positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Yetkili Bayii Sorunu !!!

Mrb, AYDINLAR FOTO / Sirkeci her şeyi satıyor görünüyorlar ancak Fujifilm yetkili bayii değil. Bu makineler hangi yolla geliyor - ??!! Bu konuda lütfen aldanmayın. Hangi markanın ürününü almayı düşünüyorsanız mutlaka o markanın Türkiye sitesinden yetkili Bayii ağına bakarak kontrol edin. Yoksa Garanti konuları gerçekten sözde kalır hatta bazı durumlarda illegal alıcı olarak suçlu duruma düşebilirsiniz...

Tarih: 14 Haziran 2004, 17:34 - İp: yok
nusret03
nusret03 (editör)
Afyonkarahisar / Firma

positif:

canımın istediği kamerayı canımın istediği yerden alırım. istediğim servis noktasında da tamir ettiririm...

yurt dışında da olsa garantisi sağlanır. ha ne olur gidiş geliş 30~40 euro arası posta masrafı öderim yada götürür parasıyla burkaya yaptırırım ödeyeceğim parayı da kargoya sayarım.

hem ben mağdur olmam hem de burkay aradan sebeplenir

ha yazdıklarım tahminlerden varsayımlardan ibaret diyorsan, ben de yetkili servisim. işler nasıl yürür yedek parça nasıl ithal edilir uymamız gereken uluslararası kurallar nedir iyi bilirim...

fotoğraf sektöründe herşeyin bir furyası mutlaka oluyor... bi renkli minilab furyası olmuştu şimdi görülüyor ki dijital kamera furyası çıkmış...

zaten servisinin tutumunu gördükten sonra samsung kamera falan almam. boşuna kendinizi yorup cevap yazmayın...

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 11:18 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

...

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 11:36 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

yetkili bayii sorunu ?

sirkeci gerçekten çok karıştı galiba bugün istanbul sitkecideki bir firmama ile tanıştım merak etmeyin aydınlar değil . Kafamı karıştıran asıl şey bundan sonra başladı. firma belli başlı markaların bayiisi bende bazı markaların bayisiyim. özel fiyatlarla mal alıyorum. ofirma xxx tutarı kadar mal satıyordur ben x kadar birkaç mal üzerinde fiyat karşılaştırması yaptık. benim alış fiyatımın %10 ile %40 arasında ucuza bana mal satıyor.web de bir çok firma bizm alışmızın biraz üstünde yada aynı fiyatla satıyor. şimdi sözümün tamanı distrübütörlere biz anadolu ve istanbuldaki birçok firma sadece şowrum olmamız içinmi makineleri alıp vitrinimize koyuyoruz. müşrei vepten özellikleri öğrenicek bize gelicek makineyi mavda dometes beğenir gibi beğenicek son ra vep sirkeci yada yurtdışından getirticek bizde allah allah işler çok durgun dicez. sayın disrübütörler o ünvanları biz taşladaki fotografcılar ve kullanıcılar sayesinde sahipsiniz. fiyat oyunları ile milleti kazıklamayın uygun fiyatlarla adil satış yolunu açın.

saygılarımla.

 

Tarih: 30 Temmuz 2004, 18:13 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

madem bu kadar firma biraraya geldiniz, şu sorunun cevabını tüketiciye vermek göreviniz bence: NEREDEN ALMALIYIZ?

 

Tarih: 3 Ağustos 2004, 00:18 - İp: yok
vikont
vikont (üye)
Ankara / Amatör

konu gerçekten çok güzel..benim en büyük sorunuma hitap ediyor..garanti..ben garanti için 20-30 dolar euro fazladan vermeye razıyım ama bu miktar 100-150 leri bulunca kişi rahatsız oluyor..bence asıl yetkili veya distiribütör hangisi oluyorsa o kurumun diğer ithalatçılardan daha ucuza yada aynı fiyata satması gerekir..bu durumda kimse onlara yönelmez kanısındayım..

