8 sanırım.VL için ise sihirsiz diyaframı yok denebilir sanırım
İlk foto VL 125mm apo macro
ahmed abicim, arkandan geliyorum, seni örnek alıyorum teşekkür ederim..
bu arada VL için söylenecek söz yok..
aaaaah ah :D
copy - paste:
125/2.5 APO-Lanthar Outstanding Legendary Apochromatic 1:1 Macro, hood included, PICS ED glass, super sharp, Pentax KA mount now SOLD OUT. ONE 125/2.5 in Olympus OM mount $729
Bu da 31mm.Crop ve jpeg dönüşümü biraz rengi farklılaştırdı sanki ama ekranda birbirlerine çok yakın performans veriyorlar.31mm nin en belirgin özelliği bence 3 boyut etkisi bir parça daha iyi gibi.
Sedatcım boynuz kulağı çoktaannn geçti
Sevgili Amati,yine üstadlığınızı konuşturuyorsunuz.
31mm çekimi çok çok az daha iyi gibi geldi bana.
Kadircim nasılsın.Çok iyi gidiyorsun,heyecanla takip ediyorum
Sana bokeh konusunda katılıyorum.Sanıım 31mm yi 3 boyutlu gösteren de bu bokeh.Ama renk ve keskinlik anlamında VL bence açık ara önde
Bu da üstadımız Erhan abimizin sigma 18-50mm 2.8 lensi.Kendisi denemem için bana verdi bir iki günlüğüne.Onu da bu teste dahil ettim müsadesini almadan.Umarım anlayışla karşılar
Lens keskinlik anlamında çok iyi bir prme ve iyi bir macro lens yanında hiç de geri kalmayarak beni çok şaşırttıAncak bokeh konusunda sanki bir parça geride gibi hissettim bilmem siz de aynı fikirde misiniz?
sevgili Amati tşk.ler.Makinem serviste,heyecan ile onu bekliyorum.
Fotolara gelince 3 üde hemen hemen aynı aslında.Ama 18-50 nin zoomlu lens olmasına rağmen çok iyi sonuç vermesi çok güzel.Umarım 18-50 ile dış mekan çekimleride yaparsınız.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2207621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk