positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Yetkili Bayii Sorunu !!!

Mrb, AYDINLAR FOTO / Sirkeci her şeyi satıyor görünüyorlar ancak Fujifilm yetkili bayii değil. Bu makineler hangi yolla geliyor - ??!! Bu konuda lütfen aldanmayın. Hangi markanın ürününü almayı düşünüyorsanız mutlaka o markanın Türkiye sitesinden yetkili Bayii ağına bakarak kontrol edin. Yoksa Garanti konuları gerçekten sözde kalır hatta bazı durumlarda illegal alıcı olarak suçlu duruma düşebilirsiniz...

Tarih: 14 Haziran 2004, 17:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ozgur foto, siz benim kulagimi cekersiniz, benim ne haddime kulak cekmek..
..seneye agustos ayi dendi.. bakalim insallah kimse unutmaz ve planlar yapilir.. ben de gelmek istiyorum gercekten de.. bu kadar zaman bir aradayiz.. tanismak iyi olur..

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 18:03 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

nerde olucakki bu buluşma uygun mekan ve zamansa neden olmasın

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 19:56 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili dadanagast,
Eskiler senin mesleğine tayatoracı derlerdi...Amam sen tam filimliksin
Ben parçaları ucuzluğundan ötürü yurt dışından da getirttiğim doğrudur ama bu benim tamir masrafını tüketicinin kabul edilebilir seviyelerde tutmak içindir ve ben bir teknik servis olarak o malı aldığım servisle zaten aramda yedek parça elış verişi var.Yani bende onların işini görüyorum çokça senin anlayacağın mesleki dayanışma...Erkayalardan aldığım parçalarda ise Mustafa Çankaya onaylıyor zira benim babamın malı değil kendi sattığı malların bu hizmetten yararlanmasını istemek sayın Mustafa çankayanın en doğal hakkı değil mi?Oysa sen dışardan daha ucuz diye satın aldığın makinede büyük çoğunlukla herhangi bir olumsuzlukla karşı karşıya kaldığında tek başına kalıyorsun...Yada nedense bana hep böyleleri denk geliyor nedense ?tıpkı geçtiğimiz hafta Erzincandan Hakan hocanın Amerikadan internetle sipariş verdiği makinenin (FUJİ 301) arızası karşısında bana 120 ytl ödediği gibi ve üç kuruşluk menfaatimiz vardı onuda sen aldın demesi gibi...Sevgili ilker hatırlarsın ben daha düne kadar Firmware update etmeyin makineye zarar veriyorsunuz getirin biz bilabedel yapalım size dediğimde yine burada herkes karşı çıkmıştı..artık kimseye update işlemi yapmamayı önermiyorum aksine daha fazla update yapın ki makineniz bozulduğunda bizde para kazanalım..Artık kimse yede makinenizi yurt dışından almayın demiyeceğim zira alsınlar ve bir sorun yaşandığında biz para kazanabilelim (fırsatçılık ne kadar üzüntü verici değilmi !!)
Olko tembelerin benim ikinci nikim olduğunu iddia etmiş gerçi paranoyak iddiya tembeler gereken cevabı vermiş ancak Her ne hikmetse Olkonun vokabulrisi gramer hataları cümle kuruşları tıpkı centurion gibi centurionu irdelediğinde ise daha önce bir başka ad çıkıyor karşımıza tıpkı yus... ile başlayan nick gibi ancak onunla ilgili i.p. bilgisi henüz yok elimde...Bana anadoluda gittiğim stüdyolara ne dediğimi açıkla bakalım ve o hangi stüdyoymuş ve ben oraya ne sıfatla gitmişim söyle bakalım..bu güne kadar serserilikte üstüne yoktu ancak sanırım yakında iftiracı sıfatıda gelecek sana....
sevgili dadanagast Ceko ya salak deme konusu hakikaten benim dediğim gibi ancak olay şifre kırma değil benim oğlanın (burkay) yazması bu konu araştırılınca ortaya çıktı zira eğer sitenin bir güvenlik açığı varsa Buna fikret bey mutlaka çözüm bulmak zorunda .bu olayın burkayın marifeti olduğunu fikret bey biliyordu bu nedenle herhangi bir açıklamam yapmadım.yoksa senin senaryon gerçek dışı...
Bu sitede Bizler gerek firma olarak ve gerekse fotoğraf sever sever olarak burada olmak zorundayız...Firma olarak olmak zorundayız reklam verip siteye katkıda bulunuyoruz şahıs olarak olmak zorundayız dile kolay yılların bilgi birikimini sizlerle paylaşıyoruz...eğer sizin doğrularınızla benim doğrularım çakışıyorsa burada ard niyet aramak yerine bunu demokrasinin bir güzelliği olarak kabul etmek ve HERKESİN BİR DOĞRUSUNUN OLDUĞU ANCAK GERÇEĞİN İSE SADECE TEK OLDUĞUNU UNUTMAMAK GEREKTİĞİNİ BİLMEK LAZIM...O gerçeği ise zaman ortaya çıkarır haset duyguları değil....

