netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ali (Kobak1) Bu gece uzun pozlama fotoğraflarına iyi alıştın. Burası neresiymiş bir tüyo ver de biz de çekelim.

Tarih: 7 Şubat 2008, 19:43 - İp: 85.***.**8.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

selahattin abi, dökülen çubuklar çok güzel olmuş.. birazcık daha kontrast aradı gözlerim.. harika kompozisyonlar, fotoğrafik değerleri olmadığını söylemen kendine haksızlık etmen olur abi..

serkan, multi exposure adnan abi sayesinde öğrendiğim bir teknik. daha önce denedim fakat hmc kaplamalı kaliteli bir nd filtre var elimde, ona güvenerek yapmıyorum.. çok sıkışınca hep çıkış yolu olarak aklımda multi exposure.

haklısın, uzun pozlamalara daldım.. bu da macro gibi insanların göremediği şeyleri yansıtmayı sağlıyor. suyla oynamayı çok seviyorum. mavi saatlerden vazgeçemiyorum. tripod da yeni olunca hep uzun pozlama yapıyorum..

bu arada bugün yine şu iskeleye gittim, önce ayakkabıları, sonra pantolonu ıslattım gün iyice kararınca kaza sonucu grad filtremi suya düşürdüm.. kurtarmak mümkün olmadı, kayboldu gitmeden bir tane nereden bulurum diye bakınıyorum. aklınızda bulunsun, cokin'e uygun grad ND filtre bulursanız bana haber verin lütfen

bu grad benim olmazsa olmazım..

bugünden sıcak bir fotoğraf o zamanlar grad filtrem vardı..

Tarih: 7 Şubat 2008, 21:02 - İp: 88.***.**9.78
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

Tarih: 7 Şubat 2008, 21:30 - İp: 88.***.**9.78
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat son resim çok güzel eline sağlık..

Tarih: 7 Şubat 2008, 21:48 - İp: 78.***.**3.128
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat tüh ya. Tam da filtrenin tadını çıkarırken kaybolduğuna üzüldüm. Son kareler de harika.

Tarih: 7 Şubat 2008, 21:48 - İp: 85.***.**8.85
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Selahattin abi harikalar yaratmışsın kibrit çöplerinle.

Sedat filtrenin kaybolmasına üzüldüm. Fotoğraflarına bakınca kesin almak lazım diye düşünmeden edemedim. Fotoğraflar gerçekten çok güzel.

Ahmed üstadtan bu kez de VL 31 şaheserleri izleyeceğiz anlaşılan.

Tarih: 7 Şubat 2008, 23:15 - İp: 81.***.**0.37
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili camoka, kibrit hikayesi de espiriler de çok hoş durma... Kad-ir Allah kavuştursun...

sevgili amati 31mm Lim'e torpil yapıp dik kadrajda üç sıra derinlik göstermişsin... ama bence VL'nin bokehi de, şeffaf renkleri de tadından yenmez gibi duruyor. Gerçekten gerçek apochromatic... Gerçi Sigma 70-300 APO da kısaltılmış kelime anlamı olarak aynı belki ama..........
Benzer kaliteyi gösteren ZK serisi Carl Zeiss lenslerden almak isteyen olursa: şeytana uyup Karacasulu'ya sadece sormuştum , 2 haftada teslim ediyorlarmış, verdikleri fiyat ise yurt dışı ile aynı.

Sevgili sedat, ufuk ile üstüste gelen bir başka obje olursa kadrajda, onu da kararttığından Grad filtrelere hep soğuk bakmıştım. Doğrusu bunu sadece bir fotoğrafında gözledim. O kadar da sorun edilecek konu değilmiş yani aslında... PS'de +2 pozlamayı zaten halledebildiğimizden, seninki X4 müdür, X8 midir? Bulduğumdan değil, bulduğumuzda aradığını bulduğumuzu anlamak için soruyorum....

Tarih: 7 Şubat 2008, 23:35 - İp: 88.***.**9.31
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Herkese selam...yavaş yavaş girelim,ısınalım olaya dedim...(Bu resim benim lcd ekranda oldukça aydınlık ve renkler güzel....17"philips crt de ise brightness 100 olmasına rağmen oldukça karanlık gözüktü...Ciddi kalibrasyon problemlerim var sanırım...Sizde nasıl gözüküyor?Karanlıkmı?yoksa yeterlimi..Saygılar..

Son olarak buraya resmi yüklerken hangi boyutta yüklemeliyim ki site resmimi küçültmesin... çünkü bu resim örneğin keskinliğini kaybetmiş burada gözüktüğü üzere....

Daha yaratıcı olabilirdi kadrajı bunun dışında ayarlamama izin vermedi bulunduğum yer...

#canbasri' tarafından 08.02.2008 02:49:46 tarihinde düzenlendi.

#canbasri' tarafından 08.02.2008 03:05:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Şubat 2008, 02:46 - İp: 88.***.**6.50
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

esisman,o kedi çok güzelmiş keşke daha yakından çekebilseymişsin.yada tele ile.
selahattin abi,şu fotolarınızı lütfen değeri yok demeyin.yaratıcı fikirlere devam..
sedat,yine harika.ilk fotoda dalgaların halen görünmesi ve aynı anda tül etkisinin kıyıda olması harika olmuş.
filtreyi nasıl kaybettin anlamdım.yine masraf.
canbasri,fotonuz bence karanlık değil,tam kıvamında hatta.

bu arada makinemin tamiri bitmiş.bükey fotoda bekliyor şu an.

Bükey fotoya ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Tarih: 8 Şubat 2008, 08:48 - İp: 85.***.**9.67
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

istediğim gibi sonuç alamadım ama denememi paylaşmak istedim...

Tarih: 8 Şubat 2008, 10:16 - İp: 85.***.**5.89