positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Yetkili Bayii Sorunu !!!

Mrb, AYDINLAR FOTO / Sirkeci her şeyi satıyor görünüyorlar ancak Fujifilm yetkili bayii değil. Bu makineler hangi yolla geliyor - ??!! Bu konuda lütfen aldanmayın. Hangi markanın ürününü almayı düşünüyorsanız mutlaka o markanın Türkiye sitesinden yetkili Bayii ağına bakarak kontrol edin. Yoksa Garanti konuları gerçekten sözde kalır hatta bazı durumlarda illegal alıcı olarak suçlu duruma düşebilirsiniz...

Tarih: 14 Haziran 2004, 17:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pozitif herseyden once size bir ozur borcluyum, ozur dilerim.. yazdiklarimi gormemezlikten geldiginizi dusundum ve ben sizi bir sekilde, forumdan uzun sureden beri tanidigim icin davranisinizi dogru bulmadim.. ama goruyorum ki, bunun sebepleri varmis..
sponsorluk ile ilgili hicbir bilgiye sahip degilim dogrusu.. nasil sponsor olunur da bilmiyorum.. daha onceki bir konusmada fdiker, sponsorluktan bahsedince, ve ben de sizi yakalamisken sorayim dedim.. amac tabii ki bir sekilde forumca gezi duzenlenmesi, bu gezide de fotograflar cekileceginden sanirim fotograf adina olmus olur..
ben sponsorluk derken, tabii ki ucak biletimden falan bahsetmiyorum.. ne icin sponsor olacaginizi bile bilmiyorum dogrusu.. bunu siz benden cok daha iyi bilirsiniz.. ayrica inanin, bu benim gorevim bile degil; sadece sizi kendime yakin gordugumden sorayim demistim.. sizdne cevap alamayinca da, o dediklerimi soyledim..
neyse.. bu konuda, zaten burkay benim kalbimi ben burkay'inkini kirdik yeterince.. ben daha fazla araya da girmeyecegim..
arasira agzimi tutmasini ogrenmem gerekiyor.. uzdugum herkesden ozur diliyorum ayrica..

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 12:06 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Dadanagast,
bence bu konuları fazla uzatmayalım. Burkayda sende benim için fotoğrafa gönül vermiş değerli insanlarsınız. Biraz höşgörü ile bu sorunları her zaman aşarız.
Buluşma önümüzdeki yaz planlanılıyor anladığım kadarıyla. Eee bende tabiki bu geziye destek vermeye gayret edeceğim. Zamanımız var - Bu beraber düzenleyeceğimiz bir yemek olur -başka bir şey.. şu an bende şeklini bilemiyorum.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 12:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tesekkur ederim pozitif.. insallah gelecek sene, yaza, bu plani gerceklestirebiliriz.. anlayisla karsiladiginiz icin cok memnun oldum..
..
...
burkay sen de beni affet, eger ki seni kirdiysam.. seneye geldigimde hakkimdan gelirsin artik..

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 15:05 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

evet, böyle bir toplantı gerçekleştirirsek bu tür sıkıntıları daha net konuşabiliriz - ve belki imkan olursa bizim şirket merkezinde yaptığımız faaliyetlerle ilgili bir tanıtım yapabilirim. Ben de senin gibi çok uzun yıllar yurtdışında yaşadım ancak Türkiyede ne yazıkki bazı dinamikler çok farklı. Yeni görüşülen AB standartları bize ve dolayısıyla Türk tüketicisine maliyet avantajları getirecek ve o zaman bu konular zaten geçmişte kalacaktır.
Ama bu planlanan toplantının en iyi tarafı birbirimizi tanımak olacaktır. - Sevgiyle kalın...

