Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Kadir o lens DFA 50mm mi?
Adnan ,50 mm SMC-F serisi,aslında hiç bakmadan aldım.Kalitesi nasıl internette de pek bulamadım.
kullanıcı yorumları...
MTF grafikleri...
Optik kalitesi FA ile aynı...
F serisi lenslerin FA'dan farkı odak mesafesini makinaya iletemiyor (belki P-TTL flaş kullanırken önemli); MTF değerlerini iletemiyor (Custom menüde bunu aktif ettiysen, çalışmayacak); F lenslerin (FA, DFA ve DA serilerine göre) makinaya aktaramayacağı ne bilgi olabilir?
Adnan teşekkürler araştırmaların için,sence nasıl bir lens.
eski bir üretimmiş (20 yıl).ama benim aldığım kullanılmamış,dükkanını kapatan bir fotografçının stoklarından buldum.
kadir
hayırlı olsun yeni lensin.
şimdi bende birtane 50 mm f 1.4 veya 1.7 gibi bir lens arayısına girdim. manuel olanlarından uygun bir tane almayı düşünüyorum. eger denk gelirse sana haber verirsen sevinirim.
kad-ir abi bizim 200 den haber yokmu
Herkese merhaba.. Forumun yeni bir üyesiyim, ancak özellikle bu K10D topiğini epeydir takip ediyorum ve buradaki benzersiz paylaşım ve yardımlaşma ortamını yaratan herkesi kutluyorum. Bu topiği izlemenin yarattığı hislere karşı koyamayarak sonunda geçenlerde kendime bir adet K10D kit, sigma 70-300 apo ve birkaç filtreden müteşekkil bir paket hediye ettim. Şimdilerde makineyi kurcalayarak öğrenme ve deneme-yanılma aşamasındayım. Bu aşamada forumda cevabını bulamadığım bir sorunum oldu.
Elimdeki B+W circ.polarize filtreyi 70-300 apo'ya taktığımda AF mekanizmasının yanlış netleme yaptığını farkediyorum. Filtreyi çıkarttığımda ise AF doğru netleme yapıyor. Bu normal midir ve de filtre takılıyken AF mekanizmasının doğru fokus yapmasını nasıl sağlayabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
drag makinen hayırlı olsun,iyi bir seçim yaptın.
stahl tşk.ler.
istiyorsan buradan bakayım 50 mm 1,4 ,bulamazsan benim aldığımı verebilirim.fiyatı 80 ytl ye skylight filtre ile almıştım.
serkan sana önerdiğim 200 mm 2,8 halen duruyor.geçen c.tesi gördüm.gerçekten camları çok iyi duruyor.250 ytl civarı yazmış. gittigidiyora ama tekrar konuşurum istersen.
kad-ir abi bir konuş usta olurunu öğren manual filan öğrenciye gidecek pazarlık olsun :=),siz adamla çok aşikarsınız.
drag aslında fazla yanlış fokus yapmaz ama ışık lazım 70-300 zaten ışıksız alanda zor birlens,ön tarafıda döndüğü için fokusladıktan sonra polorize tekrar çevrilmeli
tamam serkan yarın ararım.
70-300 de polarize kullanılmasada olur aslında.sonuçta manzara gibi şeyler çekilmeyecek.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2207521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk