positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Yetkili Bayii Sorunu !!!

Mrb, AYDINLAR FOTO / Sirkeci her şeyi satıyor görünüyorlar ancak Fujifilm yetkili bayii değil. Bu makineler hangi yolla geliyor - ??!! Bu konuda lütfen aldanmayın. Hangi markanın ürününü almayı düşünüyorsanız mutlaka o markanın Türkiye sitesinden yetkili Bayii ağına bakarak kontrol edin. Yoksa Garanti konuları gerçekten sözde kalır hatta bazı durumlarda illegal alıcı olarak suçlu duruma düşebilirsiniz...

Tarih: 14 Haziran 2004, 17:34 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Bu ithalatçı izinleri de zaten çok şaibeli. Adamlar her hangi bir TSE belgesi olan servis yetkisi göstererek izin alıyorlar Bu belgelerde piyasada para karşılığı kullanmaya açık satılıyor !!!. Bu konu San. ve Tic. Bkn.lığı tarafından şu anda izlemeye alınmış durumda. Bu yıl içersinde bu sıkıntılar umarım hallolur zaten.

 

Tarih: 17 Haziran 2004, 11:43 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

ithalatcı belge sıkıntısı umarım enkısazamanda çözülür.
bu arada bu makinaları kaçak getiren vatandaşlar gemi azıya almış durumda 20 gün önce başımıza bir olay geldi bir mazlar zinciri çok düşük fiyata sony camra sattı müşterimiz bize makinayıgeridiginde sony den arkdaşlarda tesadüf dükkandaydı makinaların hepsine aynı garanti belgesi (sahta ) yorummu sony ci arkadaş yaptı. ya sahte garnti berlgesi ile satış yapıyo adamlar olay mahkemede imiş fazla yorum yanlış olur
bence tüketicileri bilinçlendirmek için çalışnmamaızda lazım ama
hala kafama yurt dışındaki fyatlarla türkiyedeki fark fazla geliyor. yurt dışındaki admlar reklam servis vs masrafı yapmıyolarmı yani......

 

Tarih: 17 Haziran 2004, 15:15 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Hayır flassv o adamlarda reklam yapıyorlar. ANCAK durum şöyle: Örneğin X marka Almanyada (80 milyonluk ülke) 1.000.000 USD reklam yapıyor AMA 1.200.000 adet dijital makine satıyor. Almanyanın makine başı reklam ve tanıtım maliyeti 1.000.000 USD / 1.200.000 adet = 0,83 Cent yani maliyetini pek etkilemiyor.
Türkiyedeki aynı markanın ithalatçısı gine büyük bir ülkeye (70 milyon nüfus) sadece 40.000 adet satıyor ama reklam ve tanıtım maliyeti gine nüfus yoğunluğuna göre nerdeyse aynı. Eee ne oluyor 1.000.000 USD / 40.000 adet = 25 USD. Yani bu konuda Türkiye mümmessili sadece adet başına 25 USD desavantajlı durumda. Buna benzer Teknik Servis giderleri vs. aynı şekillerde hesaplamak gerekiyor.

 

Tarih: 17 Haziran 2004, 15:39 - İp: yok
nusret03
nusret03 (editör)
Afyonkarahisar / Firma

Arkadaşlar illegal alıcı ne demek? Satın aldığım malın yanında faturası geliyorsa ben nasıl illegal alıcı olabilirim?
Bunlar çok zor işler değil. Bugün bireysel vergi numarası olan herhangi biri istediği kamerayı ithal edebilir. ama gümrük biner ama binmez.

 

Tarih: 26 Haziran 2004, 19:48 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Nusret,
İstediğin ürünü istediğin miktarda alabilirsin bundan ötürü kimse seni illegal diye suçlayamaz.Ancak satın aldığın bu ürünlerin satışını yapacaksan eğer 4077 gereklerini yerine getirmen gerekir bunları yapabilmen içinde o markanın üreticisi ile protokol yapıp satış sonrası hizmetleri de sunman gerekir bu da ancak distribütorlük antlaşması ile olur anlaşman yoksa örneğin yedek parça temin edemezsin teknik elemanların eğitimini aldıramazsın dolayısı arızalanan ürünlerde tüketiciyi mağdur edersin.

 

Tarih: 26 Haziran 2004, 23:53 - İp: yok
nusret03
nusret03 (editör)
Afyonkarahisar / Firma

sevgili burkay

yurt dışındaki online satış yapan sitelerin türkiyede anlaşmalı teknik servisi var mı sence? herhangi bir ürün satın alırsan ve bu alışverişi fatura ile belgelendirirsen, yerel distribütör; yerel yoksa bölge distribütörü satın aldığın ürüne teknik destek ve/veya yedek parça sağlamak Z-O-R-U-N-D-A-D-I-R. merak ediyorsan herhangi bi sanal mağazadan tanınmış bir marka (nikon, fujifilm, kodak, canon vs.) dijital kamera satın al. fatura tarihi ve ürün seri numarasıyla kameranı kaydettir. ondan sonra da yerel distribütörden teknik destek iste. kimse bu ürünü biz ithal etmedik teknik desteğine de karışmayız demez. eğer derlerse üreticisiyle bağlantı kur ve durumu anlat ve seyret neler oluyor?!

bence ne teknik servislerin ne de distribütörlerin yanında olmalısın. tüketicinin yanında ol. çünkü en çok tüketiciler zarar görüyor bu işten.