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 15:43 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar, malum son zamanlarda özel sebeplerden dolayı -ki bunu sevgili bitpire'nin geçenlerde açtığı konu altında açıklamıştım- genel olarak internete ve özelde de netfotograf.com'a giremiyorum. Yokluğumda bu tartışma çıkmış. Henüz yazılanların tamamını okuyamadım, ama son 2-3 sayfasına göz attığımda benden bahsedildiğini -üzülerek- gördüm. Sevgili burkay, olko denen şahsın kim olduğu konusunda en ufak bir fikrim yok. Dolayısıyla, onun veya başka nicklerle yazan diğer şüphelendiğin kişilerin ben olduğum şüphesine neden kapıldığını anlayamadığımı ifade etmek isterim. Benim seninle bir alıp veremeyeceğim yok. Evet, zaman zaman fikir ayrılıklarına düştğümüz, seninle tartıştığımız oldu ama hiç bir zaman senin dürüstlüğün konusunda en ufak bir şüphem olmadı (zaman zaman kendini biraz fazla övme ihtiyacı duymanın sebebini anlayamasam da. Sana bir dost tavsiyesi, kişilerle tartışırken, sevgili Dadanagast'a yaptığın gibi, seni fazla önemsemişim, sen bunu haketmiyormuşsun vb. sözler sarfetme. Bu çok çirkin bir davranış. Eğer hakikaten böyle düşünüyorsan, bunu içine atarsın, bir daha önemsemezsin o kişiye ama bunu o kişinin yüzüne söylemen biraz tuhaf kaçıyor). Bugünlerde zaten uzun uzadıya yazacak vaktim yokken kalkıp bir başka nick altında ne seninle ne de bir başkasıyla tartışacak durumum yok. bunu bilmeni isterim. bir diğer bilmeni istediğim husus ise, buraya tek bir nick'le, "centurion" nick'i ile girdiğimdir. bu gerçeği IP numaralarını inceleyerek Fikret bey de teyid edebilir. kendisine sorabilirsiniz. burada ismini vermek istemediğim ülkemizin önde gelen holdinglerinden birinde pazarlama ve planlama konusunda çalışmaktayım. yani fotoğrafçılıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir alanda çalışıyorum. zaten mesajlarımı dikkatle takip eden birisi herhangi bir markayı empoze etmediğimi farkedecektir. Sevgili Dadanagast'ın da dediği gibi, zaman zaman kimi markalara acımasızca saldırıldığında, eğer o markayı kullanmış ve memnun kalmışsam, savunduğum oluyor elbet. ama öte yandan, en ufak bir eleştiride, "yalan söyleme" diye benimle düzeysizce konuşan Positif'in firmasının ülkemizde temsilciliğini yaptığı Fujifilm markasını övdüğüm de çok olmuştur. Ama yeri geldiğinde de, Fujifilm'den daha fazla beğendiğim bir makineyle Fujifilm kıyaslanırken diğer makineyi de tercih etmişimdir. Bu benim, olaylara atgözlükleriyle bakmadığımı gösterir diye düşünüyorum.
Zamanım olmadığı için fazla uzatmak istemiyorum; özetleyecek olursak,
1) Olko denen şahısla uzaktan yakından bir ilgim yoktur.
2) Fotoğrafçılık sektörüyle herhangi bir ilgim yoktur.
3) Bu thread'in tamamını okuyamadığım için kim ne demiş, kim haklı, kim haksızdır, bu konuda da şu aşamada bir fikir sahibi değilim.

Hayatta sağlık ve huzurdan önemli bir şey yok, bu nedenle lütfen fındık kabuğunu doldurmayacak konular sebebiyle birbirimizin kalbini kırmayalım.

Hepinize sevgiler, selamlar...

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 16:24 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Centurion,
hangi konuda seninle "çarpıştığımızı" şimdi hatırlamadım ama o günkü ve konuyla alakalı ruh halimle "yalan söyleme" demişimdir. - Neyse... bu buluşma gerçektende daha saygılı olmayı "hepimize" öğretecek gibi. - ama şu anda sana hak vermemek elden değil - üslup her zaman önemli ama bunu yazarak yansıtmak bazen zor oluyor.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 16:53 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili centurion bundan sonra böyle dostum.Her şey ıspatlı: Senin sorunun büyük kasa BMW si ile Canon/Erkayalar, Saygınlığı ile Sayın Hoşbakan ve Burukay/Murat Özdemir bu üçgende niye gidip geliyorsun anlamıyorum.Ben kendi adıma inan elimden gelen bir şey varsa tüm samimiyetimle söylüyorum yapacam.Lütfen sorun neyse ister buradan ister başka kanallardan açıkla eğer yardıma ihtiyacın varsa söyle ,tedaviye ihtiyacın varsa söyle işe ihtiyacın varsa söyle AMA lütfen söyle ATIP TUTMA....
centurion
Re: Fuji S5100/5500 Tr Kullanım Klavuzu
centurion
üye
(Meraklı )
Istanbul
6 konu açmış,
498 cevap yazmış
doğru duymuşsunuz, canon'u türkiye'ye erkayalar getiriyor ve milleti yolunacak kaz gibi gördüğü için de 2-3 misli fiyatlarla demode modellerini kakalamaya devam ediyor! örneğin a85'i abd'de 195 dolara alabilirsiniz. bizde ise 300 euro'dan (yaklaşık 400 dolar) aşağı alamazsınız. diğer markalarda bu kadar fark yok (bir de konica minolta aynı numarayı çekiyor!). dolayısıyla, sony p73 özellikleri ve fiyatıyla gerçekten tavsiye edebileceğim bir makine. canon'lar kadar olmasa da manuel ayar imkanı da var. ayrıca foto kalitesi gerçekten çok iyi. 640x480 30 fps sınırsız video imkanıyla da canon'un önüne geçiyor

