positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Yetkili Bayii Sorunu !!!

Mrb, AYDINLAR FOTO / Sirkeci her şeyi satıyor görünüyorlar ancak Fujifilm yetkili bayii değil. Bu makineler hangi yolla geliyor - ??!! Bu konuda lütfen aldanmayın. Hangi markanın ürününü almayı düşünüyorsanız mutlaka o markanın Türkiye sitesinden yetkili Bayii ağına bakarak kontrol edin. Yoksa Garanti konuları gerçekten sözde kalır hatta bazı durumlarda illegal alıcı olarak suçlu duruma düşebilirsiniz...

Tarih: 14 Haziran 2004, 17:34 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Nihat bey,
Olko salak kelimesinin daha fazlasını hak ediyor:
Bakın bana:--- ne o burkay bey fuji yi yaladın yaladın birşey çıkmadı şimdi aydınları mı yalıyorsun ?
Tarih: 9 Ekim 2005, 10:43

yine yazıyı komple aktarıyorum:

tam bir körler sağırlar birbirini ağırlar topici.
pozitif fuji distribütörü çanak tutmuş,fuji servisi olmak için çırpınan burkay yalamış da yalamış.
pozitif bey ne bekliyordunuz,ithal hakkı 4-5 tane tekelcinin elinde olsun,herkes onların ağzına baksın,satıcılarla istediğiniz gibi oynayın...
bitti artık o devir kusura bakmayın.ben tüketici olarak istediğim ürünü istediğim yerden alırım.sizin gibi tekelci zihniyete inat dışardan alırım ve çevreme aldırtırım.
bu sayfalardan defalarca sordum burkay efendiye ama görmemezlikten geldi.peki sen burkay Erkayaların göstermelik servisi değil misin ? Mesela senin atölyende Canon lara ait yedek parça stokun varmıdır ??? Pek tabiki yok (Var demeye kalkarsan ispat etmeye HAZIRMISIN ?)
incelediğim kadarıyla web sitendeki TSE belgende değişiklikler var.Daha önceden Samsung haricinde birkaç firma vardı (ki hala vizeleri devam ediyordur ama silip web sayfana koymuşsun)Niçin sildin mesela ???
İkide birde servise yatırım yaptım deyip de durma , çok kişiden duyduk ki (oraya gelen ) orası servise falan benzemiyormuş.Tahtaları birbirine çakıp sözde çalışma tezgahı yapmışsın ve palavra sıktığın gibi de ayar cihazların da yokmuş.
Ayrıca başka bir noktayı da belirteyim.Senin Samsung merkezi servisliğin galiba tehlikede (hoş tehlikede olmasa ne olur ya,Samsung fotograf makinası mıdır
) Samsung fot.makinalarını getiren mümessil harıl harıl servis arıyor diye kulağımıza geliyor
Yani senin Kore ile anlaşman olsun olmasın ,seni sallamayacak olabilirmi
Neyse eğer istersen burkay efendi daha çok sohbet ederiz.Daha birçok konu var biliyorsun
Şimdi gelelim pozitif efeye.Siz değilmisiniz 200 dolarlık makinaya 130-140 dolar tamir fiyatı çıkaran.Kaç arkadaşımın başına geldi hatırlamıyorum bu tip şeyler.Öyle bir fiyat söylüyorsunuz ki müşteri mecbur olsun yaptırmaya.Çünkü tekelsiniz ve kimsede yedek parça yok nasılsa.Soruncada niçin bu kadar yüksek çıktı diye cevabınız daha da içler acısı.Efendim makinanın içi 2 blokmuş.Objektif kısmı ile ana devre.Sizin ana devreniz arızalı olduğunda komple değişecektir ve bu fiyat çıkıyor.Hoppala bu özür kabahatten büyük.Tamir edin kardeşim,kim diyorki size komple değiştirin diye.Hesapta servise yatırım yapıyorsunuz ya ( cihaz anlamında ) komple değiştirmeyin devreyi tamir edin Sizin beceriksizliğinizin faturasını tüketici niye ödüyor ?
Sözün özü>Bugün baktığınızda Microsofta bile yükleniyorlar tekelci zihniyetini kırmak için.Dünyada artık bitti tekelcilik.Ayrıyetten şu kaçakcı lafını bırakın artık.Ne kaçakcısı ,ithalat belgesi de var ,devlete vergi de ödeniyor.Herşey resmi yani.Tırların zulasında gizli mi sokuluyor ki kaçakcı lafını geveliyorsunuz.Gidin havaalanına,her türlü resmi
evrakla çekilir mallar.
Ve de kimsenin özgür iradesine gem vurma hakkınız yok Pozitif bey.Tekrar söylüyorum istediğim ürünü istediğim yerden alırım...
son olarak>POZITIF BEY SU BURKAY'I FUJI SERVISI YAPINDA SİZDE KURTULUN FORUMDAKİLERDE KURTULSUN