 

Tarih: 27 Haziran 2004, 04:06 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili Nusret,

Buna gerek yok ben zaten Samsung Fotograf makinelerinin türkiye merkez servisiyim.Sen distribütörün satmadığı herhangi bir model makineyi bana getir ve garanti kapsamında tamir ettirmeyi dene de sonra otur sen seyret olanları...Kaçakçılara asla prim vermem onlara destek olmam !! Bana defalarca bu tür firmalardan teklif geliyor onların yasal olmayan yollardan ithal ettikleri makineleri tamir etmem konusunda ne fuji nede başkası asla tamir etmem...
Ülkemizde marka garantisi sadece nikonda var o da 1 sene ikinci seneyi karfo-karacasulu veriyor.Fujiyi bilmiyorum ama diğerleri tamamen distribütor garantisinde üretici sadece satın aldığın malların tutarın yüzde 3 ü kadar yedek parçayı ücretsiz veriyor fazlası yine bedeli mukabili....

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 00:43 - İp: yok
nusret03
nusret03 (editör)
Afyonkarahisar / Firma

burkay kardeşim sen taktın bu yasadışı olayına.

samsung kameraların kullanma kılavuzlarındaki garantiyle ilgili maddeleri okumadım ama muhtemelen tüm ülkelerge geçerli olduğu yazıyodur.

ben amazon.com gibi herhangi bir yerden samsung kamera alırsam, ürünümü samsunga kaydettirirsem ve garanti süresi içinde bu cihaz bozulursa ilk olarak türkiyedeki servisini ararım. türkiyedeki servis de bu cihaz yasal yoldan satın alınmamış diyerek cihazımı tamir etmezse satın aldığım yerle ve üreticisiyle bağlantı kurarım. bir şekilde cihazım tamir olur.

bu arada türkiye distribütörü üretici firmadan, sen de türkiye distribütöründen birsürü email telefon fax vs. alırsın........

TSE belgesi alabilmek için ya ithalatçıyla yada üreticiyle bir protokol yapıp yetki belgesi almış olman gerekiyor. yetki belgeni üreticiden aldıysan ve bu olay üreticinin markasının saygınlığını tehlikeye düşürüyorsa yetki belgen muhtelen iptal edilir. gerekli şartları sağlayamadığından TSE belgen de geçerliliğini yitirir. haliyle türkiye merkez servisliğin de...

TSE belgeni kullanarak samsung kameraları tamir etmeye devam edersen de sen yasadışı bir iş yapmış olursun.

sonuç olarak,

kaçakçıların ürünlerini desteklemiyorum. almam, kimsenin de almasını istemem. en başta vergi kaçakçılığına yol açıyor. milli gelir kaybı... ama bir ürün, satış amacıyla yerel distribütör tarafından yada kişisel kullanım için şahsi olarak, gümrük vergileri ve KDVsi ödenerek ithal edildiği sürece yasaldır ve yetkili servis bu ürüne destek vermekle yükümlüdür.

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 04:03 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili Nusret,

Ben protokolümü hem distribütör hemde fabrika ile vardığım anlaşma ile imzaladım.TSE nin tüm kriterlerini de harfiyen yerine getirdim.Servisime de kaliteli bir servisde olması geren tüm cihazları aldım.Bu nedenle servisime ölü giren cihaz sağlam çıkar. Kazancımı yine servisime harcadım anlayacağın. Sen amazon.com dan aldığın ve yasal mucibelerini yerine getirdiğin ürünü bana getirdiğinde Samsungun worldwide garantisinden ancak samsung seni bana yönlendirirse yararlanırsın bunun içinde samsungal irtibat kurman gerekir.Doğruca bana gelirsen ne olur?Ben seni Samsunga yönlendiririm onlardan talimat gelmediği sürece ben senin makinene bakmam Ürünlerine garanti veren onlar ben değilim dolayısı ile de benim servis ücretimi onlar ödeyeceklerdir.
Bu işlev nikon hariç her markada böyle işliyor.Nikonun da başı tele-optikle bu nedenle ağrıyor...

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 05:16 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Nusret03 kusura bakma ama bilmeden konuşuyorsun. Yazdıkların tahmin ve varsayımlardan öteye bir şey değil. Al bakalım amazon.com veya başka bir yerden Türkiye yetkilisi haricinde bir ürün bak başına neler geliyor.

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 10:28 - İp: yok