 

Tarih: 7 Eylül 2004, 00:34 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

meraklısı için bu yazıydı

 

Tarih: 14 Ekim 2005, 00:35 - İp: yok
olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

tam bir körler sağırlar birbirini ağırlar topici.
pozitif fuji distribütörü çanak tutmuş,fuji servisi olmak için çırpınan burkay yalamış da yalamış.
pozitif bey ne bekliyordunuz,ithal hakkı 4-5 tane tekelcinin elinde olsun,herkes onların ağzına baksın,satıcılarla istediğiniz gibi oynayın...
bitti artık o devir kusura bakmayın.ben tüketici olarak istediğim ürünü istediğim yerden alırım.sizin gibi tekelci zihniyete inat dışardan alırım ve çevreme aldırtırım.
bu sayfalardan defalarca sordum burkay efendiye ama görmemezlikten geldi.peki sen burkay Erkayaların göstermelik servisi değil misin ? Mesela senin atölyende Canon lara ait yedek parça stokun varmıdır ??? Pek tabiki yok (Var demeye kalkarsan ispat etmeye HAZIRMISIN ?)
incelediğim kadarıyla web sitendeki TSE belgende değişiklikler var.Daha önceden Samsung haricinde birkaç firma vardı (ki hala vizeleri devam ediyordur ama silip web sayfana koymuşsun)Niçin sildin mesela ???
İkide birde servise yatırım yaptım deyip de durma , çok kişiden duyduk ki (oraya gelen ) orası servise falan benzemiyormuş.Tahtaları birbirine çakıp sözde çalışma tezgahı yapmışsın ve palavra sıktığın gibi de ayar cihazların da yokmuş.
Ayrıca başka bir noktayı da belirteyim.Senin Samsung merkezi servisliğin galiba tehlikede (hoş tehlikede olmasa ne olur ya,Samsung fotograf makinası mıdır
) Samsung fot.makinalarını getiren mümessil harıl harıl servis arıyor diye kulağımıza geliyor
Yani senin Kore ile anlaşman olsun olmasın ,seni sallamayacak olabilirmi
Neyse eğer istersen burkay efendi daha çok sohbet ederiz.Daha birçok konu var biliyorsun
Şimdi gelelim pozitif efeye.Siz değilmisiniz 200 dolarlık makinaya 130-140 dolar tamir fiyatı çıkaran.Kaç arkadaşımın başına geldi hatırlamıyorum bu tip şeyler.Öyle bir fiyat söylüyorsunuz ki müşteri mecbur olsun yaptırmaya.Çünkü tekelsiniz ve kimsede yedek parça yok nasılsa.Soruncada niçin bu kadar yüksek çıktı diye cevabınız daha da içler acısı.Efendim makinanın içi 2 blokmuş.Objektif kısmı ile ana devre.Sizin ana devreniz arızalı olduğunda komple değişecektir ve bu fiyat çıkıyor.Hoppala bu özür kabahatten büyük.Tamir edin kardeşim,kim diyorki size komple değiştirin diye.Hesapta servise yatırım yapıyorsunuz ya ( cihaz anlamında ) komple değiştirmeyin devreyi tamir edin Sizin beceriksizliğinizin faturasını tüketici niye ödüyor ?
Sözün özü>Bugün baktığınızda Microsofta bile yükleniyorlar tekelci zihniyetini kırmak için.Dünyada artık bitti tekelcilik.Ayrıyetten şu kaçakcı lafını bırakın artık.Ne kaçakcısı ,ithalat belgesi de var ,devlete vergi de ödeniyor.Herşey resmi yani.Tırların zulasında gizli mi sokuluyor ki kaçakcı lafını geveliyorsunuz.Gidin havaalanına,her türlü resmi
evrakla çekilir mallar.
Ve de kimsenin özgür iradesine gem vurma hakkınız yok Pozitif bey.Tekrar söylüyorum istediğim ürünü istediğim yerden alırım...
son olarak>POZITIF BEY SU BURKAY'I FUJI SERVISI YAPINDA SİZDE KURTULUN FORUMDAKİLERDE KURTULSUN



#olko1' tarafyndan 14.10.2005 11:44:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ekim 2005, 11:00 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

olko1,
birincisi -son derece terbiyesizce bir uslübun var.
ikincisi- ben Fujifilm olduğumu bu sitede belirtiyorum ve senin amatör olduğunu hiç zannetmiyorum. Kimsin sen ? Ne iş yapıyorsun ?
üçüncüsü- senin gibilere yanıt vermekten yoruldum artık. Bu forumu takip edersen ve biraz inceleme zahmetinde bulunursan senin tüm ataklarına yanıt bulursun.
dördüncüsü- Hiç birşeyden anlamadan konuşma. Karşında tüm bayi bünyesinde yaklaşık 12.000 insanı çalıştıran bir kurum var. Senin gibi tokatçı zihniyeti bu ülkeyi bu hale getirdiğini sana nasıl anlatayımki ?
Sana hayatta başarılar dilerim.
Bu topic seni sinirlendiriyorsa GİRME KARDEŞİM - YORUMLARINI KENDİNE SAKLA