#burkay' tarafyndan 17.10.2005 20:30:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 20:26 - İp: yok
olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

artık daha fazla kıvırmayın burkay ,bal gibi Cekoya salak dedin.ilk mazeretin farklıydı şimdiki daha farklı.bu senin ne kadar yalan yanlış konuştugunun ispatı.bir yalan başka bir yalanı getiriyor.şimdide oğlunu bahane etti anadoluda gittiği stüdyolara,vitrininiz şişmiş makinalarla diyen burkay değilmi?adamları zengin ettiniz diyen kim?size 10 liraya sattırıyorlar merkezde parekende müşterisine 9 liraya veriyorlar diyen kim?




#olko1' tarafyndan 18.10.2005 12:07:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 09:14 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Anadoluda çok bilinen "Amatör" olko1 - Kim olduğunu hala söylemiyorsun. Senin yaptığın doğrumu şimdi ?

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 10:42 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Olko bu güne kadar kimseye kem söz etmemeye özen gösterdim ancak sana Salak demekte hiçbir mahzur görmüyorum.Bilakis bu uzak memlekette belki sevap bile işlemiş sayılabilirim böylece.Zira ben pazarlamacı falan değilim ve anadoluda da senin iddia ettiğin -ancak isim veremediğin- gibi hic bir stüdyoda konuşmam geçmemiştir.En kısa zamanda hem benim hemde sayın Pozitif'in sorusuna cevap ver.
Neden Kara Çarşaf içinde gizleniyorsun 'Amatör ' ayaklarıyla?

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 12:57 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tembeleryk, mesaj yazdigin farketmedim ozur dilerim.. seneye agustos denildi, bakalim.. insallah unutulmaz..

......

burkay,

tayatoraci veya filimliksin nedir bilemiyorum dogrusu, ama oyle diyorsan oyledir..
...

"Ben parçaları ucuzluğundan ötürü yurt dışından da getirttiğim doğrudur ama bu benim tamir masrafını tüketicinin kabul edilebilir seviyelerde tutmak içindir"

dedin.. iste ayni sekilde tuketici cebinden cikani kabul edilebilir seviyede tutmak icin yurtdisindan aliyor senin gibi.. sanirim bunu hicbir anlasilmayacak yani yok, olamaz da..

"Oysa sen dışardan daha ucuz diye satın aldığın makinede büyük çoğunlukla herhangi bir olumsuzlukla karşı karşıya kaldığında tek başına kalıyorsun..."

iste insanlar bu noktada yanilgiya dusuyorlar.. kimsenin yalniz basina kaldigi falan yok burkay.. nereden cikariyorsun bunu anlamak guc..
A firmasi degil de B firmasi oluyor bu sefer.. farkeden nedir? cunku insanlar yabanci dil mi konusamazlar.. nedir gercekten..
ben dunyanin heryerinden alisveris yapabiliyorum, bir sorun oldugunda da e-mail atiyorum.. aninda cevap geliyor, gerekeni yapiyorlar..
ben yalniz miyim simdi? zannetmiyorum burkay..