şimdi tutmuş birde benim fujiyle işim yok pozitifi niye katıyorsun diye soruyor ...buna benzer bir sürü zırvalık daha::
...O kusura bakma burkay bey senin Erkayaların avukatı olduğunu bilselerdi yazmazlardı arkadaşlar
ne demek şimdi "sizin işiniz gücünüz yokmu" demek
sen Kodak a ve Olympus a saldırırken sana kimse dedimi senin işin gücün yokmu diye
bu forum demokratik bir ortam ve her üye hakaret içermedikçe istediği şeyi yazabilir
yashica,sanyo,panasonic,canon servisiyim diye yazmışsın ama demekki bu servisliklerin kağıt üzerinde ki (özelliklede Canon )boş vaktin çok oluyor ve sağa sola saldırıyorsun ...diyor.
Olko ya salak denmez de ne denir Allah aşkına? Bu edepten nasip görmemiş Quazimodo kılıklı herife ne denir??
hem demokrasiden ve hakaret içermeyen yazılardan bahsediyor hemde

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 21:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Sevgili İlker.
Seni severim ve yazdıklarını hep ilgiyle okur ve bilgilenirim.Benim için önemlisin ancak bu yazınla seni fazlasıyla önemsediğimi ve durumunu gözden geçirmem gerektiğini farkına vardım. "
sevgili burkay..
sana burada sen de benim gozumdeki degerin azaldi veya sifir oldun gibi bisey soylemeyecegim, cunku degerin azalmadi.. ben seni yine de takdir etmeye devam ederim.. cunku farkindaysan, her yerde de yineliyorum, senin bu forum icin yaptiklarindan.. bircok insana burada bedavaya teknik destek verdin.. bunlari gormemezlikten gelerek yargida bulunmak cok yanlis olur..
far ettiysen, senin yerinde ben olsaydim diye cumleler kurdum ve ben de aynisini yapardim dedim.. (ki yapmazdim aslinda..)
neyse.. burada, kim hakli kim haksiz kavgasina girmek de yanlis..
..
olko'nun kim oldugunu sormaktan ziyade, dogrudurust bir sekilde ne istiyorsun diye sorardim ben olsam.. nereye gelmek istedigini sorardim.. kendisiyle yasanan tatsiz olayin ne oldugunu sorardim.. ama kimsin sen? veya sen amator falan degilsin diye sormazdim.. ustelik bunu yinelemezdim.. cunku oyle denince, afedersiniz ama, ben kucucuk beynimle, olkonun aslinda hakli oldugunu dusundum..
senin ingilizce bilginden veya servis olup olmamanla ilgili konusmayacagim.. ama forumda cok yanlislar yaptigini soylemek istiyorum burkay.. her onune gelene kyocera makine oneriyorsun mesela.. tamam da, tarafliysan niye oneriyorsun anlayamiyorum dogrusu.. ustelik daha once de soylemistim, insanlar artik sana karsi cirkin esprilerde bulunuyorlar, inan cok uzuluyorum bu soylenenlerden dolayi da.. ama zannederim sen kasiniyorsun..
yok sony kotu, yok olympus kotu.. aslinda bu forumda donen dolaplar saka degil.. 18 bin kusur insan geliyor foruma.. ve biri hp almayin olympus almayini asilamis durumda.. simdi sorsan, herkes "aaaa, olympus mu?" veya "hp mi?" diye sorar.. cunku bir yargi var ki, o da, her ikisinin de boktan oldugudur..
birakin lutfen bu palavralari.. bir de insanlara salak deme hakkini kendinde goruyorsun.. sonra bir de cikmis, oglum yazmis diye yalan oyluyorsun.. cok mu salak herkes??? kimse goremiyor mu ne oldugunu allahaskina burkay?.. battikca batiyorsun..
sonra cikmis bir de akil verircesine, nihat beyin olayinda konusuyorsun.. ustelik hic de hos olmayan bir tavirda.. ki nihat bey, zaten gerekenleri soyledi..

