buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Nikondan İki Dslr Birden,d300,3d



3d FF bir kamera.
www.dpreview.com

Tarih: 23 Ağustos 2007, 08:16 - İp: 77.***.**2.5
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

azya nikonun genel prensibleri hızlı ve atak olmasını engeller...

her cıkan yeni teknolojiye zıp diye atlamazlar...biraz beklerler...

sende bilirsinki nikon'u kullanan amcalar biraz muhafazakardır....eskı alıskanlıklarını ole cırt diye bırakmazlar...ama bu demek degıldır kı nıkon canon un arkasından gelir...

bende senın kadar gerceklerı goruyorum azya...cok sukur gorebılıtem var...teknolojiyi daha once gelıstırmek her zaman sizi bir adım one cıkarmaz...

absurd bir ornek olacak ama...canon makinelerine kahve makınası kosa...vay beeeee adamlar ne teknoloji gelistirdi preh preh nerde bu nıkon yine nal topluyor mu diyeceksin...

ayrıca eos a sorarım ayrılsın erkayalardan ....yarın bir gun karfoda calısmaya baslasın...ve yine aynı lafları solesin...bakalım olabilirmi bole bir sey...

ne demek istedigim acıktır...firma yetkılılerı objektif yorum yapamazlar...asla olmaz...cunku kar amacları vardır...

senınde azya, usttekı mesajında gulmek için kendine sectigin konudan ne kadar fanatik olmadıgın anlasılıyor,,

cok uzun sure D50 ve 350D kullandım...D50 kadar berbat WB ozelligi olan bir makina tanımam...bak mesela yapacagınız elestırıler bole olsun...spesıfık konularda....kalkıpta koca nıkona oehh teknoloji magduru dersenız...gulerım yanı...hemde agzımıda kullanmam gulmek ıcın

 

Tarih: 6 Eylül 2007, 10:46 - İp: 212.***.**5.114
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

selam arkadaşlar uzun zamandır siteden ayrı kaldım üç aydır memlekete tatildeyim şü an bir kafeden yazışıyorum nıkonun yeniliklerini buradan dahı duyuyoruz diyeceğim nıkon herzaman olduğu gibi bir adım öndedir nıkon sa gözün kapalı atla derim

 

Tarih: 6 Eylül 2007, 12:33 - İp: 88.***.**0.131
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

aha efsane geldi...

kartal53

bu yorumda ne kadar sağlıklı tartışmak gerekir tabii

 

Tarih: 6 Eylül 2007, 13:14 - İp: 212.***.**5.114
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

sorum furkana...
bu sitede d3 le ismini yazmak bile zor olan 1ds mark 3 ü kıyaslayacak çok adam var...

ben bu cumleni pek anlamadım?

 

Tarih: 6 Eylül 2007, 17:15 - İp: 81.***.**4.155
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

neden kıyaslanmasın ala kıyaslanır!!!

d200 le 5d kıyaslanmıyormu örnek kenrockwell in sitesi...

bana göre nikon u beğendiğim için d3 her zaman önde...



 

Tarih: 6 Eylül 2007, 21:50 - İp: 88.***.**1.85
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

keza kendi içlerinde de karşılaştırabılırz.

bu lınke d200 d2x den daha başarılı bir iso perf. vermiş, acaba cmos farkı mı?


http://www.dpreview.com/reviews/nikond200/page21.asp

 

Tarih: 6 Eylül 2007, 22:26 - İp: 88.***.**1.85
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

canon son zamanlarda cıkardıgı makinalarla maalesef kullanıcların beklentilerini performans ve fiyat yonunden karşılayamıyor. Nikon icinde bir donem boyle bisey vardı ama su anda hersey cok iyi. Sony ve nikon icin konusuyorum. Sundugu aralaıklar cok ideal ve bircok kisiyi cezbedecek ozelliklere sahip.

Canonun sınıflar ve modelleri arasındaki geçişler cok alakasız. İnsanlar 30d den sonra 40d icin daha farklı seyler bekliyorlar ama ufak tefek değişiklikler.

Belkide 5d serisi icin biseyler yapmalı. Ucuz ff makina herkesi cezbeder. Ya neyse bananae canondan. Ben canonu bi defa kullandım bi daha da kullanmam dedim. Yani almam. Almicamda.. Almak isteyenlere de sony ya da nikonu tavsiye edecem.

Bu arada d300 ile ilgili biraz ornek fotolar gorebilsek iyi olurdur. Sony nin ornekleri hemen yayılmaya basladı.. Sony nin renklerini cok begendim ben. Cok doğal ve kararında bi renk anlayışı sergilemiş.

Aynı sensor olacagını dusunursek d300 den de aynı renkleri bekliyorum. Hatta daha iyisini

Bekleyelim gorelim..