 

Tarih: 14 Ekim 2005, 12:00 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

olko senin kim olduğunu biliyorum.
Kim nederse desin sizin gibilere hizmet vermemekte son derece kararlıyım. Senin beğenmediğin derme çatma masalarda ben ve arkadaşlarım Canon eos 300 d yi türkçeleştirdik.
Samsungu nasıl türkçeleştirebildiğimize inanmayan Koreli temsilcinin defalarca bizi nasıl tebrik ettiğini Kont bilişim müdürü Cengiz Saymandan sor.
Git Sunay Erden'e sor bakalım Panasonik satış müdürünün bizi nasıl karşıladığını Panasonik kameraları türkçeleştirmek için neler verdiğini.
Çok yakında bizi Canon EOS 350 d yi türkçeleşrtirilmiş olarak karşında bulacaksın.Ama sen o hizmetten yararlanamayacaksın...Ve o işi sana nasıl yaptığımızı da öğretmeyeceğiz hasetinden çatla
Ben samsung türkiye servisliğini Çorumdan yürütüyorum sen orada o imkanlarla ne yapıyorsun? Sağa sola pislik atmaktan başka ??? Siz varın marangoz elinden çıkma masalarda örümceklerinizi ayıklayın biz derme çatma masalarda başarıdan başarıya koşuyoruz.Şu an Burukay servis sayısı çok yakında beşe çıkıyor....Hepside TSE belgeli hepside profesyonel öte yandan beş bölgede satış ağımızıda oluşturuyoruz tüm anlaşmalar yapıldı ve sen salyaların ağzından taşarcasına kudur oturduğun yerde.Ve sana bir haber daha sanırım iyice zıvanadan çıkarsın...Bayramdan sona internet satış kanalımızda devreye giriyor...Biz çalışırken siz çatlayın....
Mustafa Hoşbakana gelince siz hiçbiriniz ortada yokken o adam bana inandı ve bir projem için Fuji S1 pro makine hediye etti.Mustafa beyle aramdaki bağ ona duyduğum minnet duygusundan öte gitmez bunada türk kültüründe kadirşinaslık denir ..yalakalık ancak senin gibilere yakışır...Anlaşılan sen istediğini koparamadın ki saldırıyorsun...
Servislik konusuna gelince: Mustafa beyden firmama böyle bir teklif geldiği doğrudur...Bu gerçekleşse bile ben ilkelerimden taviz vermeyecem ve sizin gibiler benden destek alamayacaksınız. Ben yokum arkadaş gidin başkasına...beni rahat bırakın ben işimi yapayım.






 

Tarih: 14 Ekim 2005, 12:48 - İp: yok
olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

ilk başta şunu belirtmelim ki terbiyeyi senden öğrenecek değilim pozitif bey.sözlerimde hakaret içerikli bir kelime yok.işinize gelmeyince agresifleşiyorsunuz.
sinirlene ben değilim sizsiniz,ben gayet sakinim ve sizde iyi biliyorsunuz ki söylediklerim yüzde yüz doğrudur.işte bu sizi sinirlendiriyor.bugüne kadar 3-4 üye kurmuşsunuz üçgeni ,birbirinize pas atıp duruyordunuz.biri çıkıp gerçekleri dökünce ortaya zorunuza gitti.
ben hala sorumun cevabını alamadım burkay bey ,tekrar soruyorum,canon ile ilgili yedek parça stokunuz varmıdır ? web sitenizdeki tse belgenizde niçin değişiklikler yaptınız ? sizin korede olmanız gerekmiyor mu ? ( forumda öyle yazmıştınız )
BU FORUMDAN FİRMALAR ELİNİ AYAĞINI ÇEKSİN ARTIK !


#olko1' tarafyndan 14.10.2005 14:04:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ekim 2005, 13:59 - İp: yok