...
burada belki olko'nun neden bu sekilde yazdigini ve nasil bir munasebette bulundugunu aciklamasi cok iyi olacak.. en azindan, arkadaslarin da dedigi gibi karalama niteliginde olmayacak..ama soylemeyerek kendisini saklamasi da bir yerde mantiksizca degil.. neden? cunku buyuk ihtimalle olko, ikinci bir nick'dir bu sitede kullandigi.. o yuzden herkes olko diye birini hatirlayacak.. asil diger nick'li kisi masum olacak.. ama iste o da senin gibi, seni karalamaya calisacak.. belki de olympus'da calisan birisi..
...

birakin lutfen, yok disaridan almayin ulkemizden alin laflarini.. sen nasil aliyorsan disaridan , digerleri de disaridan alacaklardir.. cunku menfaatlerinedir.. bunu goremeyecek ne var allah askina..
..
neyse.. ama simdi soylediklerim dolayi gozunden iyice duseriz burkay efendi.. ama merak etme, o durumunu gozden gecirmek icin ugrasmaman adina yazdim bunlari.. kal saglicakla..

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 22:32 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Çok talihsiz bir yazı yazmışsın ilker.Herkes gibi susup dinleseydin daha iyi olurdu...

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 23:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hic de talihsiz bir yazi yazmadim murat.. beni soyleyip, durumlerini falan gozden gecirmekten bahsediyorsun.. yok fazla deger vermissin..
hayatta en sevmedigim laflardan birisidir bu.. bir arkadasim bana bunu soylemisti.. o anda sildim onu hayatimdan..
konusmasini ogren ondan sonra bana akil vermeye calis murat efendi..
emin ol, senin gozunde inmisim cikmisim benim icin hic de onemli degil.. ha ama uzdun beni tabii. o yuzden de bu kadar yazip cevap vermem sana..
...olko'nun o soylediklerini zaten okumusdum.. ki ona da kizdim.. ama senin salak demenin de hakli bir tarafi olmadigini yineledim.. ve sana hatta, bu kadar kuculebildigin icin bravo dedim..
cunku nerede susman gerektigini bilmiyorsun murat.. (inan ben de bilmiyorum, o yuzden de sen kiriyorum su anda..)
..beni senin kiminle is yaptigin veya kimlerden cikar sagladigin hic mi hic ilgilendirmiyor.. kaldi ki diger sirketlerin de kendilerine cekmeye calismalari da..
..ama iste bastan beri soyluyorum.. objektif olun biraz diye.. nedir sizin buradaki uyelere yardiminiz allah askina?.. (bak yine senin icin soylemiyorum.. ben diger butun sirketlerin yaptiklarini soyluyorum.. sen bu forumda cok emegi gecen birisin.. ama bazen buyuk hatalar yapiyorsun orasi baska..)..
birakin lutfen.. bizler olmaliyiz savini.. olup da ne yapiyorsunuz? o bahsettigim konulara bakanlar eminim kime hak vereceklerini bilirler.. sonra kalkip bana pozitif davrandiginizi soylemeyin lutfen..
kaldi ki bu site icin gerekliyim diyorsunuz.. niye? uyeleri yanlis yonlendirebilme acisindan mi acaba? veya reklam yaparken nelere dikkat etmeniz gerektigini saptamaniz icin mi?..birakin bunlari lutfen.. kim kimin ne oldugunu acikca gorebiliyor.. yardim.. kac gundur, pozitif bey'e bulusmamiza sponsor olur musunuz diye soruyorum.. cevap bile alamadim.. gormemezlikten geliniyor resmen.. sonra yardimdan bahsediyorsunuz..
centurion 60-80 euro milletten klavuz icin para istiyorsunuz deyince pozitif bey, pozitif davranip aptalca konusma diye yargilayabiliyor.. bravo valla.. veya sen millete salak deme hakkini kendinde gorebiliyorsun.. ki o kadar da aciklamaya calistim, hala anlamamak istiyorsun.. olko, buyuk ihtimalle bir baska nick'dir.. senin soylediklerinden cani yanan birisidir, o yuzden seni karalamaya calisir.. ama niye kendini ortaya ciakrsin ki?.. bunu anlayabilmek cok mu zor allahaskina?????
birakin kimsin diye sormayi.. soylemeyecek.. bunu zaten su ana kadar anlayabilmis olmaliydin burkay..
...
neyse.. al iste basina belayi.. seninle alip veremedigim yoktu, simdi ne guzel birbirimize girip birbirimizi kirmis olduk..
tebrik ederim seni olko.. bravo, gercekten de ortaya cikip karistirdin.. tebrikler..