"Her ne hikmetse Olkonun vokabulrisi gramer hataları cümle kuruşları tıpkı centurion gibi centurionu irdelediğinde ise daha önce bir başka ad çıkıyor karşımıza tıpkı yus... ile başlayan nick gibi ancak onunla ilgili i.p. bilgisi henüz yok elimde."

vokabulri degil vocabulary burkay.. ..neyse konuya donelim..
oncelikle ben sunu anlayabilmis degilim forumda; seninle tanistigimizdan beri, yani forumda, durmadan birilerinin sahte nick'ler kullanarak tekrar yazdiklarini yineleyip duruyorsun.. neden bu paranoya anlayabilmis degilim... eger bir baskasi yapiyorsa onlari da anlayamiyorum dogrusu..
olko zaten fotografcilik sektorunde calistigini soyledi (yanlis hatirliyorsam duzelt lutfen olko..), centurion da calisiyor olabilir.. gayet normal..
ha ben dedim ki, bu insanlar eger ki bu sektorde calisip da menfaat amaci ile yardimci oluyorlarsa ve aslinda kendilerini amator veya merakli seklinde gosteriyorlarsa, gercekten hem cok ayip hem de cok yazik..
ne yazik ki ben simdiye kadar kim ne yapar seklinde hic dusunmedim, belki dogrudur belki yanlistir.. olko yeni bir uye, ama centurion degil.. ve kendisinin bir satici oldugunu dusunmuyorum.. neyse..
...simdi dusunuyorum da.. sen IP adresini nereden buluyorsun ve hangi yolla? henuz elimde yok dedigine gore, ykinda olacaktir demektir.. kimdir sana bu konuda yardimci olan? yoksa hacker'lik mi yapiyorsun?
...
ceko'ya salak deme konusu..
cekoya salak dedin burkay, bunu daha fazla inkar etmenin anlami yok.. ama daha onceden de soyledim zaten, sinirli bir anina gelip soylemis olabilirsin ama daha sonradan yanlisini duzeltmek icin sifre konusunda degindin.. ki dogru bir yol..
insanlarin bir yalan da olsa birseyler duymaya ihtiyaci vardi.. ve yalan da olsa senin oyle dusunen biri olmadigini dusunmeye..
artik bu konunun ustune gidilmesini istemesem de;
kac yasinda bir oglun oldugunu merak ettim burkay.. cunku; "ben hanginizin salak oldugunu iyi biliyorum" diyebilen bir cocuk kafadan 15-16 yasinda olmali.. ama benim kanatimce yetiskin birisinin soyledigi bir laf bu.. cunku kinayeli..
kaldi ki fuji s2 pro hakkinda yarasi olan biri olmali.. sen bildigim kadari ile samsung servisisin, panasonic ve canon.. (yanlisim varsa duzelt..) ha bir de kyocera.. ama fuji degil..
nedne oglun fuji konusunda alinganlik gosterdi anlayabilmek cok ama cok zor bence burkay..
neyse.. olay zaten coktan kapandi.. ustune de gitmenin anlami yok..
cunku ben senin bir anda soyledigini ve sonradan pisman da oldugunu dusunuyorum bu konuda.. yani seni suclamiyorum..
...............

"Bu sitede Bizler gerek firma olarak ve gerekse fotoğraf sever sever olarak burada olmak zorundayız...Firma olarak olmak zorundayız reklam verip siteye katkıda bulunuyoruz şahıs olarak olmak zorundayız dile kolay yılların bilgi birikimini sizlerle paylaşıyoruz...