#kontrast' tarafından 07.09.2007 11:00:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Eylül 2007, 10:59 - İp: 212.***.**9.194
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Selamlar..

buffalo sony nin FF sensör yaptığını gösteren bir site gösterirsen,yada Nikondaki sensörlerin sony olduğunu açıklayan bir yazı gösterirsen sevinirim.Bunu iddialı bi şekilde değil çok fazla zamanım olmadığı araştıramadığım için bilmiyorum ama bildiğim sony nin FF sensör yapmadığı.

D300 ile Eos 1 serisini kıyaslamakta tuhaf ve komik.D300 40D den iyi bu çok açık ama fiyatları farklı buda önemli.orta halli stüdyolar belki d300 alacaktır ancak semipro almak isteyen amatör kullanıcılar fiyatından dolayı 40D alacaktır.

Dunesea, aynı fiyat falan demişsin 40D ile D300 için, iyi okumanı tavsiye ederim bak bakalım aynımı fiyatı.ayrıca ben şu yazdığım bir iki hafta içersinde 40D D300 den daha iyi demedim.Satamayacağım diye birşey yok CANON her zaman pazarda liderdir.Bu arada benim taraflı olduğum açıktır zaten Canon kullanıyorum ama bunun Erkayalar ile ilgisi yoktur.Canon dan vazgeçmemem için çok basit bir sebep söyleyeyim arka panelindeki control tekerleği bile yeter.Nikon hiçbir zaman kötü demedim,Ben hep Canon iyi dedim ve Nikon hep Canon un arkasından koşuyor dedim ki doğruda.Bunu elinde D2xs olup elimdeki 1ds mark II ye bakan Nikoncuların gözünden anlıyordum.Keşke canon öldürücü bir fiyat ile 1Ds mark II ye devam etse.

Huzun_seli merhaba..

Demek istediğim aslında şuydu,

D3 ve 1Ds mark III kulvarları farklı,D3 12.1MP bir kamera orta halli stüdyocular ve hızından dolayı action fotografçıların ilgisini çekecektir.1Ds mark III 21MP ve Orta formatla uğraşan profosyoneller için kesinlikle çok iyi bir alternatif.Stüdyocu için 25600 ıso önemlimi hayır ancak bir spor fotografçısı yada action fotografçı için önemli olabileceği durumlar olabilir.
Yada kısaca şöyle açıklayayım son yapılan Fotografçılık fuarında D2xs kullanan bir çok Nikoncu gelip AZYA arkadaşımızın dediği gibi yakınmıştır.Fiyatından dolayı belki 1Ds mark II uzak kalmıştır.Ancak Profosyonel her zaman öncelikli olarak büyük sensör ve yüksek çözünürlük ister.Buda 1Ds mark III de var.D3 12.1 MP D2xs ten farklı değil çözünürlük olarak.FF olmasının dışında hızının ve yüksek ISO larının stüdyocuya bir artısı yok.

Söylemim bu yöndeydi kıyaslayacak kişiler var derken elbette kıyaslanacak her iki markanın en iyi makineları olduğu için.Ama bu iki makinenın aynı kulvarda olduğunu göstermez.

Canon gene 1Ds mark III ile bu işin zirvesindedir.ISO performansı D3 ün aha iyi gibi abur cubur laflarada gelmem, kimse stüdyosunda yüksek ISO kullanmıyor.kaldıki iyi olması normal biri 21MP diğeri 12.1mp bunun da farkındasınızdır umarım.piksel boyutu ve piksel arası boşluk mesafeleri farklı.Buda noise performansının en yakından etkileyen faktörlerdir.

Her neyse yenilenmeyen bir 5D kaldı,martta görüşürüz.

 

Tarih: 7 Eylül 2007, 11:50 - İp: 88.***.**5.164
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Demekki burdan neyi anlıyorum arkadaşlar ?

Eos un yaptığı yorumları çok fazla dikkate almıyoruz...

özelikle yeni başlayan arkadaşlar.konu hakkında yeterinde bilgisi olmayanlar için yanıltıcı olabilir...

çünkü eos bir taraf..asla ve asla kötüde olsa ürününü negatif anlamda eleştiremez...

ve sevgili eos...ben d300 ile 40d nin fiyatlarına -+ aynı dedim....yazı ile eksi artı

aradaki fark 300D için değerde ayrıca

 

Tarih: 7 Eylül 2007, 15:42 - İp: 212.***.**5.114
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba dunesea ff sensor zıp diye atlanılmayacak bi teknolojiydi ki sanırım bu yüzden dediğim gibi nikon kullanan amcalar nikon bizi üzüyo diyodu herneyse sonuçta nikon un da artık ff sensoru var.Artık nikon kullanan amcların üzülmesine gerek yok.Bütçe olayına pek fazla girmek istemiyorum sonuçta çoğu tüketici kesesine göre hareket ediyor parası çok olan en iyisi hangisiyse onu ver diyor e en iyiside her zaman canon da oluyor nikonda olsa nikon satalım dostum

 

Tarih: 7 Eylül 2007, 17:20 - İp: 85.***.**8.104