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 23:24 - İp: yok
olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

"O yüzden sadece dürüst olmayanlara karşı tavır takınabiliriz başka da bişey yapamayız."
madem öyle burkaya tavır takın dagbülent.cekoya önce salak diyen sonra şifremi çalmışlar diyerek yalan söyleyen ve en sonundada oğlum karıştırmış diyen birisi sence dürüstmü oluyor.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 10:46 - İp: yok
olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

"Demek ki Burkay'la bir işiniz olmuş olko1. Ve anlaşılan bu işten zarar görmüşsünüz"

hayır bitpire burkayla işim olmadı ve olmazda!sebebi basit burkayın sırf çenesi işliyor...

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 10:50 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Dadanagast,
bir buluşmanın neresine ben sponsor olayımki?
Somut bir fikrin varsa bunu bana [email protected] ye özel olarak gönder. Bu tür olayları ben açık bir şekilde forumda yazarsam günde 50 sponsorluk talebi alırım. Bu inceliğide kusura bakma ama senin düşünmen gerek.
Benim önceki yazdığımla alakalı "positif" düşünce ile ilgili dalga geçmen senin başka bir ayıbın. Üçüncü söylediğin konu ise: burada sadece "hava - civa" basmıyorum. Sayısız mağdur olan insana bu forumda yardımcı olduğumu gururla söyleyebilirim - Bunları ulu orta belirtmem mi gerekiyor? - Yukarda verdiğim örnekteki gibi bana somut bir fikrin varsa bunu mail olarak at - şayet bu fikir burada elbette şirket içinde değerlendirilecek ve fotoğraf sektörüne katkısı varsa destek olunacaktır. Bugün bu şirket İstanbul Modern Müzesinin Fotoğraf Bölümünün daimi sponsorudur. Bu destek çok büyük bir maddi katkıyla gerçekleşiyor. Sponsorluk benim anlayışımda ,yapılır - ama ortalıkta gövde gösterisi olarak şımarıkça lanse edilmez. Ama sen sponsorluk olarak senin "şahsi" olarak uçak biletini kast ediyorsan - bu sponsorluk değil - sana bir kıyaktır - Neyse... bende açıklamamı yaptım - artık daha fazla birbirimizi kırmaya gerek yok. Herşeyden önce biraz anlayış gerek...