Re: Fuji S5100/5500 Tr Kullanım Klavuzu
centurion
üye
(Meraklı )
Istanbul
6 konu açmış,
498 cevap yazmış
Fujifilm'i yere göğe sığdıramayan "bilirkişi"lere duyurulur!

...sandisk depolama üniteleri ve hafıza kartları konusunda dünyanın önde gelen firmasıdır. fujifilm kendi mi üretiyor sanıyorsunuz? muhtemelen o da sandisk'e ürettiriyordur. türkiyede birileri milleti tokatlamak için uçuk fiyatlar koyuyorlar ürünlerine. fujifilm olunca markası çok matah bir şey mi oluyor sanıyorsunuz? vasat bir markadır fujifilm. foto makineleri ne ki hafıza kartları diğerlerinden daha iyi olsun!

burkay'a sorarssan, fujifilm diyecektir banko! (ama onda, en azından titreşim önleme özelliği dahi olmaması bir dezavantaj. tabii, o buna karşı da, o özelliğin pek de işe yaramadığını söyleyecektir!) ......

Re: Konica Fuji Kodak
centurion
üye
(Meraklı )
Istanbul
6 konu açmış,
498 cevap yazmış
buraya 3 tane ne idüğü belirsiz fotoğraf asmakla ve bir iki teknik lagaluga yapmakla fujifilm ne yazık ki iyi makine olamaz. hadi ben makinenin teknik yönlerinden anlamıyorum, ama dünya üstünde bu işleri sevgili murat kadar bilen başka adam yok mu? niye başka kimse çıkıp da evet fujifilm en iyisidir iddiasında bulunmuyor? dünyanın hiç bir saygın fotoğraf sitesinden vasattan yukarı puan alamamış bir marka benim için vasat bir markadır. motorundaki yiv sayısı beni ilgilendirmiyor.


centurion
üye
(Meraklı )
Istanbul
6 konu açmış,
498 cevap yazmış
bir de iki de bir eğitimin kariyerin ne diye insanları susturmaya çalışmanı tuhaf bulduğumu belirtmeliyim. bir arkadaşın dediği gibi ankara üniversitesi fen bilimleri enstitüsünde master yapmış olman, askerliğin esnasında bilmem nerede görev yapmanın vb fotoğrafçılıkla alakasını anlayabilmiş değilim. hele bir keresinde de panasonic falan türkiye yetkili servisliğini sana vermek istiyor demiştin de bir arkadaş niye çoruma versinler ki diye sorduğunda "çünkü BEN orada yaşadığım için!" cevabını vermiştin ya, o zaman anladım seni ben...
ben senin kadar hormonlu egoya sahip olmadığım için nereden mezun olduğumu yazmayacağım. yazarsam, bundan böyle artık başkalarına hava basma şansın kalmaz, ayıp olur.
şimdi başta neşe hanım olmak üzere, bilimum müritlerinden karşı saldırı gelecektir. gelsin bakalım, hazırlıklıyım!
(Not:Neşe hanım hukukçudur ve benim önerimle s 7000 almıştır. Murat Özdemir )



centurion
üye
(Meraklı )
Istanbul
6 konu açmış,
498 cevap yazmış
sevgili positif,
birer firma olarak burada reklamınızı yapmanızı ve hatta aşırıya kaçmamak, başkalarına hakaret etmemek kaydıyla kendinizi övmenizi de normal karşıladığımı belirtmeliyim. Ama dediğim gibi, ne zamanki işin içine hakaret girer ya da ne bileyim kendini

