netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

kad-ir senin renkli linkten sonra haftasonu kapalı çarşıda çektiğim bi kareyi eklemek istedim.

hakan,erhan abi teşekkür ederim.

kobak1

Tarih: 4 Şubat 2008, 20:59 - İp: 88.***.**6.178
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan kibritler kızımın koleksiyonundan. Aman baba sakın kibritlerimi yakma diye her gün yalvarıp duruyor.

Kadir linkler için teşekkürler. Gerçekten renkli bir dünyaymış. Oradan da bir iki fikir çıkarttım.

Erhan teşekkürler. Kibritlerle oynarken 4-5 mm alan derinliği içinde sonuç almak gerekiyor. Birşeyler yaratabilmek için ışık çok önem arzediyor. Eğer sıkılmazsanız bir süre bu çöp konusuna devam etmek istiyorum. Bakalım ne zaman sizi bıktıracağım.

Tarih: 4 Şubat 2008, 21:01 - İp: 85.***.**7.3
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi, estağfurullah, bizim de ufkumuz açılmış oluyor.

Kobak1, sanırım GIMP kullandığın için exiflerini göremiyorum, ama kadraj iyi olmuş.

Shn58, kadraj ve renkler çok iyi oturmuş.

Tarih: 4 Şubat 2008, 21:14 - İp: 78.***.**6.126
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

selahattin abi,
bence kesinlikle devam edin,bıkmayız.
önemli olan yaratıcı fikirler bence.
daha önce çekilmiş olanları tekrarlamak değil,(manzara vb. türleri özellikle) fotograf yeni bakış açıları getirmek lazım.
özellikle detaylar ve renkler üzerine eğinilmeli.
tekrar kutluyorum,hepimize yeni bakış açısı getirdiniz.
shn58,böyle kareleri seviyorum,kapalıçarşı tam bu tip fotolar için cennet.
şöyle baharatlar,kilimler v.b renk cümbüşleri nasıl güzel olur aslında.

#kad-ir' tarafından 04.02.2008 21:26:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Şubat 2008, 21:24 - İp: 85.***.**3.126
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

erhan abi yorumların beni cesaretlendiriyo.teşekkür ederim

kad-ir kapalı çarşıya başka bi iş için gitmiştim.hatta bu fotoğrafı çekmek için durduğumda fırça yedim.ama zaman ayırıp dikkatli gezilirse dediğin gibi çok güzel şeyler çıkıcaktır.

Tarih: 4 Şubat 2008, 21:31 - İp: 88.***.**6.178
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

yorumlar için teşekkürler hepiniz beni daha çok fotoğraf çekmeye yöneltiyorsunuz..

selahattin abi, fotoğraflarındaki ışık çok güzel.. fikirler için bana söyleyecek söz kalmamış zaten tebrikler..

serkan, portre

sinan abi fotoğraf çekmeye pek vakit yok galiba.

ömer, kobak fotolarınız çok güzel..

kadir abi, eklediğin linkler için teşekkürler.. benim tarzımı gerçekten iyi görmüşsün ama ben bi tarzda pek devam edemiyorum.. ne olsa atlıyorum.. şimdi senin gönderdiğin renkli fotoların çekildiği venedik'e gitmek için heyecanlandım (farklı bir yer de olabilir ama ben fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla benzettim)
17sinde gidiyorum italya'ya.. oraya gitmeden dönmeyeceğim, söz

geçen günkü iskele gezisinden:

Tarih: 4 Şubat 2008, 22:03 - İp: 62.***.**3.243
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

erhan abi, yorumların için tekrar teşekkürler..

bu arada yüklediğiniz kare muhteşem.. grad filtreye pek ihtiyac yokmuş orada, gerçekten harika..

Tarih: 4 Şubat 2008, 22:06 - İp: 62.***.**3.243
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat' cım, yine mükemmel bir kare. Kadraj, renkler ve kontrast nefis olmuş.
.. da balık tutan adama "10 saniye boyunca kıpırdarsan ölüsrün" diye şantaj mı yaptın.

Tarih: 4 Şubat 2008, 22:27 - İp: 78.***.**6.126
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

tşk ederim erhan abi

aynen öyle.. "hocam" diye bağırdım.. "DUR" dedim

elimle tamamdır deyince devam etti.. sonra adam fotoğrafta kapladığı yerin küçüklüğünü görünce hayal kırıklığına uğradı biraz konuştuk, tşk ettim. ayrıldık.. benim sohbet sonra gelişti yani..

bu da antalya kurşunlu şelale'sinden..

18-55
f13 1sn (ND ve grad filtre kullanıldı)

Tarih: 4 Şubat 2008, 22:33 - İp: 62.***.**3.243
decibell
decibell (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,
Bir K10D kullanıcısı olarak bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Bir arkadaşımın uyarısıyla aşağıdaki konu dikkatimi çekti. K10d ile odak noktasına göre tam olarak ışık ölçümü yapılamadığını fark ettim. Pozlamayı merkez noktaya göre yapıyor. Bu durum için menüyü kontrol ettiğimde custom settings kısmında "Link AF point and EA-(oto fokus ile oto pozlamayı bağla)" fonksiyonunu gördüm. Detay açıklamasına baktığımda "çok parçalı pozlama ölçümünde fokus noktasına göre ayarlama yaptığı yazıyor. Bu açıklamaya göre çoklu pozlamada deneme çekimleri yaptım ama tatmin edici sonuçlar göremedim. Bu konuyu yorumlarınıza sunuyorum.

Tarih: 4 Şubat 2008, 22:46 - İp: 85.***.**3.216