Fotoğrafçılık Forumları
Nikondan İki Dslr Birden,d300,3d
3d FF bir kamera.
www.dpreview.com
lay lay lay layyyy.. sen misin bize ezeli rakip .. hadi ordan lan... Canonmuş bura çıkış yokmş burdan ulan canon hadi filan ordan.. yandan. Kesinlikle dogru yerde saf tutmuşuz.. [>:D
Kontrast, dadanagast ın söylediğine göre bu yeni d3 ün iso başarımı canon 1d MarkIII ten iyiymiş
Eğer yeni Sony CMOS lar Canon CMOS ları bu konuda da alt edebildiyse Canon un en büyük kalesi düşmüş demektir.
Ama unutmamak gerekir ki Canon lensler Nikon a göre oldukça ucuz.
Abartı değil, bu D300 başlıbaşına bir devrim dijital fotoğraf dünyasında. İnsanlar nasıl d70 filmin kalitesini geçti diye hatırlıyorsa 10 sene sonra d300 ü devrimci makine diye anımsayacak.
teknik açıdan aşmış bir makine ve sadece 1800 dolar!
Daha bundan 3 sene öncesine ait, Nikonun eğitim slaytlarında CMOS sensör kötüdür DLSR makinede olamaz,FF köşe kararması yapar,Ne gerek varki,ayrıca bir sıra FF yapmayacağını bile açıklamıştı Nikon sanırım.Neyseki buradaki ve piyasadaki tüm Nikoncular birlik olup Canon a çamurlar atmamışmıydınız.
Bugün nikoncuların birşeyleri canon un arkasındn takip etmesine alışkın olduğunu düşünüyorum.
Bunlar size ait söyleyebileceklerim.Zamanında bilip bilmeden atıp tutanlar için.Oysaki şunu hep söylemiştim Bu sektörün lideri Canon dur,ileri teknojileri,ve dünya çapındaki satış başarısı bu alandaki birincilikleri herşeyin en büyük kanıtıdır.
Nikon FF yaptı eyvellah;EOS 1Ds mark III 21MP ve stüdyocuların eminim çok daha fazla ilgisini çekecektir.D3 1D mark III e çok iyi bir rakip olmuştur.40D ile D300 konusunda da D300 semi pro kategorisinde ve kişiler eminim ağırlıklı olarak 40D ye yönelecektir.Fİyat bakımında avantajlı olduğu gibi giriş seviyesi DSLR kullanmak istemeyen kişiler için daha öncelikli bir tercih.Stüdyo kullanıcıları için de biraz d300 üzerine çıkarak 5D almak çok daha avantajlı olacaktır.13MP FF d300den çok daha iyi performans sunacaktır.Ayrıca Eos 1Ds mark II satışı devam etmeli.D3 ü zaten ezer geçer.1Ds mark III ise orta formatlarla felan uğraşır zaten.
Canon hep bunu yapıyor,fiyattan vuruyor,kullanıcıları çok iyi analiz ediyor ve çok iyi ara modceller çıkarıyor.Bu yüzden her zaman DSLR kategorisinde daha çok satıyor.
Nikon un FF çıkarmasına şöyle sevindim Canon kızdırılsında Deposunda açıklamadığı teknoloji harikalarını duyursa.Unutmayın nikon bugün yaptı,Canon yıllardır yapıyor.
Eos,
Dur daha bitmedi bunlar alistirma turlari, 2008 galiba Nisan ayinda ki fuarda iki yeni DSLR daha geliyor Nikon'dan.
Gerci Nikon,Canon tartismasini oldum olasi sacma bulmusumdur ama bir zamanlar Nikon F5 ve F100 ile yaptigi devrimi bu makinalarla yapmaya basladi galiba.
Dikkat edersen D3 uzerinde DX (1.5) objektifleri kullanabiliyorsun yalniz 5 mp limiti var ama soylenenlere gore DX objektiflerle saniyede 11,12 foto cekiyor.
Neyse bunlari birakalim bir yana ,makinalarin krali Samsung GX10, var mi itirazi olan ?
vay be, nihayet uzun bir aradan sonra canon-nikon tartışması çıkacak
pentax vs. d200 tartışmasından gına gelmişti.
Eos gel sana d300 alalım Bak süper makine
Stüdyo kullanıcıları için de biraz d300 üzerine çıkarak 5D almak çok daha avantajlı olacaktır
canonun stuydolara girmesi zor biraz..
ben araya gırıp eos a bır soru sormak ıstıyorum
canon 70-200mm f/4 mı canon 70-200 f/4 IS mı.
Hep gunduz cekım yapacagım goz onune alarak....
Is lı olanın optık kalıtesı cok ıyı dıyorlar gercekten oylemı.
Bız amatorler ıcın 2 kat fıyat farkı vermeye degermı.
Bu hafıflık aslıda dısarda dolasıp foto cekıyorsanız bence cok onemlı....
ve canon nın bu 70-200mm lık lensı yuzunden cok sıcak bakıyorum....
70-200 sana yetmez murat
buffalo bu 70-200 dısarda boynuna takıp dolasabılecegım bır lens ve aynı zamanda cok kalıtelı bu lens. kotu dıyen bır yazı henuz okumadım bu lensle ılgılı
Ben makınelerden cok lense yatırıp yapacagım...
canon eos 400d gıbı kucuk bır makıne ılede en fazla 1,3 kg olur(550gr olduugnu dusunuyorum canon eos 400d nın)
Ilk etapta alacagım tek lens bu sonra kus fotoları ıcın prime bır lens oda canon 400mm f/5.6....
tabı bunlar sımdılık hayal ama onumuzdekı marta bu 70-200mm yı alabılırım....makıneyı almasamda
Nikon D3 ve D300 le bir devrim yaptı ve bu işin standartlar değişti. Artık yeni dslr çıkaracak tüm firmaların yenmesi gereken bir D3 ve D300 var. Bu en çok biz amatörlerin işine yarayacak.
Görünen o ki, şimdilik canon bitmiş durumda...
Bekleyip canonun yapacagı hamleyi görmek lazım...
En büyük Nikon
#mbsahan' tarafından 26.08.2007 16:49:55 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Morluk,kanama,dikiş Nasıl Eklenir??
21 Eki. 2006, 14:35 kosovali
13741704 Tem. 2023, 17:10