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 11:06 - İp: yok
olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

burkay,içlerinde hp,kodak,olympus ve sony ninde olduğu birçok markayı haksız bir şekilde karalarken seslerini çıkarmayan üyelerin bana bu topicte tepki göstermeye hakları yok.burkay savcı kılığına girerek ona buna hesap sorarken niçin tepki göstermedin bitpire?burkay bu hakkı nereden elde ediyor?
burası bir forum ve kimsenin yazdığına (hakaret etmediği sürece) müdahale edemezsiniz.ben birşey yazarım cevabını verip vermemek sizin tasarrufunuzdadır.
dadanagast hariç hiçbiriniz yazdıklarımın içeriğiyle ilgilenmediniz.hep kim olduğum kısmında takılıp kaldınız.bu söylediklerim şu anda uydurma da kimliğimi açıklayınca gerçeğemi dönüşecek.şu veya bu şekilde bunların hepsi doğru.burkayda o kadar iyi biliyorki...ama ne yapsın mecbur inkar etmeye.bir daha yazıyorum burkay SADECE SAMSUNG'UN GERÇEK SERVİSİSİN !

kim olduğumu,nerede olduğumu açık açık yazmak mecburiyetinde değilim.sizlerinde olmadığı gibi...pekçoğunuzun nick name ile yazdığı gibi...
burada önemli olan içerik.benim yazdıklarım doğrumu değilmi?bununla ilgilenmeliydiniz.gayet açık ve kanıtlarıyla yazdım yazılarımı.pekçoğunuzun zihnindeki soru işaretleri yanıtlandı diye düşünüyorum.çünkü burkay verdiği hiçbir cevap ile tatmin edemedi bizleri,edemezde...kendiside çok çok iyi biliyor çünkü işin aslını.





#olko1' tarafyndan 21.10.2005 11:27:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 11:07 - İp: yok
olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast konulara oldukça hakim.herşeyin farkında.burkayın makine almak isteyenleri çıkarları doğrultusunda yanlış yönlendirdiğini farketmiş.birçok kunuda yalan söylediğinide farketmiş.örnek cekoya salak deme konusu.inşallah diğer üyelerde farkeder.aslında bunu test etmenin çok kolay yollarıda var.mesela bir gezi düzenlenir uygun bir zamanda,burkayıda davet edersiniz.aranızda gerçekten kültürlü ve birikimi olan insanlar var.görürsünüz burkayın latince ve ingilizceyi bilip bilmediğini.hodri meydan.
ve son olarak artık bu konu ile ilgili yazı yazmacam.çünkü hala daha birileri çıkıp konuyu istediği gibi anlayıp işine geldiği gibi cevap yazıyor.biri çıkıyor efendim burkay çok "misavirperver" diyor öbürü çıkıyor "çamur gibi görünüyor" diyor.şimdide pozitif bey diyorki bıark latinceyi-ingilizceyi.nasıl bırakırım.özellikle üzerinde durmaya çalıştığım nokta bu işte.
burkay y a l a n s ö y l ü y o r .kendisini hiç olmadığı şekilde lanse ediyor.görüyorum ki bunu sizde yemişsiniz.süslü laflarla kendisini iyi pazarlıyor hepsi bundan ibaret.gerisi boş !
dadanagast bu topicten dolayı sinirlerin bozulduysa kendi payıma özür dilerim.senin gibi üyelere bu forum sayfalarında çok ihtiyaç duyuluyor.umuyorum 2-3 tane daha dadanagast çıkarda ortalık palavracılara
kalmaz...
güzel fotoğraflar çekeceğiniz ışıklar yakalamanız dileğiyle...hoşçakalın









#olko1' tarafyndan 21.10.2005 11:51:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 11:20 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

olko, sende taktın ama bu salak olayına - yok burkay latince, ingilizce bilmiyormuş vs. Bırak bunları ya - Murat Bey gerçekten teknik açıdan müthiş bir birikime sahip bir insan. Belki biz çalışmıyoruz ama bu onun birikimi ile alakalı değil. Şimdi bana gine "Körler sağırlar..." diye takılacaksın ama sende bitir artık bu inatlaşmayı.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 11:30 - İp: yok