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 21:25 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Dadanagast,
Yahu ben sana darılır mıyım hiç? Beni kırmadın, bu nedenle de ''af '' edilecek bir durum yok.Gel sarılalım birbirimize de tüm dostlar görsün... [>:D]

Sayın Positif ,
Benimle ilgili düşüncelerinizi bu forumda diğer arkadaşlarımla paylaşmanız gururumu okşamadı desem yalan olur.
Siz ki sektörde de saygınlığı ile bilinen bir firmanın ; toplamında da yaklaşık 20 bin kişilik bir ailenin önde gelen yöneticisisiniz.
Çok teşekkür ederim...

#burkay' tarafyndan 21.10.2005 22:29:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 22:27 - İp: yok
adige
adige (üye)
Samsun / Amatör

Bir saattir kısır bir çekişmenin 9 sayfasını okuyan(bazı yazılar o kadar uzun ki atlayarak) kendimden şüphelenmeye başladım.Hem de gecenin bu saatinde.

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 02:46 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

Haydaaa, al başına belayı!
Sevgili Burkay, geçmişte çeşitli sebeplerle birbirimizle tartışmış olsak da benim seninle ne sorunum olabilir ki? Olko denen şahsı tanımadığıma seni inandırmak için yemin mi edeyim, ne yapmamı istiyorsun? Yukarıda verdiğin örnekleri tek başına buraya aldığın zaman sanki sana ya da ne bileyim Fujifilm'e gıcıkmışım ibi bir anlam çıkabilir ama el insaf yani, olayları kendi bağlamı ve zamanı içinde değerlendirmek gerekir. Zamanım olmadığı için burada örnek veremiyorum ama araştırırsan bir sürü de seni ve Fujifilmi öven mesajım olduğunu görebilirsin. Her zaman söylediğim gibi, ben fotoğrafçılık konusunda ASLA uzman bir kişi değilim. Meraklı biri olmam sebebiyle, yerli ve yabancı sitelerden öğrendiğim bilgileri burada başkalarıyla paylaşmaktan öte bir şey yapmıyorum(dum).(Yaklaşık 2 aydır buna da vaktim yok). Senin mesleki birikiminden de sürekli yararlanıyor ve onca işin arasında bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştığın için her zaman takdir de ediyorum. Geçmişte, ikinci sınıf markalar diye nitelendirebileceğim Pretec vb.'ye karşı gözü kapalı karşı iken, sayende bunların da iyi olabileceğini öğrendim. Bu tür önyargılarımı aşmamda senin etkini asla inkar edemem. Arasıra fikir ayrılığına düşüp, tartıştığımız olmadı mı? Oldu ama bunda benim zaman zaman sükunetimi koruyamayıp çabuk köpürmemin etkisi kadar, senin de başkasının fikirlerini küçümser mahiyetteki cevapların yol açtı. Ve bu tür tartışmalar sonrasında, çoğunlukla senden özür dilediğimi de hatırlıyorum.
Özetleyecek olursam, Olko denen şahıs, yemin ederim ki ben değilim. Olsam, bunu neden saklayayım ki? Ayrıca, madem seni Centurion rumuzuyla bu denli kıyasıya eleştirebiliyorum, yine aynı rumuzla eleştirmeye devam ederim, niye başka bir rumuza ihtiyaç duyayım ki? Bir diğer husus ise, bu tartışmanın başladığı tarihlerde ben hastane köşelerinde, bu tür saçma sapan şeyleri düşünemeyecek durumda idim. Hala da düşünecek durumda değilim. Sadece sözkonusu şahısın ben olmadığa inanman için bunları yazıyorum.

NOT: Olko denen şahsa da bir çağrım var; her kim isen, eğer dürüst biriysen çık ortaya ve benimle bir alakan olmadığını açıkla. Aksi halde, sana burada isnat edilen belli firmaların adamı olduğun yolundaki iddialara ben de inananacağım.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 09:23 - İp: yok