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 13:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bravo burkay..
eminim forumda bircok kisi baskalari hakkinda "salak" diyordur, ama bunu yazarak degil iclerinden gecirerek yapiyorlar.. tekrar bravo.. bravo, bu kadar kuculebildigin icin..

#dadanagast' tarafyndan 18.10.2005 16:37:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 13:37 - İp: yok
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Ya arkadaşlar benim okuya okuya kafam karıştı. Kim doğru söylüyor kim yanlış söylüyor emin olmak imkansız. Yalnız benim yönetimden bir ricam var.

Yönetimdeki arkadaş(lar),

KASTİ OLARAK YALAN SÖYLEYEN VE BU DURUMU İSPATLANAN ÜYENİN FORUMDAN ATILMASINI İSTİYORUM.
Bu kim olursa olsun. Hiç önemli değil.

Bu konuşmalardan da anladığım kadarıyla Olko1, kendisini Amatör tanıtarak yalan söylemiş ve forumdan atılmayı haketmiştir. İlginize şimdiden teşekkürler...

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 13:49 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dagbulent bu konular gercekten de film gibi karisik.. kimin kim oldugu bilinmiyor..
ama butun sirketler acaba durustler mi?
biri uye oluyor foruma, sonra sunu mu bunu mu diyor.. firma sahibi geliyor, kendi cikarlari dogrultusunda tavsiyede bulunuyor..
peki o yeni uye acaba soyleyenin firma oldugunu goruyor mu? ..pek cogu gormuyordur dagbulent.. ben bile bazilarinin isimlerinin altinda firma yazdigini yeni yeni goruyorum..
onemli olan, burada insanlari cikarlar dogrultusunda kandirmamak..
...
http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=834
adresinde, pozitif; "marka, fiyat olarak cok ilginc bana.." diyor.. ama aslinda fujifilm turkiye ile baglantisi oldugunu soyluyor mu?.. hayir.. marka olarak ilginc.. de ne demek allahaskina? ..
..sonra zaman geciyor ve fuji'nin super ccd sr nedir diye soruyor pozitif..
http://forum.netfotograf.com/fotograf_aksesuar.asp?msg_id=877 adresinde..
simdi pozitif nick'li sahis eger ki fujifilm turkiye ile bir baglantisi varsa acaba fuji'nin kendi makinesinde kullandigi sensor hakkinda da bilgili olmasi gerekmez mi? nedir bu? nabzi mi yokluyor.. gaz mi veriliyor.. ben isin icinden cikamiyorum, sen yardimci ol dagbulent..

sonra biri soruyor, mucomuco isimli bir arkadas..
http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=3608
adresinden bakabilirsiniz.. hangisini alayim diye.. pozitif cevap veriyor.. gecenlerde keysmart'da gordugunu ve cok hos oldugunu soyluyor.. yahu pozitif degil mi bu makineleri turkiyeye getiren? benim aklim karmakarisik oldu dogrusu..
...
simdi kimse zannetmesin ki gecmisi desip arayip buluyorum bu konulari.. sadece bu kisi hangi konulari acti, hangilerine cevap verdi diye bakmak yeterli..
burkay desen, diger yandan kyocera iyidir, samsung iyidir'e getirir her yerde.. haklilar mi acaba? yoksa sadece o markaya hizmet verdiklerinden mi oyle konusuyorlar?.. benim aklima ikinci secenek geliyor dogrusu..
ha ama burkay bu sitede cok emegi gecen bir insandir.. coguna yardim eden biri.. mutlaka kendi cikarlarini da dusunmesi gerekir..
ben yapsaydim onun meslegini ne ederdim? sanirim ben de bir sekilde teknik hizmet verdigim urunleri desteklerdim..
ama burkayin en buyuk ozelligi, yalan soylememesi.. yani ben samsung'un yetkili servisiyim diyor her yerde..koskoca sitesi var, isteyen acip baktigi anda, yetkili servisi oldugu yerleri gorebilirler..
...

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 17:07 - İp: yok