netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

decibell, merkez noktayı denemiştim ama söylediğini hiç denemedim.. bu konuya ne kadar hakimsin bilmiyorum. bu yönden sorumu yanlış anlama ama test sistemini açıklarsan daha kolay yorumlarız.

bu arada düden şelalesine bahar gelmiş bile

50-200 ile f8de çekildi..
sadece küçültme yaptım..

Macro lensim olmadığına o kadar yandım ki..
50-200 ve uzatma tüpü. f8, 1sn
full kadraj.

Tarih: 4 Şubat 2008, 23:19 - İp: 62.***.**3.243
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Serkancım teşekkür ederim, geçen akşam karıştırırken arşivi baktım ve o an gözüme hoş göründü, sonrasında yollayıverdim...

Ömer bu ay sanırım seni 1. yapacağız
Lambalar fotosunda odak noktası biraz arkada olmuş sanki, önde olsa daha iyi bir sonuç olabilirmiş...

Sedatcım görüyorsun durumu, mevsim itibari ilede istanbul'da pek birşey çıkartamadım... en son abant gezimiz oldu... Filitrenin hakkını veriyorsun
Sana lazım olan tek bir lens varmış bu çiçeği çekerken, sen onu çok iyi biliyorsun

Tarih: 5 Şubat 2008, 11:51 - İp: 85.***.**5.89
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@erex, exif leri var diye biliyordum şimdi kontrol ettim eksik gerçekten çok özür dilerim.

Bir tane daha;

Tarih: 5 Şubat 2008, 11:51 - İp: 85.***.**4.51
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sedat gibi bir üstadın makro lensi yok

Tarih: 5 Şubat 2008, 11:54 - İp: 85.***.**9.67
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

sinan abi dediğin gibi öndeki lambaya odakladığım fotoda vardı ama onda kadraj pek iyi değildi.oy için teşekkürler

Tarih: 5 Şubat 2008, 12:21 - İp: 62.***.**2.185
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Günün çöp'ü 'Hepinizi Yakarım'

#camoka' tarafından 05.02.2008 13:55:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Şubat 2008, 13:20 - İp: 81.***.**8.226
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

selahattin abi harika

Tarih: 5 Şubat 2008, 14:04 - İp: 62.***.**2.185
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kobak1, fotoğrafta keskinlikten ya da kontrasttan.. belki de clarity den bi bozulma söz konusu.. kadraj pozlama çok güzel..

selahattin abi.. formların oluşturduğu çizgiler, kontrast ve kompozisyon çok güzel.. elinize sağlık.

bir şelale fotosu daha:

Tarih: 5 Şubat 2008, 14:48 - İp: 62.***.**3.243
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat
devamını bekliyoruz, sıkılacağımızı düşünme sakın

Tarih: 5 Şubat 2008, 14:55 - İp: 85.***.**5.89
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bu da bir macro..